Ještě jednou slovenské volby – tentokrát jako ozvěna ve vlkově poště


Dnešní blog jsem původně plánoval na včerejšek. Ostatně jsem to tak i annocoval. Jenže nakonec dostala přednost jednání mezi EU a Tureckem. Kvůli své superdůležitosti. Přijměte to prosím jako omluvu i vysvětlení v jednom.  Omlouvám se i těm, z kosířů, kteří jsou autory mailů, z kterých jsem tento článek sestavil, že museli čekat. Věřím, že ten den či dva zpoždění nijak nesnížilo vypovídací hodnotu jejich názorů a že si počtete. Všem děkuji za pochopení a trpělivost.

Nejprve dám reakci Janka Zvolena na můj rozbor výsledků:

Vládla nám strana smer od roku 2012 sama jediná aj keď získala v roku 2012 len cca 26 perecent zo všetkých hlasov ! To je Slovenský volebný systém s jedným obvodom. Mohla vyriešiť „problémy“ a iný by nemali šancu. Namiesto toho kšeftovala s peniazmi všetkých a slúžila oligarchom.

Na problémy občanov nemala čas !!!Jej činy vykryštalizovali REALITU =  8 strán do parlamentu !!!A nechýbalo veľa a mohlo ich tam byť 10 .

Také je Slovensko. My nie sme USA s dvomi stranami. U nás ich je 150 !

Nikto neoslabil Fica tak ako sám Fico svojimi činmi = vládnutím od roku 2012 celkom sám  !!!Nemôže sa vyhovárať na nikoho = Sám si určoval ktoré problémy Slovenska a AKO bude riešiť a kedy.

Načo začal nezmyselnú kampaň o Matovičovej firme ak Matovič zaplatil ako živnostník 33 000 000 Sk daň  a doteraz = 8 rokov nebol z ničoho obvinený ??? Dokonca nemá ani jedinú nezaplatenú POKUTU od Daňového úradu !

Fico zvýšil dane a odvody, zaviedol daňové licenice a zvyšoval poplatky.

Prečo ignoroval sestry a učiteľov? Prečo sa bál navštíviť školy a nemocnice ? Veď väčšina zdravotníckov a učiteľov neprotestovala a nepodala výpovede ! Zľakol sa tých pár ???

Prečo mal dva týždne pred voľbami dosť času a energie na ďalšie a ďalšie kšefty ??? Doprastav a CT boli iba vrcholom ľadovca…

Mal k dispozícii slovenský rozhlas, slovenskú TV a TA3 !!!

Okrem protimonopolného úradu a úradu ombudsmana ovláda „všetko“ na Slovensku !!! Nikto iný nemal takú mediálnu a silu a takú vládnu a kontrolnú moc + prokuratúru a súdy!

Nikto nedostal KDH z parlamentu = oni sami sa tam posunuli dlhoročným pôsobením a reálnymi krokmi.

Nikto neoslabil ani Sieť a ani most IBA oni svojimi vyhláseniami a činmi !!!

Treba opustiť teóriu že strany sa musia konsolidovať. SDKU získala 0,26 percenta a TO JE REALITA !Trikrát postavila premiéra a vládla. Skončila a už nevstane.Bolo to jasné všetkým len Frešovi nie – tak mu to došlo = voliči mu to povedali jasne.

Voliči ukázali REALITU a tá je pestrá.

Bez dohody sa nepohneme!Voľby sú ODRAZOM = rozvrstvenia spoločnosti. Ukážkou reálnej vôle občanov !Môžu sa nám nepáčiť výsledky a nemusíme sa radovať.Je to realita. Povinnosťou politikov je ZASTUPOVAŤ svojich voličov.Kto zastupuje nevoličov ?

Politici majú šancu pretaviť hlas voliča do dohody o fungovaní Slovenska !Majú tú šancu a vždy ju mali.Je to ich povinnosť = politika je schopnosť realizácie možného.Volič si nemusí vyberať nejaké ľavicové alebo pravicové…On si vyberie čo chce.Politici majú povinnosť hľadať dodhody. REALITU im dali voliči = majú presné čísla akú majú podporu.Ak sa nedohodnú nech sa vzdajú svojich „politických“ fucnkcií !!!Nech sa nechajú vymeniť takými čo sa chcú dohodnúť na riešení problémov „všetkých“ občanov !

Alebo chcú voľby opakovať dovtedy kým nebudú výsledky podľa ich „predstáv“ ???

????????????????????????????????????????????????????????????????????

AK sa dohodnúť nevedia alebo nechcú NAČO išli do politiky ???Politici ZABUDLI že ich úlohou nie je plniť si SVOJE …Oni majú PROGRAM a ten vždy sľubujú voličom ZREALIZOVAŤ !

Najslabší program mala strana smer = pár dní pred voľbami len niekoľko riadkov fráz.

http://strana-smer.sk/priority-programu-strany-smer-sd-pre-roky-2016-2020-0

programové priority doplnila a prijala  pár dní pred voľbami a len iba po kritike –  NIE z vlastnej iniciatívy

AKO chutí moc ? to nám predviedli…

Teraz sa ukáže KTO je aký politik a KTO má odísť.

Mňa nezaujíma či zajtra skončí Fico, Matovič, Sulík, Danko, Kollár, Kotleba, Bugár, Procházka…Zaujíma ma či zvolených politikov zaujímajú PROBLÉMY občanov a AKO ich chcú riešiť ???

Skončili reči a sľuby.Realita sú volebné výsledky a ja čakám čo s tým politici v parlamente !

Teším sa výsledkom volieb.Politici musia hľadať dohody alebo skončiť.Tak by to malo byť vždy.

Dalším, kdo reagoval obsáhlejším příspěvkem na můj pokud o analýzu byla paní AM.

Viděla to takto:

Prečítala som si Vašu analýzu slovenských volieb a chcem k tomu niečo poznamenať. (Uvádzam, že som Slovenka žijúca v ČR, konkrétne na Morave, takže nie som úplne spätá s atmosférou a životom na Slovensku, ale mám tam rodinu a známych  – je to v okrese Zvolen a viem ako žijú).

     Píšete, že nechápete, jako je možné, že na bohatom západnom Slovensku vyhrala volby strana SaS a pohorela strana Smer, hoci sa hospodárstvu a teda aj ľuďom, pod Ficom darilo lepšie, aspoň podľa čísel.

     Vy možno nemáte až také podrobné informácie o korupčných kauzách (Gorila, posledná veľká Váhostav) a o tom, ako ich strana Smer riešila, alebo skorej neriešila. A toto je ten hlavný dovod, prečo Fico prehral v bohatých regiónoch. Bohaté regióny boli bohaté aj vtedy, keď boli pri moci aj iné vlády (Dzurindova, Radičovej), takže oni za Fica necítili žiadny rozdiel, že by sa mali lepšie, lebo za Fica na žiadne sociálne balíčky nedosiahli. Naopak, chudobné regióny, ktorým Fico zrušil zdravotnícke poplatky, zaviedol vlaky zadarmo, penzistom pridal 1,99 €,  pocítili, že im trochu uľavil (aj keď je to úplne smiešna úľava). Bohaté regióny videli veľké rozkrádanie, ktoré im vadilo, preto dali hlas Sulíkovi, za ktorého (bol vo vláde Radičovej) sa až v takej miere nekradlo.  Ten chudobný človek je rád, že mu Fico zmietol omrvinku zo stola a preto ho volil.

     Ďalšia vec, ktorú vnímam je tá, že Fico rétoricky vystupoval protibruselsky a protimigračne, ale jeho konanie bolo vždy v súlade s EU. Napr. jeho europoslanci hlasovali za povinné kvóty.  Spomínam si, že keď bol na Slovensku na návšteve Cameron, Fico sa vyjadril,  „…na konci dňa budeme vždy jednať v súlade s líniou EU…“ nie je to doslovný citát, ale niečo v tom zmysle. Takže po takýchto skúsenostiach mu veľa ľudí neverí, že to čo hovoril pored volbami,  že Slovensko neprijme pod jeho vládou žiadneho nelegálního migranta, dodrží aj po volbách. Všetci očakávali, že keď bude mať istotu 4 rokov vlády, rýchlo otočí. Naviac na niektorých alternatívnych weboch sa objavili informácie, že na Slovensko sa dovážajú v noci (teda tajne) nejakí Eritrejci. 

     Ďalšia vec, ktorá može mať plyv na rozhodovanie voličov je, že na Slovensku vláda schválila zriadenie nejakého veliteľstva NATO, ktoré má sídliť v Bratislve, takže neviem, do akej miery toto naštvalo, zvlášť bratislavčanov. Pritom v minulosti sa Fico vyjadril, že keby mala byť na Slovensku základňa NATO, on to nedopustí a radšej skončí vo funkcii. (Otázka je, aký je rozdiel medzi veliteľstvom a základňou a či veliteľstvo nie je noha srčená do dverí, cez ktoré sa už ľahko dostane aj základňa, ktorá má byť vraj v Poprade-to presadzuje Kiska). 

      Kotleba je kapitola sama pre seba, on odobral hlasy nielen Smeru, ale aj KDH, pretože má okrem iného aj náboženskú rétoriku a KDH sa nedostatlo do parlamentu, pretože niektorí jeho voliči zrejme dali hlas ĽSNS-Kotleba. Ja by som Kotlebovi nikdy hlas nedala, nechápem tých ktorí ho volia a nielen pre jeho nahnedlé názory, ale aj pre sľuby, ktoré nemože splniť a nemá na to ani mentálne. Niektorým voličom sa však zavďačí aj sľubom, pretože zvlášť tí jeho voliči, sa nezamýšĺajú nad tým, či to čo im sľubuje, je reálne, aby splnil. Nerozhodujú sa rozumom, ale emočne. Sú schopní uveriť aj tomu, že zariadi, aby Slovensko malo more. Sľubuje, že vystúpime z EU a NATO, ovšem to je krok A, ale krok B už nemá, alebo ho aspoň nepovie, ale jeho voliči sú nadšení, lebo nie sú spokojní s Úniou, ani NATO . Mne to pripadá, ako keď je niekto nespokojný s dodávateľom energie (iný dodávateľ na trhu nie je) a niekto mu poradí (Kotleba), tak odstrihneme droty. Všetci sú nadšení a tlieskajú mu, pretože nebudú musieť platiť drahú elektriku. Odstrihnú teda droty, ale až potom im dojde, že nebudú svietiť, možno ani kúriť a pokazí sa im jedlo v chladničke a mrazničke. Potom si uvedomia, že odstrihnutie drotov bez  plánu B, nebolo dobrým riešením.  

     Toto sú moje názory, ktoré som vypozorovala diskusiami na sociálnych sieťach. Nemusia byť správne, ale takto to vnímam.

Velmi detailní příspěvek k tomuhle tématu poslal další slovenský kosíř s nickem Vrtáčik.

Jeho pohled je následující:

Žiaľbohu, Slovensko je jedinou krajinou v EU ktorá má len jeden volebný obvod, čo je pozostatok Mečiarizmu a doposiaľ to nik nezmenil. Teda volič poslanca zo svojho obvodu väčšinou nepozná a pokúša sa volebnú dilemu rozlúštiť nasledovne:

* Vyberie si sympatickú tvár z bilboardu, volebného letáčiku alebo z televízie, avšak s nikým z nich sa ešte osobne nestretol.

Takíto politici sú výsledkom drahých marketingových kampaní. Nie sú vďační občanom ale predsedovi strany, ktorý ich dá na zvoliteľné miesto a prispeje finančne na kampaň. Po zvolení poslušne rešpektujú názor svojho chebodarcu. Predseda strany je zase zaviazaný oligarchovi, ktorý mu financoval kampaň a využil oligarchom vlastnené médiá, televíziu rozhlas, pravidelnú a nepravidelnú tlač…..

* Použije volebné kalkulačky. Tieto však nie sú podľa mňa vodítkom, otázky zostavujú marketingoví poradcovia určitého média. Ako výsledok volebnej kalkulačky väčšinou vyjde strana ktorá sa riadi heslom: “ Nikto Vám nevie dať toľko, čo ja Vám viem sľúbiť “ . Naviac, ak sa strana dostane do opozície, má len malú možnosť realizovať svoj volebný program. Musí však byť strážnym psom korupcie, kradnutia a nespravodlivosti. Mnohé terajšie „opozičné“ strany neútočili na SMER, resp. útočili len veľmi mierne v domnievajúc sa, že by mohli Ísť s Ficom do koalície To bol aj dôvod, že nerobili tlačovky proti kradnutiu..

Demokracia má podľa môjho názoru problém v tom, že každý hlas ma rovnakú hodnotu bez ohľadu čí platí alebo neplatí dane, či je to profesor, vedec, asociál alebo mafián…. Platič daní má totiž na voľby diametrálne iný názor ako konzument sociálnej podpory, ktorý počas svojho života zo štátu len čerpal (Áno, týka sa to žiaľbohu aj väčšinu politikov…) Mnohí voliči čakajú na ďalších spasiteľov národa, iní sa dajú ovplyvniť populizmami (Vlaky zadarmo, vratky za plyn, MDŽ), úplatkami, nacionalizmom, demagógiou.

Drahé volebné kampane nie sú demokratické, nakoľko strana s perfektnými osobnosťami a reálnym programom bez bilboardov, reklám a podpory v médiách nevie sa presadiť proti bohatej strane ktorá má dostatok peňazí častokrát aj z korupcie.

Strany ktoré boli a sú vrcholom korupcie majú najkrajšie kampane. Napríklad SNS pod vedením Danka, ktorú sponzoruje Kmotrík je predurčená na kradnutie bagrom. Podobná je aj drahá volebná kampaň strany TIP, ktorú financuje Paška a Raši cez dotácie do zdravotníctva, niekoľko miliónov EUR malo ísť do TIP aj cez projekt kompy (firma spojená s kompou sídli na rovnakej adrese ako Interblue z kauzy emisií). Voliči Kotlebu sa regrutujú z jednoduchších ľudí, ale aj zo starších ľudí, ktorí majú už dosť strán podporujúcich oligarchov. Po víťazstve Roberta Fica v predošlých parlamentných voľbách som bol hlboko sklamaný, ale som si povedal, dobre im tak, pravica to riadne pohnojila, snáď Fico sa trochu polepší a snáď využije jedinečnú príležitosť aspoň čiastočne napodobniť Singapurského premiéra Lee Hsien Loonga. Hlboko som sa však zmýlil, Fico sa obklopil pochybnými indivíduami typu Kaliňák, Počiatek a pod záštitou Generálneho prokurátora Čižnára sa stal bielym koňom oligarchov, spomeniem len niekoľko „drobných“ kauzičiek.

* Podvody s DPH http://www.etrend.sk/trend-archiv/rok-2016/cislo-4/spicky-smeru-sa-ocitli-v-kauze-dph.html

* Nováky peniaze v alobale https://www.youtube.com/watch?v=ko55z2jHJqg

* Schránková firma Territorio z Bratislavy nemala za celý rok 2014 žiadne tržby, nikoho nezamestnávala, funguje bez kancelárie a telefónu, a pritom dosiahla zisk 300 miliónov eur, teda vyšší zisk ako Volkswagen, Kia, Peugeot-

Citroen, telefonickí operátori T-mobile, O2, Táto firma funguje iba na papieri. Na Slovensku nevyvíja nijakú obchodnú činnosť, neznámy majiteľ z daňového raja zastúpený konateľom z BA do nej len presúva peniaze, ktoré údajne zdanil v cudzine. Spoločnosť funguje od roku 2012, tržby nemala nikdy. Skontrolujte si to na štatistickom úrade: http://finstat.sk/46918175

* Váhostav – priame okradnutie podnikateľov za odvedenú prácu http://komentare.hnonline.sk/komentare/565029-vahostav-kazimir-nevaha-zavadza-komentar http://komentare.hnonline.sk/komentare-hn/569298-dag-danis-podvod-roka-a-ficove-istoty

* Masáže Kostka http://www.topky.sk/cl/10/1525887/Kauza-milionoveho-masera-pokracuje–Clen-vlady-priznal-navstevy–najvyssia-dotacia-od-Fica

* Dotácia na „výskum“ v Sládkovičove presmerovaná na Póora http://domov.sme.sk/c/20082785/aj-rektor-skoly-v-sladkovicove-je-od-smeru.html

* Teta Anka a poliklinika Sekčov http://www.cas.sk/clanok/332707/superbiznis-sefky-zdravotnych-kontrolorov-s-manzelom-miliony-eur-zarobili-na-skrachovanej-poliklinike# Pokračovanie kradnutia: http://tv.hnonline.sk/politika/592584-beblavy-kauzy-masera-a-tety-anky-pokracuju-smer-je-v-zajati-vlastnej-arogancie

* Plynové vratky len ďalší predvolebný podfuk. Dobré hospodárenie SPP, ktorým Fico zdôvodňuje vyplácanie vratiek za plyn, je len ilúzia. Štátny obchodník s plynom Slovenský plynárenský priemysel (SPP) bol podľa poslednej účtovnej závierky za rok 2014 stratovou firmou s mínusom 154 miliónov eur. Teda vratky si zaplatíme sami a naviac ešte dofinancujeme stratu SPP…

* Pochybná štátna podpora investora http://www.bystrickeveci.sk/pravda-o-investorovi-v-bystrici/ http://ekonomika.sme.sk/c/20101361/za-biznisom-ktory-ide-fico-dotovat-su-ukrajinci-vysetrovani-za-korupciu.html?ref=njct

http://www.etrend.sk/firmy/o-ficovom-banskobystrickom-megainvestorovi-konkurencia-v-zivote-nepocula.html

* Pochybný narýchlo vypísaný tender na nové radary za 140 mil.EUR + DPH http://aktualne.atlas.sk/udalosti/doprava/mapa-policajti-vyzbroja-stovkami-novych-radarov-pozrite-kde-vas-nameraju.html

* Kompa za 25 mil EUR + doplatky http://www.webnoviny.sk/ekonomika/clanok/1010707-dodavatel-kompy-vojka-kyselica-ma-udajne-korene-v-interblue/

* Tender na “ Atlas pasívnej infraštruktúry“ za 48 mil. EUR + DPH bez štúdie https://dennikn.sk/218681/pociatek-rozbehol-hru-o-48-milionov-eur-chce-atlas-pasivnej-infrastuktury/

* Dlh Slovenska Smer pomocou násobne predražených projektov PPP spôsobil zadlženie ďalších vlád, pričom dlh za PPP projekty nezapočítal do reálneho dlhu. Tým navodil zdanie, že sa mu podarilo dlh udržať, opak je však pravdou, dlh narástol, budú ho musieť splatiť nasledovné vlády…. http://ivanpriecel.blog.sme.sk/c/388824/smer-vladnutie-na-dlh-a-ppp.html http://www.webnoviny.sk/ekonomika/clanok/976392-dlh-slovenska-je-takmer-7600-eur-na-obyvatela/ Gréci zbankrotovali pri zadlžení 80% HDP. Slovensko má dnes zadlženie 53%, pričom budujeme neefektívny a korupčný byrokraticko – policajný štát, kde skoro nič nefunguje. Ďalšia kríza sa k nám nezadržateľne blíži , sme na tom horšie ako Gréci pred bankrotom, nechceme si to pripustiť. Prežierame čoraz viac peňazí nutných na investície do budúcnosti. S dešpektom sa pozeráme na Grécko, avšak na rozdiel od nás majú fungujúci turisticky priemysel, lepšie poľnohospodárstvo, lodenice a námornú plavbu. My nemáme okrem lacnej pracovnej sily nič.

Oligarchovia si už pre istotu vybudovali honosné sídla na Belize, Kajmanských ostrovoch a v daňových rajoch kde utečú pred bedačou keď to praskne.

* Smer si zabetónoval na dlhé roky všetky kontrolné úrady http://domov.sme.sk/c/20102675/smer-bude-ovladat-dolezite-urady-roky-pozrite-sa-ktore.html?ref=njct

Problém Fica je, že priamo aj nepriamo kradnutie podporoval s krytím generálneho prokurátora a Najvyššieho kontrolného úradu, čo by ho v demokratickom štáte malo doživotne odstrániť z politiky a začať voči nemu trestné konanie. V strane Smer si vybudoval poslušnosť, kde každé vybočenie zo straníckej línie (rozumej proti kradnutiu) sa trestalo znížením „dividend“ neposlušných straníkov a ich vylúčením z „tendrov“. Hlasovanie poslancov Smeru v parlamente prebiehalo palcom Laššákovej, každá neposlušnosť sa trestala „napomenutím“.

V tendroch sa neefektívne preinvestovali miliardy Eur (napríklad len za software na voľby 20 mil.Eur…diaľnice sú podstatne drahšie ako v Rakúsku, predražené nešpecifikované investície do zdravotníctva. Majiteľ jednej z najúspešnejších softwarových firiem na bol zároveň aj majiteľom Váhostavu.)

Je viac než isté, že policajné orgány a SIS zbierali špinu na každého čo len trochu významného v politike, teda boli zneužité Ficom proti politickému oponentovi. Zneužívanie polície v predvolebnom období je priamym útokom voči slobodnej a férovej politickej súťaži, čo priamo útočí na demokratické a právne základy štátu.

V prípade pokračovania Smeru vo vláde sa zlo bude nekontrolovateľne zväčšovať, nakoľko sa v rukách SMERU bezprecedentne sústredili výkonné a kontrolné funkcie včítane Generálneho prokurátora.. Tieto funkcie sú zabetónované až do roku 2020 bez ohľadu na výsledok volieb….

Slušný občan teda Fica nemohol voliť a rozhodoval sa medzi inými stranami, kde jednoznačný leader nebol.

Ľudia hovoria, že nechcú voliť menšie zlo, čo je iste vážny argument. Avšak reálny život je vždy súhrnom kompromisov a človek musí si častokrát vybrať menšie zlo s nádejou, že pri ďalších voľbách to menšie zlo sa bude zmenšovať. Mám zato, že voľba OĽANO, SAS alebo Most je relatívne najmenšie zlo pre Slovensko za podmienky že všetci politici budú pod neustálou kontrolou a akékoľvek kradnutie neostane bez trestu.

Na druhej strane, ak by bol Fico v opozícii, mohol by účinne odhaľovať každý pokus novovytvorenej vlády o kradnutie. Keďže stále bude pod jeho kuratelou aj Generálny prokurátor, nová vláda bude nútená sa správať ďaleko menej korupčne. Korupciu by účinne znížilo aj odsúdenie a uväznenie niekoľkých politikov ako sa deje v ČR a v Rumunsku.

Tým že ľudia volili Kotlebu si ventilovali zlosť voči otvorene zlodejskej politike Smeru, neuvažovali nad dôsledkami.

Ostrakizovanie Kotlebu médiami však mobilizuje potenciálnych voličov podobných strán a v budúcich (predčasných ?) voľbách. To by však mohlo narobiť ešte veľa problémov ….

Z Německa se mi ozval slovenský kosíř s nickem Kudo, který má tento názor:

Dvakrát som volil Smer. My Slováci máme radi charizmatických vodcou. (Mečiar, Fico) (Dzurinda bol skôr ako Váš Klaus, hral to na intelekt, ale bol rovnaký zlodej)
Mečiar bol naozaj pre Slovensko doba temna. Dal zavraždiť dvoch ľudí tajnymi službami čo sa prevalilo, uniesol prezidentovho syna a ako podčiarknutie udelil na to amnestie dopredu, aj keď sa to ani nemohlo vyšetriť( Dominik Dán). Arogancia moci a mafiani ktorí sa tvárili bohu rovný a kamoši s políciou to bola doba temna na Slovensku. Proste vládli bývali eštebáci, ktorí mali byť vystriedany po 89. Potom prišiel Dzurinda, sofistikovaný zlodej západu, ale stabilizoval políciu, nemuseli ste sa báť tak naoko mafie a dostal nás aspoň do EU a za odmenu mu spravili zo západného Slovenska krásnu montážnu halu a bohatý region. Preto Nikdy ľavica nevyhrá na západnom Slovensku.
Potom prišla pre mňa nádej kto mi rozpával s duše Róbert Fico, asi ako Vám keď hovorí teraz o migrantoch. Opakujem jeho poslanci hlasovali za kvôty.
A presne tak sa zachoval po zostavený vlády. Bačoval pre oligarchov JA a TY (JandT). A kradol a postupne s rovnakou aroganciou ako Mečiar, len nevraždil svojich oponentov.
Medzi tým prišiel zlepenec, ktorí bol rovnaký ako osem rokov, keď dostali SVK do unie,s BA urobili bohatý region, ale prúser, Radičová chcela vládnúť transparentne, a to bol prúser. Neprenajať daňoví úrad v Košiciach od kamoša Dzurindu a Mikloša? No ak toto nedovolila takéto maličké kšefty tak čo potom pri veľkom koryte. Preto u nás padol zlepenec, vedeli spolu držať keď mohli kradnúť.
No a vrátil saFico a po voľbách vyhlásili vyhraj voľby a rob si čo chceš.
Pozitýva týchto volieb
VYHRALI STRANY PROTI  KVOTAM A MIGRACII. Smer, SAS, OLANO, SNS, KOTLEBA,SME.
Strany ktoré nemali jasnú politiku Siet, KDH jeden preliezol druhy nie, a Most je jediny za kvôty.
SAS nakladala na ZDF realne nemeckym politikom a jedina volila zo slovenských strán proti kvôtam aj v europarlamente. Sú konštantný.
A to že na Slovensku je jeden volebny obvod za to si môže Fico sám.Jemu vyhovuje, že sa proti nemu môžu už tri razy postavyť také široké koalície? 
Takže žiaden strach,na nemeckom facebooku chcelo strašne vela Nemcov  Sulíka za premiera. No tak ho budeme mať mi. A bude proti kvôtam.
A keď tam bude Fico tiež bude proti migrantom, Tak nerozumiem Vášmu strachu. A ústavný zákon o vode uzákonil smer s OLANO. Prehrali slniečkari.

No a je čas také na český pohled. O ten se nepostaral nikdo jiný, než  Gerd a tedy jeden z top autorů Kosy:

Úspěch Kotleby není dán jeho protiimigrantskou a protiromskou kampaní. Je dán jeho protikorupční kampaní a sociálními tématy. Asi se na rozdíl od jiných opravdu dobře inspiroval u Hitlera. Kotleba je možná populista, ale po dlouholetých zklamáních slovenských voličů není divu, že sáhli po nové nezkorumpované straně, která zvedla dvě témata, která nejvíce trápí slovenské voliče – korupci a ztrátu zaměstnání. Proto Kotleba nezvítězil v bohatých krajích, ale v těch chudších. Navíc mu v očích jeho voličů prospělo nenávistné vymezování ostatních stran vůči Kotlebovi. Pro jeho voliče to byl důkaz, že se Kotleba nebude moci spojit s korupčními stranami, i kdyby chtěl. Takže další bod k dobru pro Kotlebu.
To tzv. tradiční strany dodaly Kotlebovi munici pro volební kampaň a svým vymezováním mu pomohly v propagaci jeho cílů. Jejich antikampaň pro naprostou nedůvěryhodnost zkorumpovaných tváří kampaně přihrála Kotlebovi další voliče. Ty tradiční „demokratické“ strany vlastně Kotlebovi voliče nahnaly. Lidé už neměli jinou volbu, pokud nechtěli volit zkorumpované politiky a trápí je ztráta zaměstnání.
Ty hlasy ležely na ulici . A jen Kotleba je zvednul.
Ústecký kraj je údajně vhodnou půdou pro kampaň, která by na protikorupčních a sociálních tématech dokázala dostat do parlamentu DSSS. Teď už jen můžeme čekat, kdy k tomu dojde.

A to nejlepší jsem si nechal na samý konec. Jak je ostatně mým zavedeným zvykem. Drtivá většina tzv. „renomovaných analytiků“ a to jak na Slovensku, tak v ČR označili Kotlebův úspěch za obrovské překvapení. Opravdu to bylo překvapení? Nebo neumí svoje řemeslo? Další možnost je , že umí, ale lhali sami sobě. Ale ono je to vlastěn úplně jedno. To, co najdete dále jednoznačně svědčí o tom, že kdo chtěl, ten věděl, ale nesmělo to na veřejnost….. A to je tedy vážně průšvih! Tohle mi poslal nick Homer

vtipOpakuji –  5.3. dopoledne bylo známo, že Kotleba na parlament jednoznačně má!!!!

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hosté se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.