Komu nemluví Viktor Orbán z duše?


pro Kosu našel a přeložil PB

Viktor  Orbán je  univerzálním  otloukánkem těch  vždycky  a jedině  správných,, co jich po Evropě, lhostejno zda  mezi vrcholnými papaláši  nebo  jejich  mediálními roztleskávačí,  je. Vyčítají mu toho spoustu:

-že  to je nacionalista, který  nectí evropské hodnoty

-autoritář, který  ničí dmeorkacii

-fašistický  xenofob,  který  nemá žádné slitování s nebohými

-homofob, který  chce postavit  sexuální menšiny  mimo  zákon

Všechno  neodpustitelné  smrtelné  hříchy  těch, co  drží politické  klíče a zejména  těch, co opanovali evropský  mediální  prostor.

Ale  hříchem naprosto největším  a nikdy odpustitelným  pak je to,  že  je prý Putinovým spřežencem a  že  nepodporuje  Ukrajinu.

Takhle  nám ho  evropští/čeští/slovenští papaláši a jejich  mediální  nádeníci prezentují.

Maďarština  je  zatraceně  těžký  jazyk a mimo jiné  proto se  člověku naskytne  jen  zřídka  příležitost, seznámit  se  v detailu s tím co maďarský premier  opravdu  říká a sděluje. Vždycky  to dostaneme  předžvejkané s  pořádnou porcí  té  jedině  přípustné a  správné  omáčky.

Nick PB  je  expertem Kosy  ohledně  letadel a letectví, nicméně  se  dostal  k poslednímu velkému interview, které  Orbán  dal  maďarské rozhlasové stanici Radio Kossuth a  celý rozhovor, s pomocí překladače  přeložil.  Pokládá  jej on i já za mimořádně  zajímavý. Kosa  a její čtenáři  jsou dospělí, proto  nepotřebují,  aby  jim to někdo  předžvejkal. Takže  se podívejme, co  Viktor  Orbán sděloval  svým občanům  ohledně  širokého vějíře  témat. A naprosto nevadí, že  jde o strojový výtvor.

Orbán Viktor: Sikerült elkerülni a harmadik világháborút

Viktor Orbán: Podařilo se nám vyhnout třetí světové válce

Premiér Viktor Orbán poskytl rozhovor Rádiu Kossuth v programu Dobré ráno, Maďarsko! Zde řekl, že se na summitu NATO vyhnulo třetí světové válce, neboť aliance nezahrnula do svých řad Ukrajinu. Premiér dále konstatoval, že využije všech prostředků, aby se postavil bruselským proimigračním plánům.

Konflikt na Ukrajině se bude protahovat, protože obyvatelé Západu chtějí, aby válka pokračovala – prohlásil premiér Viktor Orbán v Kossuth Rádió Dobré ráno, Maďarsko! v pátečním ranním vysílání pořadu.

V rozhovoru na zasedání vlády v Sopronbánfalvě mluvil premiér o tom, že „maďarská vláda má úplně jiné úkoly a pokud nebude válka, čeká Maďary jiná budoucnost, než pokud  by válka byla“ .

„Podíl a počet proválečných příznivců je stále drtivý, někteří z nás téměř nemluví hlasem míru, takže se musíme připravit na to, že válka a sankce z našich životů hned  tak  nezmizí,“ řekl Viktor Orbán a zdůraznil, že pokud by k tomu došlo, v tuto chvíli lze značnou část ekonomických problémů rychle  napravit. Premiér dodal: v této situaci musíme sami bojovat s inflací.

Některá opatření zavedeme, jiná zavedeme a zachováme to, co se osvědčilo, poznamenal premiér. Zdůraznil: v tom hodně pomáhá systém sledování cen a pak zmínil, že byl zaveden povinný prodej potravin.

Vidíme, že míra inflace se bude každý měsíc snižovat, řekl.

Premiér uvedl, že na jednání vlády se také diskutovalo o nutnosti udržet válku a nelegální migraci mimo Maďarsko a chránit rodiny a důchodce před plány bruselské byrokracie.

Řekl: Na programu jsou také velké problémy, které by mohly rozhodnout o našem osudu na desítky let. Mezi nimi zmínil dlouhodobé zásobování země energií na deset až dvacet let, využití naší příznivé geografické polohy, zachování kvality maďarských zemědělských produktů, otázku vojenství a demografii.

Zmínil také, že na jednání vlády v Šoproni probírali, jaké mají právní a politické nástroje, aby zabránili Bruselu realizovat plán na kvóty migrantů.

„Pokud bychom měli poslechnout Brusel – což stejně není naším záměrem – museli bychom v Maďarsku budovat ghetta pro migranty,“ zdůraznil premiér.

„Je tu další přímá hrozba, která také přichází z Bruselu: každý rok zveřejňují, co by podle nich měly členské státy udělat, aby změnily svou ekonomiku, a letos mají i návrh, který vede ke zrušení snížení režijních nákladů, “ řekl premiér .

Dodal: na druhou stranu se ve čtvrtek diskutovalo o tom, „jak nezrušíme snížení utilit“ a jak by se měly maďarské zájmy prosazovat v energetické regulaci doma i v Bruselu.

Poznamenal: V Bruselu sedí tito chytří lidé ve velké bublině a myslí si, že odtud rozumí světu lépe než my odtud, z Budapešti nebo dokonce ze Sopronu.

Viktor Orbán mluvil i o tom, že v pátek přijde případ, který musí definitivně rozhodnout.

Byl zaveden nový systém nakládání s odpady, který by měl za následek silnou konkurenční nevýhodu pro maďarské vinaře, takže musí najít řešení, aby maďarští vinaři nebyli v jinak silné evropské konkurenci kvůli regulacím o lahvích konkurenčně znevýhodněni, řekl.

Zdůraznil dále: když Ukrajinci bojují o přežití svého lidu ve válce, nezajímá je vnější svět, „mohou se na tento konflikt dívat jen svou optikou, a to je normální, takže musíme být my ostatní  příčetní“ .

Zdůraznil: pokud bychom dělali to, co žádá ukrajinský prezident, byli bychom zapojeni do třetí světové války.

Protože v případě, že by Ukrajina byla přijata do NATO, znamenalo by to okamžitou světovou válku, protože to znamená, že pak je NATO ve válce s Ruskem, dodal.

Připomněl: nakonec se podařilo dosáhnout příznivého rozhodnutí, většina nechtěla riskovat světovou válku, proto nepozvala Ukrajinu.

Premiér také řekl, že „komunikační a mediální styl Ukrajinců je nepochybně neobvyklý, vezmeme-li v úvahu, že pokud jste v nesnázích a žádáte o pomoc, měli byste se chovat slušně“. „Ukrajinci jsou však agresivní a nároční, ale zároveň na Ukrajině denně umírají stovky a tisíce lidí, Ukrajinci jsou ve velkých problémech, čelí otázkám ohledně život a  smrti a svět pro ně vypadá jinak tam než odtud,“ řekl .

Prohlásil: důležité je, že nepřijímáme úhel pohledu, kterým oni vidí svět, protože pokud to uděláme, sklouzneme do války. Přeprava zbraní již zahrnuje země, které zbraně přepravují.

Upřesnil: Zatímco Ukrajinci nebyli přijati do NATO, a tím bylo zažehnáno bezprostřední nebezpečí světové války, k míru jsme se nepřiblížili ani o metr a vlastně dochází k eskalaci, je jí stále více a více. Další dodávky dálkových zbraní a účinnějších výbušnin, které Ukrajinci dostávají od západních států, zejména USA. Takže situace je stále extrémně nebezpečná, řekl premiér.

Zdůraznil: v křesťanském světě, do kterého patříme, je to právě ta nejdůležitější otázka, a proto Maďarsko říká: příměří, mírová jednání. To je důležité i pro Maďary, protože tato válka je v našem sousedství, různé eskalace, mohou dosáhnout Podkarpatska, a pak i Maďarska, dodal.

Viktor Orbán souhlasí s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským, že Spojené státy by mohly okamžitě ukončit válku na Ukrajině. Nikdo neví, proč se tak neděje, řekl premiér.

Viktor Orbán také oznámil, že Ukrajina již ztratila suverenitu, nemá peníze, vlastní vojenský průmysl ani vlastní schopnost vyrábět vojenskou techniku.

„Dostává od nás také peníze, většinou od Američanů, a také vojenskou techniku,“ řekl.

Inflace je na dobré cestě a vykazuje klesající tendenci

Vláda dříve plánovala, že do konce roku inflace klesne na jednociferné hodnoty, ale mohlo by se tak stát i o jeden až jeden a půl měsíce dříve. Inflace je na dobré cestě a vykazuje klesající tendenci, řekl Viktor Orbán.

Konstatoval: kromě snížení režie je třeba vytrvat.

Snížení režijních nákladů nelze chápat jako čistě energetickou záležitost. Za zvážení stojí, že každé rodině pomáhá 181 000 HUF měsíčně. Jinými slovy, snižování veřejných služeb je podle něj otázkou životní úrovně střední třídy a chudších lidí.

„Žádná migrace,dobrá  migrace“ – tak shrnul premiér maďarský postoj k migračnímu balíčku Evropské unie.

Viktor Orbán zdůraznil, že v otázkách migrace se Maďarsko spoléhá pouze na vlastní zkušenosti, že maďarský model je úspěšný, a proto v zemi žádní migranti nejsou. Poznamenal, že loni bylo na hranicích Unie zatčeno 330 000 nelegálních migrantů, z toho 270 000 na maďarských hranicích.

Připomněl násilné činy, které se odehrály na hranici v Röszke, jak statisíce migrantů pochodovaly zemí a jak obsadili budapešťská nádraží.

Viktor Orbán řekl, že existuje pouze jedno řešení migrační krize – migranti nesmějí vstoupit do Evropy. Vstoupit mohou pouze ti, jejichž azylové řízení bylo ukončeno a posouzeno kladně.

Dodal: chtějí nyní zničit tento maďarský model, ale vláda bude chránit jediný úspěšný evropský systém ochrany hranic.

„Toto je naše země, ale jen my můžeme říci, kdo, kdy a za jakých podmínek může vstoupit do Maďarska,“ řekl.

Premiér oznámil, že dokud bude v Maďarsku národní vláda, nebudou v zemi žádná ghetta pro migranty. Dodal, že „potil krev“, aby uzavřel uprchlické tábory v Maďarsku.
Nakonec jsme náš problém vyřešili a teď ho chtějí vrátit proti nám, řekl.

Konstatoval, že v Maďarsku by maďarský lid během tří minut sesadil vládu, která se chová jako západoevropské vlády.

Na otázku, jaké prostředky má na ochranu země, Viktor Orbán řekl, že musí zůstat vnitřně pevný, protože první frontová linie boje proti migraci je v maďarském parlamentu, „naproti nám sedí žoldáci .

Dodal: nesmíme ustoupit požadavkům opozice, protože strhne plot, pustí migranty dovnitř, přijme kvótu migrantů, podpoří rozhodnutí Bruselu a postaví ghetta pro migranty.

Řekl, že značná část maďarské opozice je placena v cizí měně, dolarech, eurech a librách, a každý ví, že ten, kdo dává peníze, je ten, kdo  si to  objednává.

Brusel podle něj může maďarskou levici kdykoli použít jako nástroj k uvalení migračních kvót a ghett pro migranty.

Premiér mluvil i o tom, že v debatě o migraci mají i legální nástroje, odkládají a zdržují rozhodnutí a organizují i ​​„odbojové skupiny“. Existuje také,  tak říkajíc, možnost vložit hůl mezi paprsky kola, řekl.

Vyjádřil naději, že se počet zemí, které během cesty  zaujmou protimigrační postoj, zvýší.

V rozhovoru premiér také zdůraznil, že musí být jasně řečeno, že cizinci si v Maďarsku nemohou kupovat politický vliv. Zdůraznil: není neopodstatněné hovořit o korupci v souvislosti s financováním zahraniční kampaně levicových stran, ale téma vnímá jako otázku suverenity.

Pokud se maďarští zákonodárci nebo starosta maďarské metropole dají koupit za peníze, znamená to, že tito lidé neodvozují svá rozhodnutí od zájmů maďarského lidu, ale jednají podle očekávání svých zahraničních klientů. To znamená, že nejsme suverénní, řekl premiér.

Korupce je trestným činem všude, upozornil Viktor Orbán s tím, že „toto téma jsme dostatečně neřešili“, a proto, i když je to, co se stalo, je podle něj trestné, mělo by se nařízení zpřehlednit.

========================================================================

Jsem velmi vděčen PB , že  tohohle Orbána  pro Kosu našel a přeložil. Za  sebe  říkám,  že  bych si  z celého srdce přál  takhle  slyšet promluvit  českého premiera. A  slovenští  kosíři určitě  toho jejich.

Žádný  div , že  Viktoru Orbánovi se  podařilo už 4x za  sebou vyhrát  volby a  vždy  s ústavní většinou! Dnes  mezi hejnem evropských papalášů představuje  bílou  vránu. Doslova a  do písmene. A  jak známo, ty  černé se  tu bílou vždycky  snaží  uklovat!

Odbočím – minulý  týden  nejprve  rezignoval  mnohonásobný  holandský premier  Mark Rutte. Společně  s Orbánem nejdéle  sloužící  evropský ministerský  předseda. Nejprve  předal  demisi své  vlády a následně překvapivě prohlásil, že  odchází  z politiky. Nikdo tomu  nechtěl věřit,  že  teflonový  Mark, jak se mu v Holandsku prý  přezdívalo, to doopravdy  balí… Po tolika  letech a  skandálech…. Jenže  Rutte moc  dobře věděl, proč  skončit!  Loni na podzim  Holandsko zažiloobrovské  překvapení,  když  regionální  volby  drtivě  vyhrála  čerstvě  založená  venkovská  selská partaj.  Která  svou kampaň  založila  na  jedné  jediné  jednoduché  větě:

Zastavíme  Rutteho šílený  plán na zničení  holandského zemědělství!

Který Rutte  krátce  před  tím ohlásil s  tím, že  velké procento zemědělců prostě  skončí, protože  holandské krávy  vypouštějí moc plynů a  to  jde proti bruselskému greendealu. A  vedle  toho je prý moc farem a ty jsou navíc  ještě  moc produktivní!  Výsledek se, jak už  řečeno  – dostavil. Rutte a ostatní jeho spoluvládní partaje  dostaly  historický  výprask!

To je jeden moment. Bezprostředním důvodem konce  Rutteho  vlády a  nakonec politické  kariery,  byla  migrační politika. Kdy  už  i někdo jako on  cítil,  že  ohledně  migrantů začíná evropským papalášům hořet koudel.  Takže  se rozhodl přitvrdit. Ale  jeho spolukoaličníci  chtěli vytrvat na  vítačské  vlně.   Neřešitelný  rebus. Zatlačil silou, zkusil sliby – nepomohlo nic. Takže  podal demisi a následně  hodil ručník  do ringu.  Protože je mu  jasné,  že nemá  už  podporu  u voličů. Na  rozdíl od Viktora  Orbána!

Proč  jsem ho  zamontoval  do tohoto Orbánova  interview?  Protože  to není tak  dávno, co  právě  Rutte  na  Orbánovu a  maďarskou  adresu prohlásil

„Dlouhodobým cílem je dostat Maďarsko na kolena,“

Dnes je  na kolenou Rutte!  Dobře mu tak Ony  ty boží  mlýny  občas opravdu a  naštěstí zamelou….Protože  komu se selským rozumem nemluví Viktor Orbán z  duše?

Příspěvek byl publikován v rubrice Hosté se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.