Fake, fake Venezuela -DOPLNĚNO a podstatně!!!! A znovu doplněno!!


poslal pala a Okay

Slovo  fakovat v  češtině  rychle  zdomácnělo. V mnoha  ohledech. Tenhle  anglismus  je  zkrátka  in v  každém ohledu. Jde použít  i  v té nejvybranější /české/  společnosti  a  někteří  si  jej dokonce  přisvojili, aby  napravo, nalevo rozdávali nálepky , kde ono  FAKE /nejčastěji  doplněné o slůvko NEWS/  je stejným  pojmem, jako byl kdysi papežský interdikt  či  klatba!  Význam a účel stejný jako ve  středověku, dopad  přirozeně  významně  menší.  S  tím, jak lidé zrelativizovali úplně  všechno.   Nicméně  není  fake  jako fake. Některé  klidně může  být pokládáno i  za pravdu pravdoucí.  A  zdá  se, že kolem Venezuely  se  to fakováním jen  hemží. V reakci na  včerejší  Venezuelu mi  dorazil  od kosíře s  nickem pala.   A  stalo se mi něco, co už  dlouho  NE.  Prostě  koukal jsem  jak sůva  z nudlí. Tohle  je  fakt  síla!

Takže  si ten  mail dáme  1:1.

Dobrý den vlku,

Po přečtení posledního článku o Venezuele jsem se rozhodl hodit do placu jednu zprávu, kterou jsi stejně jako já slyšel v rádiu, čet v novinách a na internetu, viděl v televizi.

Venezuelská armáda zablokovala hraniční most, Odmítá vpustit humanitární pomoc.

Články a reportáže jsou doprovázeny fotografiemi a někdy i videem mostu , který je zablokován dvěma modrými kontejnery a jednou červenou cisternou.

Např. tady: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/venezuelska-armada-zablokovala-hranicni-most-odmita-vpustit-humanitarni-pomoc-65750

Člověku který je masírován informacemi o zlém diktátorovi Madurovi a velmi hodném a sympatickém samozvaném prezidentovi Guaidóvi, kterého uznává skoro polovina světa, málem něco zlomí a řekne si: „ Ten Maduro to fakt přehnal, blokovat humanitární konvoj je fakt sviňárna. Chudáci obyvatelé Venezuely čekají na humanitární pomoc od svých přátel z USA a ten netvor uzavře most po kterém by mohly přejet kolony nákladních vozů z stovkami tun bratrské pomoci“.

Potom se ale vzpamatuji a otřesen usedám za PC. Zadávám několik hesel na Googlu a najednou mám na situaci jiný názor.

Název toho mostu je Tienditas International Bridge (španělský: Puente Binacional Tienditas na hranici mezi Kolumbií a Venezuelou

Dozvídám se , že tento most byl dostavěn v nebyl nikdy uveden do plného provozu a uzavřen byl Kolumbijskou stranou v roce 2016.

Na stránce: https://www.sott.net/article/406961-Fake-News-The-Tienditas-Bridge-blockade-between-Venezuela-and-Colombia se dozvíte , že drátěný plot a betonový zátaras je na mostě umístěn od roku 2017 a je na Kolumbijské straně. To znamená, že je již minimálně 18 měsíců uzavřen kolumbijskou stranou.

Pokud se chcete podívat na mapu, tak doporučuji podívat se na datum nahrání fotografie: https://www.google.com/maps/place/Puente+Binacional+Tienditas/@7.8769112,-72.4522258,1457m/data=!3m1!1e3!4m12!1m6!3m5!1s0x8e66445d1cd32ce7:0xed4ce7893fd96c70!2sPuente+Binacional+Tienditas!8m2!3d7.8769112!4d-72.4522258!3m4!1s0x8e66445d1cd32ce7:0xed4ce7893fd96c70!8m2!3d7.8769112!4d-72.4522258

Z toho vyplývá, že Venezuelská strana dala kontejnery z cisternou na zablokovaný most, který se nepoužívá. Jaké k tomu měla důvody, nevím, nechci šířit fakenews, ale je zde odkaz. Každý si udělá vlastní názor. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6674105/Venezuelan-officials-large-cache-weapons-hidden-airport-delivered-Miami.html

 

Stále čekám na naše chrabré bojovníky s fakenews, tedy na ty správné troly, kteří zvednou hozenou rukavici a obviní Pompea a mainstream ze šíření nepravd , polopravd, nebo lží.

Asi se načekám

https://twitter.com/SecPompeo/status/1093191550367080448/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1093191550367080448&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sott.net%2Fembed%2FMa0gnlfhUpoYiuEcIzk8fZ-3Tke

 

Tolik  pala  jeho mail!

Ano tu reportáž  z kolumbijsko venezuelské  hranice, s těmi  cisternami, postavenými napříč,  znám. To je prostě  pravda  pravdoucí.

https://www.sott.net/image/s25/509662/large/1_aFG4JgZtAagys6CilNV9tQ.jpg

Ale  o serveru Sott.net  jsem do teď  neslyšel. A bohužel moje  jazykové  kapacity mi  neumožnily  se mu pořádně podívat na  zoubek. Jediné, co  jsem mohl ověřit, je jeho návštěvnost  – asi 25x  větší než  Kosa.  A  pak to, že  funguje  od  roku 2002 a  jeho  zakladatelem  je nadace, která se jmenuje  Quantum Future  Group se  sídlem v  Severní Karolině, USA. V jejím čele  stojí profesor teoretické fyziky  a matematiky Arkadiusz Jadczyk,  s velmi působivým CV  a ještě  impozantní vědeckou publikační  činností.

Nějak nejsem schopen přijít  na  to, proč  by někdo s jeho reputací, měl krýt  nějaký neseriozní , bulvárně  fakovací  web. Proto převezmu od  Sott.netu fotografie další.

Tuhle z  června  2017

A hned, ze svého rozhodnutá přidám fotografii  další, pořízenou na stejném místě  o měsíc  dříve, tedy v  květnu 2017

V obou případech jde o snímky  z Googlu a o pohled  z kolumbijské  strany. Z uvedeného je  zřejmé,  že  někdy  na rozhraní  května  a června  2017 kolumbijská vláda  most prostě  zneprůjezdnila!  Proč? Za  jakým  účelem? Už  tenkrát přece  vládl Maduro a  ve Venezuele  byla  hyperinflace a nedostatek všeho!  Obyvatelé  země  by jistě  byli už  tenkrát  rádi přivítali  každou pomoc, která  by  se objevila!  Proč  Kolumbie  zašpérovala  jedno z hlavních silničních spojení mezi oběma  státy? Proč  nyní  najednou je  takový poprask  kolem  toho, že  Venezuela také zatarasila most. Že  dokonce americký ministr  zahraničí Mike Pompeo z  toho na svém twitteru  dělá  naprosto světodějnou událost?

U Collina Powella nepochybuji,  že  byl prostě podvedený, když  v RB  OSN  předváděl  to, co mu  dali jako nezvratné důkazy  o  iráckých zbraních hromadného ničení. Ale  Pompeo?  Bývalý  šéf  CIA?  Tomu přece  stačí  jeden telefonát  do Langley, aby  mu  z HQ CIA  řekli co a jak!!!

Až  mi zase  někdo bude něco vykládat  o fake  news, o tom  jak velká  žurnalistika všechno důkladně ověřuje,  snadno  vyhledám tenhle  článek! Tohle  dala  nejen  ČT. Ale i moje oblíbená ARD a  další velké západní  televize. A přirozeně  všechny  ty  správné a nejsprávnější  zpravodajské servery.

Venezuela je prostě  jedno velké  fake, fake  a zase  fake. Ale nechápu, proč  bychom se vy  a já měli nechat  vyfakovat.  Velmi  nicku pala  děkuji. Tohle  bych  byl nenašel.  Mimochodem, když  už  jsem na  tom serveru Sott.net  byl,  tak jsem si z něj pro vás  stáhl jednu zajímavou  grafiku:

redfish election results

Nemá chybu, překlad netřeba

 

Doplněk ze  středečního dopoledne:

Chca nechca  se musím  vrátit k  Zemanově trapnému a  podlézavému  dopisu samozvanci  Quaidoovi. V předvčerejším článku

Venezuela a panáci

jsem si dovolil se pozastavit nad  blábolem,  kterým  na  tom Barendově u servila Soukupa  vysvětloval a obhajoval onen  „zvací dopis“ /nějak se  nám  z těch zvacích dopisů pro kde  jaký humus  začíná stávat nebezpečná tradice/ -. Servolovi a  vděčnému  publiku toho Barendova, sdělil následující:

 

Prezident řekl, že Madura z funkce odvolal venezuelský parlament, který ovládá opozice. Podle venezuelské ústavy, jestliže je prezident odvolán nebo zemře, na jeho místo jako dočasný prezident nastupuje předseda parlamentu, doplnil. „Což je právě pan Guaidó. Takže nestalo se nic proti této ústavě,“ podotkl.

A já  k tomu dodal toto:

Nijak mne nepřekvapuje, že  Zeman je  odborníkem i  na  venezuelskou  ústavu /on je přece odborníkem na všechno/ , že  ji má  zjeveně  nastudovanou do poslední nuance, ačkoli   neumí  španělsky .,…

Takže  dne s už mohu posloužit přesným  výkladem konkrétního článku venezuelské  ústavy. Který  si někdo ráčil nastudovat.  A  došel k  zjištění:

USA původně argumentovaly, že Guaidó je právoplatný prezident na základě článku 233 venezuelské ústavy. Teď už víme, že to nebylo a není nic jiného než fíkový list zakrývající touhu po svržení nepohodlného režimu. Podle daného článku se totiž může předseda Národního shromáždění, tedy Guaidó, postavit do čela země pouze v případě prezidentova úmrtí, nemoci, a podobně. Maduro je ale evidentně zdravý a plný sil, takže ústavní opora daného kroku prostě není.

Nechám na  laskavém čtenáři, aby  sám usoudil, zdali Zeman znal pravdu a přesto lhal nebo zda jen   zas e tvrdil cosi ve  stylu Peroutkův  článek vlevo dole, který dodnes  nikdo nenašel. Třetí varianta  není. Obě  možné  jsou  průšvih. Těžký průšvih!  Gratuluji zemanistům  k  jejich prezidentovi!

Doplněk ze  středečního odpoledne

V poště mi to jen  cvrliká.  Kromě jiného jsme byl opět nazván proruským trollem svatého Vladimíra a ještě  všelijak různě. Kvůli tomu bych nedodatkoval. Ale ozval se  mi znovu nick Okay. S následujícím  mailem:

Zdravim, Vlku.

Zde je clanek v podobnem duchu, sbirajici fakta o nikdy neotevrenem prechodu Tienditas bridge Kolumbie-Venezuela, kde je mimo jine zmineno, ze o 6 km dale je jiny most (Simon Bolivar bridge – mensi, ale bezne provozovany auty i nakladaky, viz odkaz na fotografie na konci clanku) otevreny, ostatne pres nej pendluji denne Venezuelci na nakupy a za praci do Kolumbie:

https://feitoffake.wordpress.com/2019/02/10/factcheck-did-president-maduro-block-a-bridge-to-prevent-humanitarian-aid-from-entering-venezuela/

 

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka, Hosté se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.