Flash – Fialova zlodějna prošla senátem


Partička  ze  senátu nezklamala!

Velmi ráda sama  sebe  označuje za pojistku demokracie  a prý existují zejména proto, aby  všechno zachránili, když  se sněmovně něco nepodaří nebo ujede.

Mno,  tak nám to dneska u  Fialova drzého oloupení důchodců předvedli!!

Představa, že  bych měl v pojistkové skříni elektrického rozvodu  stejně  kvalitní  jističe, jako  je naprostá většina těch u senátního žlabu, tak  to by mne  dost možná pohnulo  k tomu, abych požádal ČEZ o odpojení  od  elektrické sítě a vrátil se někam do dob svého nejranějšího dětství ke svíčkám a petrolejkám!!!  Abychom nevyhořeli a  aby nás  nezabil nějaký kraťas.

Vystrčilovi korytáři  udrželi stranickou  disciplínu, jak se patří  a dokázali  že opravdu pojistkou  jsou. Ovšem Fialovy a Obludární drzosti, sprostoty a arogance! A  udržení se u moci.

Na  druhou stranu   – i obecní blázen musel očekávat  tenhle  výsledek!!

Kdyby  totiž zastupujícího  ukrajinského protektora  a Obludárium potopili vlastní senátoři, mohl  rovnou  podat demisi. To by představovalo politické zemětřesení. A  to je to poslední, co si  senátní korytář  přeje.

A podle toho se zachovali.

Na  druhou stranu  – velmi zajímavý  je výsledek  hlasování!

48 korytářů, samozřejmě  vládních, hlasovalo PRO. Takže  dostatečná  většina,  i kdyby  se dostavilo všech  81 pomazaných  s  křeslem ve Valdštejnské konírně. Jenže  ono jich  hodně  chybělo! Jen 12 totiž  se postavilo Fialově  zlodějně na odpor. Novelu nepodpořili zástupci klubu ANO a ČSSD i většina šestičlenného klubu SEN 21 a Piráti. Dohromady  tedy  hlasovalo  jen 60 vyvolených.

Možná si říkáte – a co  je na  tom zajímavého? Vždyť  dostatečná většina  v každém případě. A těch  12 co řeklo ne?  Tak  to jsou stejní zoufalci,  jako vy, co chodíte po náměstích v pátek svítit….

Matematicky  ano. To ano 48 proti 12… Fakt špatný.

Ale  všimli jste  si těch 21 absencí????  Že by  tenhle  akt vrcholné  zlodějny nepovažovali  za důležitý a pod jejich rozlišovací schopnost? Asi sotva, že?

Dodejme, že jde většinově o  vládní senátory. Pročpak se  asi tak mohl neúčastnit  hlasování  otec/ matka  zákonodárce za vládní většinu?

Já myslím, že tohle  rozklíčujeme  docela snadno!  Příští volby jsou sice až  za 18 měsíců, ale v  souběhu s novou  volbou  do krajů  proběhne  i obměna 1/3 horní komory  – tedy 27 senátních nabobů musí předstoupit  před  voliče.

Prohádám,  když si budu myslet, že  těch 21 absentujících, zejména  těch vládních,  jsou přesně  ti, které čekají  ty nejbližší volby. A že zkrátka u  tohohle  hlasování NECHTĚLI BÝT! Aby  je  voliči za   to při nejbližší možné příležitosti nepotrestali!! Protože kdopak chodí  k senátním volbám a  především v  druhém kole? Podle  mých zkušeností především důchodci!

Triviální zbabělost a primitivní prohnanost politických korytářů!

O  exsoudruhovi  generálovi, od  zítřka  vší moudrosti  futrálovi  nemám  žádné iluze. Už  jste četli,  jak si myslím, že  z toho vybruslí  – vrátí, ale  tak , aby  Obludárium stihlo  bleskovou  101.

Takže  všechno  visí  na  Ústavním soudu……

Skoro bych radši, aby  to padlo do kompetenci příslovečného zloducha  českého fotbalu  – Romana  Berbra…. A  to je co  říci! Tam bych  tušil , na  čem  jsem. U Rychetského ajatolláhů absolutně  ne. I když, kdybych si měl vsadit….

Ale na  to je ještě  dost  času. Až  dojde k podání opoziční žaloby!

Nyní platí jen to,  že  korytáři z  Valdštejnské konírny  nezklamali.A  21 z nich pro jistotu zahnulo kramle. Aby mohli voličům  sdělit  – já u  toho tenkrát nebyl! Za mne  jsou to  horší charaktery  než  ti, co tu zlodějnu Fialovi posvětili!

Mimochodem  – Václav  Láska, šéf klubu SEN 21, jinak vždycky  vzorně  hlasující  s provládní galerkou, tentokráte  patřil k těm, co se postavili na odpor:

„Já jsem přišel do Senátu jako právník a jedním z mých hlavních úkolů bylo dbát na čistotu zákonů. Bylo by pro mě ostudné hlasovat pro novelu, kterou by pak případně zrušil Ústavní soud,“

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-senatori-nakonec-kyvli-na-spornou-novelu-k-valorizaci-duchodu-40425193#dop_ab_variant=884910&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest216_firmy_novy_backend_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.