Slovenské volby v pohledu paní Cagan


napsala paní Cagan

Vlkův úvod:

Téma slovenských voleb nelze jen tak opustit! Je to opravdu mimořádné téma. A podle toho vypadá také moje mailová schránka.

Takže nejméně dnes a zítra přinesu pohledu zejména slovenských kosířů a jejich doplnující informace…Mimo jiné proto, že jsem přesvědčen, že této záležitosti rozumí lépe než já. Proto se klidím a přenechám vás  v informační péči paní Cagan.

Facebook je  plný Kotlebu…kým sa k tomu ale dostanem, tak pár  faktov- nie je pravda, že Fico stratil hlasy kvôli prepálenej  emigrantskej otázke ( a vraj preto Kotelba na nej získal !!!!). Totiž, ak  niekto získal na tejto otázke hlasy, tak to bol Boris Kollár a Sulík.
Prvý iné takmer pred voľbami ani neriešil- len dve záležitosti, totiž kradnutie ficovskej oligarchie a migrantov. Takmer nič iné, sledovala som jeho vystúpenia i facebook, som v obraze dosť.

Sulík na tejto rétorike získal ešte viac, a to aj tým, že sa k nej tvrdo vyjadroval v nemeckých a rakúskych médiách. To mu nenormálne zdvíhalo popularitu aj doma, lebo sa v týchto médiách vyjadroval poriadne ostro a nezabudol to šíriť po internete, kde tieto videá úspešne preberali tzv. nemainstreamové médiá, ak tomu pridáte totálnu kritiku EU, viac ani nepotreboval…. (jeho voliči mu k dobru pripísali aj vysoké ekonomické renomé a zabudli na to, že vo vnútri jeho strany sú ABSOLÚTNE odlišné pohľady na príjmanie emigrantov… táto časť jeho strany bola pred voľbami potlačená do úzadia (určite zámerne) aj s ich agendou LGBTI, ktorá toľko Slovákov rozčuľuje . Blaváci mu zase veľkoryso odpustili tento úlet, lebo vedia, koho má v strane a akú agendu títo ľudia
tlačia… Štefan Hríb je dôkazom…
http://www.tyzden.sk/nazory/30271/ako-som-sa-rozhodol/?z=7&p=2&t=011c095&v=4163

No a Matovič? Ten profitoval vždy len z ohovárania a podpásoviek všetkých naokolo (od Bugára, Procházku, Sulíka ..) až po úhlavného nepriateľa- Fica. Tento psychopatický boj nazýval „bojom“ s korupciou… ktorý okorenil spojením s mimovládkarmi a roztočením štrajku učiteľov. Nikdy nič iné v politike nerobil, len táral a podkopával všetkým nohy a
ak sa čudujem vo voľbách niečomu, tak jedine voličom Matoviča, ktorý navyše nie je žiadna čistá ľalia…im stačilo: Lebo Fico (je zlodej).

Danko so SNS uhral krásny výsledok a myslím, že si ho zaslúži.

Mňa na rozdiel od „analytikov“ neprekvapuje pád nekriticky sebavedomého Procházku, ten túto facku potreboval, tak ako (už roky)nemastné- neslané KDH.

Bugár nech je rád, že zostal na predchádzajúcom skóre z minulých volieb, na viac nemá.

A Fico? Ja zastávam názor, že to, čo sa označuje ako prepad, nie je žiadnym prepadom, nikto snáď nemôže očakávať, že bude mať večne 40%. Fico urobil len jednu jedinú chybu, ale nie pred voľbami…. jeho napojenie na oligarchov je známa, dlhoročná vec, tie kauzy boli už nehorázne, Váhostav ukázal, že už sa to ani neskrýva, až taká bola nadutosť Smeru a povýšenosť voči ľuďom. Ak si uvedomíme, všetko, čo o tejto strane vieme, tak je jeho skoro 30% krásnym výsledkom…

Výsledok? Náš parlament je úplnom pate. V prvom rade chcem povedať, že je trápne tvrdiť, že vyhrala akási pravica… to nech pán Matovič radšej viac nevykrikuje, je to totálny chaos.. – mal by pravdu, ak by toto považoval za „víťazstvo“. Lebo je tu ešte ešte jeden hráč, ktorého percentá chýbajú aj Ficovi, aj Sulíkovi (myslím, že by aj na korupciu zabudli, keby sa toto dalo kúpiť).

Ale nedá sa. Páni akože zprava aj zľava nekúpia tak potrebných 8%…. A má ich kto? Kotleba. Jojoj, to je prúser. Nie (len) za to, že je vraj fašista… apropo, toto oslovenie (Mariána Kotlebu) a jeho voličov zdvíha totálne nesúhlasná a pobúrené vlny jeho priaznivcov, ktorí sa tomuto označeniu bránia…nie nevidia sa ako priaznivci fašizmu, tobôž Hitlera. Kto mi neverí, nech si otvorí sociálne siete.To, že ho dnes odmietol prezident pozvať na rokovania je pre nich facka a to sa ešte môže niekomu nepekne vypomstiť.

Aspoň jedna chuťovka priamo z facebooku pán prezidenta „všetkých Slovákov“ , v podobnom duchu sa nesú premnohé reakcie na jeho vystúpenie o ďalších povolebných krokoch a o tom,že Kotlebu do prezidentského paláca nepozýva…

Veronika Malíčková- Vážanová,

mňa by ale teda zaujímalo prečo ak si demokraticky ľud zvolil do parlamentu aj Kotlebu (ja som ho nevolila) ho Pán prezident nepríjmete?
Vás som sama volila a tomuto kroku nerozumiem.Nie je hanba pre Slovensko Kotleba v parlamente….Hanba je to čo ľudí hnalo k tomu aby ho volili a to stav štátu.Mladých už prestáva bavit utekat z domoviny za hranice.Aj my by sme boli radi doma-tam kde sme sa narodili.
A verte Pán prezident,že ak budú predčasné voľby,zo vzdoru a preto aký vy a iní politicimáte postoj ku Kotlebovi pojde vyššie a vyššie.
Páči sa mi to · Odpovedať · 2.799 · 8 hod. · Upravené

Veľa ľudí píše, že ak sa nezostaví vláda (píšu o rozhádaných politikoch s vysokým egom a bez chrbtovej kosti), tak budú zase voliť Kotlebu, a píšu to aj tí, čo videli povolebné diskusie, kde sa už na druhý deň, teda pár hodín po voľbách, začínali naši politici správať ako malí sopliaci … ak to bude pokračovať, voliť Kotlebu budú ďalší, teda takí, čo teraz váhali.
… na margo ignorácie Kotlebu a jeho značkovaniu „fašistu“ padajú obhajoby, že Kotleba dávno zavrhol Slovenskú pospolitosť a je len pranormálnym národovcom. Hovorí sa o zavádzajúcich médiách a čo je zaujímavé- ľudia nestratili pamäť a vyťahujú takéto fakty:
V Ukrajine si náš prezident nemal problémy podať ruky s ukrajincami z Majdanu (z ktorých mnohí sa fašizmom ani veľmi netaja) , podporiť Majdan prišli aj Lipšic (Oľano- Nova), a Šebej (Most- Híd). Boli v krajine, kde pri príležitosti 9. mája gubernátor chersonskej oblasti Odarčenko hovoril o Hitlerovi ako osloboditeľovi! Náš prezident považuje Erdogana za tak skvelého, že jeho krajinu nazval ostrovom stability. Veru, ľudia si pamätajú… aj Lipšica, ktorý v proteste ľudí proti Gorile ako minister dal rozkaz na „kropenie“ ľudí vodnými delami v mraze… on, teraz čoby bojovník proti korupcii u Matoviča… . A títo ľudia protestovali snáď proti množstvu cukru v Horalke? Nie, oni tam boli bojovať práve proti korupcii, o ktorej tak pán Matovič a Lipšic radi teoretizujú.

A ešte čosi – v Bratislave sa už včera aktivizovali na pochod proti fašizmu, čo niektorým nešlo do hlavy, že kto im v nedeľu dal na to povolenie… tých posmeškov o mimovládnych aktivistoch zhulených a la Mihály je na FB plno.
Aj tu dám niečo z FB stránky, čo sa raketovo rýchlo vytvorila a hneď zorganizovala tento pochod za záchranu demokracie:

Peter Petrík Kršiak

Chlapci,chodte sa o 18:00 poprechádzať po čerstvom
vzduchu,možno vám to prospeje.Slovensko potrebuje radikálnu zmenu a tá
práve nastáva.

Čo nám ukázali ešte tieto voľby? Absolútnu nedôveryhodnosť prieskumných agentúr. Plané výhovorky o voličoch, ktorí sa rozhodovali na poslednú chvíľu sú smiešne. Ja by som im poradila- treba navštíviť FB, tam bolo jasné, že Kotleba do parlamentu prejde. Ja myslím, že to vedeli…. a o to je to horšie poznanie. V tej našej (post)demokracii. No ale to, že manipulovali s verejnou mienkou si iste nepriznajú… ja len- myslite na to pri každej príležitosti, kedy vám predložia nejaký ten prieskum, napadá ma napr. prieskum o vysokej obľúbenosti pána prezidenta… napr. takej agentúry Focus s pánom Bútorom, poradcom prezidenta obľúbeného Slovákmi.

agentura fokus-nestranne prieskumy
Bútora Martin Inštitút pre verejné otázky
Nadácia Milana Šimečku
Agentúra FOCUS

Bútorová Zora Inštitút pre verejné otázky
National Endowment for Democracy
Agentúra FOCUS

Čečetka Vladimír Vydavateľstvo W PRESS, a.s.
Stála konferencia občianskeho inštitútu
Agentúra FOCUS

Dobrovodský Mário Agentúra FOCUS
Riaditeľ agentúry Markant

Gyarfašová Oľga Inštitút pre verejné otázky
National Endowment for Democracy
Nadácia SPACE
Týždenník .týždeň
Agentúra FOCUS

Ja som Kotlebu nevolila, ale vyzerá to, že v tejto krajine sa robí všetko pre to, aby ešte viac rástol… a za to budú vinní nie hlúpi ľudia. A už vôbec nie ľudia, čo podporujú fašizmus. Nie, toto podceňovanie obyčajných ľudí tzv. „elitami“ ešte viac rozdúchava vášne.
Toto je o absolútnej vytočenosti ľudí, ktorí nie sú žiadnymi sympatizantami fašistov, ale naopak,fašistami nazývajú nekompetentných, arogantných predstaviteľov EU a všetkých tých, čo im u nás doma posluhujú. Vrátane médií a mnohých ich tvárí, „analytikov“ a „celebrít“, čo sa začali na týchto analytikov tiež hrať pred voľbami.Cítia sa ako bezmocné obete systému, majú pocit, že dlho znášali potichu príkorie nerovnosti a povýšenectva, či už doma, alebo od EU .
5.3.2016 to dali najavo. Tak to vníma minimálne viac ako 200 tisíc Slovákov. A môže ich byť viac. Také sú fakty. To je odkaz týchto volieb. Veru- quo vadis Slovensko?

Na záver grafy, kto volil Kotlebu a prečo:
http://www.tvnoviny.sk/domace/1821688_kto-vlastne-volil-mariana-kotlebu-podla-exit-pollu-ponukame-analyzu

A pár nemainstreamových, teda hádam menej hysterických postrehov a
analýz. A trošku inej optiky tiež:

http://www.hlavnespravy.sk/najvacsiu-porazku-vo-volbach-utrpeli-pravdolaskari/752889
http://medzicas.sk/volba-nesystemovych-stran-ako-ozdravny-proces-demokracie/
http://www.hlavnespravy.sk/teodor-krizka-zemetrasenie-ktore-meska/752840

Příspěvek byl publikován v rubrice Hosté se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.