Seznam versus statečný plukovník – omlouvám se – generál Koudelka


I na  vždycky a jedině  správném Seznamu.cz  už  čas od  času mívají docela  velký problém s mloky. Myšleno ve smyslu  mloků Karla  Čapka. Které  ze všech sil podporovali, chránili, pěstovali krmili!

Jak je to dávno, respektive kolikrát  jste  četli  různé srdceryvné story o statečném plukovníkovi Koudelkovi , kterého dokonce  CIA vyznamenala  medailí George Tenneta, o tom, jak se  jednak zasloužil o republiku, demokraturu, omlouvám se  – demokracii  a jak mu přes jeho veškerou  o nebe volající statečnost odporný Zeman ne a  ne  udělit generálské lampasy? A určitě si vzpomenete na ten ohlušující  jásot, když  mu ne konečně před pár  dny futrál vší moudrosti konečně  přiznal!!! I na  Seznamu jásali jak o život!

A náhle  se objeví , na stejném Seznamu, následující  článek:

Korupce, nebo špinavý mocenský handl? Co ve skutečnosti sledovala BIS

nepřetisknu celý článek, protože tam jsou věci nesouvisející s tím co chci vypíchnout. Jen to, co týče Koudelky a  akcí BIS.

Tento týden jsme do světa pustili výsledky hned dvou dlouhodobých investigací. Přetahovali jsme se totiž s kontrarozvědkou BIS i s hradní kanceláří.

Kolega Janek Kroupa se několik měsíců zabýval rolí BIS v kauzách spjatých s někdejším osazenstvem hradní kanceláře. Jedna z odboček jej zavedla až ke korupční aféře na Ministerstvu zemědělství. Že vstupuje na území zpravodajských her, nevyjasněných zájmů a motivů, bylo zřejmé od prvního okamžiku. Samotná kontrarozvědka se navíc snažila, co mohla, aby skandál předem neutralizovala.

Kroupa poslal své dotazy do BIS už minulý týden. Odpovědí mu bylo, že ředitel Michal Koudelka není v úřadu a na reakci je potřeba počkat až do pondělí. V pondělí ale BIS, ještě než nám odpověděla, vydala tiskovou zprávu. Dovolím si malý rozbor.

„BIS v těchto dnech zaznamenala únik účelově zmanipulovaných informací z vyšetřování trestné činnosti na Ministerstvu zemědělství,“ píše se v ní. Jak už jsme si řekli, onen únik zaznamenala tak, že jsme jim poslali otázky.

Nebudeme se pitvat v tom, jestli má sousloví „únik účelově zmanipulovaných informací“ vnitřní logiku, pokud nechceme připustit, že spisy ke kauze obsahují zmanipulované informace.

„BIS odhalila v roce 2021 rozsáhlou korupci na Ministerstvu zemědělství,“ stojí v titulku zprávy, kterou nekriticky převzala téhož dne i část médií. „Postupně se za použití zákonných zpravodajských prostředků podařilo detailně zmapovat a rozkrýt, kdo a jakým způsobem se na korupčním jednání podílel,“ pokračuje komuniké BIS.

Co už sdělení neuvádí, je, že policie se s onou rozsáhlou korupcí potýká už rok a půl a zatím nikoho ani neobvinila. A Janek Kroupa nyní zjistil proč.

BIS v čele s Koudelkou zalarmovala policii až poté, co údajná korupce proběhla a podezřelí si pomalu vyklízeli kanceláře na ministerstvu. Pro policejní vyšetřovatele to byla víc než obtížná startovní pozice: Nemohli nikoho chytit za ruku a použít důkazy BIS pro trestní řízení ze zákona nelze.

Proč Koudelka a jeho úřad s oznámením na policii tolik otáleli? To BIS nevysvětluje. Místo toho uzavřela svou pondělní „preventivní“ tiskovku výhrůžkou, která míří na všechny, kdo by chtěli aféru rozklíčovat: „BIS bude další postup týkající se cílených úniků informací koordinovat s orgány činnými v trestním řízení.“

Moc se přimlouvám za to, aby BIS se stejnou vervou začala vysvětlovat, jaké zájmy ve věci upřednostnila. Jednoho by totiž mohlo napadnout, že za vším mohla být hodně špinavá mocenská hra.

Tehdejšímu premiérovi Andreji Babišovi, který svou vládu označoval za protikorupční, by úplatkářský skandál zkazil šance na slušný volební zisk. Když si zpětně uvědomíme, že právě Babiš v té době Koudelku bránil před prezidentem Milošem Zemanem, nezní ta konstrukce o mocenském handlu až tak nepředstavitelně.

Pro mne naprosto neuvěřitelné čtení:

1- BIS instalovala odposlechy v blízkosti prezidenta!!! Už tohle  by  v normální zemi vedlo k obrovskému skandálu!  Protože odposloucháván nutně  byl i nejvyšší ústavní činitel státu.

2- to prezidentské šmírování evidentně  nepřineslo žádné  hmatatelné, rozuměj pro protizemanovské  seskupení žádné využitelné materiály, protože  jinak by  už dávno kolovaly  v médiích typu Respekt, Seznam, Aktuálně  Neovlivní a podobně. Jak je v kraji zavedeným zvykem.

3- ovšem podle Seznamu nějakým způsobem vedly k jakési kauze na ministerstvu zemědělství do blízkosti ministra Tomana. Kde prý  došlo k odhalení rozsáhlé korupce.

4- jakékoliv  důkazy získané BIS nejsou připuštěny jako soudní důkaz

5- policie  se ale k nějakým informacím Koudelkových hochů dostala až  když Toman a spol. vyklidili ministerstvo a nikoliv v živé fázi BISáckého sledoání

6- Seznam a Kroupa se toho nějak domákli a dokonce tvrdí,  že hned od začátku bylo jasné, že  jde o temné zpravodajské hry

7- chtěli tedy do toho vnést aspoň trochu světla. Požádali tedy  BIS  o vyjádření. Ta

8-nejdříve zapřela Koudelku a následně  reagovala  na rychlo svolanou tiskovkou,  jejímž hlavním sdělením se  stalo vyjádření, že…BIS v těchto dnech zaznamenala únik účelově zmanipulovaných informací z vyšetřování trestné činnosti na Ministerstvu zemědělství, a také a především  že ti, kteří do toho budou strkat  čenich… „BIS bude další postup týkající se cílených úniků informací koordinovat s orgány činnými v trestním řízení.“, takže přes něj od statečného plukovníka .. eh už zase – ještě statečnějšího generála  -DOSTANOU! Protože  úniky informací se na  BIS přece  NETRPÍ!!! Takže za

9-Seznam došel k dříve nemyslitelnému zjištění že …Jednoho by totiž mohlo napadnout, že za vším mohla být hodně špinavá mocenská hra. Ovšem nebyl by to Seznam, aby si to nevysvětlil vždycky a jedině  správně viz za

10- Tehdejšímu premiérovi Andreji Babišovi, který svou vládu označoval za protikorupční, by úplatkářský skandál zkazil šance na slušný volební zisk. Když si zpětně uvědomíme, že právě Babiš v té době Koudelku bránil před prezidentem Milošem Zemanem, nezní ta konstrukce o mocenském handlu až tak nepředstavitelně. Zkrátka a dobře statečný plu.. eh už zase -generál Koudelka už není ten čacký jun  co třímá plamenný  meč na obranu demokracie, nýbrž  jakýsi temný  spojenec proklatého oligarchy  Babiše!!!!

Finito!

Dalo by se prohlásit  že  jde o  anatomii blbosti a duševní demence.   Kdyby se  jeden soustředil jen na finální desátý bod.

Jenže co pak s těmi  devíti předchozími,  které jsou mimořádně závažné a  kdekoliv na kolektivním Západě  by  takovouhle a takhle  řízenou  tajnou službu rozehnali jako nechtěné těhotenství nebo jako Macron demonstranty proti důchodové reformě! Ovšem u nás se staráme  zejména, jestli se Koudelka  nespřáhnul náhodou s Bábou….  Ačkoliv za  to by mu  určitě  taková CIA  žádnej metál nešpendýrovala. To Koudelka  musel prokázat  jiné, úplně zásluhy. Ale  o té podivné medaily  to dnes není.

Je to o úniku informací z BIS. Janek Kroupa  je  z toho baráku  ve  Stodůlkách  zvyklý na úplně jiný servis!!!! Stejně  jako Kundra z Respektu! A  přidejte si k tomu  znovu to směšné vyjádření  BIS  i únicích v kauze  ministerstva  zemědělství:

..BIS v těchto dnech zaznamenala únik účelově zmanipulovaných informací z vyšetřování trestné činnosti na Ministerstvu zemědělství, a také a především  že ti, kteří do toho budou strkat  čenich… „BIS bude další postup týkající se cílených úniků informací koordinovat s orgány činnými v trestním řízení.“

Zvláštní!! Velmi zvláštní!

Když  jsem psal a rozebíral na Kose kauzu Vrbětice  , stejně jako kauzu Hamáček a odlet  do Moskvy, konstatoval jsem,  že  jde o obrovský  únik  informací z prostředí tajných služeb. Konkrétně  BIS. Jinak se k nim , ohledně  Vrbětic takový Kundra, stejně jako  Kroupa  v případě  Hamáčka  jeho údajné cesty  do Moskvy,  dostat nemohli!  Ani omylem. Šlo o jasně, bohužel neprokazatelně  řízený  únik!!! Nic  více, nic méně. A také jste  tehdy  četli,  že  Koudelka  si hraje  jakési svoje  vlastní  velmi podivné mocenské hry. Které mu, z nějakého podivného důvodu neztrhla tehdejší vláda, samozřejmě k velkému gaudiu tehdejší opozice, která dnes  stejné hrátky  přirozeně Koudelkovi toleruje  i nadále.

Aniž by  obyčejný  člověk chápal proč. Ale  Kroupa a spol., v okamžiku kdy dojde na ně osobně najednou začínají mít problém!  A místo toho, aby se podívali pravdě  do očí, tak místo toho vyfabulují totální ptákovinu, že by se Koudelka mohl spojit, proti demokratůrům typu Fiala s Babišem!!!!!

Koudelku a jeho  služební  voka  a ucha je potřeba kvaltem  vzít na  krátké vodítko!  Před rokem  bylo pozdě!!!! Tenhle  lampas  si počíná jako nedotknutelný stát ve  státě. Ale  to zřejmě  Seznam ani Kroupu nijak netrápí….

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.