Amina byla jen obchod


To ale  bylo překvapení!  Když  Aktualne.cz přišlo s informací,  že v odposleších  Nagyové  je  část , která se  týká logicky normálně  nesmyslné  Klausovy  amnestie, kterou vyhlásil letos na Nový  rok.  Respektive  geneze jejího podpisu  slabingrem, který ji z pozice premiera  MUSEL  kotrasignovat, jinak by  byla  neplatná, včetně  generálního pardonu pro  všechny  velké  grázly minulých  dvaceti  let, co měli tu  smůlu,  že  byli vyšetřováni  nebo se dostali  před  soud  či  dokonce už byli , nepravomocně  odsouzeni, ale  dost  štěstí, aby  natáhli uzavření svých případů  přes  deset let.

Patřím k těm, co si o té  Klausově nebetyčné zhovadilosti myslí  jediné  – totiž, že  jejím  cílem  rozhodně  nebyl nějaký  akt  milosrdenství nebo  nápravy  čehosi  špatného v justičním  a trestně právním systému, ale  jen  pouze  dostat  na  svobodu  ty, kterých se týkal neblaze  proslulý   článek II.

Nikdy jsem se nesmířil  s  tím,  že kotrasignace předsedou vlády je  jaksi  automaticky  jeho povinností,  jak se nám Nečas  snažil nabulíkovat,  Ostatně  – věnoval jsem  historii  jeho podpisu  a následným  snahám  vše okecávat  speciální  blog

Za nic nemůže, nic nemůže, je jen premiér!

Tehdy  jsem  na  adresu  Nečase napsal  toto:

Jediný  okamžik  kdy jedná rozhodně  je jeho vlastní bezprostřední  kariera  a zájem. Jinak ani  zdání.

Jeho  obzor  začíná a  končí  u premierské  židle.   Je jedno, co podpírá  její nohy. Druh, odpudivost   nebo intenzita  zápachu  konkrétní podpory je  lhostejná. Hlavně ,  že  ještě nespadnul.

A  o motivu, proč  bez  reptání  tu  kontrasignaci dal toto:

Kdyby  Klausovi  řekl ne,  já  amnestii  tunelářům a  velkozlodějům nepodepíši, protože  je  protiprávní, byl by  Klaus nepochybně  zvedl  telefon a  zavolal  asi tak deseti  věrným  z ODS, kteří jsou  členy  parlamentu, a by se  dohodli  se socany  na  vyvolání hlasování o důvěře  vládě.  A  Nečas  by  se odebral  tam, kam už  dávno  patří –  do politické márnice.

Nemám  sebemenší  důvod, ve  světle  zveřejněných odposlechů na aktualne.cz,  své tehdejší  závěry  sebeméně  měnit.

Za  co že  to  Nečas  vyměnil svůj podpis?  No přece  za  tzv.  daňový  balíček.  Který  tehdejší  famiglia  přijímala  v  těžkém  stresu  doslova  v posledních  hodinách  roku  2012. Navíc s tím, že  opozici  tenkrát těžce omezila právo  k věci, v  diskusi ve  sněmovně. Bylo to tenkrát  moc  pěkné  bio. Vzpomínáte?

Tenkrát  vysel  jeho další  politický  život  doslova  na  vlásku. Spojil s osudem  „balíčku“  také existenci  korupice.Nejdříve  se proti  balíčku postavili  tzv.  vzbouřenci.  Takže  famiglia  musela jeho  projednávání  odložit  až  na  dobu  po sjezdu modrých v Brně.  Kde Nečas vzbouřence slavně „potřel“ . Jak se následně ukázalo   tak, že  jim  podle odposlechů  doložitelně  slíbil  trafiky, podle  vlkovy spekulace nejspíš  beztrestnost v kauzách , kde  nějak  fungovali.

Všechno se tedy muselo  stihnout  až  v těsně před Štědrým dnem.  Senát  zákon  torpedoval, nutná byla bleskově  svolaná  mimořádná schůze  sněmovny.  Tenhle   part tehdejší  taškařice se odehrál  19.12. Nečas Kalouskové  tehdy sehnali  ne  101, ale  dokonce 102,  včetně  poslace kriminálníka   Pekárka Aby  už  o ani ne  48 hodin  později Klaus, v naprostém protikladu  se svými  předchozími prohlášeními  zvýšení  DPH  , ale  i řady ostatních  daní  – PODEPSAL.  Ačkoli  se opakovaně  proti němu dlouhodobě  vyslovoval.  A  to až  tak , že  Nečas  ztratil totálně  glanc a pronesl  v  půlce srpna, v  rozhovoru pro Lidové noviny,  á konto  všech,  kteří  měli  stejný  názor  jako tehdejší prezident, tuto svou, dnes  patrně  nejznámější  větu, rámující jeho premierování:„To by byl   krok za hranicí politické a ekonomické hlouposti, to už je na hranici politické a ekonomické debility.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/kde-bude-vlada-hledat-hlasy-pro-vyssi-dph-a-cirkevni-restituce-pus-/domaci.aspx?c=A120817_104650_domaci_kop

Něco, co Klaus  nikdy  a nikomu nezapomíná. Však také následovala  tvrdá  rebelie  Tluchoře,  Šajdra,  Fuksi.  A několika  dalších  v měkčí formě.

Ještě  17.12. napsal  můj  tehdejší  „oblíbenec“ Daniel Kaiser  do Lidovek  tento sloupek

http://www.lidovky.cz/kaiser-hrad-proti-dph-05l-/nazory.aspx?c=A121217_095029_ln_nazory_kh

z něhož  je  zřejmé,  že  si  ani jinak  dobře informovaní  pražští  psáči  nebyli  Klausem a  jeho konečným názorem vůbec jisti.

Dnes  víme, co  Narcise I.  přivedlo na Nečasovu  víru.  Za  to  ještě  pořád  netušíme zcela  detailně,  kdo  psal  onen  článek II.  Klausovy  generálního pardonu  všem  ekonomickým mafiánům.  Jakkoli  všechno ukazuje  zejména na,  vždy k mocným přeochotného,  Zdeňka Koudelku. A víme, že  kouřovou  clonu, kterou v téhle  věci, pro  leckoho a zejména pro  zemanisty / zemanista  podle  vzoru jehovista/ vypustil  , při „odhalování“  amnestijních  autorů  Zeman a jeho hradní poskoci,  že  za  vše  může  Hasenkopf, alias  Kocour,  můžeme považovat  za  účelový  blábol. Přenechám  zemanistům , aby  se pohrabali v  tom, proč  že  Zeman  právě tohle  měl zapotřebí.

Po  zveřejnění Nečasových  odposlechů a  dosazení tohoto kamínku do   amnestijní mozaiky, víme  jak  byla  kontrasignována. A za co ten podpis  byl vyhandlován.  Přesně jak jsem předpokládal  – aby  se Nečas  na  premierské  židli ještě pár  dnů udržel.

Nicméně  pořád  schází  to nejdůležitěší.-  důvod, proč  Klaus  tuhle  vcholnou zmetkovitost   spáchal. Proč  měl na  ní takový zájem, že  spolkl  jindy neprominutelnou  Nečasovu urážku a  udělal ten handl. Kde zcela evidentně  on byl jeho iniciátorem.

Protože  to, co každého musí  napadnout , jako naprosto  jediný možný  motiv, pokud nepřijmeme  teorii, že  se Klaus  úplně / nejméně na přechodnou dobu / zbláznil, policie  oficiálně  odmítla. Viz http://zpravy.idnes.cz/protikorupcni-policie-odlozila-proverovani-klausovy-amnestie-pw0-/krimi.aspx?c=A131017_083513_krimi_cen

Na druhou stranu  – občanské iniciativy  nyní podaly na  slabingra  trestní oznámení.  Kvůli  vyměněnému  autogramu…  Kdo ví,  k  čemu to bude dobré. Třeba slabingr už nebude mít  krytí  nebo se třeba  zlomí. Kéž by.  Aby se začal  čistit  ten  zatuchlý  vzduch, co tady  máme.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

49 reakcí na Amina byla jen obchod

  1. Kanalnik napsal:

    Pokud si zaspekuluji, tak Klaus jako clovek manipulujici a narcisistni je ve skutecnosti clovekem s notnou davkou strachu a nizkym sebevedomim. Tudiz je klidne mozne, ze ho nekdo vodil a vodi. Vubec bych se nedivil, kdyby mu jeho vodici poskytli konto ve Svajcu uz za jeho premierovani a na druhou stranu od neho chteli protisluzby. Amnestie pak byla protisluzbou zaverecnou a kardinalni. Vubec bych se tomu nedivil, mozne je vse.

    • Carlos V. napsal:

      Ve Svajcu nikdy zadne konto nebylo. Ani vila. A ta vila nebyla v St. Moritzi. A Icko nikdy nemel za ukol ji prodat a vycistit penize. Jen blbi ozrali vrabci to stebetali.

      • Kanalnik napsal:

        No vidite, o te vile a Ickove cisteni se ke mne ani nedoneslo… 🙂

        • kočka šklíba napsal:

          Mně také ne, Carlos je zřejmě součást Klausovic rodiny 😀

        • severočech napsal:

          Svého času se praní peněz ve Švajcu nespojovalo s Íčkem, ale exmanželkou Macka (s vyšší kvalifikací než má Íčko), která tehdy žila tamtéž.

      • kočka šklíba napsal:

        Vy jste Klaus, případně Klausová,ne? Tak jak to víte?

        • VaclavP napsal:

          Vidíte Klaus chtěl z ČR Švýcarsko a dneska se do něj naváží y frustrace na internetu každej. Organizace FIFA je mafie, má konta všude, MS bude v 50 stupnich v Kataru a fotbal je nejpopulárnější na světě. Tomu se říká Vrtěti psem nebo Vrtěti Kosou.

          • vlk napsal:

            Fakt Václave? Tak to mi uniklo! A jak prosím to Švýcarsko chtěl tady Klaus zavádět, když utíkal před právníky, zhasínal a byl zásadně proti referendu. Například.

      • Martin V. napsal:

        To je TAK půvabné, že prostě nemůžu odolat:
        „Slyšel jsem na vlastní uši, že stevard nikdy neřekl: Ereč piklóš néméšči, huňár zcepéň kámoš.“ :-DDD

    • Plsik napsal:

      Vzhledem k tomu, ze jeho sestra se svou rodinou zije ve Svycarsku, je to dost nepravdepodobne, ale nekde jinde proc ne, vzdyt Pepa z Hong Kongu tu jiz byl, i Rajiv Singh, ze….

  2. okolojdoucí napsal:

    Další možný motiv by bylo těch pár desítek kg zlata a 120 mil. Kč, jsem zvědav, čí jsou a co s nimi bude. Srbovi peníze vrátili, Janouškovi uvolnili, Tykačovi (aspoň v ČR) taky, takže uvidíme…

  3. Bob napsal:

    K článku není co dodat, popisuje, co jsme tu měli.
    Z tohoto hlediska to mezidobí s vládou v demisi se nejeví tak hrozné, určitá kontinuita je vidět na poskytnutých odměnách. Ministerští úředníci opět dřeli jako koně….
    No a co nás čeká?
    V čele se Zemanem a „charizmatickým“ Sobotkou a lidovci ve vládě?
    „Skvělá“ budoucnost – viz koaliční smlouva a rozpočet.
    Na výdajové straně shoda ( to je ten průnik programů…)
    Na příjmové straně blekotání (viz např rozhovor Mládka v Radiožurnálu atd.)
    Lidovci opět „tvrdí muziku“.
    Tak mi z toho vychází, že j e d i n o u nadějí je osobnost Babiše.
    Je to j e d i n ý člověk, který teoreticky může vyčistit ten Augiášův chlív.
    Pokud víte někdo o někom jiném budu rád a budu mu držet palce
    Pro S.Š.
    Pakliže mé očekávání nevyjde, nepodlehnu depresi, nepřestanu se radovat ze života, protože mi přidali na důchodu 75,- Kč!!!!!!:-) Když si přidám 14,- Kč, tak mám na jedny Marlbora, když přidám 15,-, tak mohu navštívit dokonce pohotovost!!!

  4. Bob napsal:

    Pro S.Š.2
    Všimněte si, že se raduji z toho navýšení důchodu o 75,- Kč (75*12=900 = 9 pohotovostí, karton Marlborek, 33 EURO!!!!, 1/2 nádrže nafty) a nežehrám na to, že jsem jako pracujíví důchodce přišel o 24 000. Ty pomyslně dávám do toho Zemanova fondu na splácení dluhu a beru to jako trest, že jsem polovinu života budoval socializmus.

    • wiki napsal:

      Technická: Nepřišel jste o 24 tisíc, ale jen o cca 3700 (=0.15 x 24 840 = 3 726)

    • Sylva Šauerová napsal:

      🙂 No vidíte. Máte kousek nějaké půdy ? Já pěstuji brambory, cibuli, mrkev, petržel, červenou řepu, mák, hrách, nějaké to rajče a papriku, jahody, a vždycky jsem říkala babičce, že je pitomina rušit kurník, takhle musím chodit pro vajíčka k sousedce. Chleba, buchty, koláče, koblihy, vánočky, vdolky, zelníky, bramborové placky, etc., upéct (usmažit) umím, nudle si udělám, nikdy jsem nekoupila knedlíky; borůvek, brusinek, malin, ostružin je plný les, zavařím, marmelády nadělám, na podzim přijdou na řadu švestky a povidla … je třeba to brát s humorem, pane Bobe. V létě se mě ptala tatáž sousedka, jestli nechci kuře (za 50 Kč), tak jsem řekla, samosebou, že ano. No a ona mi ho přinesla v pytli živé … 🙂 To bylo nadělení … 🙂
      Tady stojí kuře už 10 USD a víc, před pár dny jsem dokonce viděla husu. 65 USD (s masem je to tady bída, tedy pokud se týká jeho druhů). Tak to jsme na tom doma ještě dobře. Navíc je u nás nádherně, těším se domů a počítám týdny. Život je krásný, pane Bobe, jen kdyby tak rychle neutíkal. Škoda si ho ničit politikou, Jenže, kdo to vydrží, že jo ? 🙂

      • Bob napsal:

        Já taky válim nudle doma sám, jsou lepší, než kupované.
        Vajíčko, 25dkg hrubé mouky+voda z naplněná do půlky skořápky vajíčka = 1.dávka

        • Hudec napsal:

          Zítra jdu oslavit předčasně konec roku s kámošem, je GŘ něčeho. On zaplatí jídlo (stejk z angusu stojí kolem sedmi set) a já už jsem zajistil víno. Bude do Le Fleur de Bouard (pomerol) a Paveil de Luze (margaux), obojí v dostatečném množství. Ta krize je děsná….. Kousek sýra na závěr a káva a cognac Daniel Bojou, to dá rozum že XO.

  5. zemedelec napsal:

    Pane Vlk.
    Výborně popsané.
    Na to bych se zaměřil,proč Klaus tuhle vrcholnou zmetkovitost spáchal.Jak víme to zadání pro vypracování amnestie,bylo daleko dřív a opravdu v režimu utajení.Tady bych jasně ukázal na Klausův záměr,jestli se to mělo vztahovat i aktéry z MUS,jenom tuším.Protože také tuším,že má Klaus,všechny prsty namočené v energetice.Také ty tanečky těch poslanců,do toho zapadají i to jak píšete,že má své lidi,které ovládá.
    O té Klausově vile,vytáhl na světlo Železný,pak dostal po hubě a byl klid i kontech proběhla informace také,jak je někdo převáděl jinam.Kdo zná podmínky pro založení konta ve Švýcarsku,tak to raději obejde,když tam má příbuzné.

  6. Jan Čermák napsal:

    Je to radost číst, zapadá to do sebe jako kolečka v hodinkách.
    Ale na mne u toho jde tahle chmura: Když to vidíme, jak ta demokracie funguje, a chce se nám u toho zvracet, dává to určité minimální, nebo alespoň psychologické zdůvodnění a pochopení, všem těm ismům, levým či pravým, všem Berlusconiům a Babišům – potřeba bezpečí, potřeba pořádku,elementární spravedlnosti …..viděl jsem to v Hvězdných válkách…. lze ještě tolerovat takovýto bordel? Zkorumpovaný prezident ! Na druhou stranu má pravdu pan Václav, kolik koupených králů jsme už viděli a kolik hrdinů zemřelo kvůlivá úplným kravinám. Žijeme v iluzích, jinak to neumíme ….

  7. VaclavP napsal:

    To Vlk : Třeba tak, že jako jeden z mála nevěřil, že EU je ráj, je lepší když se děti budou ve školách učit, že jeden z deseti podnikatelů krade, než aby se učili, že pro založení a přežití firmy je potřeba požádat o dotace z EU, a 10% dát do pokladny politický strany, která zrovna ovládá dotace z EU. Jo a když chcete prodávat v hospodě den starý guláš, zakáže to EU, v Číně můžete prodávat tejden mrtvýho psa

    • vlkp napsal:

      A ona ta Eu může za naše kradení? nebo za něj může Klaus, který to etabloval jako společensky přijatelnou formu získání majetku? Mimochodem, třeba mi vysvětlíš, proč Švýcarsko velmi stojí o statut přidruženého člena Eu a to až tak, že platí nemalé peníze do pokladny Eu a dokonce přijímá tvrdé omezující normy EU, které například vedly k prolomení jeho bankovního tajemství. Jen proto, aby tím přidruženým členem mohlo zústat. A jistě mi dokážeš zodpovědět otázku, kdo EU nebo co nahradí, když zanikne.
      Jinak mám pro tebe dobrou zpprávu – k založení ani přežití firmy v ČR fakt není třeba dotace z EU. Ne u normálních podnikatelů. Věř , že znám stovky, možná tisíce takových, co žádné dotace nikdy nebrali. A asi pár desítek těch, co je brali nebo berou. Ale jejich byznys by se většinově bez toho obešel. No a mám li si vybrat mezi tím, jestli v hospodě nemohu dostat den starý guláš nebo naopak mohu dostat týden starého psa, je mi daleko vítanější ta první varianta.

      • Šims. napsal:

        trochu bych polemizovala s první větou zda EU může za naše kradení. Ano, dá se říci, že tak trochu může, protože když zjistila co jsme zač, měla nastavit sofistikované kontrolní mechanizmy a nečekat, že se snad za 10 let tak polepšíme, že nám bude trapně krást jako straky, pardon modroranžoví ptáci.

        • Plsik napsal:

          Pani Sims, nastavit sofistikovane kontrolni mechanismy se melo jiz davno, skandaly s dotacemi, rozkradanim v jizni Italii jsou zname od 70. let…

        • Hladis napsal:

          Kontrolni mechanismy mají byt primarne na strane státu. EU nemůže kontrolovat vse a každého a jejich kontrolni mechanismy nejsou schopny odhalit rozhlednu v udoli v nejakym zapadakove. To je proste nemozne. Muzou kontrolou docilit nalezeni chyb, ale takhle daleko nedosahnou a to uz je věci kraju, obci a státu, zda nejaka rozhledna, cyklostezka atd… jsou potřeba a zda je to jen tunel.

      • Hudec napsal:

        Jestli ono to není ruku v ruce a ….. jak je to s těmi protiklady, co se přitahují?

    • Jan cermak napsal:

      Moc jste mne rozesmal, s tim psem, dobrou chut! Kazdy ma moznost volby. Ja dam prednost rizku.

  8. Rošádek napsal:

    Řekl bych, že Klause nejen někdo vodí – ostatně kdesi jsem viděl nějaký dokument o tom, jak přijímal pokyny od jakéhosi exponenta směnárenské lobby, jak by tratili na zavedení eura.
    Tedy řekl bych, že nejen že ho někdo vodí, ale zdá se mi dost pravděpodobné že je Klaus taky vydíratelný. A že mu někdo dal nůž na krk. A on pak dal nůž na krk Nečasovi.

  9. český maloměšťák napsal:

    Klaus je jeden z kamínků “ tengsiaopchingovské“ transformace moci nomenklaturněveksláckoestébácké Mafie, dost významný.
    Proč ? Jaký motiv ?
    Cui bono, milé dámy a pánové.
    A těmi rozhodně nejsou poškození amnestií, není to kvalitní institucionální výztuž státu.

    Otázka spíše zní : “ Jak je to možné, že se tak dlouho v zřízení údajně demokratickém držel u moci, měl velkou moc ? “
    Ta otázka je podobné té, jak to, že tkzv. “ lid“ /instituce o velmi, velmi chatrné konstrukci, tato instituce je spíše obskurně nastavená, je výsměchem ustanovením Ústavy o moci tkzv. “ lidu“/ mohl navolit lumpenfašistickou /fašistické svoloči většinou jde o získávání výhod pro domácí obyvatelstvo na úkor obyvatelstva cizích států, lumpenfašistům jde o to domácí obyvatelstvo srazit dolů – dialektika napovídá, že ve prospěch obyvatelstva cizích států, ale nemusí tomu být nutně tak, ten prospěch, výhody mohou být ve směru určitých skupin/ svoloč, kteréžto cíle byly :
    1. Zprivatizovat zdravotnictví, penze, školství a další “ byznys“ , který je navázán na povinné odvody (podobně tomu bylo a je s židovským konceptem napojení se na daňové odvody – to je nejjistější zdroj příjmů) – to jsou poslední volné investiční domácí prostory, velmi zajímavé
    2. Posílit moc Církve, tato lehce zkorumpovatelná isntituce historicky sehrávala většinou roli onoho uměle vykonstruovaného tmele v podobě pacifikace chudých a ukřivděných, to je jedna z pásek, co se jim dávaly přes hlavu, aby viděly skutečnost ne v podobě co nejbližší pravdě, ale zkresleně tak, jak to vyhovuje kooperujícím lumpenelitám
    3. Zmocnit se institucí, které jsou, respektive mají být korektivy moci, jsou samy mocí nebo mohou konkrétní moc posílit , potažmo likvidovat nepřítele /policie, tajné služby, soudnictví, prezidentský úřad…/
    4. Svým lhaním o nutnosti tkzv . zvýšené mobilitě a konkurenceschopnosti obvinit střední a spodní příjmové decily z toho, že to ony prožírají stát,/např. mantra o tkzv. konkurenceschopnosti dosahované tak, že se labor costs sníží “ konkurenceprospěšně“ tím, že se ze základu, který již tak je zlomkem základů dánských ,francouzských ,..odebere několik procent např. snížením odvodů /které tak dále nabourají veřejné systémy a ty pak budou snadněji zpochybnitelné a levně zprivatizovatelné/ . to jistě rádi poslouchají lumpenelity ekonomické , např. šizuňci a ranně kapitalistické zombie v ústředích věech těch různých hospodářaských komor apod. a jistě je budou rády papouškovat žumpoidní kreatury v novinách vlastněných Bakalou atd….ale rozumu na tom neneajdeš, je to lež.
    A nejen obvinit – ale v konečném důsledku je dál zubožovat.
    5. V konečných důsledcích je rozleptán jakýkoliv tmel, kterým společnost propojuje své interní motivační pohyby v rámci tkzv. pokroku /zchování min, stéjného stupně diferenciace a kvality jaké jsou atualně k dispozici/ tak, že se to většině společnosti jeví jako rozumné, efektivní, humánní a správné, tedy moudré.
    Vítezí hloupost a zmar, lumpenfašisté posilují , v posledku se někteří z nich paradoxně vystěhovávají se do míst , kde jsou společnosti rozumnější, tam vesele dožívají, někteří se stávají buddhisty a očekávají další příjemné reinkarnace….

    Jde o čínský koncept , u nás se provádí skrytěji, lidé by nezkonzumovali nové ekonomickopolitické vládce v osobách Jakeše, Šrougala tad.
    Už jen ten Lorenc jim vadí /tak několika desítkám lidí/.
    V Číně mohou soudruzi dál pokračovat v přibližně stejném perzonálním složení, zde to možné nebylo, zde bylo zapotřebí figurek, respektive loutek.

    • VaclavP napsal:

      Pane Maloměštáku, velmi výstižné a 90% souhlasim. Ale pozor Klaus sám sobě nenakradl, je to o morálce ve společnosti. U nás zatknou Ratha ( uznávám obětní beránek ) a pak televize dělá anketu v jeho Hostivicích a 50% lidí řekne, že ho neodsuzuje, že jim pomohl. Takže jak v komunismu, kdo nekrade, okrádá rodinu, akorát dneska je to „Kdo nekrade, okrádá stranu,mikroregion,kraj atd.“ Pokud by morálka ve společnosti byla v roce 1989 vysoko, měli sme tu díky Klausovi Švýcarsko. Ale to že nebyla není jeho problém.

      • Skogen napsal:

        Ten příměr je ovšem nešťastný v tom, že Rath bohužel nekradl…

        • tresen napsal:

          Bohužel nekradl?
          To znamená, že podle vás sice nekradl, ale krást měl?
          Pokud to nebylo kradení, jak byste přesněji nazval soukromé či stranické dojení veřejných rozpočtů prostřednictvím dodavatelských firem?

      • vlk napsal:

        A jak víš, že Klaus sám nekradl? Mimochodem, někteří z nás pamatují dobu, kdy Klaus byl předsedou sněmovny. a bydlel tehdy ve vládní vile. Byl vykraden. A podle dostupných informací jen Klausová nárokovala šperky za 3 miliony. Aniž by k tomu měli příjmy.

        • VaclavP napsal:

          Měl zcela adekvátní příjmy za to, že šel do politiky a ztratil soukromí. Pokud by např. šel na pozici guvernéra ČNB, měl by přijmy stejný. Adekvátní přijmy za to co odvedl. Já mu nezávidim, šperky jim přeju.

  10. český maloměšťák napsal:

    „…Pokud by morálka ve společnosti byla v roce 1989 vysoko, měli sme tu díky Klausovi Švýcarsko. Ale to že nebyla není jeho problém….“

    Díky Klausovi a podobným psychopatům jsme se záměrně od Švýcarska vzdalovali.

    Hezký den.

    P.S. Vždy existuje “ třetí cesta“ /ale i čvrtá, pátá atd./. Jen otroci řeší nadiktované a falešné dilema…a jen hloupí otroci přijímají jednu “ pravdu“. Otroci -, ale i psychopaty či gaunery zmanipulovaná, popř. k takovému jednání přímo donucená, společnost.

    • zemedelec napsal:

      Pane český maloměšťák.
      Už se nebude opakovat taková chyba,aby se vozili otroci za prací,víme co to udělalo a nejen s Amerikou.Teď se vozí práce za otroky a vyjde to levněji.

  11. Hladis napsal:

    Klaus mozna Svycarsko chtěl, ale zvolil cestu, která ke Svycarsku opravdu vest nemohla. Jen ten bankovni socik a pravni vakuum. Ano chtel vytvořit, i za cenu poslapani prava, ceskou podnikatelskou elitu a ochranit ji z venku. Dopadlo to blbe a dnes se i jasne říká, ze polaci transformaci ekonomiky zvladli daleko lepe. Proc je velka část ekonomiky v cizích rukách je chyba da se rici napric. Nezvladla to ani politicka reprezentace, ani ti „novy podnikatele“, ani vlastnici akcii a kuponovych knizek a fondy. Z Ceska se stal normalni Klondaik, kde slo o to ukradnout si co se dalo a uplne vysat bankovni systém, když byl tak blbej a daval kazdymu. Pak po krachu prislo to co prijit muselo. Krachy, zachrany, prodej, montovny, privatizace zbytku, atd…Kazdopadne i z montoven se da vyhrabat nahoru, coz ukazali v Asii. Staci spravne investovat do skolstvi a infrastruktury, nejaka ta rychla vymahatelnost prava, funkcni statni sprava, trocha patriotismu a motivace. Nakonec se nove podnikave elity objevi a zacnou vytvaret business vlastní a kumulovat zisky doma. Vse je to jen a jen na cesich samotnych a pokud Cesko chce prozrat a rozkrást svou budoucnost, tak to je jen problém Ceska. Uz ted bez EU by se Cesko propadlo do zadele a je na dotacich zavisle.

    • Hladis napsal:

      Jo a k clanku……..hezky to do sebe po tom prusaku z odposlechu zapadlo. Mno takovy „hezky“ politicky deal.

      • Ikena napsal:

        Vazeny Hladisi,
        dnes s Vasimi uvahami souhlasim, vidim to stejne. Zejmena zminka o dotacich z EU a jejich vliv pro CR.

  12. Puck napsal:

    Škodit může dále, a ne, že ne.
    Stačí, aby mu vyšly volby do Evropského parlamentu. Chlebíček je to pěkný, a když se tam bude cítit jako Hus v Kostnici, nemusí se tam ani moc vyskytovat. Což by pro ČR bylo asi nejlepčí.
    🙂

  13. v napsal:

    Mily vlk, sico povodom Slovak, ale urcite si nesial (vysel), ale visel 😉
    Cim sa hlasim k hrdemu cesstvu 😉 akozto viac nez 20 rocny trvaly obyvatel.

Komentáře nejsou povoleny.