Necháme ČT, aby nás oblbovala jen tak? Ne – vytvoříme speciální web!


Minulý týden jsem zevrubně  informoval o tom, jak si Rada  ČT dokonale a podle jejího mínění jednou pro  vždy, vytřela se zástupci nespokojené veřejnosti.

z článku v Parlamentních listech jsem citoval ve své mediální svodce

Média /nejen/ o ukrajinském konfliktu 20.2.2015

co na  adresu zástupců  veřejnosti, kterým se  nelíbí tzv. zpravodajství, poskytované ČT vyjevili  tři  důležití radní, kteří by měli zastupovat  zájmy  těch, kdo televizi financují – tedy  nás televizních koncesionářů.

Jejich přesné výroky dnes opakovat nebudu. Většina  z vás je  četla před třemi dny a  ti, kteří ne, nechť si otevřou výše uvedený odkaz. Jen bych zbytečně přidával text. Ale  dám to, co jsem si z těch vyjádření oněch pánů vzal , jako jejich vzkaz mojí osobě,  já:

1- Beniak

jestli nejsi spokojen se zpravodajstvím, tak je to kvůli tomu, že  mu nerozumíš  a když si stěžuješ , jsi kverulant a potížista

2- Kratochvíl

kdo si stěžuje, není  kverulant a potížista, ale profesionální revolucionář /samozřejmě levičák, viz jeho poznámka o Che Geuvarech a  když je v revoltě profesionál, tak nejspíš  i za to bere prachy.Kdo ví od koho.Pochopil jsem to správně pane  Kratochvíl?/

3- Janouškovec

Sice  jsem buď

a- řekl pravdu, která neměla  vyjít  ven, že  ČT  si nesmí dovolit  vysílat nezávisle nebo

b-jsem blábolil, abych byl důležitý o tom, že  ČT má  mantinely,  v kterých  se musí držet,  ale  těm, kterým se nelíbí ani možnost  a- či b- a odvážili se mi to osobně  vytknout mailem nebo sms sděluji, že  budu zvažovat proti nim právní kroky. A považuji je  za hnědý nebo rudý  běs.

Výsledkem úvah těchto tří  a jejich dalších kolegů je, že veřejnost přišla, od schůze televizní Rady 18.02.2015, o možnost přímého vystoupení při jednání Rady.  A  je odsouzena  do role  prosebníka, nejprve  u jednotlivých členů radních a následně u celého radního gremia. Prosebníka o to, aby   dostala  svých 180 sekund  na vystoupení!!!!

Tohle považuji za úděsnou aroganci moci!!!  Za naprosto nepřijatelný postoj dohlížecího orgánu  veřejnoprávní organizace. Necháme si ho líbit?

Zejména tehdy,  když  s kauzou záběrů, kdy  televize prakticky  vzápětí, po zasedání Rady, která označila  veřejnost za obtížný hmyz a  v podstatě  jí zamezila vyjádření na  jejím gremiu, předvedla ČT  v plné nahotě bídnou úroveň svých zpravodajských relací ve dvou zpravodajských reportážích , kdy jednoho a téhož  vojáka na Donbasu představila nejdříve jako povstalce a následně jako povstalce.

A jak že se s touto kauzou ČT vypořádala?  Tak to se dozvíme  na jejím oficiálním Facebooku. Dám sem screenshot!

CTF

Takže pro ČT je  to prostě  banalita!!!! Stalo se! A vlastně se nic nestalo. A vůbec, jde o nějakýho ukrajinskýho nounejma, tak vo co go?

Začnu marginálií -tím nounejmem :

Kosíř  provozující  radioamatérský web

OK2ZIL & OK2ZBO

dokázal toho nounejma  identifikovat podle příslušnosti – zda jde o povstalce nebo  Ukrajince:

ukrajinsky_vojak

Je jasné, že  jde o příslušníka  neslavně proslulého  štráfbatalionu Donbas!

A nikoli  obyčejného. S  tím zase přišel jiný web, z kterého jsem také udělal screenshott:CTF1Takže tenhle nounejm je

a- PR  pracovník kárného batalionu Donbas, velitel štábního vozu a kandidoval do ukrajinského parlamentu…. Jo a jmenuje se  Ievgen Schevchenko. Nyní se mu muže  ČT v klidu omluvit!

Jakkoli doposud evidentně potřebu se omluvit divákům a koncesionářům!!!! Těm pouze poděkovala  za upozornění!!! Chápete to?!  Ona by se omluvila tomu náckovi z  Donbasu!  Ale  vlastním divákům, kterým předložila  naprosto odfláknutou a zpravodajsky  a informačně  totálně, v nejlepším případě, bezcennou věc, jen poděkuje! Omluva se nekoná. Ani v minimálním rozsahu typu:

Omlouváme  se divákům za  záměnu materiálů ve zpravodajských relacích dne… !!! Podnikneme opatření, která podobné chybě  v budoucnu zamezí.

Tohle , tedy základní slušnost a respekt vůči svým divákům současná ČT demonstrativně nemá!

  Nemluvě o tom, že, jak dokázáno výše  – nejde o žádného nou nejma!

Ale tohle  všechno je  opravdu jen banalita. Mně  vadí ta  bohorovná arogance! S jakou ani nemají potřebu se omluvit. A jak bagatelizují tu chybu –celkové vyznění reportáže  se nezměnilo!

Já jsem si vždycky  myslel, že  mezi televizí a  rozhlasem je  zásadní rozdíl. Rozdíl v tom, že   zatímco u  rozhlas má k disposici jenom zvukovou stopu, síla  TV je v  tom, že  prezentuje obraz a  doplňující  k videovjemu je  slovní komentář.  A  teď  mi ČT vysvětluje, že  ta  vizuální část zprávy je vlastně nedůležitá!! Že vlastně jsou něco jako rádio. Proč tedy  vůbec chtějí svůj koncesionářský poplatek, proč se nerozdělí s  ČRo? A když  už ho mají, tak proč je větší než ten rozhlasový? Že by třeba  proto, že vysílají ten obraz a  ten je podstatný a tudíž také dražší?

Ale i tohle bych překousl. Co překousnout nemohu je,  že  ČT zprostředkuje / a podle mínění jiných možná vědomě a s nějakým cílem/ jasně  špatnou informaci a dělá jako by nic!  Jak mám potom věřit, že to takhle není v každé druhé nebo třetí informaci, kterou od nich dostávám, která jen může  být šikovněji udělána /abych nešířil paniku, opravdu z tohohle  ZATÍM ani ČT nepodezírám!/ Ale  pokud nejsou jasné, průkazné a vysvětlující  omluvy, je pro mne jakákoli informace  ČT naprosto bez jakékoli garance o její spolehlivosti!  Ovšem proč by si to nedovolili , když vědí, že mají oporu v Radě České televize?!  Nejméně tedy v pánech Kratochvílovi, Beniakovi a Janouškovcovi, ale podle hlasování o vyloučení veřejnosti, vlastně v celé Radě. Která ČT tenhle zjevný šlendrián trpí! A má potřebu ho omlouvat a sebe  izolovat od  nespokojené veřejnosti?

Nyní si asi řada z vás  říká – fajn vlku, pláčeš správně a už po několikáté, ale  co s tím uděláš? Byť nás  sem teď chodí denně kolem 7 000, tak mi to asi nevyřešíme. Ano , to vím. Jestliže  Rada  zatočila s lidmi, co vážili osobně cesty  na  Kavčí hory, tak s nějakým blogem se nebude obtěžovat už  vůbec!

To je správný postřeh. Dalším bylo moje uvažování, že poměry lze změnit pouze  a jen tak, že prostě  budou někde evidovány  a to jasně  a nanejvýš průkazně přehmaty, kterých se a nikoli ojediněle, ČT  dopouští. Tak aby byly  dokazatelné a kdykoli přístupné.

Před  časem jsem od kosíře  PP  dostal mail, v kterém sděloval, že  má rozsáhlý archiv pochybení ČT  a jestli to nechci pro Kosu a že by to kosíři mohli doplňovat. Nějaký čas  jsem to zvažoval. Pak jsme se s PP dohodli, že  on založí a bude provozovat nový web,  který se bude  tomuto fenomenu cele věnovat a on ho bude spravovat. Pokládám za  vhodné říci, proč  jsem nakonec nešel na variantu, aby  fauly ČT, jak tomu prozatímně říkám já,  byly  součástí Kosy

– už bych časově nezvládal organizaci další rozsáhlé agendy

-garantuji vycházení Kosy pouze do 31.3.2015. Pro celkovou totální vyčerpanost. Co bude potom, netuším.

pracovní přípravnou a zatím nedokončenou  variantu  toho serveru najdete  zde:

https://stiznost.wordpress.com/

PP na sebe  vzal gigantický úkol. Shromažďovat a  udržovat databázi  těch největších přehmatů ČT. Na nás ostatních je, jestli jeho práce bude honorována naším zájmem. Pokud  mu nebudeme  dodávat  dobrý materiál, jen se povezeme, nic se nezmění. Budou si s námi prostě vytírat!  Oni rozumí jedině  formálně  i obsahově  tvrdým argumentům. To, co předvedli na svém oficiálním facebooku v případě toho dvojjediného PR maníka  štráfbatalionu Donbas  lze udělat jednou.  Ale ne opakovaně. Tohle jim dlouhodobě  nemohou  tolerovat ani Kratochvílové, Beniakové a Janouškovcové.  A  osobně doufám, že  pokud  bude databáze, spravovaná PP  funkční a dobře vyzdrojovaná,  že  ti, kteří dosud  chodili na zasedání Rady na veřejnost, ji využijí  jako náležitý zdroj  a  nástroj  k tomu, aby  probudili  Radní a  ti následně  ČT!  Ze se prostě  my, nespokojení , posuneme od verbálního -v ČT lžou, ke konkrétnímu -tehdy a tehdy v tom a v tom nám lhali! Což je úplně jiná kvalita!  Děláme  to pro sebe a ve svém zájmu.

Moc děkuji PP za jeho iniciativu a  přeji mu, aby břímě, které na sebe  vzal ho neschvátilo.

Otevírám diskusi. Zejména k tomu, aby zazněly názory z kterých by PP mohl ještě, před definitivním dokončení stránek  – čerpat podněty.

A přidám ještě  jednu perličku o tom jak funguje zpravodajství ČT a její lidé. Například  onen borec jménem Pepa Pazderka. Takto velký specialista  na Rusko, Ukrajinu a Polsko. Který po roce začal objevovat, že  ten Majdan asi proběhl úplně jinak, než nám tvrdil. Zřejmě se zalekl své statečnosti a toho, že jednou  aspoň trochu dal průchod zdravému rozumu, takže  včera na twitteru pustil do světa  jistou zprávu. udělal jsem opět screen shot toho blábolu a přidal k tomu hned  první reakci na ten tweet:

PazderkaDiví se pak někdo tomu, co předává jako reportáže  do  ČT, když  soukromě  nepozná rok staré  fake?

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

85 reakcí na Necháme ČT, aby nás oblbovala jen tak? Ne – vytvoříme speciální web!

  1. dobrasezona napsal:

    Keď na ČT24 v spravodajstve hovorili o účastníkoch Antimajdnu v Moskve, spomínali číslo 20 000. Na RT som videla reportáž, kt. je aj na you tibe, kde spomínali 100 000. To je veľmi veľký rozdiel v odhadoch:). DS

    • vlkp napsal:

      PRO VŠECHNY KOMENTUJICI !!!!!!
      Prosím soustředte se v diskusi jen na nápady ohledně toho nového portálu!!!!
      Vážím si podpory každého jednoho z vás, nicméně moje rozhodnutí padne tak jako tak koncem března. A příspěvky obecného charakteru k tomu stížnostnímu webu nemají smysl. Prosím tedy o konkrétní nápady Díky moc!

  2. JKZ napsal:

    http://www.netzplanet.net/der-manipulative-beitrag-vom-zdf-hier-uncut-unzensiert/
    veřejnoprávní ZDF uděla „svoji“ lži_reportáž sestříháním 4 různých reportáží ruských televiz.

  3. rad napsal:

    Ja vam za sebe reknu proc CT nema tu slusnost. Muj osobni nazor je, ze ta omluva da se rict patri jen nasim řadám. Proste lidem „jako MY“, kterymi pohrdaji. Ne lidem jako jsou ONI. Ti jsou prece spokojeni. A to je duvod teto doslova a do pismene sproste, drze a dokonce i na uroven jejich PR oddeleni neinvencni, hloupe, odflakle odpovedi ci oznameni. Proste i kdyz hrozilo, ze si je vychutname, tak nezapracovali na necem lepsim. Bez motivace. Tam nas maji. POZOR: Sklonit hrbet a omluvit se? To opravdu nehrozi. Troufam si rict, ze zadani znelo: Poslete je proste do prdele, znate tu omacku kolem ne?
    Apropos, neasociuje se vam s timto stav americke diplomacie? Pro ni totiz plati uplne to same. Diplomacie to je kralovna, baletka, to je na pul umeni. No tak v jejich pripade vidim: buran, slama, filcáky. (Pro zamestnance CT vytrzene z bezneho zivota- to jsou pracovni holiny a horni cast tvori tzv. filc. Poslednich par let jsou zhavym a oblibenym, extravagantnim modnim doplnkem v metropolich).

    Vlku, to si pis, ze sem chodi. Kdo by si nechal bezpracne ujit vase teamove suma sumarum. Prece cast tech vyvinutejsich redaktoru a manazeru atd. musi znat sveho nepritele, at vi odkud kam a proc. Aspon ramcove. A po afere s panem Humlem….(lyšácky to udelal). Tedy samozrejme to smysl jak vidno ma!!! Vis jste je museli ne nastvat, ale doslova a do pismene nasrat a nekdo dostal asi pekne ted jiz slusne receno- vynadano. Uz vidim sefa redakce, kterej nemuze mit kazdej obrazek pod kontrolou, jak si chladi zahu zakonem padajiciho… To jsou neviditelne, sice ne tak podstatne, ale pri te predstave potesujici vysledky uz fčil jak rikame. Jejich povest se ted propira uz i na webu o detskych autosedackach, takze tohle (zvlast, kdyz to pochopi a rychle vstreba kazdej bez detailniho studia) se jim vubec nehodilo do kramu. A jen houst. Podivejme se: Prejme si, kdyz uz je CT hlasnou troubou, tak at to dela stejne kvalitne tj diletantsky, okate jako doted. At jsou vic a vic prirovnavani ke slovum: Normalizace, 1984, neobjektivita, propaganda, lež, Goebbels, zradci naroda, jednostranost, trafika, cizi zajmy, predpojatost, vratili jsme se kruhem tam, kde jsme byli v 70s, ekonomicka totalita vs. totalita moci- moc jsme si nepomohli a mohl bych pokracovat asi do zblbnuti. To jsou tagy, ktere lidi- google bude s CT spojovat. To je jejich logo. Date do guglu: Ct lže a uz to pojede. Lepsi to nebude, oni tu cistku neudelaji, protoze neumeji prohravat. A i kdyby chteli, tak prece plni normy EU.
    K tomuto mne napada dalsi prirovnani: Husak a Breznev. Kdy se rika, ze Husak a spol. na nas upletli delsi normalizacni bic, nez Rusko ocekavalo. Plnili jsme plan na 120 procent. A stejne servilni je CT k EU/USA. ‚Atmosfera strachu. Taky se podivejme, kdo tam vydrzel. Ti jsou kovani.

    To, ze si tedy s nama vytreli zadek, jen houst. Priste bude pan Koral i jini psat clanky o tom jak jsou uzavreni, ze vytvareji obstrukce, ze jimi nikym nekonzultovany a jen jimi odhlasovany system mel za ukol stizit komunikaci verejnosti a ze to lze chapat jako plivanec koncesionarskym poplatnikum do tvare. Cokoli co udelaji, hned jim nastavit zrcadlo. Mimochodem ktery politik na to upozorni? Najde se takovy kamakaze?
    Uvidime. Vlku… sem chodi kazdej, kdo je novinari nejak konfrontovan s Ukrajinou. To je vsem jasny. Jste na sto procent pod lupou! A to jste dokazal vytvorit s dalsimi kluky a devcaty z nuly.

    Az nastane ten vami proklamovany cas, odpocinte si, lazne, dovolena, ale doufame asi vsichni, ze treba pak 1x za tyden, 1x za 14 dnu se ozvete, protoze vas to bavi a psat jednou za tyden, 14 dni, pro vas nebude vycerpavajici, ale naopak ocistne? Uz nejakou dobu pisete o vyhoreni a udelejte vsechno co musite a klidne hned, protoze kvuli nim se v zaslouzilym duchodu nezhuntujete. Beztak to do vas huci i manzelka jak znam holky a ma pravdu 🙂 ! Tenhle styl denniho zpravodajstvi je vycerpavajici (overovani, cteni, vybirani, schranovani, prekladani, davani 2+2 dohromady, reakce na mainstream, usvedcovat mainstream a jeste se snazit byt bezchybnej……no pekne dekuju).

    Vyuzivam tedy teto otevrene diskuze jako uprimne podekovani za praci VASI a vasich KAMARADU ! A nejen to- jsou to vazny veci a ja nechci byt zas patetickej (nesedi to ke me), ale tady jde o zivoty a porad nas neni tolik, kolik by nas byt melo, aby si lidi s ohnem jmenem valka nezahravali, natoz ji neprivolavali. Vy mate splneno uz ted! (Uz se zacinaji vracet do mody slova jako: valecni stvaci, imperialismus….uf, kdo by se toho nadal)

    Druhy web od PP uz si davam do zalozek. Ja TV roky nemam, jedu uploady lidi, takze neprispeju. Verim ale, ze lidem nic neunikne. V CT maji co chteli. Kdyz uz, tak uz. Perfektni napad. Timto bych poprosil spratelene weby, aby o tech novych strankach glosli. Treba takovy parlamentni listy, zvedavec, protiproud…..neni jich dnes malo. (Proletari demokracie a zdraveho rozumu vsech zemi spojte se). Velci, mali, kazdy ma svuj specifickej okruh ctenaru. Proste lidi: Nekdo se toho ujal uplne zadarmiko v prospech nas vsech a je potreba, aby vic hlav vic vedelo a si vsimalo. To je zaklad. V tomto je mimochodem nejotevrenejsi pan Koral se svym NWOO, ktery proste upozornuje a dela odkazy snad vsem na svete i afinambul sbira kde co. Pak se budou v CT divit jak naskakujou stovky na nejake online petici. Nakonec z te dezinformacni banky muze cerpat kdokoli- no vidite a pri pouziti se to pres odkaz lidi taky dozvi.
    Moje oblibene heslo: Ja jsem blazen a vy jste moje silenstvi plati, platilo a platit bude. Moje diky vsem, kteri tu káru tahnete! \\: Ho-ši de-ku-jem :\\
    RAD.

    • zemedelec napsal:

      S úctou souhlasím a připojuji se ke kritice ČT.
      Moc sice nevěřím,že s tím někdo pohne,je to dané už politickým zaměřením,ale co více,až neuvěřitelným,podlézáním,podbízením se naší mediální vrchnosti.Pak se nedivme.že ti u pera nejsou na tom líp,doslova musí vyhovět,jak se píše,tomu uhlu pohledu.

  4. Skogen napsal:

    Osobně bych zvážil placený webhosting a vlastní doménu. Lze očekávat, že se leccos nezalíbí a z vlastní zkušenosti vím, že freehosting a vesměs služby třetích stran na stížnosti rádobypoškozených reagují obecně dost vstřícně.

    A jinak samozřejmě přeji úspěch, sílu a vytrvalost, nejsme ovce 🙂

  5. Laco G. Mlynář napsal:

    Vážený příteli,

    nejdříve, chraň si svoje zdraví, chce se mi napsat. Jenže Kosa je v současné době velmi důležitá, takže, zkus to zařídit tak, aby neskončila a Ty sis odpočinul. Známe se, jsi homo politicus.
    Ten nápad se samostatným webem sledujícím přehmaty ČT je výborný. Dodal bych, že důležité bude, aby jeho výstupy nespočívaly jen ve článcích o ničemnostech squadry na Krkavčích horách, ale především ve vyargumentované lavině podání Radě a zároveň příslušnému výboru Parlamentu. Vyargumentované znamená, že poté co podání projde editorstvím někoho jako je Lex.

    Postupoval bych puntičkářsky podobně jako to dělali disidenti za minulého režimu. neboli, zasíláme Vám Stížnost občanských aktivistů na přehmaty veřejnoprávní televize číslo 1272/2015. A také, urgujeme nedodržení zákonem stanoveného termínu vyřízení stížnosti občanských aktivistů na přehmaty veřejnoprávní televize číslo 1315/2015 ze dne DD.MM.RRRR. Atd. a tak podobně.

    Velmi stručně k ČT můj soukromý pohled. Je to neskutečný moloch, kde vládne tvrdý socík toho nejhoršího výkladu onoho slova. Krkavčí hory ovládla parta pravdloláskařů zabetonovaná za zdí místních odborů. Tam jen tak nějaká změna neprojde. Osobně jsem si to tam vyzkoušel.
    Takže. Pravidelný vodopád tvrdě fakty vyargumentovaných stížností zabalených do právní neprůstřelné mašličky.

    A ještě jeden dodatek. Po aféře Huml se ukazuje, že velkou ropuchou na prameni zpravodajství v Česku je ČTK. Na Mlýně jsem napsal a vyargumentoval ve dvou článcích, jak ČTK postupuje. Nejlépe tak, že důležité věci zamlčí a zveřejní jen to co se jí hodí. Tímto způsobem zmanipuluje vyznění jakéhokoliv sdělení. V červenci vloni ve zprávě o Zprávě výboru OSN o Ukrajině, poté nedávno o Banderovi. Naposledy Huml. Po ČTK vše přebírá mediální žumpa. A myje si ruce, my jen citujeme, co píše ČTK. O té Ukrajině vloni konkrétně opět zpravodajství ČT, kdy Železný v Událostech uvedl, že se jedná o názor OSN, přitom šlo o názor výboru OSN a to ještě ČTK osekaný o důležitá fakta.

    Takže, Vlku. Vydrž, ale zachovej se nám. Byl si manažerem, tak snad vhodnou formu najdeš.

  6. JURA napsal:

    Vlkovi jsem dnes přeposlal jiné informace o Řecku než lze nalézt na čt.

  7. Řezníček z Brna napsal:

    Vážený Vlku,
    Připojuji se k Laco G. Mlynářovi – chraňte si svoje zdraví. Nemá cenu aby jste se úplně vyčerpal a pak Kosu uzavřel. Cítím, že takové lidi, jako ste Vy bude republika v budoucnu velmi potřebovat. I fotbalista si musí rozvrhnout síly, aby vydržel do 90 minut, zvláště když na lavičce nesedí za něho adekvátní náhrada.

  8. Vahy napsal:

    V posledních dnech nám media přibližuji oslavy výročí Majdanu. Nechci to
    nijak komentovat. V teto souvislosti bych chtěl jen připomenout, že koncem
    ledna Kosa měla třetí výročí od svého vzniku. Je to také rok , kdy Vlk na
    Kose zveřejnil pro mne stěžejní článek “ Koho zajímá Mikola a Hrihorij z Majdanu „.
    Od teto doby chodím na Kosu. Vlk správně vycítil, že jde o dějinný moment.
    Současná situace to jen plně potvrzuje. Od seriálu 4 článků postupně Kosa
    přešla k dennímu monitoringu situace všeho co s touto problematikou
    souvisí. Dnes jsme svědky obrovského nárůstu návštěvnosti. Není to náhoda.
    Za tím stojí neskutečné množství práce při sběru faktografického materiálů.
    Jeho zpracování, zhodnocení analyzování. Nemluvě o psaní a dalším.Pro
    mne nepředstavitelné a skutečně hodno uznání a obdivu. Za to Vlkovi naleží
    poděkování. Nejen jemu, ale i spolupracovníkům, kteří se podíleli na svodkách.
    Ernestovi, Hrochovi a dalším. (Hrochovy překlady mi osobně chybí.)Klobouk
    dolu před “ Důchodcem- Amatérem“ . Všechno v životě má svoji kapacitu.
    To platí i o člověku, Již před rokem si Vlk stěžoval, že jede na doraz.
    Myslím si, že přišel čas na odpočinek, zvolnit , nabrat nové síly. Debalcevem
    to neskončilo a lze očekávat v budoucnu další překotný vývoj nejen na
    Ukrajině. Laco má pravdu. Kosa je dnes důležitá a její význam ještě poroste.
    Přeji Vám Vlku hodně zdraví a blahopřeji k vítězství Viktorky.

  9. stas napsal:

    Navrhuji zacit prejmenovat ČT na ČT-Ž , tedy česká televizní žumpa. Jina navrhuji , ze bychom vsichni kdo zde ctele poslali mesicne stovecku, aby byla moznost tento web a vlka zachovati a udrzeti!

  10. kchodl napsal:

    Díky Vlku a vy všichni, vím, jaká je to za tím vším denním zpravodajstvím strašná práce, je to zkrátka otročina. Doufám, že najdete cestu, jak se z toho nezhroutit, jak si odpočinout; zkrátka najít onu zlatou střední cestu.

    Nápad s televizním anti-archívem je dobrý. To je nakonec očekávaný výsledek všech těch manipulací a lží v mainstreamu – a snah o omezování informací, i na webu. Goebbelsové spustili ze svahu sněhovou kouli a ta se pomalu ale jistě mění v lavinu. Mediální moc tomu nedokáže vzdorovat, ani za všechny peníze světa.

    Osobně s televizními anti-příspěvky nepomohu, televizi léta nemáme – od jednoho památného 8. května, kdy ČT dávala na den osvobození urážlivou protičeskou sudeťáckou fašistickou blasfémii „Zabíjení po česku“. Jsem si jistý, že žít ještě můj děda, vzal by krochnu a mašinkvér a šel jim ten den ustřelit hlavy; já jsem jen vyhodil TV. Televizi a rozhlas jsem odhlásil, používáme pouze internet – a jsme mnohem spokojenější. Na filmy máme projektor a plátno.

    S médii je to prostě jako s politiky – mají jen takovou moc, jakou jim dáme. Takže dle mého je jediná odpověď na sprosté lhaní a manipulace – absolutní bojkot. Ať si tisknou a vysílají lži sami pro sebe, lumpové. Stačí zajít na poštu a vyplnit čestné prohlášení, že nemáte přijímače a je hotovo, domů Vám nepolezou. Nedívat se na to. Tisk nekupovat.

    Stejně jsou to zastaralá média, v dnešní době nesmyslná. Boj s nimi mi připadá jako boj s neurvalou a zákazníky podvádějící koněspřežkou. Je to zbytečné – nechme je prostě zemřít.
    Je samozřejmě nutné o tom všude psát a uvádět jak lžou – vyhledávací internetové stroje je brzy spojí nezničitelnými virtuálními lany se slovy jako lež, podvod, manipulace, propaganda, kolaboranti, nacisté, fašisté, vrazi, sudeťáci, goebbelsové, …

    Vše důležité se dnes přetřásá nikoliv u nějakého Moravce, ale na blozích a jiných formách moderních médií. Například včera napsal bloger Saker pěkný článek „Majdan o rok později“, kde má hezkou větu, která platí mimo Rusko i pro ČR:
    „Virus (majdanu) který zabil Ukrajinu, poslouží Rusku jako vakcína.“ Jinými slovy, je to výbuch všech amerických investic do NGOs, koupených mainstream médií, … organizujících barevné revoluce. Jen v Rusku prý americký nacista přišel o 40 mld. dolarů, které do organizace budoucího převratu za ta léta nasypal. Kolik to dělá v ČR ?

    • zemedelec napsal:

      Pane kchodl.
      Výborný příspěvek.
      Jenom dodám,exekutor je neúprosný.

      • kchodl napsal:

        Odhlášení TV a rozhlasu se musí udělat správně. Podle zákona. A schovat si korespondenci, všechno mít potvrzené. Není to žádný problém, na netu je mnohokrát popsáno, jak TV a rozhlas bezpečně odhlásit, včetně právních rozborů a formulářů.

        Hlavní nejsou ty cca 200 Kč měsíčně – komu se nechce odhlašovat – pouze si umím představit lepší využití těch peněz – např. 2h v termálním bazénu, 3h v obyčejném, přes kilo prasečí kotlety, 4 kg kuřecího, 8 piv s kamarády, měsíční paušál za net, kapesné dětem, květiny přítelkyni, …, ale skutečný bojkot. Nenechat se těmi lháři otravovat. Ať si vysílají co chtějí, je mi to šumafuk.

        • Šims. napsal:

          Je tu ale problém, když odhlásíte TV a rozhlas, tak msíte zlikvidovat i počítač, jde rovněž o možnost přebírání TV vysílání. To si piště, že by tohle na Vás navlékli, kdybyste se chtěl vyvléci.

          • kchodl napsal:

            To samozřejmě není pravda. Zákon jasně říká, že jde o přístroje, které umožňují sledovat „televizní vysílání“. Což je terminus technicus, který nezahrnuje internetový streaming ani počítače. Jedná se o vysílání, šířené technickými prostředky. Vysílá ČT po internetové síti ? Ne, pouze streamuje některé svoje pořady a má něco jako archív – ale jen vlastních pořadů; není to celé vysílání. Tudíž to do působnosti zákona nespadá.

            Zábavné je, že se pochopitelně pokoušeli protlačit do zákona zahrnutí počítačů, tabletů, chytrých mobilů atd., ale narazili – museli by totiž skutečně vysílat po netu, ale to znamená, že by všechny audiovizuální autorská díla, tedy celý obsah, museli nakupovat s licencí pro on-line i off-line (Video on Demand) internetové šíření. Což jsou jiné smlouvy a za jiné (mnohem vyšší) peníze. Nebo to tímto způsobem ani nakoupit nejde.

            Zkoušeli i opačný extrém, tedy dát do zákona povinnost platit pro všechny, kteří se občas podívají po netu na zprávy. To se jim ale právníci vysmáli, protože tímto způsobem by člověk musel za chvíli platit po netu úplně všechny zdroje obsahu, které tam jsou – protože se na ně může někdy podívat. Nelze zákonem zvýhodňovat některého poskytovatele obsahu, třeba ČT.

            Státní správa se odhlašování TV a rozhlasu brání standardním způsobem – lhaním a obstrukcemi. A mediální lživou propagandou o „strašlivých důsledcích odhlášení“. Takže když přijde babička na poštu, že chce odhlásit poplatky, tak ji řeknou, že se to nesmí a že bude platit pokutu 10 tisíc korun. Netuším, jestli to dostaly pošťačky befelem, tímto způsobem odpovídat – asi jim to bylo jen ústně „doporučeno“, jak to vždy bývá.

            Skutečnost je taková, že Vám musí vydat formulář, který na to mají, kde jsou uvedeny tři důvody odhlášení: 1. jste hluchoslepý 2. bydlíte ve společné domácnosti s platičem 3. nemáte přístroje. Takže zaškrtnete „nemám přístroje“, připojíte podpis pod čestné prohlášení a je to. Za zákona nemají právo vlastnictví přístrojů v soukromí kontrolovat.

            Idiotské děsivé příběhy, jak měl dědeček ve staré televizi akvárium a stejně musel platit, dali mu 10 tisíc pokutu a nakonec mu exekutor zabavil chaloupku, si mohou schovat na koledu, jelikož nejsme dementi a máme nějaké právní vědomí.

    • NavajaMM napsal:

      V tomto som s kchodlom zajedno. Tiež už roky TV nesledujem (so zriedkavou výnimkou nejakého športového prenosu), len som bol lenivý to oficiálne odhlásiť.
      Tomuto novému webu držím palce, je to rozhodne dobrý počin, no tiež kvôli prispievaniu na web nezačnem TV sledovať.

  11. Jozef napsal:

    Ospravedlňujem sa – je to trochu mimo téma ale: Mne to s tým ukrom jednoducho nejde do hlavy… Za prvé: O identite už nepochybujem, ale na videu jasne vidieť biele pásky na ruke spolubojovníkov – tie používajú povstalci..
    Za druhé: Nechápem z akého dôvodu zmenili tú reportáž. Neverím že to bolo zmenené neúmyselne.. a ak to bolo prvý krát správne, z akého dôvodu to museli meniť?? Má niekto zdrojové video s titulkami?

    • Werner napsal:

      Tie pasky su zlte, take nosia Azov alebo Donbas….opolčenci maju biele…

    • Jozef napsal:

      Takže po vzhliadnutí videa z linku nižšie: Na reportáži ČTK boli naozaj opolčenci (bombardovaný – strihnuté videom od Grahama) a hneď nato UA vojak (strieľala UA armáda – reportáž UA TV).
      Môj tip: Po pustení prvej časti (pravdivej), sa nejakému propagandistickému aparátčikovy v ČT zdala reportáž príliš negatívna pre UA. Preto sa rozhodol reportáž „vyvážiť“ zámenou tituliek – UA vojaka za povstalca – a uťatím konca jeho rozhovoru pre vytvorenia „vyváženého“ pohľadu na vec…

  12. Levandule napsal:

    ČT vysílá, jak se bránit šmejdům a jejich manipulaci a sami jsou šmejdi. Vlku dík za kosu drž se a hodně zdraví, udělej co musíš, ale snad nám zůstaneš aspoň občas. Dík

  13. Šims. napsal:

    V současné době má sílu něco udělat jen parlament. Předpokládám, že tam se zabývají jnými starostmi než nějakou ČT, její kecy jsou pro naše poslance a senátory zcela marginální. Občanskou nespokojeností se dá ledacos dosáhnout, ale vše bude končit a fakticky začínat placením koncesionářských poplatků a to jde jako vždy v prvé řadě. Vůbec nechápu, že některé politické strany si z ČT neudělají svůj tah na voliče, zde jsou hlasy téměř jisté. Ale když se podívám na to osazenstvo, tak jediný, kdo by se tohoto tématu mohl chytit byl Okamura a ten má jistojistě jiné existenční starosti. Jinak, když by se ČT pastila ze řetězu, tak zde nastane problém, že bude na naše zákonodárce také lépe vidět a kdo by je nakonec zval do OVM, o to také jde, že? Takže z toho vychází opět paradigma: “ za hloupost a nezávislost se platí“. To, kam se dostala ČT bylo rozpracováváno již drahně let, vzpomínám si na Langera, který se okolo TV taky motal a další borci a dopracovali to do dokonalosti. Pomohla jim v tom taky vzpoura v ČT (Ruml tam poléhával na karimatce etc. chacha…). Jen se utáhly opratě. nevím, jestli by se tenhle národ ráčil obtěžovat výletem na Kafky, předpokládám, že nikoliv. Jo, tak ještě vítat naše borce z Nagána, jak nám to včera Nova připomněla, že prý tolik lidí na náměstích nebylo od sametu.

  14. fletcher napsal:

    Vďaka. Za kosu ako takú aj za tie odkazy. Celý výkend som strávil hľadaním pôvodných videí, bol som totiž zvedavý kto a čo tam v skutočnosti hovorí. Našiel som bez problemov všetky, okrem toho vojaka. Zjavne som hľadal na nesprávnych miestach :o) Mimochodom velmi rád by som videl tvorcov tej reportaze v ČT ako sa ospravedlnuju trebars tomu starsiemu fúzatemu pánovy, ktorý na kameru vyjadril pochybnosť či bude ta reportáž uverejnena, a vysvetľujú mu že celkove vyznenie toho čo povedal nebolo zmenené.
    pre ľahší pristup na to video z toho scheenshopu 😦https://www.youtube.com/watch?v=gyrtUoGV7eY)

  15. fletcher napsal:

    pardon. ten smail vznikol samovolne

  16. liška napsal:

    vlku, přeposlala bych Vám odpověď RT na moji stížnost, je tam však mé jméno, což bych jaksi nerada…

    • vlkp napsal:

      Klidně přepošlete. Zveřejním to, pokud se dohodneme, bez jména. Mohla jste si všimnout, že to tak dělám vždycky. Nebo skoro vždycky.

  17. edivan napsal:

    Díky za Vaši práci. Co se týká ČT, tak vidím jen jednu možnost, a to změnu zákona o televizních poplatcích – to by měl řešit parlament

    • Dedek napsal:

      Chtěl bych se připojit k tomuto názoru. Web dokumentující lži a přešlapy ČT je dobrý. Na jeho informacích bude možné tlačit na poslance aby přijali novelu zákona. V dnešní době je technicky možné signál ČT zakódovat a ať si ten , kdo je s úrovní vysílání spokojený zaplatí. Přece je proti zásadám tržního hospodářství nutit kohokoliv ke koupi produktu , který nechce. Řešení s odhlášením příjmačů je pro mě nepřijatelné , protože rád sleduji sportovní přenosy a dokumenty. ČT 4 dokážu nahradit a naučných dokumentů ČT moc nevysílá.
      Jenom poznámku. Před pár dny jsem při reklamách přepnul na události , komentáře a narazil jsem na lež , kterou komentátor uvedl v přehledu zpráv mezi 2 bloky komentářů. Na druhý den , jsem se chtěl ujistit , že jsem se nepřeslechl a vyhledal si pořad v archivu.
      Našel jsem jenom 2 oddělené bloky komentářů . Přehled zpráv mezi bloky jsem nenašel. Obávám se , že bude nutné pořady nahrávat.

      • vlkp napsal:

        Tenhle názor je naprostý nonsens!!! Zlikvidovat veřejnoprávní televizi přes redukci poplatků a upravit tak cestičku pro soukromé TV? Totální cesta do pekel!!!
        Veřejnoprávní TV je v pořádku a dobře!!! Jen je potřeba, aby byl a objektivní. Nic víc.
        Vy navrhuje cestu do pekel!!

        • Dedek napsal:

          Potom Vám přeji hodně štěstí v boji za přesvědčování Tvarůžkových , Klepetků a v podstatě všech redaktorů a vedení TV podporovaných převážnou většinou rady. Obávám se , že to bude boj proti větrným mlýnům. Vypíšete sázku , kdo to vyhraje?

          • anita napsal:

            Snad jde o to, kdo nechce dělat poctivou novinařinu, pod kontrolou koncesionářů tak ať táhne na Novu, Primu či jinou komerční televizi a šíří bulvár se svými upravenými výmysly , možná na něj přijde i řada, mezi těma chcacíma vložkama, , fialovejma krávama, kapkama na rozharané vnitřní zažívání, bylinkami na hemeroidy, pliváním krve do umývadla ,…..

        • kchodl napsal:

          Promiňte Vlku, ale to se mi zdá jako silná slova, poněkud expresivní.

          Nechápu, co je na veřejnoprávní TV tak strašně nenahraditelného. „Co si bez ČT proboha počneme, to bude peklo !“. To takový názor opravdu nesdílím.

          Pokud jsem si stačil všimnout, než jsem se TV zbavil, ČT byla vlezle komerční, plná reklam, prolhaná, procírkevní, ostře protičeská, falšovala národní dějiny, glorifikovala různé kolaboranty, zločince a vrahy, podporovala LGBT všemi způsoby, …

          Zkrátka veřejnoprávního jsem si na tom nevšiml ničeho – tedy až na dětské pořady Kouzelná školka s Michalem Nesvadbou a Večerníčky. Když i demokraticky zvolený prezident státu nedostane v té veřejnoprávní stanici prostor, ta naopak všemi prostředky útočí na základní atributy státu, snaží se podporovat pouliční protivládní povstání, neustále recykluje poražené politiky a snaží se je vracet do oběhu, prokazatelně je pod vlivem jiné mocnosti, … za „povinné“ poplatky občanů platí difamační protičeské filmové „skvosty“ jako Habermannův mlýn, dokumenty jako Zabíjení po česku, …

          Že bude ČT někdy objektivní a neprolhaná je absolutní iluze. I kdyby okopírovali německé mediální zákony a rady, … Celá televizní squadra azura si dávno Kavčí hory zprivatizovala, jsou propojeni s kolaborantskou vrstvou pravdolásky mnoha vlákny, které lze přetrhat jen nasazením bombardérů a těžkých kulometů, následovaných smečkou buldozerů v režimu turbo. ČT prostě vždy bude proti našemu státu, proti našemu národu.

          Ostatně soudím, že ČT musí být zničena. Kavčí hory se mi jeví býti pěkným místem pro pražskou vykřičenou čtvrť (což by po předešlém vlastníkovi bylo zlepšení) nebo City.

          • vlkp napsal:

            ne není.
            Je to jako když máte ve městě stanici první pomoci. Sice špatnou , ale aspon nějakou. Když bud e zrušena, máte po naději na akutní záchranu. Vy můžete ČT odhlásit, protože my ostatní ji platíme dál. CO by se dálo, až by televizní prostor ovládly jen privátní subjekty, to byste teprve zíral.

          • Hudec napsal:

            Naprosto souhlasím s vašimi dvěma posledními odstavci.
            Já osobně odhlásit TV nemohu (jednak z důvodů profesních, ale také manželka, že…..), nicméně její zpravodajství bojkotuji už téměř rok. A vida – žádnou újmu na úrovni své informovanosti jsem nezaznamenal. Jen chodím spát méně nasraný.
            Seriály jsou na ČT stejně idiotské jako na jakékoliv privátní stanici, přírodovědné pořady zpravidla stejně krásné. Filmy pro pamětníky… také stejné. Poněkud méně přiblblých amerických stříleček než na privátních stanicích je třeba chápat jako klad oproti privátu, ale zase náboženskou propagandu na běžných privátních stanicích (až na ty náboženské, a těm je možno se vyhnout) nenajdete.
            I já soudím (ostatně), že veřejnoprávní televize současného charakteru ČT musí být zničena.
            U veřejnoprávního rozhlasu si nejsem tak jist, ale za to možná může moje rozhlasácká nostalgie – nějakou dobu jsem se tam živil.

          • Michal napsal:

            Úroveň Českého rozhlasu vs. úroveň České televize – doporučuju si přečíst zprávy a pár komentářů na webu Českého rozhlasu Plus… Níže zmíněný pan Tolčinský publikuje právě zde. Ale souhlasím s Vlkem, radši mizérii s jasně rozpoznatelnou tendenčností, než média ovládaná oligarchy, kde nevíme, za jakým účelem je to které odhalení provedeno (viz např. odměny pro Adrianu Krnáčovou).

          • kchodl napsal:

            Pane Hudče, já zase souhlasím s Vaší nostalgií k Rozhlasu. Protože to je krásné médium, které myslím – na rozdíl od televize – nikdy úplně nezahyne. Mluvené slovo a hudba, to je krásné. A rádio má výhodu, že v dnešní digitální epoše může mít spoustu kanálů, pro každého nějaký, po internetu to jede všude. Navíc je to menšinové médium, které se může profilovat a není v hledáčku propagandistů, protože mluvené slovo idioti neposlouchají. A mimoto, jeden čas jsem seděl v Italské naproti (externí ICT zakázka pro Zemské noviny, kde jsem se rád zašíval), rádio bylo naproti a moje přítelkyně tam pracovala coby hlasatelka, … prostě je to srdeční záležitost. Když jste v cizině, mluvíte různými divnými jazyky, kterým dokonale nerozumíte, a naladíte si na svém cestovním superpřijímači ČRo, tak češtinu můžete slyšet kdekoliv na planetě. To je pak člověk odvázaný třeba z Gotta, kterého bych si v ČR nikdy nepustil. A ty skvělé dramatizace různých knížek, rozhlasové hry a tak. To je prostě paráda. Jen to zpravodajství …

          • Hudec napsal:

            Do Italské jsme chodívali na pivo, otvírali tam hned ráno. Hlasatelka? To jsme se možná znali, i když s těmi jsem se já coby „krajánek“ spíše míjel. Rozhlasové hry a pohádky? Desetkrát ženatý Karel Weinlich a pan Bergr, kamarádi (spíše mojí Labutě). Kde ty loňské sněhy jsou.

        • Admirál napsal:

          Vlku, o chcete zachraňovat, ČT už je dávno zprivatizovaná, jen to nepíší v novinách.

          My jsme hejl, který to platí. Krásný penězovod – 7.000.000.000 Kč ročně pro pokrucovače skutečnosti. Pražská kavárna má za co kavárnit.

          Horší stav si nedokážu představit.

          To chcete bránit?

          Privatizace nastolí alespoň o level lepší stav: Nebudu ten proud propagandy přímo jako vůl platit.

          Privatizační mocnosti, vstupte.

          • Admirál napsal:

            Michal – Vyjmenujte mi 3 rozdíly odlišující stávající ČT a televizi ovládanou oligarchy.

            Přesvědčte mne, že mám hájit (neexistující) veřejnoprávnost.

          • Michal napsal:

            Pane Admirále,
            jste zjevně přesvědčen, ale i tak:
            1) na jakékoliv politické debaty v komerční TV zapomeňte; myslíte, že na komerční TV by se vůbec kdy dostali ke slovu třeba pánové Petránek nebo Schneider? Na ČT jsou pozvání aspoň někdy, aby to tak neřvalo.
            2) U současné ČT a ČRo je manipulace celkem lehce prokouknutelná a politické preference jsou u části moderátorů a novinářů docela zřejmé nebo aspoň odhadnutelné. U komerční TV nevíte, jestli jde o odhalení nekalosti, nebo o odstřel určité osoby na přání majitele (v poslední době Krnáčová a Válková;, z dřívějška útoky na Sobotku ohledně OKD v MFDnes).
            3) Někdo tu zmiňoval Kouzelnou školku, ale obecně pořady pro děti na Déčku mají docela dobrou úroveň. Vlastní tvorbu pro děti na komerčních TV jsem nějak nezaregistroval.
            4) Hezčí redaktorky :-)))

          • kchodl napsal:

            Admirále, přesně tak, vidím to stejně.
            Jestli veřejnoprávní TV, tak novou na zelené louce. S úplně novými lidmi.
            ČT je produktem normalizace, televize, ze které se stala namyšlená televizní šlechta, už za bolševika připuštěná k penězům a privilegiím. Stala se z nich obslužná páka moci, která se bohužel přimkla ke kolaborantům – jen místo SSSR je dnes USA a Německo nebo Vatikán. Ale uzavřenost a mafiánská provázanost jim zůstala. Jsou televizní klan, propojený rodinami, personálně, školami, privilegii, známostmi – je to samostatný světadíl.
            Žijí z outsourcingu a politických zakázek. Proběhla tam skrytá privatizace, typicky systémem privatizace zisků, socializace ztrát.

          • Admirál napsal:

            Michal – nezlobte se, to co píšete, nemůže obstát.

            Veřejnoprávní médium nemůže být jen měkkou verzí televizí komerčních.

            Manipulace s přívlastkem veřejnoprávnosti => nezávislosti je obtížněji identifikovatelná, než, pokud se činí z pozice vlastníka.

            Pokud je nějaký komentář je odvysílán ze soukromých médií, je to pro mne jasné a čitelné. Pokud to samé odvysílají “ nezávisle/veřejnoprávní média, je to matoucí.

            To, že má veřejnoprávní TV programy pro děti, je pouze detail.

          • Michal napsal:

            Jasné a čitelné soukromé médium? Proč si tedy před rokem vzpoměla MF Dnes zničehonic na Sobotkovu úlohu při privatizaci OKD? Když se řešilo odsouzení arménského mafiána, v soukromém Týdnu vyšel článek, který „nezávisle“ dehonestoval veškeré kroky policie a obžaloby – z jakého asi důvodu?

        • jezevec napsal:

          vlku, mne by nevadila veřejnoprávní CT, a dovedu se i přenést přes nekvalitní a zmanipulované zpravodajství (koho chleba jíš …… lhostejno zda poplatky nebo dotace, obojí stanoví zákon koncipovaný a odhlasovaný stejnými lidmi,. kteří TV i zprostředkovaně řídí) – ale fakt mi dost vadí veřejnoprávní CT, která vysílá na více_než_jednom programu a déle než dvě-tři hodiny denně.
          za jedno promile rozpočtu by CT mohla provozovat kvalitní zpravodajství, které by se dalo i kontrolovat. stávající rozsah CT v podobě reklamy, PR, sportu, nakupovaných seriálů, balastní publicistiky, a sraček všeho druhu – je naprosto zvrácený, a slouží jen odborářské mafii, která v tzv „spacákové revoluci“ televizi zprivatizovala. v té době jsem tam pracoval a mám ověřené informace z první ruky, kdyby tě to zajímalo tak víš kde mám noru. musel byses ovšem vzdát iluze o veřejnoprávnosti naší-vaší CT, to je opravdu donebevolající blábol.

        • Gustavson napsal:

          Vlku, v tomto ohledu jsem i já spíše na straně Kchodla, Dědka a dalších. Myslím, že jedině houfné odhlašování TV ze strany našinců s tím může pohnout. A nebo možná ještě nějaká ústavní stížnost, ale to by chtělo jednak právníka a jednak – jako právník poloamatér (právo v ŽP je přeci jen něco jiného než občan a ústava) – ani přesně nevím, co by se jí napadalo. Ovšem byla-li by založena na neobjektivitě zpravodajství a potažmo i celé ČT, pak je ten stížnostní web velice dobrá pomůcka. Jen musí být velice precizní bez jakýchkoliv dohadů. Za sebe chci jen říci, že já TV nemám ani neplatím, pro mě je to čirá zbytečnost. A to jak komerční tak veřejnoprávní kanály. Teda pardón, žumpy.

  18. Edita napsal:

    Je potřeba se ohradit proti způsobům, jak nás ČT již několik let informuje. K takovému protestu se připojuji. Přece pamatuji na doby, kdy se člověk alespoň v Událostech komentářích něco dozvěděl, když už se hlavní večerní zpravodajská relace změnila v Kameru na cestách- zahraniční zprávy či Toulavou kameru nebo Sama doma pokud jde o domácí události. Pak ovšem přišly na řadu i ty Události komentáře…
    Užitečné bylo srovnání s retro vysíláním starých televizních novin z 50tých let. Úroveň toho současného se, pokud jde o zkreslení zpráv, mnoho nelišila, (Toto zkreslení jsme se my pamětníci naučili v dnes již dávné minulosti alespoň do jisté míry eliminovat), pokud šlo o čistě počet věcných zpráv, pak se stalo současné zpravodajství, zejména to zahraniční, jednoznačně horší!! Jednu dobu jsme to doma, pokud jde o zahraniční zpravodajství, sledovali a zaznamenávali s naivním úmyslem poslat tuto „statistiku“ s protestem do ČT. Pak jsme ale zjistili, že na stránkách ČT neexistovala (nevím zda se to nezměnilo) informace ohledně adresy, kde si může občan stěžovat .Dnes vím, že by se byla měla poslat stížnost na radu ČT. Podle toho, jak to tam dnes funguje, asi by to bylo k ničemu. Možná, že televize je už skutečně zastaralé medium.
    Chápu Vlka, že je pro něj krajně obtížné udržovat úroveň jeho Kosy na té úrovni, na jaké je, a že už by chtěl mít pokoj. Přesto doufám, že to koncem března neskončí, alespoň ne úplně. Jinak bude člověk odkázaný sám na sebe a na to, co si dokáže na webu najít, což není pro mne osobně úplně snadná věc.

  19. takytaky napsal:

    Jakkoli snahám o „šlapání na paty“ ČT samozřejmě fandím, nejsem si jistý, jestli aktivita nového webu nebude v důsledku kontraproduktivní. Při vší úctě k Vlkovi a jeho nezměrné práci, celou „aféru“ s ukrajinským vojákem/povstalcem považuji za zcela bagatelní. Myslím, že jsem (náhodou) oba konfliktní příspěvky viděl a dokonce jsem i zaznamenal rozpor, ale nemyslím, že by to cokoli změnilo na vyznění obou těch reportáží. Kdybych si z toho chtěl dělat srandu, tak řeknu, že informace ČT nakonec byly v zásadě správné, protože bojovníka batalionu Donbas, tedy jakési nestandardní nacionalistické ozbrojené struktury, lze za povstalce jistě považovat.
    Troufnu si říct, že v tomto případě šlo skutečně o nezamýšlenou chybu bezejmenného řadového redaktora, který ve druhém případě použil vystřižený záběr jako „ilustrační“ a špatně ho otitulkoval. Jistě to byla chyba, ale domnívám se, že rozmazáváním takovýchto banálních chyb se jen napomůže ke snadné a bezpečně proveditelné „kanalizaci“ nespokojenosti diváků a jejímu zneškodnění. Když zásadní problém je systémově o několik úrovní výše.
    Aktivně podporovat hloupého protagonistu policejního státu Humla (viz např. jeho role při pošlapání ústavních práv občanů v kauze „osoby blízké“) považuji jasně za škodlivé. Dogs eat dogs, netřeba jim v tom překážet.

    Dále mám značný problém s tím, že by snad mělo být v nepořádku, že „Česká televize má určený úhel pohledu na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení.“ Co na tom má být vadného? Jsou snad požadavky na ukončení zabíjení lidí na Donbasu, na zahájení bezpodmínečného dialogu mezi povstalci a kyjevskou chuntou proti „tradicím evropského humanismu“? Odkdy má být ukropský šovinismus a genocida ruských spoluobčanů humánní? Jakým způsobem je požadavek na „zachování hranic v Evropě“, potažmo „zvyšování ceny pro Rusa“, humánnější, než právo na život, zdraví a „možnost dostihování štěstí“ velké skupiny obyvatel na uceleném území? Jsou snad požadavky na objektivní pravdivé informace a na jejich nezaujaté zhodnocení z více stran proti „kritickému myšlení“? Není tomu přesně naopak?

    Problém je politický. Na nejvyšší úrovni řízení země (potažmo EU). Ta je obsazena trvale korumpovanými „elitami“, které dávají přednost svému setrvání v dobře placených pozicích před zájmy občanů své země (natož „pravdou“). Je to tak jednodušší a spolehlivější, odvaha nepatří mezi jejich charakterové vlastnosti. Jen na této vyšší úrovni je problém řešitelný. Pokud je někdo příznivcem a voličem vládnoucích stran, měl by jejich představitele informovat, že s jejich prací není spokojen. Akutně zprávou, mailem, demonstrací, výhledově u urny. Konkrétně u socanů ale lze těžko očekávat změnu od „humanisty“ a „lidskoprávníka“, občana SSA Dienstbiera – to je těžký nonsens. On je jedním z těch, kteří zajišťují tvrdou linii.

    • hans napsal:

      Spousta otázek. Zkusím odpovědět:
      Co na tom má být vadného?
      * Zdůvodňuje to jednostrannou a často lživou propagandu. V citátu totiž nejde o naši řeč obyčejných lidí, ale o jejich novořeč. V ní „nezávislý“ novinář je jen ten, který jezdí na útraty americké vlády po seminářích a inspiraci pro komentáře nachází na snídaních s „přáteli“ z amerických „nevládních“ neziskovek. Kritické myšlení je to, které se shoduje se zájmy Bílého domu. Diktátor je politik, který se nenechal podplatit americkou vládou či korporací (např. Orbán je diktátor protože si atomku neobjednal u Westinghousu) atd. atd..,

      Jsou snad požadavky na ukončení zabíjení lidí na Donbasu, na zahájení bezpodmínečného dialogu mezi povstalci a kyjevskou chuntou proti „tradicím evropského humanismu“?
      *Ano, jsou. Tradicí evropského humanismu je „osvobozování“ neevropských národů od tyranie jejich nižší civilizace a kultury a nahrazení jejich kultury tou evropskou, vyšší, vpravdě svobodnou. No, a protože všelicí barbaři nechápou, že jsou svobodní, když makají na cizím poli nebo v cizí fabrice, ale nesvobodní, když se jen tak poflakují po prérii a baští bizony, je třeba je převychovat, nebo i odstranit a nahradit lidmi „svobodnými“. Junta se chová v tradicích evropských civilizátorů, a sloupy evropského humanismu by její počínání nepochybně schválili, (hodně o přinášení svobody a pokroku psal třeba Kipling… a ten by byl určitě znechucen měkkostí ukrajinských dělostřelců).

      Odkdy má být ukropský šovinismus a genocida ruských spoluobčanů humánní?
      *viz druhá odpověď výše.

      Jakým způsobem je požadavek na „zachování hranic v Evropě“, potažmo „zvyšování ceny pro Rusa“, humánnější, než právo na život, zdraví a „možnost dostihování štěstí“ velké skupiny obyvatel na uceleném území?
      *Ta „velká skupina obyvatel“ je podřadná, protože neposlušná a kulturně odlišná (slaví 9. květen jako Vítězství, proboha). Překáží podrobení Ruska, proto musí být zlikvidována. Více viz druhá odpověď.

      Jsou snad požadavky na objektivní pravdivé informace a na jejich nezaujaté zhodnocení z více stran proti „kritickému myšlení“? Není tomu přesně naopak?
      *Viz první odpověď, věta „Kritické myšlení….“ Velmi poučným příkladem „evropsky humanisticky orientovaného kritického myšlení“, které vždy s otrockou pošlusností sleduje imperiální zájmy USA a EU je velký obdivovatel BBC Čulík ve svých BL. je přehledný, kulturní, a …. neuvěřitelně upřímně prolhaný. Kritické myšlení pro něj znamená, že když vidí kolonu gruzínských tanků valících se po čtyřletém výcviku do osetie, tak píše o ruské agresi protože to říká pritský premier a ten v posledním půltisíciletí nikdy nelhal..atd..atd.

      • takytaky napsal:

        To mi nemusíte vysvětlovat. Snad ale chápete, že takové „chápání“ je zrůdné. Nebo vhodné jako hyperbola – viz ty dřívější satirické pořady v německé TV.
        Musíme předpokládat a požadovat pravý význam slov. Když budeme „žádat“, aby v TV byl správný popisek u ukrajinského nácka, je to jistě chvályhodné, ale i když dosáhneme svého, nic na ničem to nezmění. Problém není ve špatném popisku, problém je v tendenční a zlovolné interpretaci. Problém je v nedání slyšení druhé straně. Změně tendenčnosti se nedá dosáhnout korektními popisky. V podstatě se tím jen pomůže prolhané demagogii ve zlepšování sebe sama.
        Naopak cesta humanismu – vždy a za každé situace dávat do středobodu zájmu člověka a jeho individuální lidství – by měla nejúčinněji vést ke změně paradigmatu. Někdo přece jednou musí říct všem těm zločincům, že císař pán je nahý!

    • Edita napsal:

      Nemyslíte, že ten Vámi obhajovaný „úhel pohledu z pozic evropského humanismu a kritického myšlení“ je stejně neurčitý a stejně chvalitebný jako např. úhel pohledu z hlediska „volnosti, rovnosti a bratrství“, či ideálů komunistické společnosti vzdálené budoucnosti??

    • Malleum stupiditarum item idiotias napsal:

      Vážený pane, „čo Vy si predstavujete pod takým BAGATELNÉ“, HE?
      Na počátku všeho zlého vždy stály události, které byly mlženy coby marginální a bagatelní a většina ovčího stáda tomu podlehla. Ti, co viděli dál než na špičku vlastního nosu a vzepřeli se, byli nenápadně a nemilosrdně neutralizováni a likvidováni silou, protože neměli dostatečně silnou a širokou podporu. Připomeňme cestu Hitlera i všech jemu podobných včetně bolševiků k moci, počátek všech válek, počátek všech prefabrikovaných a manipulovaných státních převratů posledních 50ti let včetně Majdanu.
      Nenazývat pravdu pravdou, šlendrián šlendriánem, amatérismus amatérismem, diletantismus diletantismem, nevzdělanost nevzdělaností, povýšenectví povýšenectvím, ignorantství ignorantstvím a aroganci arogancí jen proto, že zrovna Vy vůči osobě nositele trpíte fanatickou emocionální xenofobií je typickým projevem demagogie „pravdoláskovství havloidního typu“ à la Štětina, Kocáb, Laudát a další. Pravda je pravdou a hujeřina je hujeřinou ať ji vysloví poslanec Huml, nebo prezident Zeman, nebo pan Schvarzenberg nebo Kalousek. Padni komu padni.
      Jestli nevidíte chybu v tom, že zRada ČT zcela ignoruje zákony ČR, konkrétně č. 483/1991 o ČT a dále vlastního Kodexu ČT, a navíc servilně podlézá propagandistické dikci jakési cizí a v mnohém nepřátelské velmoci čtvrté Říši, pak skutečně máte nějaký značný osobní problém. Nejspíše sociální nebo psychický. Sám v textu názorně předvádíte, že každý „úhel pohledu“ může být vykládán ze dvou opačných směrů, protože úhel dělí kružnici. Jeden může mít servilní „západní“ vidění a druhý opačné, ačkoliv si nastaví úhloměr stejně. Vůči nezávislému pozorovateli to je ovšem obojí vadné.
      Celá geometrie fungování ČT a „úhel pohledu“ ČT je definován zákonem na 0°, tedy objektivita, nezávislost a nezaujatost, a to v okruhu 360°, tedy důležité z celého světa, nikoliv selektivně něco nafukovat, něco zlehčovat a mnohé cíleně zcela ignorovat. Morální omezení v zákoně i Kodexu znamenají výhradně úpravu amorálních detailů, nikoliv vynechání či překrucování zprávy. Hodnotit informace zprostředkované ČT z „různých úhlů“ je podle ústavních práv a Listiny základních práv výsadní právo občana, nikoho jiného a veřejným médiím je zákonem přímo zakazován. Manipulativní halucinace různých blablakomentátorů, rádobyexpertů, anállitiků, …itologů, fanatických třídních a ideových bojovníků, vykladačů vlhkých snů coby reality a dalších exhibicionistů, kterými je politický prostor i parlament zcela saturován, je na hraně zákonné legálnosti. Pokud takové televarieté není ke každému tématu vyváženo na lékárnických vážkách jak v názorech a postojích protagonistů, tak v časovém rozsahu i době vysílání, je to jednoznačně špatně a porušením zákona i kodexu.
      Nelze pominout ani intelektuální výši mnohých tváří a hlasů, různých Patů a Matů ČT, kteří na nás z obrazovky hrnou tu svoji kašičku. Klasifikace „urážka zdravého rozumu“ není nikterak nadsazená. Neznalost vcelku obecné terminologie a jejího významu, naprosté algebraické, fyzikální, biologické, chemické i sociální bláboly z rozsahu učiva základní školy mě osobně přímo uráží. Tento efekt je pozorovatelný u každého média ovládaného několika příbuzenskými klany, kde průměrná platová hladina dosahuje více než dvojnásobku průměru ve státě.
      Připojím vlastní koment, že ČTK zasluhuje díky servisu zpravodajství spoustě dalších tuzemských i zahraničních médií pozornost větší, než ČT. Bohužel je ve srovnání s ČT jednoznačně ještě horší, což se částečně přebíráním zpráv přenáší dál. Veřejný portál ČTK se jmenuje České noviny (ČN) a lid obecný to vyslovuje deník Český Nočník…… Kritiku v diskusi tam řeší stejně, jako zRada ČT – mazáním příspěvků a zablokováním diskutujících…..
      Že je sociální problém politický a že lejno padá seshora s Vámi bezvýhradně souhlasím. Jen bych chtěl připomenout, že Země je kulatá a ještě se otáčí: Sereme-li na východ, ze západu létají sračky. Seriosní, čitelný, názorově stabiní a nestranný partner bývá respektovaný a vážený všemi stranami. Servilní loutka a klaun si sám říká o to, aby mu tahali za provázky a nebrali ho vážně.
      Závěrem vyslovuji veliké díky vlkovi za jeho odevzdanou práci na Kose a současně obdiv nad jeho vitalitou. Vím o čem píši, jsme pravděpodobně podobné věkové hladiny.

    • Gustavson napsal:

      Taky mi to tak přišlo, že se jedná spíše o hloupost, než že by se z jednoho vojáka měla dělat věda. Ovšem taky je možné, že se ČT jen chce záměrně profilovat jako objektivní zpravodaj, který nikomu nenadržuje a má své redaktory všude, i na straně separatistů. V tom případě už by to ale byla prachsprostá vědomá a cílená lež hodná (za válečného stavu) zastřelení šéfredaktora zpravodajství (bez legrace).

  20. Vahy napsal:

    Vlk nás v úvodu diskuse výzval k prezentování nějakých nápadu.
    Já jeden nosím v hlavě delší dobu, Nedovolil jsem si Vlka s tím obtěžovat,
    protože jsem si byl vědom, že na to nemá Kosa kapacitu.
    Sledujíce život, který kolem nás klokotá si čím dál více všimam absurdních
    situaci kolem nás. Kdysi dávno v satirickém časopise Dikobraz vycházela
    v každém čísle fotografie pod titulkem “ Život tropí hlouposti a my je fotografujeme“
    Bylo to ze života a fotografie posílali čtenáři. Mne už dávno napadlo, že by
    mohla existovat rubrika např. „ČT vysílá hlouposti a my je registrujeme “
    Například včera jsem ve zpravodajství ČT- 24 viděl snad ministra obrany
    Ukrajiny jak hrdě ukazuje torzo rakety Směršč . Což mělo snad prezentovat
    vměšování se RF do konfliktu. Okamžitě to ve mně evokovalo video, které
    jsem poslal na Kosu, kdy byl těmito raketami odstřelován Doněck. Jeden
    ze záběru ukazuje tuto raketu jak prosvištěla pětipodlažním panelákem
    a skončila v 1. patře v kuchyni. Nesčetně záběru taktické rakety Točka, které
    byly použity do civilní zástavby lze dohledat. Samotné oslavy Majdanu mi
    přijdou trapné a absurdní v době, kdy by spíše měla být tryzna za zbytečně
    trapné.
    Nebo takto : Jak vypadá profesionální a objektivní interwiew v podání
    jedné a téže komentátorky
    1) Případ kdy host má svůj názor a trvá na svém
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/214411058040513/video/
    Je to pořad Intewiew ČT 24 z 13,5.2014 s Jiřím Vyvadilem
    2) Případ hosta, který má svůj názor a odmítá odpovědět na otázku, když mu vklada do
    úst odpovědˇ. Odpoví si sama

    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/215411058040209/video/
    Interwiew s Janem Petránkem z 9.12.2015

    3) Případ hosta, který musí napravit chybičku z 9.12 .2015 Osvědčený Jefim Finštejn
    nám to za Petránka vysvětli o dva dny později. Spolupráce je skvělá . Nadřízený
    je konečně spokojen.

    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/215411058040211/video/

    Kdyby to nevyšlo zaskočil by ještě Romancev nebo Dvořák atd.

    Nemám to promyšlené . Chtělo by to propracovat do do konkretní podoby.
    více oči více vidí.

    • vlk napsal:

      S tímhle už se dá pracovat. Petránka jsem viděl. Ty dva před tím ne. mrknu na to.

  21. Martin Ngare napsal:

    Připojuji se ke Kchodlovi. I já jsem televizi před 4 lety odhlásil a rádio ihned po jeho zpoplatnění. Ke sledování toho v televizi mnoho není a vybaven počítačem mám dost informací, které si navíc mohu vybírat a zkoumat z více stran. A jako každý člověk se zkušenostmi a vzděláním jsem se po „ekonomických analýzách a zaručených zprávách“ v ČT pokaždé strašně naštval, stoupl mi tlak a po Kalouskovinách a Drábkovinách už to bylo o zdraví. A díky Kose jsem si zopakoval Ruštinu a vzpomněl na své školní, chabě hodnocené pokusy se ji naučit.
    Uvědomme si závislosti popsané statistikou o rozdělení populace podle gausovy křivky normálního rozdělení a zapomeňme na snahu změnit svoje okolí tlakem. Raději mám přístup, podívej(te), jak to dělám já sám. A možnost sdílet odkazy na relevantní stránky mě v tom velice pomáhají. Proto děkuji Vlkově úsilí o objektivní zpravodajství a všem kosířům, jak těm aktivním, kteří svým úsilím v informační bažině mainstremu a naší/vaší televize budují ostrůvky pevné půdy, tak i těm, kteří o svých zjištěných pravdách občas utrousí ve svém okolí nějakou poznámku. Množství čtenářů potvrzuje, že je to správná cesta.

  22. Admirál napsal:

    Teď jsem četl na E-republice článek „mediální boj v Německu“. Je to v podstatě s jinými reáliemi stejné vyznění, jaké napsal vlk.

    Důležitá v tom článku mi připadá poslední věta v posledním odstavci:
    „Jeden opolčenec tam říkal na videu, že před několika měsíci ležel na kanapi, díval se na válku v Sýrii a říkal si, že to se u nich na Donbasu nikdy nemůže stát. Teď dobyl Děbalcevo. “

    Nerad bych, aby jsme se k podobnému poznání dobrali tak řajíc na vlastní kůži. Proto si myslím, že vytvoření vebu mapujícího mediální manipulace veřejnoprávních médií má smysl.

    Svoloč nás tlačí do války. Musíme se bránit zuby, nehty.

    Vítěztví nad svoločí se nezrodí velkých projevech, ale v drobných činech.

  23. danaver napsal:

    Myslím že odhlašování televize a rozhlasu není to pravé ořechové, muselo by být provedeno hromadně a to nepůjde, a i kdyby se to stalo tak někdo může říct že lidem se jen nechce platit, a místo řešení vážného problému budou vznikat sociologické průzkumy o financích v rodině a autorských právech a kdovícopodobně.
    Mnohem větší váhu by měly srovnávačky, přidávám se k nápadu Vahy , mně se to líbí v téhle verzi https://www.youtube.com/watch?v=mUZ49RVxEG0 ( Anatolij Šarij)
    A hodně bych se přimlouvala za „nápovědu“ dopisů – něco jako vzor CV – třeba bych někdy chtěla napsat stížnost, jenom nevím komu a jak, a taky odkazy na petice.
    Jedna by mohla být do Poslanecké sněmovny stížnost na jednání Rady, přece ta ze zákona a podle svých vlastních pravidel může vyloučit veřejnost z projednávání jen v případě, že projednává velmi choulostivé materiály. Což jednání o objektivitě nemůže nikdy být, nebo ano?

  24. Macu napsal:

    Pane vlku, díky za vaše úsilí a práci na Kose,je to má každodenní duševní potrava jsem už “ závislák“ Ale prosím, odpočiňte si,naberte sílu,ale Kosu nezavírejte ,rozmnožují se řady možných dalších autorů,a vy byste mohl mít čas na jeden či dva shrnující články týdně. Zavřít kosu by v současné době byla chyba,je pro duševní hygienu zcela nezbytná. Nápad s webem dokumentujícím přešlapy naší -vaší televize považuji za výborný. Jen na okraj, občas mám dojem,že se na ČT 24 objeví jakýsi náznak “ disidentského“ projevu. Cosi melou a čímsi obrazově dokumentují- naposled mě rozesmál příspěvek k pochodu statečných politiků v Kyjevě- slovně- stovky,tísíce ukrajinců přišli manifestovat- obrazem -letecký pohled shora- sto pevně se držících politků,více sto tajných a hrstka lidí okrajově. A přitom dobře jeden ví,že když chtějí,dokáží obrazem naopak s hrstky lidí udělat mohutný dav. Tož tak. Nebo ondyno v událostech- tuším Takáč tam měl k Ukrajině Baštu a jakéhosi veleblba- takový ten svazák zbabělý za každého režimu ohnutý. Tomu dal velký prostor a ten trotl se popravil svou blbostí v přímém přenosu na téma putinismus.Ale možná jsem nezměrný optimista, vychovaný v dobách minulých,kdy jsem byli schopni zachytit jakýkoli náznak a číst mezi řádky. Takže je možné ,že už to neplatí a naopak blb tam měl být za chytrého- no potom nám jeden web pranýřující naši -vaši televizi snad ani nebude stačit.

  25. Michal napsal:

    Spíš než na konkrétní chyby, které můžou být skutečně způsobeny nepozorností redaktora (a následnou snahou se z toho nějak vykecat), bych se radší soustředil na celkovou vyváženost vysílání.
    Na facebooku ČT 24 byvají kritikům často odpovídáno, že debat se přece kromě pánů Šíra, Romancova nebo Fištejna účastní také pánové Robejšek, Petránek, Vyvadil a další. To je sice hezké, jenže ve skutečnosti to funguje tak, že se jede „kolečko“ Šír, Romancov, Fištejn, Dvořák, Procházková a k tomu třeba Schneider; a pak zase Šír, Romancov, Fištejn, Dvořák, místo Procházkové dáme Víchovou a k tomu třeba Baštu. A zase kolečko a aby to nebylo tak jednotvárné, nahradíme Jefima Fištejna ukrajinistou Svobodou.a šoupneme tak nějakého exota – třeba Petra Hájka.
    Stejně tak zprávy na webu ČT 24 – kolik z nich se odvolává jen na ukrajinské zdroje („Podle ukrajinské vlády…“, „Jak tvrdí Kyjev…“, „…sdělil mluvčí ukrajinské armády“)? Je tady skutečně naplňován požadavek nestrannosti, nebo se jen čistě formálně ke zprávám z ukrajinských zdrojů šoupne trochu omáčky, aby byl vidět zdroj a Kodexu ČT bylo učiněno zadost?

  26. Michal napsal:

    A ještě drobnost pro pobavení: Včera se na profilu ČT 24 objevila fotografie, na které jsou v družném rozhovoru u lahve vína zachycení Jaromír Štětina, Josef Pazderka a Petr Vašek.
    I nedalo mi to a zeptal jsem se ČT: „Dobrý den,
    krize na Ukrajině by pro veřejnoprávní zpravodajství měla podle mého názoru představovat velkou výzvu, zejména co se nestrannosti redaktorů týče.
    V této souvislosti by mě zajímalo, jak mám vnímat zjevně velmi přátelské posezení pana Josefa Pazderky s europoslancem panem Štětinou; hlavně v souvislosti s Kodexem ČT, kde se mj. praví: „Střet zájmů nastává již tehdy, jestliže mohou vyvstat pochybnosti o nestrannosti nebo předpojatosti osoby podílející se na přípravě obsahu pořadu, lhostejno zda mezi diváky či subjekty, o kterých jsou získávány informace. Pochyby o nestrannosti nebo předpojatosti vznikají zejména, když určitá osoba je nebo byla spojena se subjektem, o němž má být informováno, rodinným, přátelským, pracovním, členským, smluvním nebo konfliktním poměrem…“.
    Je pro nestrannost zpravodajství skutečně tím nejlepším, aby se zpravodaj ČT po večerech scházel s přímým účastníkem dění na Ukrajině, navíc s velmi vyhraněnými názory? Rozhovor pro zpravodajství tam asi nedělal a případné zdůvodnění, že tak činil ve svém volném čase, myslím taky neobstojí.
    S pozdravem…atd.“

    A dokonce už přišla i odpověď (od pana Ladislava Richtrmoce, který to má v popisu práce):
    „Vážený pane Svobodo,
    děkujeme za Váš ohlas i zájem o vysílání České televize.
    Úkolem České televize je poskytovat prostor různým názorů. A vyváženost zpravodajství bychom měli posuzovat nikoli na základě vystoupení konkrétního hosta sdělujícího vlastní stanovisko, ale v kontextu celého kontinuálního vysílání zpravodajského kanálu ČT 24.
    Vždy je totiž nutné uvědomit si, že zpravodajství České televize tvoří celá škála relací, počínaje zprávami a konče analyticko-zpravodajskými relacemi nebo vstupy. A jejich úkolem je právě pomocí různých úhlů pohledu na dané události či jevy a nabídnout divákům možnost se v nich samostatně orientovat.
    Věříme, že České televizi i nadále zachováte přízeň.
    S pozdravem
    Ladislav Richtrmoc atd…“

    Tak nevím, jsem jediný, kdo má pocit, že se pan Richtrmoc nejspíš spletl a odpověděl na jiný mail? To přece nemůže být pravda, že by ČT používala něco jako generátor náhodných hezky znějících vět, které jsou následně spojovány a odeslány 🙂

  27. Admirál napsal:

    Obávám se vlku, že jinou cestou než praktickou likvidací ČT, se stávající stav vyřešit nepůjde.

  28. Vidlák napsal:

    Jen tak dál. Netřeba odhlašovat televizi. Proč taky? Michal Nesvatba v kouzelné školce je dobrý. A ti ostatní? Kurňa jen ať se odkopávají a teď to tempo vlastního sebeobnažování jen zrychlili. Každé ráno jim panorama pražského hradu připomíná, že už nevládnou a nemají tu moc co kdysi. A mají jí ještě méně, než si namlouvají, ba ještě méně než jim Vlk přiznává.
    Jo, běžný český človíček čte Blesk a kouká na Novu a sem tam na zprávy, ale nemylte se, český človíček není tupý a i když to tak někdy může vypadat, propagandou je u nás zmáknutý pouze prvovolič. A toho to po pár letech přejde. Pak už bude ke všemu velmi velmi ostražitý.
    A že nejde na barikády nebo demonstrovat na Kavčí hory? K čemu by to bylo? Současné vedení televize a současná rada je nejlepší pátá kolona, jakou tam mohou mít. Britové se od roku 43 také přestali pokoušet o atentát na Hitlera, protože lepšího spojnce v generálním štábu wehrmachtu mít nemohli.
    ČT nás neoblbuje chytře a promyšleně, oni oblbuji debilně a uboze. Ty nejdůležitější věci už nevznikají v redakci Mladé Fronty nebo na ČTK. už neumějí ani zařídit vyhrané volby. Elita národa už neumí ukecat ani hospodské povaleče, aby volili Karla, teď jim to nejde o nic líp.
    Míra Karas by měl dostat ještě více prostoru, měli bychom si ho žádat na obrazovkách pokud možno denně a Jefimka, Štětinu s Romancovem jakbysmet. Nikdo nedokáže prokázat Ukrajině větší medvědí službu a nikdo nepomůže Rusku tolik jako tihle magoři. Každý den by nám měla odpovídat rada ČT tak, jak jsme to slyšeli. Jen dál, víc a častěji. Tu rakovinu netřeba podvazovat, ona přebují sama.
    Možná fakt někde v hodně zapadlé části ruské tajné služby vedle sálů s nápisem USA, Německo, pak dál podél Ukrajiny, Gruzie a dalších, je zaplivaný kamrlík s nápisem Česká republika, možná tam sedí nějaký důstojník před důchodem. Tedy jestli si velmoc vůbec všimla, že kolem Karlových Varů je jakési další bezprizorní území. Tenhle důstojník se musí chechtat od rána do večera a děkovat směrem k Leninovu katafalku, jaké nečekané spojence našel. U nás nemusí Rusko pro svůj obraz dělat vůbec nic, stačí mu ČT a její rusofobie. Ostatně USA také kdysi stačila normalizační československá televize a katalog Neckermannu.
    Nikdo tu pro Majdan nenadělal víc škody než Štetina s jeho ostřížím zrakem v hotelu ‚Ukrajina a nekonečnými znalostmi o Putinovi. V téhle republice nepřibyl ani jediný člověk, který by po jeho hláškách začal vidět Rusko jako agresora a ti, kteří to tak viděli i předtím, ty nikdo nepřesvědčí a Štětina je povzbuzovat nemusí.
    Bylo by škoda, kdyby ČT začal dělat svojí práci dobře, to bychom o hromadě těchto odrodilců, zaprodanců a hlupáků vůbec nevěděli.

  29. Otakar Válek napsal:

    Vlku omlouvám se, poděkovat Vám jsem měl už dávno. Je totiž za co.
    Malý návrh :
    Bude- li existovat speciální web, který bude hlídat a archivovat hlouposti a lži servírované nám ČT, potom navrhuji největším exotům udělit „Cenu barona Prášila“, případně „Cenu hloupého Honzy“.
    O počtu hlasů budou rozhodovat čtenáři, kteří budou mít možnost každou webem prezentovanou lež ocenit.
    Výsledek ocenění a já věřím, že ve stovkách a více hlasů, dostane ředitel ČT, Rada ČT. a příslušný exot..
    Nedělám si sice iluze o dosaženém efektu a vůbec ne o sebereflexi oceněných, ale mohla by to být vizitka, která se přes Google dostane k veřejnosti.

  30. Jan Čermák napsal:

    Problem ČT není dlouhodobě ani tak zaujatost, jako nekvalita. Nekvalifikovanost. Neumětelství a tak. Nahrazováno bylo dlouhodobě právě tou zaujatostí, souladem s onou bájnou kavárnou, chcete-li.
    Na druhé straně jsem rovněž viděl inkriminované záběry naživo, a nijak mne neurazily. Špatný popisek je jevem poměrně četným, člověk se nasměje.
    Rád bych se věnoval jinému – objektivní pravdě. Jsem poměrně přesvědčen, že ve společenských sférách nic takového není. A tudíž je velmi obtížné provozovat objektivní zpravodajství. Už výběr informací je zavádějící, Chomsky k tomu mnohé řekl, těžko ho nerespektovat, ale myslím, že všichni zapomínáte, že žijeme v reálném světě. A procesy v reálném světě nejsou určovány nějakým záměrem, nemají žádný smysl , jsou naopak náhodné a spontánní. Všichni ti Vámi kritizovaní redaktůrci a „odborníci“ jsou přesvědčeni, že dělají svou práci dobře, nebo aspoň nejlépe jak umí. A musím tu za sebe dodat, o všech víme jak se jmenují a dokonce známe jejich ksicht. Určitým způsobem za svou práci zodpovídají, nesou kůži na trh.
    Rád bych podtrhl tenhle rozdíl proti mediím moderním. Všechny ty tweety a facebookové informace z fronty nemají žádnou informační hodnotu. Nedá se nijak ověřit zdroj, neznáte-li osobně – tak jako Petránka či Štětinu , nemůžete jim věřit. Myslím.
    Uvědomte si prosím https://vlkovobloguje.wordpress.com/2013/07/31/frantisek-koukolik-lidstvi/, tady jsem o tom psal, že i Váš názor je vytvořen limbickým systemem a kortexem si to jen omlouváte a zdůvodňujete.
    Uvědomte si prosím http://cs.wikipedia.org/wiki/Junta,http://cs.wikipedia.org/wiki/Fa%C5%A1ismus , že slovy, které volíte, a která jsou neadekvátní, zdůvodňujete a omlouváte zabíjení. Jestliže po vyhlášení příměří ruští vojáci ruskými zbraněmi rozstřílí vojáky ukrajinské nacházející se na ukrajině, můžete na to mít na rozdíl ode mne, ten názor, že za to může Obama. Prosím. Ale neoznačujte prosím ty nebožáky jako fašisty a chuntu. Ano už to tam vypadá jako za druhé světové války, ale není to druhá světová válka. Vlastenecká.
    Děkuji, že se nad tím zamyslíte.
    Dostáváte se totiž tím na úroveň té kritizované ČT, tou nepřesností myslím.
    Promiň vlku, že používám plurál, ale dělá to na mne dojem, že už tu jiný Havloid není.
    Jo a doufám, že nebude nutné diskusi ukončovat. To srovnání kosího mínění s míněním Vojty Filipa nebylo pejorativní. Sám jsem měl dlouhé období, kdy jsem se s ním překvapivě shodoval. Byla to nenávist k Kalouskovi, co nás spojovala.Ale je to myslím důvod k zamyšlení, analýze, když se s někým takovým, respektive s tím co názorově reprezentuje, shodnu.
    Poslední k té TV. Čas , peníze, práce – krom negativních změn vidím tam i pozitivní. A rušit instituce, důležité instituce, protože pracují blbě je nemoudré.Musí se kultivovat, jako my…

    • Lex napsal:

      Pane Čermáku,
      Vaše poslední dvě věty mi silně připomínají jednu dobu, mj. charakteristickou sloganem „klid na práci“. Ale i jen tyto dvě věty by si vyžadovaly dlouhou diskusi, a asi bychom se museli vrátit až někam do roku 2001, kdy se na dění v ČT výraznou měrou podílely tzv. „garáže“, tedy tzv. „odbory“- pamatujete – „Dekojeme, odejděte“?, a pravodláskoví politici, a ještě dál, k dobám ČT hepeningu Puchalský Chmelíček, ale konec konců i k Mathému, který s odbory uzavřel tak neuvěřitelné smlouvy.

      Píšete – „Jestliže po vyhlášení příměří ruští vojáci ruskými zbraněmi rozstřílí vojáky ukrajinské nacházející se na ukrajině…“.
      Ten vlkův článek je mj. o manipulaci, kterou ČT produkuje ve zpravodajství a publicistice. A Vy tu ausgerechnet s takto explicitním tvrzením.
      Z louže do bláta. Chtělo by to čistit obuv….

      A taky píšete – „neoznačujte prosím ty nebožáky jako fašisty a chuntu…“. Fajn. Vy osobně si myslíte, že vlk nebo ostatní tady za „chuntu“ označují ty „nebožáky“, ten „kononenfutr“?
      No, jak říkám fajn.
      I když, když už jde o „nebožáky“, plně sdílím tohle označení u ukrajinských kluků, kteří museli narukovat do oficiální ukrajinské armády, jinak by byli v base.
      Považujete za „nebožáky“ i žoldáky ze soukromých batalionů ukrajinských oligarchů a chlapíky z „Pravého sektoru“?
      Považujete za „nebožáky“ ty stovky a možná tisíce opolčenců, tj. povstalců proti centrální ukrajinské nacionální moci, pro které je – podle mého názoru – nejpřiléhavějším označením „domobranci“?
      Ať to zní jakkoliv krutě, já ne. Protože oni bojují za sebe, za svou domovinu před nacionálním lynčem. A vědí, proč do toho jdou a proč i umírají. Ne jako „nebožáci“, ale jako hrdinové.

      No, a ještě k těm dvěma posledním větám.
      „Kultivovat“.
      Asi jako u nás řadu politických stran. Naposled ODS (ale do seznamu si dejte všechnu tu politickou bídu seskupenou v různých partajích, které byly toliko výtahem ke korytům vyvolených, aby sebe a své blízké zajistili nakulačeným majetkem ze společného do konce života a též pro své příští generace).
      Jsou věci, které se bez „revoluce“ kultivovat nedají, protože to mají v genech. Geny nepředěláte.
      Jediná kultivace může spočívat ve vymetení té svoloče z jejich teplých pelechů, v „rozbití“ těch struktur jánabráchismu a přesně poskládaných peněžních toků, a ve vytvoření nového a nově personálně obsazeného „orchestru“.
      Samozřejmě nemám na mysli skutečnou revoluci, ale politicky a legislativně řízený proces, který zaručí, že ono médium bude skutečně poskytovat veřejnou službu svým koncesionářům, nikoliv propagandistické krytí současné neuvěřitelně zvrácené politické doktriny EU a USA.

      Omlouvám se, vlku, že můj koment není úplně k věci. Ale říct jsem to musel.

      • Jan Čermák napsal:

        Pane Lexi.
        I ti Ukrajinci bojují za svou domovinu. Uniká Vám elementární, mainstreemu jasná realita, kdyby Ukrajina nechtěla uzavřít obchodní smlouvu s EU, neumíral by nikdo. Nebozí opolčenci, jestli tam ještě nějací jsou, tipuju tak 30%, nebojují za domovinu/ta je fiktivní/, ale za Rusko. Bojují proti nenáviděné Evropě, proti Vám. I Vy jste pro ně fašista.
        A protože ta válka není boj dobra proti zlu, nemám problem s lítostí pro pro Ruské fašisty na straně jedné ani Ukrajinské neonacisty na straně druhé. Jsou obětí velmocenských ambicí , Vy víte koho.
        Patřím k pravdoláskařům, podporoval jsem děkujeme odejděte, dodnes se nepodařilo…
        A vůbec se s vámi neshodnu v názoru na revoluce, ani fiktivní. Nevím o revoluci, která by přinesla skutečnou změnu. Skutečnou změnu může přinést jen postupná změna názoru, chování konkretních lidí. Nevěřím na legislativní změny. Osobní zkušenost.
        Jakkoli zvrácená se Vám jeví naše politická doktrina, musím při jejím hodnocení, složitém, ambivalentním, poukázat na to, že alternativní doktriny Ruska, ISIlu, Číny, jsou řádově zvrácenější./ Čína tam asi nepatří, kategorie sama o sobě/
        Che byl borec, ale co zmohl, změnil? Pasteur, Darwin a Dawkins změnili svět. Bez jediného výstřelu.
        Chodím na kosu dlouho, cítil jsem se tu dobře, a nejsem si jist, že mi vadí názorový nesoulad. Býval vždy. Trápí mne nenávist, která tu na mne křičí.
        Rozeberme si tu mou hnusnou větu. Bylo to po uzavření příměří? Bylo. Byli to etničtí Rusové? Byli, Bylo to na Ukrajině ? Bylo. Že to byly grady a rakety z Ukrajinských skladů rok po zahájení konfliktu to si snad nemyslíte… takže realita, jenže pro Vás manipulace, protože si přejete ty hnusné fašisty zlikvidovat, těšíte se na Ruské tanky v Kyjevě a poníženou Evropu…pletu se? Upřímně. Možná ne Vy, ale půlka nynějších návštěvníků…
        uniká mi tohle, vítali by je i v Praze? Přeci tu nedávno byli, pamatuju je, vídal jsem je při ranní rozcvičce cestou do školy. Kde je ten rozdíl mezi námi a Poláky?

        • Lex napsal:

          Nenapadá mě přiléhavější komentář, než „Sancta simplicitas!“.

          • Anonymní napsal:

            „Když člověk ponižuje, pak jen proto, že je sám nízký.“

            Antoine de Saint-Exupéry

        • Michal napsal:

          Jistě, postoj „co Rusko/Putin činí, dobře činí“ a neustálé navážení se do „Západu“, ať už udělá cokoliv za bouřlivého potlesku některých diskutujících na různých webech, není nic k chlubení, spíš k trpkému úsměvu nebo k pláči.
          Ale na druhou stranu – když čtu diskuze na jiných webech, často z nich kape nenávist k čemukoliv ruskému. Někteří by ty zdegenerované mužiky hnali až za Ural… 😦
          O tom, jak tady v diskuzích narůstá ruský vliv, se můžu dočíst na každém rohu, ale že by se někdo ohradil proti zmíněné protiruské nenávisti pod každým článkem na idnes, lidovkách, facebooku ČT a Českého rozhlasu? Tihle diskutující jsou ti praví ochránci západních hodnot? S nimi bych měl stát v jednom šiku?

        • NavajaMM napsal:

          Pane Čermáku, vyzeráte na inteligentného človeka a rád by som bol, keby sme sa mohli pokojne baviť o Pasteurovi, Darwinovi a tak podobne.
          Ako tak čítam Vaše postoje k tomu, čo sa deje na Ukrajine … som šťastný, že nesledujem TV ani mainstreamové médiá. Zdá sa, že tú indoktrináciu robia efektívnejšie ako kedysi komunisti. Práve Vaše príspevky v tejto diskusii sú dokladom, že je problém aj v tom, o čom ČT neinformuje a mlčí, nielen ich nepravdy a skresľovanie.
          Počuli ste o pogrome v Korsune? Zrovna v týchto dňoch je výročie a do celkového obrazu to patrí zarovno s majdanom:
          http://fortruss.blogspot.sk/2015/02/korsun-massacre-anniversary-what-really.html

        • Michal napsal:

          Mimochodem – Poláci; občas mi jejich zásadový postoj vůči Rusku a poučování okolí připomínají hněv Fidela Castra na Nikitu Chruščova, že ustoupil Američanům a nenechal kvůli revolučním zásadám zaniknout Kubu v atomovém ohni.
          Když tak Poláky a jejich obdivovatele slýchávám, vzpomenu si, kolik set kilometrů hranic musela čs. armáda střežit v roce 1938 navíc, na polskou touhu po společných hranicích s Maďarskem, na Čechy, kteří se objevili na Štědrý večer 1938 v Ostravě s vánočními stromky a skromným majetkem v ruce. Jak by se tenkrát situace vyvinula, kdyby se Poláci neorientovali na Německo, ale na ČSR?

        • Pepa Sláma napsal:

          Pane Čermáku, domnívám se, že nemáte všechny potřebné informace. Možná, že je ani nehledáte. Občanská válka na Ukrajině není proto, že Ukrajina chtěla uzavřít asociační dohodu s EU. Asi vám uteklo, že tuhle dohodu připravovala vláda prezidenta Janukovyče, což byl prezident zvolený v jediných svobodných prezidentských volbách, jaké kdy na Ukrajině proběhly. Což uznala i Evropská unie a baronka Ashtonová se osobně účastnila jeho uvedení do úřadu.
          Občanská válka na Ukrajině je proto, že v Kyjevě došlo k ozbrojenému převratu, po kterém byli poslanci, zvolení na východně Ukrajiny, fyzicky z Parlamentu vyhnáni, načež byl prezident Janukovyč protiprávně zbaven úřadu.
          Proč nemohli povstalci v Kyjevě počkat na volby, které měly být na podzim? Asi na to přesvědčivou odpověď nemáte. Já vám poradím – protože by nevyhráli. Proto musel proběhnout násilný puč!
          Proč nemohlo proběhnout odvolání Janukovyče ústavní cestou, tedy cestou ústavní žaloby, při které by měl právo obhajoby? Protože by ústavní cestou nikdy odvolán být nemohl, protože při ní by nemohl Juščenko hlasovat zároveň na dvě hlasovací karty (jednu svoji a druhou zabavenou „občansky nespolehlivému“ poslanci).
          Jistě budete namítat, že Janukovyč byl proruský prezident, loutka či dokonce agent Moskvy. Ovšem loutka Moskvy by nesjednávala asociační dohodu s EU! On ji nepodepsal nikoliv proto, že byl agent Moskvy, nýbrž proto, že podmínky asociační dohody byly pro Ukrajinu naprosto nepřijatelné. Například obsahovaly odstranění regulace ceny plynu a energií, což by znamenalo pro běžné občany často bankrot.
          Po vyhnání poslanců z východu z parlamentu byly celé regiony na východě zcela nedemokraticky zbaveny svého zastoupení v Parlamentu.
          Z vašeho příspěvku jsem nabyl dojmu, že považujete Ukrajinu za etnicky homogenní stát. Opak je ovšem pravdou. Ve východních regionech převažují etničtí Rusové či Ukrajinci, kteří jako svoji rodnou řeč udávají ruštinu. Jsou tedy ve vztahu k Rusku asi jako Moravané k Česku. Moravané se také považují za svébytnou entitu, avšak mluví česky (dokonce mluví spisovněji, než lidé z Čech).
          Jen tak pro zajímavost – při sčítání lidu na Ukrajině v roce 2001 jen 10, 1% obyvatel autonomní oblasti Krym uvedlo jako svoji rodnou řeč ukrajinštinu, v samosprávném městě Sevastopol to bylo jen 6,8 %, v Luganské oblasti jen 24,1%, v Charkovské oblasti 30,0%, v Oděsské oblasti 46,3%. To jsou prosím oficiální ukrajinské údaje, žádná propaganda!
          Pokud označujete povstalce na východě Ukrajiny za fašisty, není to vaší dobrou vizitkou. Máte vůbec představu, co to fašista je?
          Další Vaše mylná představa je, že veškerá výzbroj povstalců na východě je z Ruska. Stačilo by si jen přečíst oficiální ukrajinské zdroje, kolik že to trestně stíhají vojáků a policistů za dezerci k nepříteli! A samozřejmě tihle lidé nepřišli s prázdnýma rukama. Kromě toho se na východu Ukrajiny většina ukrajinských (a hodně sovětských a ruských) zbraní vyráběla. Nebyl určitě problém v té výrobě prostě pokračovat.
          V dnešní době, kdy můžete přečíst ze záběrů špionážní družic noviny, by neměl být problém, aby Američané předložili věrohodné snímky, dokazující pašování zbraní na Ukrajinu. A to neudělali. Pročpak asi?

      • Skogen napsal:

        Tohle bude, možná trošku i právem, protože je to přece jen „vypočítáno na efekt“, označeno za propagandu. Ale je tam vše podstatné.

    • vlkp napsal:

      Jeníku, nemám žádný problém s tím, co píšeš!

      • Jan Čermák napsal:

        Vím. Už jsem se s tebou seznámil. Přiznám, že mne trošku trápí poněkud jednorozměrný duch co tu teď panuje. Na jiném foru bych určitě zastával Tvoje názory:)

  31. Tacit napsal:

    1.
    Podporuju vytvoření stránek viz https://stiznost.wordpress.com/. Jsou potřebné. Jestliže se budeme vzdávat řešení problému tím, že když veřejnoprávní TV má vážné chyby, tak ať ji nahradí soukromá – tak to je stejné řešení, jako když nejsme spokojeni s řízením státu našimi politiky, tak ať ho Babiš, nebo jiný pán velkomožný zprivatizuje – a problém bude vyřešen. Obě tato „řešení“ jsou proti demokracii a svobodě ale hlavně zcela NEVRATNÁ!!!

    2.
    Nápad kosíře PP ( i realizace) je velmi dobrý, ale nějak by to mělo být víc provázáno s Kosou, s využitím její návštěvností a „silou“. Nevím, jestli postačí jen odkazový aparát z Kosy na jiný web, neboť je jasné, že to musí dělat někdo jiný než Vlk, ten už nestíhá. Admin nového webu, či někdo další by měl velmi často psát krátké (upomínací) články na Kose, co je nového v aktivitě „Stížnost na ČT – veřejná konzultace“.

    3.
    Ten pokusný web je stejně jako Kosa ve WordPressu. Nemyslím si, že je potřeba vlastní placená doména s ad hoc vyvíjenou aplikací, jak doporučil Skogen. Naopak ve WP je řada vynikajících pluginů pro nastavení docela zajímavých udělátek, jako jsou ankety, různé přehledy a statistiky až po velmi propracované webové petice s e-mailovým informováním petentů. To vše by se dalo na takovém webu využít. I s těmi peticemi třeba na RRTV.

    4.
    Vše je o lidech. Dobře se mi to tady fantazíruje, místo abych nabídl ruku k dílu. Bohužel já zrovna WP neovládám, ale mohu pomoci i jinak. Sháněním a psaním článků pro tento web. Možná, že by stálo za to zeptat se, jestli není mezi kosíři někdo, kdo WP umí a kdo má ještě trochu času pomoci nicku PP s nastavením webu vč. potřebných pluginů.
    Ale bez úzkého propojení s Kosou a se soc sítěmi to nevidím úspěšné…

    • vlkp napsal:

      Bingo Tacite,
      ale až vy a ostatní uvidíte, jakou gigantickou práci PP už do teď vykonal a co všechno už shromáždil…. Tak myslím, že nám všem dojde jaksi řeč! Více po půlnoci. A já na na Kose , ten projekt opravdu hodlám podporovat dlouhodobě! To mi můžeš věřit.Tak aby co nejvíc e současných Kosířů si Stížnosti osvojilo.

    • Skogen napsal:

      Vůbec Word Press neodsuzuji. Ty pluginy, pokud časem neumřou, což se taky stává, jsou skvělé a není třeba se s tím piplat od nuly.

      Mně šlo o něco zcela jiného. A sice o to, že u placené služby je dost nemyslitelné, abyste přišel jen tak o obsah. Když už se poskytovateli nechce jít do sporu, alespoň se to dozvíte a třeba zachráníte databázi. Stalo se mi totiž, že mi dříve na jistém velkém českém freehostingu smázli všechno, aniž by se kdo vůbec obtěžoval předem cokoliv dát vědět.

  32. Michal napsal:

    Myslím, že velmi důležité jsou (často na obou stranách chybějící) jistý odstup a kritičnost jak k obsahu, tak ke zdroji informací. Zprávy o dění na Ukrajině v ČT a ČRo často jenom přepsané z původních zdrojů bez zamyšlení, nakolik jsou pravdivé, Stejné je to ovšem v opačném gardu a tvrzení opolčenců jsou často brána jako pravda pravdoucí.
    A v tomhle mají naše veřejnoprávní média největší rezervu. Postavit vedle sebe tvrzení Lysenka a týmu Strelkov a tvrdit, že to čtenářům a divákům musí stačt pro porovnání a ať si obrázek udělají sami, je při možnostech veřejnoprávních médií naprostou rezignací na principy novinařiny a ukázkou lenosti, neschpnosti a nepochopení úlohy médií. Ono je to hrozně pohodlné, mít kontakty na pár spolehlivých diskutujících, u kterých vím, že nebudou dělat vlny a v klidu pohovoříme tak, jako už desetkrát předtím.
    A ještě jedna věc mi leží v hlavě – jako relevantní „alternativní“ zdroje informací se i tady objevují weby jako Protiproud nebo Zvědavec. Prosím, nezapomínejme na to, že v minulosti se na Zvědavci popíraly plynové komory a podporoval David Irving a že za ním stojí Vladimír Stwora odsouzený za propagaci hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka. Na to, že Petr Hájek dělal celou dobu hlavního podržtašku, tiskového mluvčího a vypouštěče balónků Václavu Klausovi se už, zdá se, taky pozapomnělo.
    Krátce – pokud chceme kritizovat zdroje protistrany, měli bychom stejně kriticky přistupovat i ke zdrojům svým.

  33. NavajaMM napsal:

    Projekt kritiky ČT spravodajstva je veľmi dobrý nápad. Kvôli svojej dlhodobej ignorancii tohoto média mi je ľúto, že neprispejem, navrhujem však zároveň vytvárať aj pozitívnu protiváhu tomu negatívnemu obrazu o ČT.
    Myslím tým, že by sme mohli skúsiť, aspoň príležitostne a o nosných témach, za dlhší časový horizont prerozprávať svoju „verziu príbehu“. Niečo, ako ukázal Vlk tu:

    Řecko, Debalcevo, Brusel a zaplňování bílých míst


    Bolo by dobré nielen ukázať ČT, že to robia blbo, ale aj to, že motivovaní amatéri (a na Kose ich je dosť) by to dokázali robiť oveľa lepšie. Proste – nenechať Kosu len na Vlka, nech sa neuštve.

  34. Anonymní napsal:

    Dnešní diskuzi jsem si přečetl s velkou chutí. Asi všichni trpíme tou hroznou bezmocností vůči diktátu a aroganci Vrchnosti, ať se projevuje kdekoliv. A je vidět, že když se objeví jen záblesk naděje na změnu, lidé ožijí a jsou plní tvořivosti.
    Určitě bychom si neměli nechat od Vrchnosti nic líbit. Protože na tom stojí celá otázka lidských práv a demokracie. Proč mají ve Francii či v Německu více demokracie, než my? Protože si Francouz si Němec nenechá nic líbit, ani od politiků, ani od novinářů, ani od soudců. Před časem jsem četl rozhovor s jakýmsi francouzským profesorem, který přesně toto tvrdil – že o svoji svobodu a o svá práva přicházíme tím, že si necháváme líbit jejich oklešťování.
    Myslím, že zdejší politické strany musí být upřímně vyděšeny úspěchem Syrizy v Řecku a očekáváným úspěchem Podemos ve Španělsku. Nejvíce by se měla třást sociální demokracie, protože se samozřejmě jedná především o přelévání hlasů uvnitř levé části spektra. Proto se domnívám, že by hoši mohli být přístupnější k hlasu lidu, zejména nyní, před svými volbami. Proto bych začal s dotazem u socialistů, co že to chtějí s těmi veřejnoprávními médii dělat?
    Například by mohli upravit činnost televizní rady do západní podoby, tedy např. s povinnými veřejnými slyšeními.
    Myslím, že odhlašovat televizi není dobrý nápad. Ony ty děti stejně chtějí své večerníčky a manželky zase ty své pořady. Navíc by se tím snižovaly i příjmy soukromých televizí, a jak k tomu chudáci přijdou. Mimochodem, Punčochář, dokud byl na Primě, byl určitě nejlepším moderátorem politických diskuzí. Tomu nikdo z ČT nesahal ani po paty! Škoda ho!
    Nápad na Web je dobrý. Pouze bych navrhoval jeho působnost rozšířit i na ČTK (opravdu mě pohoršila manipulace ČTK na téma banderovců) a ČRo.
    Nápad s převzetím osvědčené taktiky disidentů se mi moc zamlouvá. Prostě jakoukoliv manipulaci či odchylku od normálu ihned napadnout profesionálně sepsanou, kultivovanou stížností a trvat na vyřešení, tedy vracet a znovu vracet odbyté reakce. A samozřejmě vše dokumentovat na webu. A na Webu publikovat vzorové dopisy a výklady předpisů.
    Napadlo mě postavit to na formě Wiki, třeba jako Wikileaks. Tedy samoobsluhu, kterou by si spravovali sami uživatelé.
    Mohla by to být jakási sebeobrana občanů před informační šikanou.
    Velmi se mi líbí nápad kolegy NavajaMM, tedy ozdrojovaně podat svoji verzi celého příběhu. Což by zrovna ta Wiki uměla. Zapojit by se mohl i pan Čermák – pokud by svoji verzi dokázal věrohodně ozdrojovat. Takové cizelování pravdy může být velice přínosné.

  35. Pepa Sláma napsal:

    Dnešní diskuzi jsem si přečetl s velkou chutí. Asi všichni trpíme tou hroznou bezmocností vůči diktátu a aroganci Vrchnosti, ať se projevuje kdekoliv. A je vidět, že když se objeví jen záblesk naděje na změnu, lidé ožijí a jsou plní tvořivosti.
    Určitě bychom si neměli nechat od Vrchnosti nic líbit. Protože na tom stojí celá otázka lidských práv a demokracie. Proč mají ve Francii či v Německu více demokracie, než my? Protože si Francouz si Němec nenechá nic líbit, ani od politiků, ani od novinářů, ani od soudců. Před časem jsem četl rozhovor s jakýmsi francouzským profesorem, který přesně toto tvrdil – že o svoji svobodu a o svá práva přicházíme tím, že si necháváme líbit jejich oklešťování.
    Myslím, že zdejší politické strany musí být upřímně vyděšeny úspěchem Syrizy v Řecku a očekáváným úspěchem Podemos ve Španělsku. Nejvíce by se měla třást sociální demokracie, protože se samozřejmě jedná především o přelévání hlasů uvnitř levé části spektra. Proto se domnívám, že by hoši mohli být přístupnější k hlasu lidu, zejména nyní, před svými volbami. Proto bych začal s dotazem u socialistů, co že to chtějí s těmi veřejnoprávními médii dělat?
    Například by mohli upravit činnost televizní rady do západní podoby, tedy např. s povinnými veřejnými slyšeními.
    Myslím, že odhlašovat televizi není dobrý nápad. Ony ty děti stejně chtějí své večerníčky a manželky zase ty své pořady. Navíc by se tím snižovaly i příjmy soukromých televizí, a jak k tomu chudáci přijdou. Mimochodem, Punčochář, dokud byl na Primě, byl určitě nejlepším moderátorem politických diskuzí. Tomu nikdo z ČT nesahal ani po paty! Škoda ho!
    Nápad na Web je dobrý. Pouze bych navrhoval jeho působnost rozšířit i na ČTK (opravdu mě pohoršila manipulace ČTK na téma banderovců) a ČRo.
    Nápad s převzetím osvědčené taktiky disidentů se mi moc zamlouvá. Prostě jakoukoliv manipulaci či odchylku od normálu ihned napadnout profesionálně sepsanou, kultivovanou stížností a trvat na vyřešení, tedy vracet a znovu vracet odbyté reakce. A samozřejmě vše dokumentovat na webu. A na Webu publikovat vzorové dopisy a výklady předpisů.
    Napadlo mě postavit to na formě Wiki, třeba jako Wikileaks. Tedy samoobsluhu, kterou by si spravovali sami uživatelé.
    Mohla by to být jakási sebeobrana občanů před informační šikanou.
    Velmi se mi líbí nápad kolegy NavajaMM, tedy ozdrojovaně podat svoji verzi celého příběhu. Což by zrovna ta Wiki uměla. Zapojit by se mohl i pan Čermák – pokud by svoji verzi dokázal věrohodně ozdrojovat. Takové cizelování pravdy může být velice přínosné.

Komentáře nejsou povoleny.