Jurečka, Fiala,Pekarová, Pavel – oni a jejich vidění demokracie, pravidel a pravdomluvnost


V  Česku  máme  vrchnostenskou partičku, která  si opravdu nevidí  do mluvidel. Ani co by se za nehet vešlo.

Papalášské  jednání nejhrubšího zrna plus  výroky, které by jinde  vyústily  do okamžité  demise jsou v podstatě  už na  denním pořádku.

Začnu skandálem  největším a momentálně nejznámějším.

Traktorista  Jurečka  na Ministerstvu práce a  sociálních  věcí potvrdil, že  jeho rezortem je opravdu asi zemědělství.  Ty  věci sociální se během  jeho krátkého působení  stihly změnit a  to v celé své podstatě  na věci ANTISOCIÁLN9. Viz zatím de jure dokonaná  velká důchodová loupež!!! K důchodům se ještě  vrátím.

Ale  teď  hodlám zmínit  jistou  nahrávku, která se dostala  na denní světlo. Její ústřední sdělení je toto:

1

Prostě Jurečka nabídl tehdejšímu řediteli Úřadu práce Viktoru Najmonovi „odstupné“ za to, že v tichosti odejde. Respektive  držhubné.

V každé civilizované zemi  trestný  čin. Nejméně uplácení. Stačí se podívat  do USA , co se tam děje ohledně  exprezidenta Trumpa, který s největší pravděpodobností  zatknou, protože  nabídl přes  své právníky  finanční vyrovnání dvě  ženštinám, s kterými se soukromě zapletl,  aby  mu přestaly  přitápět pod kotlem. Šlo nikoli  o státní úředníky  pod  služebním zákonem, kterých by se Trump rozhodl zbavit, nýbrž o soukromou záležitost. A  přesto mu akutně hrozí, že půjde  do klepet!!

U nás  asociál a  traktorista  ani neuvažuje, že  snad  by rezignoval na politický post!

A jak se  dozvíte  v krátkém   videu, z kterého je vyříznut předchozí screenshot, tak  Fiala  je s jeho postupem, který nelze  nazvat jinak než  uplácení, naprosto srozuměn. Ovšem jen  připodotkne, že  článek  v MfD  nezná, takže  se k němu nedokáže  vyjádřit. Ovšem to na jeho postoji nic  nemění  –  Najmona  bylo třeba  se zbavit, protože úřady práce  nefungovaly, jak si vrchnost představuje. A  teď  už prý ano.

Pokud  vím, na  dávky  se i nadále  čeká  přes půl roku. Tedy  ty, co dostávají čeští občané. Ukrajinci na svoje naše prachy nečekají ani  chvilku!!!

Že Najmonův  nástupce  nedisponoval žádným kouzelným prstenem?  Že podstav špatně placených a  zcela  vyčerpaných  zaměstnanců na pracácích trvá????  Tak o tom ani muk! Je  to vyřešeno!

Tedy pro Fialu a  ostatní z Obludária.

Emeritní  blondýna  všech  českých blondýn – Markéra  II. Tlamatá se  nechala  slyšet  že  zveřejnění té nahrávky, kterou  si soukromě  a zcela  správně pořídil Najmon  jsou prý  praktiky, které by měla  vyšetřovat policie! A  Asociál a  pro leckoho  až  i  korupčník  Jurečka, prý jednal správně a  slušně a  snažil se to lidsky  vyřešit…..

Jenže ono to není o nějakém Najmonovi, snažícím se prosadit dostatek tabulkových  míst a pro pracáky a  trochu lepší peníze pro jejich zaměstnance. Ryba , jak známo smrdí od  hlavy!!

Což platí zejména   i o současném Ministerstvu antisociálních  věcí! Myslím, že většina  z vás  tohle  nezná:

Chvíle před čistkou na ředitelství úřadu práce. Uniklá komunikace napovídá, co bylo jejím důvodem. Konkretizuje problémy Jurečkovy náměstkyně

Má moc prima náměstkyně! Jistou Sadílkovou a jistou Ottovou. Ta první mu náměstkuje! Jenže  obě jaksi…. ale  dovolím si citaci:

Ekonomický deník před časem informoval, že policie v Liberci vede trestní řízení ve věci možné šikany a mobbingu na tamním úřadu práce. Na problém upozornilo hned několik zaměstnanců a týkat se má jednání bývalé ředitelky a dnes náměstkyně ministra práce a sociálních věcí Kateřiny Sadílkové a její kolegyně Marcely Ottové. Věc šetřila i inspekce Úřadu práce, výsledky prověrky s vážnými zjištěními doputovaly na ministerstvo práce a sociálních věcí. Ministr Marian Jurečka (KDU-ČSL) ale svoji podřízenou drží a „nastoupil“ naopak na stávajícího generálního ředitele Úřadu práce České republiky Viktora Najmona, kterému vytýká. Podle něj není dost aktivní při organizaci úřadu, který čelí náporu žádostí.

Zkrátka policie obě  ženštiny  šetřila v souvislosti s terorizování  podřízených – mobbingem a.. A Jurečka z jedné  udělal svou náměstkyni a  z druhé zastupující  ředitelku odboru zaměstnanosti a nepojistných sociálních dávek na generálního ředitelství Úřadu práce. Po té, co byl vyhozen Najmon.

Takže  – proč musel Najmon  zmizet?  Můžeme se jen domýšlet.

Ale  dle mého soukromého názoru jde o jasný případ uplácení a ještě  jasný  případ  protekcionismu. V podle mne rovněž stíhatelné podobě.

Ovšem podle Fialy asociál a možná  korupčník a kdo ví co ještě, v každém případě  asociál Jurečka postupoval příkladně a podle  MArkétyy II. Tlamaté  je potřeba  vyšetřovat  toho, kdo nahrávku pořídil!!!

V takovéhle zemi žijeme, tohle nám vládne!!!!

Zkouším si představit, co jako  by se  dělo, kdysi si něco takového dovolil Babiš. Ten by okamžitě  navlékl tepláky, Letná  by  nestačila, a Česká televize  by nevysílala nic jiného! Tím se nehodlám zastávat Babiše!!!  Ale  na  smrt mi  vadí  současní nabobové a  jejich politicky rakovinotvorné manýry, zabíjející tuhle zem!

Dodatek:

Materiál vyjde až za dvě hodiny, ale dodatek je nezbytný!

Viz

Najmon odhalil nové detaily: Čelil jsem nátlaku. Jurečka chtěl na úřad dosadit své lidi

Cituji:

Bývalý ředitel Úřadu práce ČR se po uveřejnění nahrávky s Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) pro web iDnes rozhovořil o praktikách šéfa resortu. Podle Viktora Najmona se ministr práce a sociálních věcí do úřadu snažil nasadit „svoje“ lidi. Ti byli navíc vyšetřováni v souvislosti se šikanou zaměstnanců. Jurečka své pochybení popírá, stejně jako ostatní vládní zástupci.„Naopak on (ministr) mi předal svoji, se kterou jsem nesouhlasil a která mířila přímo na generální ředitelství. Přišli jsme tam kvůli ní o zhruba dvacet lidí, kteří přešli buď na ministerstvo, nebo odešli úplně,“ popsal dále Najmon, který ve čtvrtek uveřejnil nahrávku z jednání s Jurečkou, kde se ho měl ministr snažit přemluvit, aby za mimořádný příspěvek opustil svůj post.

„Delší dobu jsem čelil nátlaku, aby se změnil management generálního ředitelství (Úřadu práce). To jsem odmítl. A odmítl jsem i systemizaci, která mi byla předložena. Systemizace, kterou jsem já sám v loňském roce předkládal, nebyla panem ministrem (Jurečkou) brána v potaz,“ uvedl pro web iDnes bývalý ředitel úřadu Najmon

„Naopak on (ministr) mi předal svoji, se kterou jsem nesouhlasil a která mířila přímo na generální ředitelství. Přišli jsme tam kvůli ní o zhruba dvacet lidí, kteří přešli buď na ministerstvo, nebo odešli úplně,“ popsal dále Najmon, který ve čtvrtek uveřejnil nahrávku z jednání s Jurečkou, kde se ho měl ministr snažit přemluvit, aby za mimořádný příspěvek opustil svůj post.

Najmon měl pak nahradit několik kolegů. „Byl například zrušen odbor kanceláře generálního ředitele, kterou vedla kolegyně Kateřina Csillagová. Byla to jedna z kolegyň, která řešila šikanu v Liberci. K 1. dubnu pak bude končit odbor pana Ondřeje Šrama, který rovněž šetřil šikanu v Liberci, která se týkala tamní ředitelky paní Kateřiny Sadílkové. Můžu se domnívat, že to bylo cílené,“ uvedl Najmon s tím, že nová struktura neodpovídá krajským pobočkám ani tomu, jak je Úřad práce nastaven.

Papír se jmény, které by podle Jurečky přicházely v potaz, Najmon nedostal. „Bylo mi ale řečeno, abych vzal zpátky právě paní Kateřinu Sadílkovou a paní Marcelu Ottovou. Ty teď vedou Úřad práce,“ dodal. Právě s nimi měl Najmon problém, protože v tu chvíli šetřil šikanu v Liberci. Jako důvod návratu těchto lidí byly dle Jurečky manažerské dovednosti.

Takže už je jasné proč Jurečka to zkusil s tím našmírováním???? Tohle je to zlepšení chodu úřadů práce? Tohle není trestný čin uplácení??? Vážně ne???

No tak se podívejme, jak Jurečku a jeho akcičku vidí návštěvníci webu Refresher News

v tamní  anketě:

1

Úplně  jinak než Fiala nebo Markéta II. Tlamatá a  žoldáci redakčních klávesnic a  mikrofonů!

Ale  to není pro teď ani náhodou všechno!

Už v začátku tohoto článku jsem slíbil, že se  vrátím k velké důchodové loupeži. Musím tak učinit. Víte, že se  tímhle  tématem dlouhodobě zabývám. A  vše dokládám oficiálními  čísly a  grafy. Opakuji – oficiálními!  Tak aby mne nikdo nemohl obvinit  z žádného zkreslování údajů a manipulace.

Snad nejvíce  jsem jich zveřejnil tady

Valorizace penzí = zlodějna, lhaní a záměrné podvody v míře, které Česká republika dosud nikdy nezažila

Nicméně musím uznat, že jedno  zcela  průkazné  a vše vypovídající srovnání mne nenapadlo…. Asi fakt  stárnu.  Ale k věci.

Jeden z kosířů mi přeposlal řetězový  mail, kde to všechno stojí. Dám to:

Pro zajímavost jsem si z podkladů ministerstva financí vytáhl výdaje na důchody i celkové výdaje státního rozpočtu za posledních 5 let a spočítal si, jak strašně ty „obrovské“ penze stále více ohrožují státní hospodářství:

Výdaje na penze v uplynulých letech (v mld. korun):

Rok        Výdaje stát. rozpočtu celkem               Z toho výdaje na důchody                    Podíl v %

2018                       1400,97                                                  433,83                                 30,97

2019                       1551,74                                                471,58                                   30,39

2020                      1842,93                                                  519,54                                   28,19

2021                     1906,93                                                  530,50                                    27,82

2022                    1984,81                                                  588,03                                   29,63

2023              plán 2222,95                                               656,61                                   29,54

Zdroj: Ministerstvo financí

A ejhle, podíl důchodů na celkových výdajích nejen nerostl, ale spíše klesal, i v loňském roce nepřekročil 30 % ani přes všechny mimořádné valorizace ! Ani ve schváleném státním rozpočtu na r. 2023 se podíl důchodů na celkových výdajích nijak nevymyká – plánovaný růst penzí o 68 mld. Kč se dokonce na růstu celkových výdajů o 238 mld. podílí jen 28,8 % !

Neměla by se tedy současná vláda samolibých (a nebezpečných) neumětelů zabývat především snížením mnoha z těch ostatních výdajů stát. rozpočtu, než aby se snažila okrást ty, co státu celý profesní život svými odvody půjčovali ?!!

Ta tabulka je opravdu zdrcující. Fiala, jeho Obludárium i nájemní  žoldáci redakčních klábosnic a mikrofonů žvaní  pořád  do  kola. jak jako je nutné  ty  důchodce okrást, protože  stát si nemůže dovolit jim kompenzovat inflaci, kterou tahle  hrůzovláda  do značné míry  způsobila. Jak prý  by se zadlužila  naše  budoucnost!! A  ono ejhle – podíl  vyplácených důchodů na  státním rozpočtu KLESÁ!!! V Nejhorším případě  stagnuje.

Doznávám, že  tím, že jsem zveřejnil ten  mail jdu do nemalého rizika – ty  údaje  jsem nestihl náležitě  verifikovat. Časově mi to nevyšlo.

A  zběžná kontrola  nestačila. Ale snad  to bude správně.  Mám otevřený  materiál ministerstva  financí

STÁTNÍ ROZPOČET 2021 V KOSTCE

kde na  straně 22 najdete, krom jiného tohle:

1

a hned o stranu  dále  je grafika mandatorních, quasimandatorních  a  volných  výdajů rozpočtu:

2

Pro důchody jsou důležité výdaje MANDATORNÍ! A je zcela  je zřejmé, že modrý sloupec, až na jednu výjimku KLESÁ! Což  dává  tušit, že ta převzatá  čísla  jsou prostě  správná.

A přidám zásadní graf  z toho minulého článku Kosy o valorizaci důchodů

Výstřižek1

Česko na ty hříšně  rozhazovačné  výdaje vydává  asi  66%  PRUMĚRU EU!!!! Méně  než velká většina  ostatních, daleko bohatších zemí!!! Jak to, že  více  ze svého HDP  si může  dovolit i Bulharsko a  Rumunsko???!!! Dvě nejchudší země  Brusellandu???  Jak to, že nikdo  z toho množství před námi se nebojí  zadlužování????

Takže se nám drze a brutálně, ohledně  důchodů -LŽE!!! Jiný závěr neexistuje!

Musím opakovat  – někde  se na dávky pro Ukrajince, prachy a  zbraně pro Zelenského  vzít musí. Stejně jako  pro zcela  nesmyslné  budoucí  nárůsty na pořízení  nových vojenských letadýlek, tančíků, dělíček, flintiček, raketek a dalšího  vojenského vybavení pro české  chciválečky!!! Tady  zadlužení do budoucnosti nevadí a  vadit nesmí!!!

Extrapapalášsky  se projevil v minulých dnech i exsoudruh generál, dnes  vší moudrosti futrál z  Hradu:

Ohledně  demonstrací proti Fialově  drahotě, ke které vyjevil ze  svého futrálního velemozku toto:

Demonstrace

Stát by měl být vůči organizátorům některých demonstrací tvrdý, myslí si prezident Pavel. S demonstranty, kteří mají chuť jen ničit, nemá prý smysl moc komunikovat. S těmi, kteří se takových demonstrací účastní v poklidu, by ale vláda podle Pavla dialog navázat měla.

„Tady je chyba na straně vlády, která nedokáže i přes deklarované úsilí s lidmi komunikovat tak, aby to pro ně bylo srozumitelné,“ řekl Pavel. Chyba je ale podle prezidenta i na straně organizátorů demonstrací. „Protože oni se neustále schovávají za svobodu slova a projevu, ale dost často ta jejich prohlášení jsou už za hranou podněcování k násilí a destrukci systému,“ upozornil.                         Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/496272-pavel?campaignsrc=tn_clipboard

Chvíli mne napadlo, že  vší moudrosti  futrál  nabádá policii k tvrdšímu postupu  například  vůči těm, co rozbíjeli, v podstatě v jeho jméně  a zájmu Babišovy předvolební mítinky a  kde si nezadali, jako třeba  v Jablonci s praktikami  ordnerů SdP.  Ti   osvědčovali ke  svým politickým odpůrcům  zhruba  stejnou  toleranci.  Nebo, že  by byl první, kdo  předem odsoudil minulé „vajíčkiády“  vůči Paroubkovi a Zemanovi?

Ale brzy mne to přechodné  zatmění mozku přešlo!

Exsoudruh generál, dnes  vší moudrosti  futrál to vidí úplně jinak! Kdo bude trochu, opakuji trochu  hlučnější,je ten kdo má chuť jen ničit, nemá prý smysl moc komunikovat!!!!!

Řečeno slovy  dávno  nebožtíka  Václava  Bendy  st. – takoví mají slyšet  jen  zvuk natahování závěrů policejních karabin!  Futrál to  jen podal v poněkud   přijatelnější verzi. Nic  víc.

Opět – kdyby  to zkusil vypustit  z pusy  Babiš!!  Představte  si ten hukot!!! Pro mne  jde  o jasný pokyn k násilí na demonstrantech a  organizátorech demonstrací. Futrál, co sliboval, že  bude prezidentem všech občanů,  se  s nimi nehodlá bavit! Nejsme překvapen. Není proč!

Kdysi přísahal, že bude bránit socialistické zřízení i vlastním životem. Pak na  to zapomněl. Následně podepsal prezidnetskou přísahu – že bude  ctít  zákony a ústavu. Pan na to zapomněl a podepsal okradení důchodců a vše korunoval prohlášením, že  je připraven zažalovat svůj vlastní podpis  pod  tou krádeží u ústavního soudu! A  teďko?  Prý bude prezident všech občanů. Ale  s těmi, co si myslí  něco jiného než on se nebude bavit a policie  má být tvrdší. A je třeba jim zatrhnout to jejich „schovávání  za svobodu slova a projevu… „

Tohle  nám vládne!  Tohle!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.