Volby prezidenta v USA


napsal Gerd

Volby prezidenta USA v roce 2016 se budou konat v úterý 8. listopadu 2016. Naštěstí. Docela rád si oddechnu od kampaně vedené českými novináři za zvolení Hillary Clintonové prezidentkou USA. Vzhledem k tomu, kdo vše se zasazuje o její zvolení, ať už se jedná o české novináře nebo čelné politiky z EU, začínám mít z jejího zvolení hrůzu. Protože se Hillary Clintonová nijak netají obdivem k Angele Merkelové a naopak, bojím se, co ty dvě trhlé babky zase vymyslí. Každý jejich nový nápad je šílenější než předchozí. Asi se chtějí zapsat do historie, jako by jim nestačil podíl na vzniku Kosova, nepovedené akci v Libyi a invazi ekonomických imigrantů z Asie a Afriky. Z jejich sociálního inženýrství se už Evropa ani USA nevzpamatují. Možná si je budeme pamatovat jako poslední hrobaře USA a EU.

V každém případě zůstává otázka, proč čeští novináři tak vehementně bojují za zvolení Hillary Clintonové v české společnosti. Zajímavé je, že všichni, kdo v prezidentské volbě horovali pro Karla Schwarzenberga, nyní se stejnou vehemencí horují za Hillary Clintonovou. Jakoby taková kampaň měla v ČR nějaký smysl, když prezidenta USA volí občané USA a těch v ČR opravdu moc není. Tak proč tak vehementně přesvědčují populaci české kotlinky, moravských a slezkých úvalů, o jak skvělou kandidátku jde? Jakkoliv i do nejzapadlejších vísek už dávno pronikly informace o skandálech s rodinou Clintonových spojených. A není jich málo. Za všechny ale stačí jmenovat podíl Hillary Clintonové na situaci v Libyi a následky v Benghází.

Přesto zůstává otázka, proč čeští novináři tak vehementně píší na obhajobu Hillary Clintonové. Počátkem srpna jsme ji řešili https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/08/09/hillary-a-bdele-oko-aktualne-cz/, ale výsledek přesto nevysvětlil všechny otázky.

Až poslední vývoj, kdy se stupňující se volební kampaní za zvolení Hillary Clintonové v českých médiích dává odpověď na poslední otázku, proč se čeští novináři tolik snaží psát na podporu H. Clintonové.

Důvod tkví v jiném článku, a to https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/06/06/kolik-stoji-cr/. Přesněji tím důvodem je velvyslanec USA v ČR Andrew Schapiro, který podporuje kandidáty Demokratické strany už hodně dlouho. Po tragickém neúspěchu jeho kolegyně Colleen Bellové v Maďarsku, která Maďary dosud nepřesvědčila, jak jsou xenofobní, když nechtějí přijímat muslimské teroristy zamíchané mezi ekonomickými imigranty z Iráku, Afgánistánu a Sýrie, tedy zemí, kam US Army dovezla demokracii, musí Andrew Schapiro ukázat, že má situaci v ČR pevně v rukou. Maďaři evidentně poslušní nejsou a dobré připomínky z Washingtonu D.C.,  co si mají myslet, ignorují. Stejně se chovali ostatně  už  dávno a  dávno za  Rakouska. Až  si  vymohli  Rakousko- Uhersko..

Ostatně, jako člověk pevně spojený s Demokratickou stranou, musí stát Andrew Schapiro za svými kandidáty. A tak přikázal a poslušní čeští řiťolezci píší a píší. Mnozí z těch starších si vzpomněli na svá mladá léta, kdy osvědčovali podobnou ideologickou neochvějnost vůči SSSR, oprášili staré metody a změnili jen některá slova.

Andrew Schapiro H. Clintonovou podporovat musí. Stejně se ale nemusí chovat čeští novináři. Ti mohou psát zcela nestranně. Hlídací psi demokracie? Upištění domácí mazlíčci jsou to, žádní novinářští rafani, kteří by si zasloužili Pulitzerovu cenu.

Protože pokud jsou v prostředí sympatizantů Demokratické strany za etalony diplomatického jednání považovány výroky Andrewa Schapira (http://www.lidovky.cz/dvere-na-hrad-ma-zavrene-vratil-zeman-americkemu-velvyslanci-za-jeho-kritiku-1s2-/zpravy-domov.aspx?c=A150405_115033_ln_domov_sk), je Donald Trump klasickým kandidátem amerického střihu, kterému jen nepřejícní soupeři  vyčítají hulvátství. Zajímavé je, že Hillary Clintonové, na které není pravý ani její úsměv, vůbec nevyčítají hrané jednání. Přitom vše, co Hillary Clintonová dělá, říká, ukazuje a myslí si, je ostentativně falešné. Přirozenost není její vlastností. Buď jde o produkt mediálních poradců nebo jde o nejvhodnější osobu do role poslušné loutky.

Jména, která v ČR vedou volební kampaň za H. Clintonovou, ve mně vůbec nebudí důvěru. Jde o stejnou sortu lidí, která s naprosto stejnými argumenty apelovala na hloupý lid, aby zvolil prezidentem Karla Schwarzenberga. Zřejmě nás mají motivovat k tomu, abychom vyšli do ulic a masově agitovali za zvolení Hillary Clintonové. Děkuji, nechci, ČR už dost přispěla k světovým válečným konfliktům, když USA dala krvavou Madlu.

Přirozená nedůvěra vůči lidem, kteří tak vehementně prosazovali zvolení Karla Schwarzenberga, velí, abychom se nad schopnostmi Hillary Clintonové opravdu důkladně zamysleli. Můžete to zkusit, ale ani po hodně dlouhém přemýšlení jsem nenašel vůbec nic z pohledu občana ČR, proč by Hillary Clinotnová měla být lepším prezidentem USA než Donal Trump. Nám to může být totiž úplně jedno s tím rozdílem, že bychom si měli přát kandidáta, který nerozpoutá světový válečný konflikt.

Prezidenta USA si zvolí občané USA a nikomu jinému do jejich volby vůbec nic není. Ale budu rád, až se 8. listopadu 2016 otevřou volební místnosti a hysterická kampaň českých novinářů konečně skončí. Nebo snad jde o přípravnou kampaň, kdy skupina českých novinářů  okopíruje zvací dopis skupiny čs. komunistů pro sovětská vojska z roku 1968, pozve sem US Army a ČR vystoupí z EU, ale zato vstoupí jako 15. zámořské území USA do svazku s USA? V době upadající síly USD bychom nic horšího učinit nemohli.

Jisté je, kdo hýbe českou mediální scénou ve vztahu k zahraničním událostem. Smutné je, jak málo stačí k tomu, aby čeští novináři zaprodali vlastní národ v situaci, kdy se nejedná o klíčovou událost a opravdu si nemusí vybrat ani jednu stranu a mohou zůstat objektivní. Přesto objektivními nejsou. Nechtějí jimi zůstat. To i Antonín Zápotocký byl větším vlastencem než průměrný český novinář.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.