Jaké by to bylo krásné


napsal Ciocarlia

Protože jsem ten pamětník, znám i Evu a Vaška. Manžele, kteří jsou motory iniciativy Ne základnám. Vím ale, že existuje i pěvecké duo, které vystupuje pod tímto jménem. Jeho mužská polovina má bohužel nenaplněnou ambici dotknout se pražského Hradu.

Celým jménem se ten pán jmenuje Václav Ševčík. „Stejně jako prezident Petr Pavel vystudoval vysokou vojenskou školu v Brně.“, píše bulvární web Prima Ženy.  „Měli stejné profesory, učili se tu samou látku. Když se stal Pavel hlavou státu, snažil se ho hudebník několikrát kontaktovat. Je přesvědčen o tom, že by schůzka byla pro obě strany přínosná.“

Jak Václav Ševčík ve výše citovaném zdroji dále uvádí, má ze zahraničí i ze svého života bohaté zkušenosti, například kde leží v ČR peníze na školství bez dalšího zadlužování státu nebo ve výběru dalších daní. „Myslím, že bychom si měli co říct“, tvrdí. „V Brně, kde jsme oba studovali, byli výborní učitelé, kteří nám do života hodně dali. Prezidenta Petra Pavla považuji za neskutečně chytrého a chápavého.“

O tom samozřejmě nikdo z voličů nepochybuje.

Ševčík dále říká, že si pozorně pročetl jeho knihu a poslouchal ho při předvolebních rozhovorech. „Tvrdil, že nebude zavírat dveře před obyčejnými lidmi. Několikrát jsem od jeho dveří hledal klíč a zatím je na hradě zamčeno zevnitř,“ povzdechl si.

Je škoda, že pan soudruh prezident nevyužívá možnosti pochlubit se svým stále populárním spolužákem. Mají přitom tolik společného! I žena pana Ševčíka, se kterou tvoří podobně jako paní soudružka prezidentová krásný pár, se jmenuje Eva (třebaže není jasné, zda i ona je bývalá politručka). Ševčíkovi pravda berou i americký důchod, což bývalému rozvědčíkovi přítel po boku jistě zařídí levou zadní.

Moc velká škoda, že pan soudruh prezident spolužákovi, který na Mikuláše oslavil sedmdesátiny, dveře neotvírá. Jak by to bylo krásné a jaká atrakce pro podhradí by to byla, kdyby mu pod okny mohl zazpívat. Třeba něco z repertoáru Josefa Laufra:

Díky Vám! Díky Vám, chlapíku statečný,
za vaši odvahu, rozum a sílu!
Vy jste náš kapitán – oni jsou zbyteční!
Přidal jste blankytu do křídel míru.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hosté se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.