Hladomor na Ukrajině. Zdrcující fakta z největšího ukrajinského finančního webu .


pro Kosu našel a napsal Harryp

Vlkův úvod:

Začínám být  velmi nepozorný.  Dnes  vám předložím  důkaz. Harryp mi poslal  opravdu  zcela  neuvěřitelný  článek,  týkající se pověstného hladomoru na Ukrajině. A jeho  příčiny.

Píše se  v něm  něco, o čem jsem neměl  ani tušení. Prostě  něco doslova  fascinujícího. A to si dovoluji prohlásit, že mám alespoň průměrné historické znalosti. Alespoň průměrné.  To co  Harryp kolem toho ukrajinského hladomoru  nalezl  je v  azbuce a přečetl jsem to velmi pečlivě  a  následně Harrypovi  odepsal, že  to  je sice  dílo, ale na Kosu to nepustím. Kvůli  původnímu zdroji, že  by Kosa mohla  být  snadno obviněna  z proruské  demagogické propagandy. Ledva  jsem ten mail odpinknul, následovalo ještě jedno čtení. Tentokráte podrobné  včetně  státní příslušnosti  toho webu!    A já se divil podruhé.

Nejde  totiž  o RUSKÝ portál, nýbrž  ono  je to na stránkách poloofiálního  a přitom  největšího UKRAJINSK0HO finančního   webu a jinak 89. největšího na  Ukrajině..:  Stať vyšla  v roce  2011!!! a Je na tom  webu  krajinského ministerstva  financí k nalezení  do teď. Tedy  minimálně byla  než to vyšlo na Kose.  Proto  také  nedám  jen link, ale  připojuji za  Harrypa  screenshoty  toho původního  textu, aby bylo  jasné, co a jak.  A nikdo nic nemohl zpochybnit. Třeba  tím, že  to smaže. Ale  dost řečí.  Tahle Kosa patří Harrypovi a  jeho senzačnímu, ale slovo senzační je na  místě – objevu:

Золотая блокада СССР: когда GOLD = GОЛОД!

v překladu

1. června 2011, 16:53

Zlatá blokáda SSSR: když ZLATO = HLAD!

Po pravdě řečeno, za ingerence zlata a šperků se přímo či nepřímo odehrávají ty nejmarkantnější, nejzajímavější a zároveň tragické a důležité historické události lidstva.

Bez ohledu na to, jak divně to může znít v našich myslích, bylo to zlato, co bylo příčinou hladomoru v SSSR ve 30. letech!

Období v historii sovětského Ruska od roku 1925 do roku 1932 je historiky nazýváno „zlatá blokáda“ : od roku 1925 západní země (čti „kolébky demokracie“: USA, Británie a Francie) prodávaly SSSR nejnovější vybavení a technologie. Na počátku  jen za dřevo, ropu a obilí a od roku 1930 POUZE za obilí.

Slovo historiků:

„Neexistuje žádný takový zločin, který by kapitál nespáchal kvůli 300% zisku,“ řekl Karel Marx o neúnavných choutkách buržoazie. V dějinách Ruska však můžeme najít fakta, která toto tvrzení zdánlivě zcela vyvracejí. Mluvíme o porevoluční obnově Ruska.

Zničená ekonomika si vyžádala produkty těžkého průmyslu, který byl uvnitř země prakticky zničen. Na oplátku mohla sovětská vláda nabídnout tři věci: obilí, nerosty a zlato.

Tehdy se stalo něco téměř neuvěřitelného. Kapitalisté najednou odmítli přijmout zlato jako platební prostředek v obchodu s Ruskem! Toto úžasné chování kapitalistických mocností vešlo do dějin pod názvem „zlatá blokáda“.

Potřeba přestat být surovinovým přívěskem Západu byla vůdcům Ruska zřejmá dnes i tehdy. Podívejme se na data: na XIV. sjezdu Všesvazové komunistické strany bolševiků v roce 1925 byl stanoven kurz k naléhavému průlomu v průmyslové výrobě – „socialistické industrializaci“. A pak, v roce 1925, Západ začíná „zlatou blokádu“.

Smysl tohoto aktu je jednoduchý – nyní může SSSR nakupovat obráběcí stroje a stroje pouze za své přírodní zdroje. Zlato bude ležet ve sklepích Gokhranu jako mrtvá váha. Ropa, dřevo a obilí, zejména obilí – to chce Západ získat za dodávky svých zařízení. Vedení země je nuceno hrát podle těchto pravidel: vybavení je hrazeno z přírodních zdrojů, protože od nás neberou zlato!

Mýlil se Karel Marx a světoví kapitalisté už neměli zájem ani o zisk, ani o zlato? Ne, Marxova slova o zločinu za účelem zisku byla zcela oprávněná. Připravoval se pouze zločin zvláštního druhu, obludný, a zisk se měl počítat v tisících procentech! Západ se pečlivě připravuje na dobytí sovětského Ruska bez vojenské intervence.

Prvním krokem k tomu je odmítnutí přijetí zlata ze SSSR, druhým krokem je embargo (zákaz dovozu) na dodávky sovětského zboží na Západ. Ve skutečnosti je vývoz dřeva a ropných produktů zakázán. Tedy vše, čím se platí za dodávky západních aut pro zničenou ruskou ekonomiku.

První pětiletý plán začíná v roce 1929, v letech 1930-1931 Spojené státy zavedly omezení, podobný dekret byl vydán ve Francii v roce 1930. 17. dubna 1933 vyhlásila britská vláda embargo na hlavní vývozní zboží do SSSR . Pokrývá až 80 % našeho exportu.

Nejprve Západ odmítl přijmout zlato ze SSSR jako platbu, pak vše ostatní kromě obilí. Stalinistické vedení stojí před volbou: buď odmítne obnovit průmysl, tzn. kapitulace před Západem nebo pokračování industrializace vedoucí ke strašlivé vnitřní krizi. Pokud bolševici vezmou rolníkům obilí, je velmi vysoká pravděpodobnost hladovění, což následně s největší pravděpodobností povede k vnitřní explozi a přesunu moci. Ať tak či onak, Západ vítězí.

Stalin se rozhodl pokračovat. V létě 1929 začala kolektivizace zemědělství. Stát sbírá obilí a posílá ho na Západ, nejsou zásoby. Stalinova naděje směřuje  na novou úrodu. Ukazuje se, že je malá – v zemi je sucho. Země nemůže nakupovat potraviny ani za zlato, ani za měnu, protože kvůli embargu nejsou dostupné.

Probíhají pokusy o urychlený dovoz obilí z Persie, kde souhlasí s přijetím zlata. Pokud selžou, dojde ke katastrofě. To, čemu se na Ukrajině nyní říká „Holodomor“. V letech 1932-1933 umírá spousta lidí a až poté, hned poté (!) je Západ opět připraven přijmout ropu, dřevo a drahé kovy od bolševiků. V roce 1934 se vývoz obilí ze SSSR úplně zastavil.

V říjnu letošního roku Evropský parlament uznal hladomor na Ukrajině za zločin proti lidskosti. Na vině je vedení stalinského SSSR. Dokument Evropského parlamentu však neodpovídá na dvě otázky:

Proč se kapitalisté chovali tak „divně“, když odmítli přijmout zlato od Stalina? Proč od nás chtěli jako platbu jen obilí?

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Tolik Harryp a jeho článek z oficiálního webu ukrajinského ministerstva  financí.

A nyní ty  avizované screenshoty originálu tohoto textu  z oficiálního portálu  ukrajinského  minsterstva  financí. Aby  nebyla  žádná  diskuse:

VýstřižekVýstřižek1Výstřižek2Výstřižek3

Myslím, že netřeba dodávat  cokoliv  dalšího.Vše by mělo být  jasné.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.