Ernestova flash – boje na krymsko ukrajinské hranici a rostoucí napětí jinde.


vybral a přeložil Ernest

Zprávy z Krymu, které nám naše sdělovací prostředky nedávají:

8.8.2016 – 23:53 Zpráva domobrance Tanaje Čolchanova.

„Podrobnosti o včerejším ukrajinském pokusu  průlom na Krym a situaci na poloostrově.

V časných ranních hodinách, 7. srpna přibližně v 06:00 byl  kontingentu ruských vojsk na Krymu  vyhlášen poplach. Později, asi 7 hodin ráno začaly přicházet zprávy o nahromadění ruské vojenské techniky v oblasti Armjanska a Džankoje. Vyjasnilo se, že první boj nastal v noci z 6. na 7. Podrobnosti nočního střetnutí jsou následující :

Několik vojáků ukrajinského praporu územní obrany zahájilo palbu z automatických zbraní na ruskou pohraniční stráž. Zabili jednoho vojáka a dva ruské zranili. Ruská strana neodpověděla, protože bezprostředně na ukrajinské straně byly tanky, které byly zaměřeny na přímou palbu na hraniční přechod. Paralelně k tomu na Krym pronikly diverzní skupiny. Později byla část diverzantů zneškodněna. Na poloostrově byla vybudována síť kontrolních stanovišť, u vjezdu do měst se provádějí kontroly vozidel. Hranice Krymu byla zablokována. Džankoj byl obklopen vojenskou technikou. Od projíždějících místních obyvatel začaly přicházet zprávy o střelbě v oblasti Armjanska, o dávkých ze samopalů. Přišly informace o průlomu z Ukrajiny. V médiích se žádné zprávy neobjevily, ale kolem poledne svědci začali hovořit o pokračujících ozbrojených srážkách a vrtulnících kroužících na obloze v severní části Krymu. Zároveň lidé, kteří se snažili publikovat zprávu o událostech na internet, byli překvapeni zjištěním, že jejich zprávy mizí z vyhledávačů. Většina sdělovacích prostředků i nadále přísně mlčí, ale objevily se ojedinělé zprávy o incidentu na hranicích. K večeru se počet policejních kordonů zvýšil. V současné době je armáda i nadále bojové pohotovosti. Média stále nereagují. Je známo, že tři ruští vojáci byli zabiti a tři zraněni. Na straně Ukrajiny k šíji stahují raketomety a vojenskou techniku. Ve skutečnosti došlo k útoku na území Ruské federace.
Dnes – ve večerních hodinách – přišla zpráva o střelbě v Džankoje. Jedna skupina diverzantů pronikla na poloostrov. Několik jich bylo zadrženo  a zabaveno asi 10 kilogramů výbušnin. Uvádí se, že několika zraněným útočníkům  se ale podařilo uniknout před pronásledováním. Z ukrajinské strany k hranici byly staženy nové síly: prapor „Dněpr-1“ a přiházející „turisté“ – Wahhabité z IGIL ( ve světě a v Rusku zakázaná teroristické organizace – pozn. red.) – tato informace  je plně potvrzena. Síly islamistů jsou docela velké. Pokračuje koncentrace ukrajinské techniky, včetně raketometů v bezprostřední blízkosti hranic s Krymem. „

Současně se zhoršila situace i na frontě v DNR a LNR. Také přicházejí zprávy o seskupení techniky na ukrajinské straně hranice u Voroněže a Rostovské oblasti. Stále více alarmující zprávy začaly přicházet i z Náhorního Karabachu – konflikt vypukl s novou silou. Všechny tyto události jsou jasně propojeny.

Je  evidentní, že  eskalace napětí  na Ukrajině se stupnuje.  Už minule  Kosa konstatovala, že  všechno nasvědčuje  tomu,  že  Kyjev  se  rozhodl  zkusit   v době, kdy  Obamova  administrativa  už jen dožívá k  dalšímu kolu  vojenského dobrodružství a  pokouší  se zvrátit   situaci  ve  svůj prospěch. Protože  je jasné, že  když se  nebude válčit, budou se lidé stále  více orientovat na jeho naprosto zoufalou   hospodářskou politiku. Dalším faktorem je  snaha  se připomenout  západnímu světu, který  Ukrajinu  v podstatě  pustil ze  zřetele  vzhledem k jiným  bezprostředně  daleko závažnějším problémů  typu migrační vlna, Brexit, Turecko a  tak podobně.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ernestova svodka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.