Český mainstream na tento den


Tohle jsme  vám původně  chtěl pustit  na sklo  už během středy. Nicméně  to jsem  měl právě na  skle  v parádě  dnešní  číslo. Které pojednává  , kromě jiného, také  o  tom, že západní mainstream, respektive  despekt s nímž je  od jisté doby  přijímám, či spíše nepřijímám mimo  západní svět zbytkem planety, která  už jej nebere jako etalon pravdivosti nýbrž jen jako  nástroj západní propagandy.  Takže  mne napadlo,  že  to zcela ideálně bude pasovat na  tento den.

V  článku, převzatém z amerického The  National Interestu  jsem si dovolil vyslovit  myšlenku,  že hlavní západní informační proud  se klidně  ve  třetím světě  může jevit  jako demagogická propaganda, ale  že oproti stavu informační scény  tady  v ČR/na Slovensku jde  vlastně  o špičkové informování.

Dám se  zcela  vypovídající  příklad.

Když  jsem v podstatě jako první v ČR před  týdnem zveřejnil

Co všechno nám sděluje včerejší článek Washington Post, že sabotáž obou NordStreamů provedla Ukrajina DOPLNĚNO!!!

jen jsem  s údivem pozoroval, jak tuhle  informaci český  mainstream doslova a do písmene  zasklil!  Prostě  totál mlčení. Jako kdyby  WP  nic nenapsal. Nulová  ozvěna.

Když ovšem  tenhle  týden v úterý Politico a následně  NYT  zopakovaly  s  týdenním odstupem  tuhle informaci WP  a  přidali jedinou  novou fazetu – že ta tajemná špionážní služba, co  odkryla  to, že  útok na NordStreamy provedla  Ukrajina a její speciální komando, které přímo podléhalo  Zalužnému, byla  HOLANDSKÁ  a že Holanďané  o svých zjištěních informovali  MĚSÍCE PŘEDEM jak CIA, tak Němce, tak náhle toho bylo  na  českém internetu  všude  plno!!! Proč  až nyní a proč ne  po článku WP???

Netuším.

Ale konec konců  to není důležité.  Prostě lépe pozdě než nikdy. Asi už  to i všem těm Seznamům a Novinkám a dalším bylo trapné. Jen  pro naši/vaši ČT  to ještě pořád je pod její rozlišovací schopnost, aby  to zařadila  do hlavních zpráv. Ale  tím se pojímat nehodlám. Velký mozek  Dvořák končí a uvidíme, co se zpravodajstvím a publicistikou provede nový šéfík.  Proti kterému okamžitě  vyjel vždycky a jedině  správný Železný a  Wollner. Ale  ČT  neřešme.

Jde mi konkrétně o Seznam.cz

Tomu se zveřejnění  té  informace z Politica  a NYT mimořádně POVIDLO!!!! Podívejte se  sami!

originál naleznete  na  https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-cia-varovala-kyjev-pred-odpalenim-nord-streamu-ziskala-jeho-tajne-plany-232513

Já dám jen  screenshot  titulku té zprávy na  Seznamu.cz

Výstřižek

A  tohle  je screenshot  toho, co nabídl Seznam.cz  svým čtenářům na jejím konci -upoutávku na  související, dříve  vydané  články  Seznamu k téže problematice!!!!!

Výstřižek1

Uznejte, že  tohle nelze  vymyslet!!!! Že tohle  musí  naaranžovat  život a redakce  Seznamu.cz!!!!

Já  jí  bezmezně obdivuji a  gratuluji!!!!

Tak  hlavní novou zprávou pro seznamácké publikum je  konstatování, že  NordStream odpálilo komando Kyjeva a CIA dokonce  před  tím teroristickým aktem  měla  varovat, aby souvisejícími a doplňujícími texty z dřívější produkce  Seznamu .cz  bylo

-Ruské lodě u NordStream:bývalý rozvědčík nahrál jejich komunikaci

-Nový důkaz:Ruská speciální loď plula plula  blízko místa  exploze  Nord Streamu

V tom Seznamu.cz  to jsou ale  hlavy!!!! Odkazovat  na  svou  vlastní  obrovskou blamáž?!  Tak opravdu každý nedokáže!!!! A vedle  toho, ukazuje to  také  jak to dopadne, když  vždycky a jedině správná demagogie  má navrch nad  selským rozumem, který prostě  vylučoval vždycky a jedině  správné tvrzení, že  Nord Streamy si  Rusko vyhodilo do povětří samo!!!! Což musel každý trochu příčený  člověk považovat za  blbost všech blbostí.

Vedle  toho  – jde o dokonalou demonstraci toho, co reprezentuje pojem dezinformace!!! V nejvlastnějším slov a smyslu. Dneska  už  ani mediální lobotomik  typu Pavla  Šafra nebo nájemného ignorantního písmáka  Krupky z Deníku nepochybuje, že  Rusko s tím atentátem na  NS  nemá nic společného. Ale  ještě před  14 dny  by  se o to hrdlili  do krve.

Zkrátka, opět  se potvrdilo pravidlo, že mezi  dezinformací a informací  je  rozdíl jen v  čase, Než se  ta údajná dezinformace potvrdí a stane se nevyvratitelnou informací.

Podobnou  fušeřinu,  díky za ni  nejlepší a vždycky  a jedině správný Sezname!!!, by  si žádná, trochu své cti dbalá redakce  v západním mainstreamu, nedovolila.

Pokud  jste  dnes v paralelních  článcích nechápali, proč  dělám rozdíl mezi  českou  oficiální informační pouští a mezi  velkým světovým tiskem, tak tady  to máte  černé  na bílém a s mašličkami.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka, Politické vtipy se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.