Flash – fízlování. Samozřejmě demokratické!


Ledva si dám svoje klasické  ranní kolečko na monitoru  tisku a to jsem ani nezačal, už musím vypustit flash.

NA portálu Aktuální konflikty jsem kromě jiného našel něco, co je mimo vlkovo chápání. Totiž  to, co na  svém telegramovém kanále píše  slovenský politik a poslanec a vedle  Fica vůbec nejviditelnější postava  slovenské opozice -Ĺuboš  Blaha

MAJÍ NA MNE SLOŽKU NA BRITSKÉ AMBASÁDĚ – TOTO JE MEZINÁRODNÍ SKANDÁL

Představte si rok 1950. Sovětský velvyslanec na setkání s československými politiky vytáhne fascikl na soudruha Clementise a začne citovat jeho myšlenky jako důkaz jeho kacířství. Clementisa to nakonec stálo život.

1. Přenesme se zpět do roku 2023. Na setkání s představiteli Směru vytáhl fascikel britský velvyslanec Baker. A začal citovat statusy Luboše Blahu. Prý z Facebooku.

2. Bylo mu diplomaticky naznačeno, že z Facebooku asi ne – ten už Blahovi přece Američané vypnuli. „Aha“, opraví se zmatený britský velvyslanec, který na chvíli zapomněl, že už dávno nežijeme ve svobodné společnosti – „myslel jsem Telegram“.

3. Ano, je to krásný pocit, když o mně vedou složky západní velvyslanectví. Otec by byl na mě hrdý. Bojí se mých názorů, pronásledují mě za mou pravdu. A poctivě čtou můj Telegram – perfektní reklama.

4. Určitě jste rádi i vy, přátelé, čtou nás všechny. Pokud zde na Telegramu pod mými statusy něco odezní, na ambasádách se to poctivě překládá a v Londýně a Washingtonu zuří – poprosím vás o co nejméně slangů, buďme ohleduplní a usnadníme práci překladatelům.

5. Nyní však vážně: pokud jste si náhodou mysleli, že v roce 1989 přestala platit Brežněvova doktrína, tak zjevně ne. Západní mocnosti už ani nepředstírají, že Slovensko považují za suverénní stát. Mají svou Bidenovu doktrínu.

6. Britská, americká i francouzská ambasáda zveřejnily svá stanoviska, ve kterých kritizují, že Směr odmítá válku a volá po míru. To je porušení všech diplomatických zásad – diplomaté nesmějí vstupovat do vnitřní politiky suverénního státu.

7. Včerejšek potvrdil, že západní ambasády nás špehují. A dělají vše pro to, aby se k moci nedostala strana, která chce zastavit válku, zbrojení a nenávist vůči Rusku.

8. Britský velvyslanec by měl okamžitě odejít z diplomatických služeb – udělal školáckou chybu a vystavil svou domovskou zemi podezření, že přímo intervenuje do slovenské politiky. To je porušení naší suverenity a mezinárodního práva.

9. To, že nenávidí Blahu, neboť Blaha říká pravdu a odmítá války, to je pro mě lichotka. Ale to, že si o slovenských politicích vedou složky a vstupují do našeho politického zápasu, to je skandál největšího rangu.

10. Co je nejsmutnější – mají i své donášeče, kteří hrdě pokračují v tradici Štěbáka Budaje. Pamatujete si na jednoho z hlavních amerických přisluhovačů na resortu zahraničí Pavla Demeše?

11. Demeš se na Facebooku den před setkáním britského velvyslance se Směrem pochlubil, že byl právě na britské ambasádě a že udělal všechno proto, aby na Slovensku byla „slušná“ a „demokratická“ vláda. Co dodat.

12. Je to Demeš, který donáší velvyslancům západních mocností informace o levicových politicích? A ptejme se dál: o kolika z nás si vedou složky? Kolika slovenských občanů řeší západní tajné služby?

13. Mají k dispozici i svá média. Na Jsme jsme se dočetli, že veřejná kritika slovenských politiků je ze strany cizích diplomatů přes všechny čáry. Ale že to není jejich chyba – to ten špatný Robert Fico musel spáchat něco strašného.

14. Ano, spáchal ten největší zločin. Dovolil si říci, že chce mír. A to se v USA ani Británii neodpouští. Zvláštní je, že liberální média nehaní cizí diplomaty za jejich těžký diplomatický přešlap, ale národní politiky za to, že mají svůj svobodný názor. Ano, tak nějak to bylo iv roce 1950.

15. Hegerova, resp. Čaputové vláda dělá ze Slovenska americký satelit. Zjevně zde vládnou velvyslanci cizích zemí, kteří chodí politikům vysvětlovat, co si smíme na Slovensku myslet. A my ve Směru jsme se vzpříčili a jsou z toho nervózní.

Spojené státy americké ani Velká Británie nemají žádné právo vstupovat do slovenské politiky ani útočit na opozici – vážený pane velvyslanci Bakeru, co tak si dostudovat základy diplomatického protokolu?

Tolik Blaha. Opravdu nechápu, jak si britský velvyslanec mohl dovolit něco takového!  Ten pán zřejmě levituje v  čase a myslí si, že neslouží  současné Británii  v roce  2023 nýbrž  té nad jejíž  říší  slunce tehdy nezapadalo a  že není na Slovensku roku 2023 nýbrž  někde  v Barmě nebo Horní Voltě v roce  1890….

Nepochybuji, že takhle to funguje i na jiných velkých ambasádách a nejen na Slovensku, ale  naprosto samozřejmě a určitě  i ve Fialapavlovsku.

Nicméně  české  ouřady, především ministerstvo vnitra má jiné  starosti. Jsou do detailu popsané v článku, který v neděli vydal Seznam.cz. Většina z vás jej určitě  četla, ale  co kdyby  ne – to by vám opravdu nemělo uniknout!

Nespokojení Češi mohou ohrozit demokratické základy země, varuje vnitro

Možná,  že  Rakušan ani nebude muset nasazovat  svoje  fízly, třeba mu to doručí z nějaké  takové  ambasády, kde si vedou spisy.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.