Půlhodinka za všechny prachy. Naše prachy!


Tak jsme se konečně  dočkali!  Americký prezident konečně  zase  přijme  oficiálně někoho z  Česka! Naposled se  této, no  slušné je napsat –  oficiální pocty, dostalo slabingrovi Nečasovi v  říjnu 2011 od  Obamy. Tehdy  to bylo  ještě navíc  vyšperkováno tím, že Barack Obama ubytoval českého premiéra v Blair House, rezidenci amerických prezidentů přímo proti Bílému domu. Dostalo se mu tak prezentu, který z českých politiků zakusil dosud jen Václav Havel. Barrack navíc  slabingrovi tehdy  věnoval osobní dar v podobě osobního stolního setu. Ten obsahoval například dózu potaženou zelenou kůží na psací potřeby či speciální desky na písemnosti. Asi  aby  si mohl pořád  připomínat kdo je  kdo.

A proč  že  tolik cerátů s někým, koho, jak nepochybně  Američané  museli  od svých  zdrojů vědět, řídila řídila bývalá  kantýnská, tehdy ještě  Nagyová?  Inu z jednoduchého důvodu  – tehdy byl vypsán  tendr na  dostavbu  Temelína! Nikdo, ani tehdejší  tisk se tím netajil. Že  šlo  právě  a jedině o to, že americký prezident Obama podpořil na společném jednání s premiérem Nečasem americké firmy v boji o dostavbu Temelína. Tohle byl hlavní tenor!

A všichni  to komunikovali. I když  nutná  omáčka  typu

„Mluvili jsme také o projektech na podporu lidských práv a demokracie v Evropě,“ dodal Nečas, který vylíčil amerického prezidenta jako charismatického člověka. „Mluví tak, že když s ním člověk je, tak ani nemá pocit, že sedí vedle lídra jedné největších světových velmocí,“ řekl český premiér.

Obama označil Českou republiku před začátkem jednání za „opravdového spojence Spojených států“. Bílý dům na svých stránkách uvedl, že prezident USA chce oplatit příjemné přijetí, kterého se mu dostalo v Praze v dubnu 2009 a 2010.

také zazněla. Ale  jen  velmi tiše  a  v pozadí. Všichni  tehdy  věděli vo co go a nikdo si na nic  nehrál.

Jenže  tendr na  Temelín skončil  v kotrmelcích a  Nečas  také.  Po Praze v  té souvislostui kolovala  / a ještě koluje/  pěkná historka o tom proč.  Související s  právě  s Temelínem a Američany a  Nečasovým koncem. Zní velmi logicky a  pravděpodobně,  ale  jaksi ji nemohu  verifikovat, takže s ní na  světlo denní nepůjdu. Ostatně – čo bolo, to bolo.Koho dnes  zajímá  rok 2013?

Pojďme se bavit  o tom, proč  Babiš  jede  k Trumpovi.

Místo toho, aby  byla zjevena  jednoduchá  pravda, jsme,  oblažováni následující  vejšplechty:

 

„Americký velvyslanec mě informoval, že jsem dostal pozvání do Bílého domu na 7. března. Je to vyvrcholení našich vztahů s USA,“ uvedl Andrej Babiš pro iDNES.cz. Dodal, že vztah, který Česko a Spojené státy v poslední době udržují, vnímá jako intenzivní….

…..Premiér rovněž uvedl, že se na setkání v Bílém domě těší. „Budu reprezentovat všechny naše občany,“ dodal.

Zdroj:

Zkrátka a  dobře  – je  nám líčeno, že  jde o jakési dokonalé splynutí duší, vedle  nějž  i  ta  nejčervenější  z červených knihoven má nádech klasické řecké tragedie. Američané a  speciálně  Trump se náhle probrali  z hlubokého spánku a  uvědomili si,  jakého v  nás  mají spojence  a partnera!A  že bez nás  ani ránu!  No vždyť to napsal  i  sám americký  velvyslanec  v Práglu!!!

A ten by nám přece bulíky na nos nevěšel, že?

Nebo snad  jo?  A je to jako za Nečase? Že  si na nás  ve  Washingtonu vzpomenou jen tehdy,  když  naše  zemička  hodlá utrácet?  Takže celý  ten  supertyjátr  je  jen o tom, aby naše  prachy skončily  u amerických  firem?

Stačí se  zastavit, podívat a trochu   uvažovat. Když vezmu  jen  ty  největší, akutně  běžící tendry na  obraně, pak člověk  hned  na první pokus  zjistí, že má  být vybrán  dodavatel dvanácti nových víceúčelových vrtulníků. Výběr se vleče už minimálně dva roky. Mezi největší favority přitom patří dva typy amerických vrtulníků. Prvním z nich je právě stroj od amerického výrobce Bell, konkrétně UH-1Y Venom. V závěsu je podle spekulací také vrtulník UH-60M Black Hawk od Sikorsky-Lockheed Martin.  Naděje si dělá také italský výrobce Leonardo s vrtulníkem  AW139M nebo stroj H145M od firmy Airbus Helicopters. Za víceúčelové vrtulníky by mělo Česko zaplatit až patnáct miliard korun. Prosakující  informace  však o  favoritovi hovoří  jasně… Mně naopak naskakuje  husí lkůže  z toho, že jeden  jediný vrtulník má stát miliardu kaček a více….

Ale  vrtulníky, to je jen  taková  armádní  jednohubka. Ve  srovnání s  dodávkou  pásových  bojových  vozidel pěchoty,  která  mají nahradit  sovětská  BVPéčka. Která důvěrně  znají  všichni,  kdo si kroutili  základní vojenskou službu v nebožce ČSLA.

Obnova BVP má být největší zakázkou v historii české armády.

Nová BVP by české armádě mohly dodat firma BAE Systems, která sídlí ve Švédsku,  nebo dvě německé společnosti PSM a Rheinmetall Landsysteme, ale především americký koncern General Dynamics European Land Systems.

BAE Systems vyrábí vozidlo CV90, General Dynamics European Land Systems stroj Ascod a Rheinmetall Landsysteme vozidlo Lynx. Německé konsorcium PSM, tedy společný podnik společností Krauss-Maffei Wegmann a Rheinmetall Landsysteme, nabízí bojové vozidlo Puma.

Když se trochu  začnete  zajímat  o to, jak si kdo stojí, tam nutně narazíte  na informace,  že  nejlepší  z  uvedených vozidel je jasně německá Puma. Jenže  nejdražší. Nejlacinější  je  další německý  výrobek -Lynx, i když nejmodernější. Jenže…  jenže  Američané ještě  žádný velký  tendr České armády v podstatě nevyhráli. BAE jim to „natřela“  při tendru na  stíhačky. Já bych si vsadil,  že  čeští vojclové, až  motyka přezbrojení skončí,  nasednou do tohoto plecháče:

Při tom  jde o  stroj, který je koncepčně  jen  o DESET let mladší  než  nahrazovaná  sovětská  BVP!!!!!!!  Prototyp byl zkonstruován na konci 80. let!!!!!

Vedle toho připravuje  armáda  ještě nákup těžkých samohybných  houfnic, radarů a  kdo ví čeho ještě. Ale  tím už  jsem se nezabýval. Promiňte.

Protože  jestliže  helikoptéry jsou  nickou  ve  srovnání s BVPéčky, pak obě  velké armádní zakázky  dohromady jsou miniaturou ve srovnání s   atomovou zakázkou. Atomovou  ve  všech  možných  významech. Vláda, zdá se, konečně rozhodla, co  s pokračováním českého  jádra, tedy  budoucností jaderné energetiky. Bude se dostavovat nejméně  jeden  další  blok v Dukovanech.S  omezenou garancí státu a investorem bude  ČEZ, prostřednictvím své  specializované dcery.  Za peníze  ČEZu. Asi  se k tomu budu  muset  vrátit  speciálním článkem, protože se mi tato konstrukce hrubě  nelíbí. Ale  tím vás  dnes  obtěžovat nebudu.

Momentálně je  to o  tom, proč  bude Babiš  v  Bílém  domě.

Protože  půjde jednak  o ty  dvě velké zbrojní rány  a zejména  o  ten nový blok v  Dukovanech. Tam už  lobbing, ve všech možných a  nemožných podobách  jede na plné pecky  dost dlouho.  A Američané  by si přáli, aby  zakázku dostal Westighouse.  Nedávno byl  v  Praze  za  tím účelem americký  ministr  energetiky Perry.  Nyní zřejmě  přišel  čas  nasadit  nejtěžší možný  kalibr. Prezidenta!

A  ten zavolal svému člověku do Práglu, aby  toho,  no jak se jmenuje ten největší pražskej komik? – koukal naklusat!  Vyhradím mu  celých 30 minut  času!

Výběr  byl ze  dvou.  Ale  ten  druhý  evidentně  nebyl přijatelný. Kamarádí se Rusem a Číňanem,  všemu  rozumí, ví  co nevím já  – jak porazit  a  zničit  teroristy, rozumí kybernetické bezpečnosti a  ví že  Huawei je  neškodný  jako jarní vánek, vlastně  božský  vánek   神風 / sinojaponsky – šinpú, čistě  japonsky- kamikadze/…  tak toho ne, toho ne! I když s  tou Venezuelou a  Guaidoem a v Afghanistánem  se tedy  snažil fest, aby  se vetřel,  to musím uznat..  Jenže ten druhej je prostě  ještě  vláčnější. Ten  chápe, že  když  chceme  nějakého Nikulina, tak nám ho musí štando pede poslat v  mašličkách,  že  když my  řekneme  Huawei,  tak on  má  říct oukej!  Jo a  má taky  daleko a daleko hezčí  ženskou!

Takže  Babiš. A  Zeman  utřel…..

Babiš  tvrdí, že  jako  „Budu reprezentovat všechny naše občany,“ …  Kecy  v kleci!

Mně tedy  reprezentovat nebude. To říkám naprosto otevřeně. Někým, jako je on,  se prostě nechat zastupovat  nehodlám.  Ale  to je  vedlejší. Babiš  tam nejde  zastupovat  žádného občana. Jen sebe.  Jede  tam   UTRATIT PRACHY  VŠECH OBČANU!  To je  holá  pravda. Naše prachy.

Ta jeho půlhodinka v  Trumpem nás  vyjde  na  bratru 200 miliard.  Nevzpomínám si,  že  by  někdy tenhle  stát a  to  ani  v  dávné  historii, za  půlhodinový pokec svého papaláše  s   nějakým zahraničním cca  15%  ročního rozpočtu  jednorázově. Ne tehdy, jestliže  měl český  stát  alespoň takovou svobodu rozhodování, jakou máme  dnes. Tohle je  novum!  Žalostné, řekl bych.   Ať  to  vezmu  z kteréhokoli úhlu pohledu.

My  nepochybně  budeme  masírováni o  jak světodějnou  událost  šlo, jak jako Američané bez  nás  ani ránu a podobně.Až nadejde 7. března. No já  si  při té příležitosti vzpomenu,  jak titíž  Američané  před  pár  týdny  suše oznámili, že  se hodlají stáhnout s  Afghanistanu, těsně po tom, co  nás  zase   Babiš   se Zemanem ujišťovali, že  se tam bojuje  za  Prahu, že  odejít by byla zbabělost.  Takže  z nich udělali komiky, s kterými nemá smysl něco konzultovat.  Na  ten nával propagandy  budu  připraven. Počítám, že  vy  také.

Dokonalou  groteskou je  pak předhánění se  v  tom, kdo jako to pozvání k  té půlhodince s Trumpem zařídil. Holedbal se ministr  Petříček, kouřové signály  o svých  zásluhách  vypouštěl i  velvyslanec  Kmoníček, následně si všechno přivlastnil,  jak je mu vlastní  – Babiš.  Ačkoli jde jen o trapné a  trpné  předvolání k raportu. Za  200 miliard! Jestlipak si toho všimnou  babišáci?

Kdyby  politikářští   panáci /včetně prezidenta/  chtěli v  Trumpových spojených státech opravdu účinně  něčím, ve prospěch  České republiky  pohnout, pak by  na  adrese  3900 Spring of Freedom St NW, Washington, DC 20008 neseděl  nějaký  Kmoníček, nýbrž  jakási Marie Zelníčková.

Ta  se  totiž  do Oválné pracovny dostala  loni na podzim. Zdarma a  v  klidu. Aniž by byla pozvána  k raportu a v  roli oslíčka  otřes se!  A Donald  jí vždycky  zdvihne  telefon, když se rozhodne mu zavolat. Tím si jsem jistý.  Trump jí přijal velmi vřele a osobně se  jí věnoval. Dokonce  mohla absolvovat speciální  let prezidentským érem AIR  Force  Number  One.  Výsada, jíž  se  žádnému  českému politikovi  nedostalo a nedostane.  Paní Zelníčková je  totiž  extchyně  Donalda  Trumpa.  A  ten si jí prý velmi váží. Na  rozdíl od  těch komiků,   které si nechává předvolávat  přes  toho chlápka  v  Práglu.

Přiznávám, že  osobně bych byl daleko klidnější, kdyby   ty  tři tendry s Trumpem  vyjednávala dvaadevadesátiletá paní Zelníčková, než když to dělají  ti naši pomazaní.

Jednak věřím tomu , že je nadána  selským rozumem a  také si myslím, že  by, v případě potřeby, byla  schopna  říci … ale  Donny, to  nejde, jak já bych vypadala?  V každém případě mám jistotu,  že  by neměla  žádný  postranní zájem a  nehrálo by  u ní roli  její osobní ego. Už tohle  ji pro mne  kvalifikuje.

Sakra  proč  do Washingtonu nepoletí místo Babiše  paní Marie?

 

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.