Fiala a jeho nevídaně drzý rozpočtově důchodový megablábol v obrazech -část důchodová krádež II.


Když jsem na  základě grafik české televize  vydal  před necelými třemi  týdny  článek

Fiala a jeho nevídaně drzý rozpočtově důchodový megablábol v obrazech -část důchodová krádež

mnohé  jsem netušil. V každém případě  nejméně  dvě  věci . Tu první potěšující , ale bohužel nepodstatnou

-že  tenhle  článek se  stane  tím vůbec nejčtenějším na  Kose  za poslední tři roky a  čtvrtým nejčtenějším za  dobu jejího vydávání  vůbec.  Což  je  významově  asi stejné, jako kdybych  napsal, že  v Jakutsku včera zaznamenali  čtvrtou nejnižší teplotu od  začátku pravidelného měření

a pak  tu  druhou, bohužel velmi a velmi smutnou, potvrzující  moje  závěry z  toho článku  , což znamená ,  že vláda a  Jurečka při veřejné prezentaci té důchodové loupeže  lhali,  až  se jim od huby prášilo. Což  není u politiků a  zejména  tuzemských vůbec nic  neobvyklého. Tragické  ovšem je, že  sdělovací prostředky, i tzv. experti, které si sdělovadla  všech  druhů a typu /především ČT/  do redakcí  k „odborným“  diskusím a rozborům pozvou, tu  naprosto zjevnou  lež  nevidí a  tudíž  ani nekomentují a  naopak dělají,  že  Fiala s Jurečkou  a  dalšími asociály  jsou  živoucím ztělesněním pravdy a moudrosti.

Hlavní postuláty  toho mého,, tak nečekaně  čtenářsky  úspěšného  článku představovaly  dva  následující  závěry:

1- ta tzv. důchodová „reforma“ ani nějakou  galakticky příznivou  náhodou neřeší  základní problém, který podle  dlouhodobého tvrzení  české lumpenpravice, představuje  uvadající  demografie. Tu  v žádném případě  ani  o milimetr nezlepší okradení  důchodců změnou  valorizačního klíče nebo nějaké to posunutí věku   odchodu do důchodu. Pokud  se ovšem neposune  na nějakých  80 let, kdy  by  případně  standardně  nárok a  státní penzi měl vzniknout. To by  samozřejmě byla  jiná  káva. Prostě problém  demografie  se stále více, zejména  v  době  bačování  Fialy a jeho Obludária mohutně prohlubuje. Viz data o porodnosti v roce 2022 v článku

Ročník narozených 2022 je nejslabší za posledních 18 let | ČSÚ

a vše ukazuje, že  letos  to bude  ještě  horší viz

Dramatický propad porodnosti. Od loňského ledna se rodí …

Ne,  Fialova  důchodová  krádež, vydávající se za  reformu penzijního systému  demografii, jako hlavní faktor  důchodové diskrepance, nijak neovlivní. Tedy pozitivně.

2- Jurečka, Fiala a  celé Obludárium tvrdili a tvrdí dodnes, že  věk odchodu do důchodu  je potřeba upravit  tak, aby průměrná  doba  čerpání  penze  činila  21,5 roku. Na  grafech ČT, která data přebrala  od  Statistického úřadu  jsem snadno dokázal, že je to naprostý nesmysl, zejména u mužů, kde  by se podle  dostupných dat naopak musel  do budoucna ZKRACOVAT  a to VÝRAZNĚ.

Kolega  Intobo se  speciální Trikoloře, kterou jsme  na  SVSK  tomuto problému věnovali, sice rozporoval data  ČT, kde prý  se  Televize  dopustila  nepřesnosti u mužů , kde prý je věk dožití  o dva  roky  delší, nicméně  šlo by jen o kosmetickou, nikoliv  zásadní změnu.

Ani  jednu z těchto  zcela  fatálních premis, jak  už konstatováno Fialovi, Jurečkovi a Obludáriu  nikdo ve  sdělovadlech nerozporuje!!!!!! Naopak  – slyšíme  tirády , jak je  ta jejich loupež nutná,atd. atd.!!!!! Děs  a hrůza. Vymývání  mozků úplně  do čista!!!  Kam se  hrabe  jakýkoliv, i ten nejúčinnější prací prášek….

Tohle nechápu!  Být expertem nebo  ehm…novinářem, styděl  bych se  až na  dno své  duše!!!

Nejsem ani jedno ani druhé, takže se stydět nemusím. protože prezentuji  fakta, tak, jak se k nim dostanu.

A před pár  dny  se mi dostalo  naprosto neprůstřelného potvrzení  mého závěru,  že  když  Jurečka  veřejně prohlašoval

Výstřižek

byl  buď  zcela mimo realitu, nebo cosi intenzivního požil nebo jednoduše věděl a tudíž  veřejně lhal. Nechám na  vás , abyste  si vybrali pro vás nejpřijatelnější variantu. Pro mne  jsou všechny  tři zcela nepřijatelné. Ale  vsadil bych na… ale to je můj osobní problém.

Zpět k meritu věci. Na  Kurzech.cz se objevil  následující  článek, který  přebral data  Staťáku a zcela jasně   a nekompromisně konstatuje  , jak to s dobou dožití v ČR je  a  především bude!!!! Že průměrné  pobírání penze  oněch Jurečkových  21,5 roků  je  chiméra, proti které  ta o Smolíčkovi  je  pravda pravdoucí, tesaná  do kamene!  Ten článek na Kurzech nese název

Jakého věku se pravděpodobně dožijeme. Muž, který se v Jihomoravském kraji narodil v roce 2022, by se mohl dožít 75,6 roku, žena narozená v kraji v uvedeném roce pak 82,0 roku.

Nenechte se zastrašit  tím Jihomoravským krajem. Jednak tam jsou základní data  za celou  ČR a vedle  toho Jihomoravský  kraj  generuje  nadprůměrnou míru  dožití v rámci celé České rpeubliky, takže  co platí pro něj  je  nad průměrem celého státu.

Takže  si  to teď  dáme celé. Aby  to Kosa měla  pěkně  v  archivu!

Mělo by  vás  to zajímat už proto, že na konci je tabulka, která každému z nás prozradí, kolika let by se ve  svém věku asi  ještě měl průměrně  dožít!!!  Vím, jde o morbidní čtení, ale nevěřím , že  vás  takový údaj nezajímá! Tady  to je:

Muž, který se v Jihomoravském kraji narodil v roce 2022, by se mohl dožít 75,6 roku, žena narozená v kraji v uvedeném roce pak 82,0 roku. Po dvou letech snižování naděje dožití vlivem vyšší úmrtnosti během pandemických let byl zaznamenán nárůst očekávané střední délky života u mužů i žen.

Český statistický úřad v pravidelných intervalech zpracovává a vydává tzv. úmrtnostní tabulky, které přispívají k charakteristice řádu vymírání obyvatelstva. Úmrtnostní tabulky pomocí spolu propojených tabulkových funkcí vyjadřují intenzitu úmrtnosti dané populace. Výsledkem výpočtu je ukazatel naděje dožití (střední délka života). Naděje dožití (střední délka života) je průměrný počet roků, který pravděpodobně prožije osoba právě x-letá za předpokladu, že po celou dobu jejího dalšího života se nezmění řád vymírání zjištěný úmrtnostní tabulkou. Ukazatel se používá nejčastěji ve formě naděje dožití (střední délka života) při narození – kolika roků se dožije osoba právě narozená. Na krajské úrovni jsou údaje pro vyloučení nahodilých jevů zpracovávány vždy z podkladů 2 let a jsou uváděny zpravidla s přesností na dvě desetinná místa. K výpočtu byla v roce 2017 použita nová metodika, podle níž jsou zpětně přepočteny údaje od roku 2001.

Graf 1 Naděje dožití (střední délka života) při narození podle krajů – údaje z let 2021-2022
Graf 1 Naděje dožití (střední délka života) při narození podle krajů – údaje z let 2021-2022

Údaje zjištěné z dvouletých průměrů let 2021 a 2022 udávají, že muž narozený v Jihomoravském kraji v roce 2022 se pravděpodobně dožije věku 75,59 let, což je mezi kraji šestý nejvyšší věk. Žena narozená v roce 2022 v Jihomoravském kraji se pravděpodobně dožije 81,95 let, což je věk mezi kraji druhý nejvyšší. Situaci v krajích podle naděje dožití při narození ukazuje graf 1. Pro zvýraznění rozdílu očekávané délky naděje dožití mezi muži a ženami je v obou částech grafu na zkrácené ose x zachováno stejné měřítko. Nejpříznivější údaje o naději dožití mužů i žen jsou v hlavním městě Praze, oblastí s nejkratší střední délkou života mužů i žen je Ústecký kraj.

Graf 2 Vývoj naděje dožití (střední délky života) při narození v Jihomoravském kraji a ČR
Graf 2 Vývoj naděje dožití (střední délky života) při narození v Jihomoravském kraji a ČR

Střední délka života se postupně zvyšovala až do roku 2019, což je patrné z hodnot uvedených v grafu 2. Od roku 2002 (průměru let 2002 a 2003) do roku 2019 (průměru let 2018-2019) vzrostla střední délka života v Jihomoravském kraji u mužů o 4,02 roku a u žen o 3,43 roku (v rámci ČR došlo ke zvýšení o 4,27, resp. o 3,46 roku). Nárůst úmrtnosti v důsledku pandemie v letech 2020 a 2021 se projevil snížením očekávaných hodnot střední délky života. Naděje dožití mužů narozených v kraji v roce 2021 byla oproti roku 2019 o 1,32 roku nižší a u žen činil rozdíl 1,23 roku (v ČR došlo ke snížení o 2,24, resp. o 1,59 roku). Střední délka života v roce 2022 (průměru let 2021-2022) oproti předchozímu srovnávacímu období v kraji vzrostla o 0,32 roku u mužů a 0,35 u žen (v rámci ČR o 2,06, resp. o 1,51 roku).

Muž, který žije v Jihomoravském kraji a v roce 2022 dovršil 65 let, má pravděpodobně před sebou ještě nejméně 15,62 roku života, šedesátipětiletá žena 19,67 roku. I zde je patrný nárůst až do roku 2019 (oproti roku 2002 u mužů zvýšení o 2,27 roku a u žen v tomto věku zvýšení o 2,63 roku). Udávané hodnoty roku 2021 jsou u 65letých (stejně jako u narozených) proti roku 2019 nižší – u mužů o 1,20 roku a u žen o 1,06 roku. U průměru let 2021-2022 již dochází ke zvýšení naděje dožití 65letých mužů o 0,34 roku a žen o 0,23 roku.

Graf 3 Naděje dožití ve věku 65 let v Jihomoravském kraji a ČR

Graf 3 Naděje dožití ve věku 65 let v Jihomoravském kraji a ČR

Kolika let by se měl jedinec právě x-letý žijící v Jihomoravském kraji pravděpodobně ještě dožít, pokud by se nezměnila úroveň úmrtnosti, udává tabulka 1. Vyplývá z ní například, že pomyslná hranice mezi první a druhou polovinou života je u mužů ve věku 38 až 39 let, u žen 41 až 42 let.

Tab. 1 Naděje dožití v Jihomoravském kraji v daném věku
Tab. 1 Naděje dožití v Jihomoravském kraji v daném věku

Kontakt:
Mgr. Tomáš Svozil
Krajská správa ČSÚ v Brně
e-mail: tomas.svozil@czso.cz
tel.: 542 528 172

Chci aby mi Jurečka nebo Fiala  vysvětlili,  jak budou  právě narozené děti z roku 2022 pobírat, někdy  v  roce  2090, až snad  doufejme na něj budou mít  nárok,penzi  v průměru  21,5 roku  když se podle  výpočtu Staťáku se  muži tohoto ročníku mají dožít průměrně 75,6 roku a  ženy 82 let?

To jako se  v té  době  bude  chodit  do  penze u mužů v  54 a u žen v 60,5 létech????  Vážně Jurečko? Až takového bulíka  nám chceš pověsit na  nos???? No  vlastně, když se podívám na  ty intervjůky, kterým dáváš  rozhovory a  experty, co  tu asociální raubířinu schvalují a  české buldy, co to masově  chroupají….. Tak mi z toho  vyplývá jediný možný  závěr  – přestat myslet, protože jinak  je  to rovnou na hození mašle.

Slyším snad  námitku, že  celková  data  za ročník zejména u těch  čerstvě narozených jsou nefér, protože  penzi těch  Jurečkových průměrných 21,5 roku budou inkasovat jen ti, co se jí dožijí a  s těmi bych měl operovat. Protože je prostě  určité procento těch, co zemřou  dříve, aniž  by  začali pobírat, ovšem to pak deformují celkový  výpočet?

OK.  Správná  námitka!!!  Rád  vyhovím a  proto sem  dám část tabulky  průměrné doby  dožití pro všechny  ročníky  50+. Kteří  už  důchod pobírají nebo  už jej  mají  více  či méně na dohled!  Ostatně  prý právě  generace  Husákových dětí – kolem 50 jsou ti, kvůli kterým se  to dělá…. Opakuji, že jde o přední data  Českého statistického úřadu!

Výstřižek

Prostě  a jednoduše – pokud  vám není nějakých 73+ pak  se těch průměrných Jurečkových 21,5 nedočkáte!

U mužů  snad  jen, když  se dostanete nad  90 roků.

Ale  u žen i mužů, kteří  do  penze  PUJDOU nebo ji těsně začali žádná průměrná  šance  na  výplatu penzí  po 21,5 let průměrně prostě NEEXISTUJE!  To je lež jakou  jsem snad  ještě neslyšel!! A oni to musí vědět!!!!!!!!

Prostě musí!!! A lžou a lžou  a lžou!!!

A mimochodem –  další  z Jurečkovin  je  změna  třetího důchodového pilíře. Prostě  vaše  důchodové připojištění. To chce  změnit tak, že  už nebude možná , jako dosud  jednorázová  výplata, ale  peníze budete  dostávat  formou renty po dobu 10 let.

U mužů se  to v podstatě kryje  s jejich průměrnou dobou dožití po nástupu  do důchodu!!! Což  znamená,  že POLOVINA si ty peníze  nedovybere….. I tohle  je  dobré vědět!!!  I tohle!

A ještě  drobnost – právě  slyším, že  je definitivně odmávnuto v parlamentu ZVÝŠENÍ  výdajů na zbrojení na  2%  HDP!!!  což  prý ARMÁDĚ  JEN PŘÍŠTÍ  ROK PŘINESE OPROTI LETOŠKU ASI 60 MILIARD NAVÍC – TEDY ZVÝŠENÍ O CCA  50%!!!

Jen tak, mýrnyx  týrnyx! Takže na důchody není, tam se musí škrtat, v jednoduché češtině okrást  současnéa  budoucí důchodce, ale  nová letadýlka, dělíčka, tančíky, raketky, flintičky a  a pod  být musí!  Že to je na  dluh a že  jej budou splácet budoucí generace? Nevadí!  to jenom  důchody narušují  vyrovnanost  státního rozpočtu. ostatně  to není  všechno, prachy  je potřeba  někde najít, stůj co stůj i pro Zelenského, pro dodávky  zbraní a munice  Ukrajině a pro dávky Ukrajincům!!!!

Takhle  to  ve Fialalandu v  roce  2023 vedeme!!!!  Jen se to nehodí  říkat na hlas. To  by se  i český bulda  s vymytou mozkovnou mohl  fakt naštvat!  Nechte  ho radši  uvěřit  Jurečkově lži, že penzi bud e brát průměrně  21,5 roku.. Nebude! Dodávám já.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.