Flash- Macron začíná couvat?


Než zmizím na celý den pryč od  svého počítače, musím ještě  narychlo přetisknout minimálně  část článku  z Wall Street Journal, na který jsem narazil na  hlavní straně  Slobodného vysielača!

Zdá se, že  vlna protestů ve Francii, která neutuchá a spíše  sílí, kvůli  novému  důchodovému  zákonu, který stanovuje,  že  Francouzi že půjdou do penze  ve 62 , jak byli zvyklí, ale „až v nelidských“ 64!!!

Z pohledu českého, hubu držícího buldy opravdu  neslýchané a přímo  ďábelské příkoří!

Jenže  frantík není český  bulda. Život ho už dávno naučil, že se o své zájmy musí  brát. A  to včetně osobního nepohodlí, bolesti a  rizika. Takže  tak i  činí! A  zdá se, že to začíná přinášet  výsledky!  Viz

Macron Proposes Bonus for Workers in Bid to Calm Pension Protests

podle překladače

Macron navrhuje bonus pro pracující ve snaze uklidnit protesty ohledně důchodů

z článku vybírám:

Prezident řekl, že navrhne opatření ke zlepšení pracovních podmínek a školení padesátníků. Macron řekl, že chce zvýšit platy v určitých částech země pro pracovníky, kteří vydělávají méně než minimální mzdu. A navrhl zařídit výplaty bonusů pro pracovníky ve společnostech, které využívají zisky k odkupu akcií.

„Musí rozdávat více svým zaměstnancům,“ řekl a dodal: „Demokracie musí naslouchat extrémnímu hněvu, který se projevuje v rámci republiky, a reagovat.“

Co že to říká Macron??? Nevěřím vlastním očím:

„Demokracie musí naslouchat extrémnímu hněvu, který se projevuje v rámci republiky, a reagovat.“

A co že vyhlásil ohledně demonstrací ušlechtilouš ušlechtilá demokratická, exsoudruh generál, dnes  vší moudrosti  futrál  z pražského Hradu ohledně  českých demonstrací?

Tohle:

Stát by měl být vůči organizátorům některých demonstrací tvrdý, myslí si prezident Pavel. S demonstranty, kteří mají chuť jen ničit, nemá prý smysl moc komunikovat.

Nevím, že  by někdo z těch, co byly na  Václaváku chtěl něco ničit a převrhnul  byť jen jediný  odpadkový koš. Nelétaly  tam dlažební kostky, natož  Molotovy koktejly!  Nic  takového. Všechno pěkně  klidné a spořádané. Jediný incident  nastal, když  si malá část demonstrujících předsevzala,  že  na  budově  Národního muzea, jedné ze  symbolických institucí tohoto národa  nemá  co dělat  vlajka  cizího. Že to je jednak chucpe a vedle toho, dokonce dle platných zákonů a vyvěšování státních symbolů  – nezákonné. Na což mají plné právo.

Macron chce naslouchat extrémnímu hněvu, český vší moudrosti futrál se nebude, s trochu hlučnějšími demonstranty  vůbec  bavit!!! Inu, co se kdysi za bolševika naučil, to si v Bruselu rozšířil!

Odbočím – 20 let jsme  slýchali, že  u Kábulu se bojuje  za Prahu. Teď  slyšíme, že se za Prahu bojuje  u Bachmutu.

O Tom Kábulu  už nyní i Pavlové a  podobní s naprostou jistotou vědí, že to byla  velká lež! S  tím Bachmutem to nejspíš  dopadne  stejně.  Opět lež.

Jestli se někde bojuje  doopravdy  za Prahu a naše lidi, pak je to  na francouzských ulicích a náměstích, na tamních blokádách rafinerií a podobně. Pokud  francouzští protestující  nějakým způsobem zvítězí,  pak to bude NAŠE  vítězství!!!  Až český bulda konečně pochopí,  že své si musí,  s plným rizikem, vybojovat SÁM, že  to na něj nikdo neudělá a že bude muset zvolit prostředky, kterým Pavlové, Fialové, Pekarové Adamové, Stanjurové, Jurečkové, Sikelové  a všichni podobní  na to šup porozumí!  Prostě až se  bulda  vyrovná frantíkovi.

Zkrátka  a dobře – ve Francii  se bojuje za Prahu! WSJ to pochopil. Kdy my ve Fialalandu? Nikoho nevyzývám k násilí a násilným skutkům. Jen konstatuji, že příklady  táhnou!

Macron  z mého technokratického pohledu má pravdu!To, co chce prosadit je nutnost. Ale  Francouz  má právo na sebeobranu, protože on je ten, kdo platí daně a chce, aby se užily jinak, než tak činí současná vláda. V česku to platí dvojnásob!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.