Pavel podepsal velkou důchodovou loupež! DOPLNĚNO!


Tak nám nový hradní vší moudrosti futrál svým prvním velkým podpisem posvětil přeci jen  velkou důchodovou loupež  z produkce zastupujícího ukrajinského protektora v Praze  a  jeho Obludária.

Rovnou přiznávám, že jsem tentokráte prohádal Vsadil jsem na  řešení typu „chytrá  horákyně“, tedy, že  ten zákon vrátí  Fialovi ale tak  aby  ho  Obludárium stihlo přehlasovat  na 101.

Jenže  už od pondělka  chodily  signály, že to vší moudrosti  futrál neučiní,  že  brkem načmárne  svou  muří nohu a bude. Uvažoval jsem, zda mám změnit  svůj veřejně  vyslovený předpoklad a vydat v předsstihu flash, aby bylo zřejmé, že  mám palec  na tepu  českého politikářství a umím  ho číst.

Ale pak mi to připadlo směšné, ve stylu odvolávám co jsem  odvolávala  slubuji, co jsem slíbil. To nemám zapotřebí.

Přiznávám tedy  svůj omyl.

A rovnou hned  druhý.  Vší moudrosti  futrál předvedl, že  je  daleko mazanější a  chytřejší , než se od něj  daleko čekat. A že  zřejmě  disponuje  až  neuvěřitelně  protřelým  a  obojakým týmem poradců a podržtašků, kteří  jsou  schopni  vůči veřejnosti  až tahů kvality, nad kterými by  užasl i proslulý  Harry Jelínek,  který , jak známo Američanům  střelil Karlštejn!

Moje  řešení  tzv. „chytrá  horákyně“  je  trapně připitomělé  a  triviálně prostinké  ve  smyslu toho, co vypadloz Hradu! Posuďte  sami:

Prezident Petr Pavel podepíše spornou vládní novelu týkající se snížení červnové valorizace důchodů. Současně ale řekl, že má pochybnosti ohledně její ústavnosti. Pokud se na Ústavní soud neobrátí opoziční hnutí ANO, jak již avizovalo, učiní tak prý sám. Řekl to na středečním mimořádném brífinku…

„Zákon snižující valorizaci penzí jsem se rozhodl podepsat, mám však stále pochybnosti o tom, zda není v rozporu s Ústavou,“ prohlásil prezident.

V případě podpisu již opoziční hnutí ANO avizovalo, že podá ústavní stížnost. Pavel dodal, že pokud tak ANO neučiní, obrátí se na Ústavní soud sám.

Rozhodování podle něj nebylo lehké. „Za stávajících okolností žádné řešení není dobré a rozhodně ne pro všechny,“ vysvětlil.

Při rozhodování se prý snažil naslouchat názorům vlády i opozice. Argumentům obou stran rozumí.

„Právním námitkám opozice rozumím, protože je přesvědčena, že vláda prosadila zákon způsobem, který je protiústavní. A to hned ze dvou důvodů, jedním důvodem je retroaktivita, druhým je proces legislativní nouze, který byl v tomto případě skutečně použit sporným způsobem,“ řekl.

„Dávám ale za pravdu i vládě, protože její argumenty hovoří o tom, že zpomalení růstu penzí za stávající situace je nezbytné,“ doplnil. Zmínil, že argumentem vlády bylo například i to, že při ponechání současného mechanismu porostou důchody seniorům s vyššími příjmy více než těm s nižšími.

Jak Pavel sám řekl, měl dvě možnosti: zákon podepsat, nebo vetovat, přičemž, kdyby využil celou patnáctidenní lhůtu na rozhodování, znemožnil by Sněmovně jeho rozhodnutí přehlasovat do 22. března, kdy zákon musí vyjít ve sbírce zákonů. Tento postup odmítl s tím, že by si tím prý posílil pravomoci, které mu dává Ústava, a takovým „prezidentem nechce být“.

To  je  ale kujón! Kluzkej, že  úhoř je proti němu  něco  živej šmirglpapír!   Co že  to před pár  dny  veřejně slíboval?  Tohle :

Slib prezidenta republiky:

Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. “

Takže  zákony a  Ústavu dodržel tak, že podepsal zákon o proceduře jeho přijetí , co do ústavnosti  sdílí pochyby opozice. A  jeho nejlepší vědomí a  svědomí mu velí, aby okradl, spolu s  Fialou a Obludáriem důchodce. Takhle  si stojí jeho čest!!!!

Ale mne  fascinuje ta doprovodná prohnanost! On uspokojil  obě  strany!!! Přiznávám, že  tohle  řešení mne  ani ve snu  nenapadlo.

Vláda je spokojená,  že nový prezident  s ní nešel hned na začátku  do konfliktu a  on tedy neztratí  část jejích  bigotních voličů, kteří by mu to neodpustili, ale zároveň  dal za pravdu opozici a  vyhrožuje, že kvůli neústavnosti  přijetí zákona  sám potáhne kvůli zákonu, kde  svým podpisem osvědčil, že  je, dle jeho názoru v souladu s ústavou, před Ústavní soud!!!!  Jestliže tak neučiní opozice!!!!!

Tohle  fakt nemá  chybu!!! Nejen  Harry  Jelínek, ale i vlk je kategorie  naprostý břídil!  Nikoho proti sobě nepoštve a  ať  ajatolláhové z Brna  rozhodnou jakkoliv,  vší moudrosti futrál vždycky  bude na  té správné straně. Když to ÚS posvětí, pak on to přece podepsal a žalovala a  chybně vyhodnotila to opozice!!!

Když  to naopak ÚS  shodí, jak by, vzhledem k precedenčním  nálezům  měl?  Tak je také na  té správné  straně. Protože  on  měl pochybnosti a  byl by to u ÚS zažaloval, kdyby  tak neučinilo ANO! Nikdo od něj nemůže  chtít  více!

Nemohu než konstatovat a  bez  prominutí  – geniální  vyčůranost!!!  Klobouk dolů!!!! I příslovečný Pilát Pontský je proti Pavlovi a jeho  kluzkému okolí jen  amatér  s nezaslouženou popularitou!

Nějaká  skutková podstata, oloupení  penzistů, protizákonnost  sněmovního jednání, to futrála nikdy nepálilo a nepálí. Jde mi jen o něj. O jeho popularitu. Pro futrála  představovala v  téhle loupeži problém   především jedna  věc – ANO se veřejně zavázalo,  že ústavní  žalobu  podá,  jestliže  zákon projde. A zkusme  si  vyfabulovat, že  by podepsal, ANO následně uspělo před Ústavním soudem! Okamžitě  by vypadal  jako hlupák, který z politických důvodů porušil prezidentskou přísahu a každý by mu to mohl celých 5 let mlátit  o hlavu podle libosti. A on to takovouhle  kličkou vykoumal!!!! Kam se hrabe Zeman!  S  tímhle futrálem nás  čeká spousta  budoucího povyražení!!! Až z toho půjde  hlava kolem!

Co dál?  Osobně  se  domnívám, že  zbývá jediné – aby  ho ANO vzalo za  slovo a nechalo ho to zažalovat.A  pak se k tomu připojit. Aby  totiž  hradní vyčůránci  nezinscenovali v Brně u  ÚS  jen frašku, kdy  zažalují, ale tak slabě, že  to brněnští ajatolláhové  smetou jedním vrzem!!!

Jeden můj odhad  se ovšem naplnil bezezbytku- totiž  že  všechno rozhodne  až Ústavní soud!!!! Tohle jsem trefil přesně.

Ptáte se jak rozhodne?

Netuším.  Ale kdybych si měl vsadit, pak momentálně spíše na  to,  že popře svoje  předchozí verdikty a  dá  na to svůj palec!

Proč si to myslím?

Z prostinkého důvodu –  skoro všem současným soudcům  končí co nevidět  funkční období. Netuším kolik z nich se znovu může  ucházet  o další periodu.

Rozsudek v téhle  kauze musí padnout velmi rychle. Protože  jinak by  vznikl obrovský finanční  problém!

Ústavní soudce navrhuje  prezident, schvaluje  senát, jak víte.  Pokud senát  neposvětí, futrál si klidně  ať navrhne  koho chce, stejně talár nedostane!  Takže  ti  dnešní, co chtějí sedět mezi ajatolláhy  i nadále,  mají jasno  – aby je senát s obrovskou převahou  vládních senátorů potvrdil, půjdou Obludáriu  v téhle loupeži na  ruku!

Vy, co jste  nešli  volit  do senátu a především v druhém kole,  už chápete, co jste  zavinili?

Ale  ten Pavel, to je  tedy  vykuk!

Pokud  vás  jako důchodce, či  důchodce zajímá o kolik vás  konkrétně  okradl Fiala, Obludárium a teď    i futrál měsíčně  nyní okradou,  pak  rád  posloužím!

Zde je  Tabulka valorizace důchodů.

Snadno to tam zjistíte. Prodělá  každá, kdo má  důchod teď  vyšší než  9 500 Kč. Což  je  skoro úplně  každý!!!!!!

Tohle  nám vládne! Hlavně  aby bylo na Ukrajinu, Ukrajince a nové tančíky, letadýlky, flintičky, raketky, dělíčka a  tak podobně!  Přes  to vlak nejede!  Nějakej  důchodce? Nezajímá! Stejně to jsou všechno darmožrouti!

Dodatek ze čtvrtečního rána:

Už přicházejí reakce na  tenhle  článek.

Jedna  z nich, od JŠ, který  podobně glosoval na Kose nedávno,  tohle  téma důchodové loupeže  pojal, věren svému občanskému jménu takto:

Zdravím Vlku,

posílám  ve zkratce záznam monologu  jednoho mladého, perspektivního a  ideově velmi pevného meinstrýmového  představitele  sedmé velmoci :

==

Spadl mně kámen ze srdce, pan prezident nezklamal!

Přiznám se, že na včerejšek jsem strašně špatně spal. Zákonná, ale po pravdě řečeno naprosto nespravedlivá valorizace důchodů našich, nad poměry si žijících důchodců, to byla mého neklidného spaní ta pravá příčina. Nechápu, proč by naše společnost měla cpát prachy do skupiny těch našich spoluobčanů, kteří k ekonomickému rozkvětu této společnosti ve velké většině už vůbec ničím nepřispívají. Měli by být rádi, že jim sociálka vůbec nějaký důchod vyplácí a na valorizaci ať prostě zapomenou! Přece nikdo z nás nechce totální rozvrat našich státních i veřejných financí. Vážím každé slovo, a přece jen to musím říci naplno. Bylo nutné šlápnout na brzdu! Nespravedlivě nastavená valorizace penzí, to by přece byla ostře nabroušená gilotina nad hlavami naší moudré vlády.  Dalo by se  vůbec v takové napjaté atmosféře  ku prospěch naší vlasti odpovědně vládnout!

Nedobře se mně vstávalo do středečního, pro naší republiku prý historicky osudového dne. Ta neodbytná, hamletovská myšlenka mne pronásledovala celý den. Jak to jenom dopadne! Být či nebýt, podepíše nebo nepodepíše? Odpoledne mně spadl kámen ze srdce. Státnická moudrost zvítězila. O obsahu rozhodnutí ÚS k případné ústavní stížnosti naší nezodpovědné opozice nemám proto jakýchkoliv pochyb!

A za sebe  přidám ještě něco, co mi včera uniklo. Ten futrál je  fakt  kluzkej naprosto neuvěřitelně! Včera také prohlásil, že je  chucpe, aby si politici zvedali platy v době, kdy okrádají důchodce! O  tom žádná! To víme  všichni!  Ale od něj je to vysloveně pocukrované! Jistě  teď  zatlačí  na na ten politický odpad, co nám to tady  řídí,  aby SE  ZP2TNOU PLATNOSTÍ přijala zákon, který vrací  platy politiků  na úroveň roku 2022! A  sám půjde hned příkladem a to navýšení  pro letošek, které  se ho týká  bud  transparentně posílat na nějaké dobročinné účely. Už  to vidím!!!!! Prostě  dělá  mimořádně  obře  vykalkulovaná  gesta, která pěkně  vypadají, ale hlavně  – nic neřeší a jeho osobně nikdy nepoškodí! Prostě  vší moudrosti futrál!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.