Fiala, Afrika a JoJo band


základní impuls poslal  Marťan

Jo, Kosa  už je nejspíš  galaktická  záležitost. Přišel  mi  totiž  mail od Marťana, heč!

Se  stručnou otázkou:

Ahoj Vlku, a Lidovky jsi viděl?

Ne neviděl. Přiznávám. Vzala  mne  záda a  to tak,  že  jsem zcela odpadl a v podstatě  jsem víc  mrtvej než živej, ale  Kosa  nepočká. Prostě  nepočká… Zejména  když na  mne  na těch Lidovkách vykouklo tohle:

Výstřižek

https://www.lidovky.cz/domov/afrika-pomoc-rozvoj-programy-penize-nula-fondy-turne-navsteva-premier-petr-fiala.A231107_193645_ln_domov_atv?zdroj=LN_top

článek je  sice  pod  paywallem a já nejsem ochoten za  žádnou cenu podporovat finančně  mainstream, aby mne ohlupoval, navíc  za moje prachy, ale  perex, tedy  obecně  dostupná  část, už  sama osobně  stojí  za převzetí  jak je  výživná!

A  dokonale popisuje  principála  a jeho Obludárium! Posuďte  sami.

Navštívil muzeum vody, otevřel obchodní fórum v Nairobi a pojedl speciálně upravenou krávu s generálem etiopského letectva. Poslední zahraniční mise premiéra Petra Fialy (ODS) nabídla pestré diplomatické menu.

Během několikadenní akce navštívil čtyři africké státy (Etiopie, Keňa, Ghana a Pobřeží slonoviny) v doprovodu dvou desítek českých podnikatelů. Ještě před odletem upozornil, že Evropa v poslední době zanedbala rozvoj vztahů s Afrikou, čehož podle něj využily Rusko a Čína. „Musíme to, co jsme zanedbali, napravit. Způsob, kterým jsme to dělali, nebyl dostatečně efektivní,“ řekl Fiala.

Jenže jak zjistil server Lidovky.cz, česká diplomacie nedostala stovky milionů korun určené právě na rozvojové projekty v Africe. Vyplynulo to z materiálu k rozpočtu, který projednávali minulý týden poslanci zahraničního výboru. U položky s názvem „Program naplňování cílů ČR v Africe v letech 2023–2025“ svítila nula korun. Přitom právě tento program v lednu odsouhlasil celý kabinet

Diplomaté si proto posteskli. „Přestože ministerstvo zahraničních věcí požadavek v souladu s výše uvedeným usnesením vlády opakovaně při přípravě rozpočtu uplatnilo, ministerstvo financí jej neakceptovalo,“ uvádí se v materiálu, který má redakce k dispozici.

Týýýýýýýýýýýýýýýýýýýý joooooooooooooooooooooooo!!!

Zastupující  ukrajinský protektor  v Praze se  rozhodl zastavit  nástup Číny a  Ruska  v Africe!!!! A obrátit ji  na jedinou správnou víru a cestu. Dokonce  svou osobní návštěvou!!!!

Nemám slov!  Afričtí potentáti z toho museli  být  úplně jelen!  Vlastně  jelen  ne. Netuším, jestli zrovna  tenhle druh  zvířeny  se  v Africe  vůbec  vyskytuje. Takže  jelen  ne a proč  taky  troškařit, když  Fiala  si zvolil tak gigantický  cíl – osobně napravit,  co kolektivní Západ v  Africe  zanedbal…

Takže  ti potentáti  byli do jednoho – celý slon. A prý je při tom napravování třeba  být  efektivní!!!

No a  aby  všemu dodal korunu, Obludárium škrtlo  veškerou rozvojovou pomoc  pro Afriku!

Tomu rozumím, když  jde  o Ukrajinu a sypání peněz  do Kyjeva, tak všechno ostatní  má  pecháčka!  Včetně  českých důchodců a  rozvojových  stamilionů  pro černý kontinent!  Jinak  by  se Zelenský rozzlobil a mohl by být  zlý,  že?

Zastupující  ukrajinský protektor  v Praze má  do té míry  v lebeční dutině prázdno, že  ani netuší,  že kontakty kolektivního Západu s  tímhle  světadílem  jsou vždycky  formovány na základě nějakých dárků nebo aspoň  dárečků. To věděli  evropští mořeplavci  už dávno před Kolumbem a  pro africké náčelníky  tehdejší  doby  vozili přece  zrcátka, skleněné perly a podobný artikl, aby jej měnili  za  zlato, slonovinu a kde  co ostatního, včetně otroků.

Takže  když  nějaký takový Fiala, dorazil s prázdnýma  rukama  a kapsama,  tak z toho papaláši  fakt museli být  dokonale  paf! Český občan se nediví,  český  občan už dokonale  ví,  že od  Fialy  a Obludária  se ničeho  nedočká. A pokud  ano, pak jen velké důchodové loupeže a zvýšení  daní.

V té  Africe na  něco takového ovšem zvyklí nejsou a na rozdíl od nás  si ani zvykat nehodlají. Takže  Nigerie, jeden z nejdůležitějších afrických států vůbec  – mu ukázala  rovnou prostředníček a  sdělila mu,  že  s takovým lůzrem ani bavit nehodlá.

Chudáci podnikatelé, kteří  v téhle  trapné  africké  šaškárně  dělali Fialovi křoví…Aby  tam nebyl jak kůl v plotě.

Škrtnout  rozvojovou pomoc  pro celý kontinent, navíc  těsně před návštěvou premiera? Tak tohle normální člověk nevymyslí!  To jedině  Fiala a Obludárium…

Ale  hlavně, že  zbylo  na  válku na Ukrajině!

Od  Fialy, Lipavského a jejich  mediálních nájemný  psáčů a intervjůků  nepochybně  uslyšíme, jaký  že ta  cesta o ničem  představovala  fenomenální zahraničně politický  úspěch. Už se těším!  Už se těším!

Kdyby  Fiala  nebo jeho poskoci občas  zavítali  na Kosu, což je pochopitelně  zcela  mimo  jakoukoliv  realitu, včetně  té  virtuální, nejspíš  by už  na ní opakovaně přečetli,  že  představitele  třetího světa, konkrétně kolektivního Jihu naprosto nezajímá kolektivně  západní poučování a mistrování, nějaké naše  hodnoty a pravidla. Jediné, co je ještě západního interesuje  jsou  NAŠE PENÍZE! Tedy  těch  pár  vypůjčených šesťáků na  dluh, co nám ještě  zbývá. Ostatní je pro  ně  jen  hloupá a nepotřebná veteš. A  Fila  přijede  švorc. A ještě  se nechá  na jejich účet  krmit!!!

Když  jsem to  četl,  smál jsem se po dlouhé době  jak v dětství  při Chaplinových  groteskách!  Tahle groteska  má ovšem daleko větší  grády.

A ještě něco -v hlavě mi zablikala  intenzivní vzpomínka na jeden 20 let starý  flák od JoJo bandu. škoda, že  ho před  tou  lůzrovskou misí  na  africký kontinent  někdo  Fialovi  nepřehrál.

Ale  že  Fiala  umí pobavit, to se mu musí nechat! Za břicho se  už popadají i Marťani! Kdo  z  vás  to dokáže?

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.