Nezastupitelná role MUDr. Chocholouška v syrském konfliktu II. – DOPLNĚNO!!! A znovu doplněno!!!! A ještě jednou doplněno!!!!


dokončení ze  včerejška

Právě mi  došlo, že  docent Chocholoušek nemá  šanci. Tolik pacoušů  jeho chlapci nedokáží  v nějakém  trochu reálném čase  odchytit,  ať by  dělali  zázraky. Leda  že  by jim pomohlo oněch  sto tisíc  syrských  Bílých přileb. Ty v tom musí mít  obrovskou praxi. Válka je  totiž o stresu a obětech stresu!    Bílé přilby musí  mít přece obrovské  volné kapacity. Soudím tak podle  toho, že  už  hodně  dlouho o nich  není  slyšet vůbec nic!  Podivuhodné!  Jak to, že byli  všude a najednou nejsou nikde, Co dělají?  Jak to , že  se odmlčely?  Proč nejsou  třeba  v místech, kde  Kurdové bojují  s  Turky? Tam lidé netrpí?  Jak to, že o nich bylo slyšet vždycky jen na frontě mezi vládní armádou a  islamisty  a nikdy na žádné jiné?   Záhada, co?

Ale  dost možná,  že  s nimi  jsem na  tom jako s těmi  uprchlíky  a jejich transferem do Sýrie!  Třeba  jim  i docentu Chocholouškovi dávno došlo, že  se vzájemně  budu potřebovat  a už   jsou  vzájemně  integrovaní. Jen to dokonale  tají.

Jenže  tím není  seznam  nevysvětlitelných podivností  ani zdaleka  vyčerpán. Vedle Putinova  profitu má Evropa starost  už jen o to, co bude s chycenými a  internovanými islamisty.  Prý proto ,aby  nerescituoval Islámský  stát.

Dojemná starost!  V době, kdy  řady  islamistů masově  posilovali  zfanatizovaní islámští občané  v západních zemích, tyto nedělaly  nic. Nic proti  mulláhům, kteří  v mešitách podněcovali  to nejhorší z islámu, nic proti verbířům  Islámského státu, nic proti  těm, co se vydali  do svaté  války, nic proti  sbírkám finanční pomoci pro IS a nejspíše  ani nic  proti těm, kteří s IS  kšeftovali.  A nyní  mají péči o zadržené  islamisty?  Ale jen potud,  aby se jim nevrátili  domů! Oni a jejich  rodiny. Ty  ať  zadržuje a  živí někdo jiný. Ten  ať má odpovědnost a starosti, ale  nikoli Francie, Británie, Belgie, Německo! Státy, které dodali nejvíce  IS  nejvíce zahraničních  bojovníků.

Kurdové byli ochotni tuto roli plnit.  Není náhodou tohle  vysvětlení, proč právě  zmíněné země  se  tak snaží v  RB OSN?  Sýrie její  celistvost a  utrpení obyvatelstva  jim jsou ukradené. Naprosto.  Kurdové jako hlídači jejich islamistů ovšem nikoliv. A  aby  toho nebylo málo, tak Assad je jimi obviněn, že  na  dobytých územích  pořádá  čistky. Že  i on má právo zúčtovat  s islámskými fanatiky  a jejich   hrůznými činy  je  netankuje. On totiž ty  chycené  islámistické bestie  už  nemá  komu předat, aby  je  věznil za něj! Takže se musí  postarat o jejich zásadní eliminaci. Místo toho  dávají propagandistické  slovo  zcela evidentním islamistům, u nichž si namlouvají, že  jsou  v horším případě  tzv. umírnění v  tom lepším vlastně  demokraté. Kdybyste  nevěděli, co mám na  mysli, tak  vzorově  hnusný  kousek  nedávno vyfabrikoval Seznam.cz.

Nemělo by  takhle náhodou  být jediným zájmem a to speciálně  Evropy,  aby  došlo co nejrychleji ke  stabilizaci poměrů v Sýrii? A  co v  Sýrii, v  celém  dnes těžce rozhašeném  arabském světě!  Od  Jemenu až po Libyi. To znamená  nechat  místní, aby  si bez našeho mistrování a nekvalifikovaných a kontraproduktivních zásahů  vládli po svém? Jediný případ, kdy  Západ nechal  v tomto ohledu  místním volnou ruku je   Jemen!  Kde jenejhorší humanitární katastrofa   od  dob Biafry. Ale  to nás nezajímá,  to je  pod naši rozlišovací schopnost!   My  soudíme  řezníka  Assada!

Zla  a rozvratu už jsme  způsobili dost. Dát dohromady  to neumíme,   stejně jako  zvládnout  tím vzedmutou migrační vlnu.  Je  čas  se  starat o vlastní problémy , kterých máme  daleko více, než jsme  schopni  zvládat. Putina nechme  Rusům, Assada  Syřanům. A jestli někdo potřebuje nutně  lekce z demokracie, je to Saudská  Arábie. Nikdo jiný totiž  nerozřezává své nepohodlné  novináře v zahraničí na  drobné kousky. A neprovozuje  genocidu v  sousedním státě.Dokonce ani ten Putin!

Předchozí text  byl napsán ve  čtvrtek a  článek  byl plánován pro páteční Kosu. Jenže se  objevila  brexitová  „dohoda“ a  na  tu nešlo  nereagovat začerstva. V sobotu se mi jej  pouštět  nechtělo, takže  neděle. Vzhledem k tomu, že  jde  o  aktuální  téma, je přesun o dva  dny  normálně  skoro smrtící. Ale z každého pravidla, jak víte, existuje  výjimka.

Posunutí mi umožnilo reagovat na  nový  vývoj  kolem Sýrie. A doplnit  pár  zajímavých  informací.

Jak víte,  americký  vice Pence a  zamini Pompeo se po jistých  peripetiích přeci jen setkali s  Erdoganem. Místo hodiny  a půl  spolu  jednali 3x tak dlouho.Výsledkem. že  byla    „dohoda“L, že  Turci přeruší palbu na  5 dní a mezi tím, se kurdské milice stáhnou  z  20 mil široké příhraniční zony  mezi Tureckem  a Sýrií. Na místě  mají zanechat  všechny svoje  těžké zbraně /sic!/ a  Turci prý dohodli s  Američany, že  to bude  Erdoganova  armáda, která je pověřená   kontrolou  nad  těmito územími. Jakmile  dojde k naplnění téhle  vnučky babičky  z Mnichova, zruší  USA  protiturecké sankce Jo a  ještě  drobný dovětek – USA  se  také  měli  dohodnout na  společném tažení na těchto územích proti  islamistům….

Asistoval jim  u  toho, když tohle vyjednávali, někdo z týmu docenta  Chocholouška? Nejspíš  ne, jinak něco takového nemohlo být  veřejně publikováno!  Jak se mohou dva  státy  dohodnout, že  vytvoří nějakou  zonu na  území státu třetího, bez  toho,aby  ten souhlasil? Ale  oni se nenamáhali  s  ním  ani nějak jednak. Je to v modu – my jsme  rozhodli, tak to bude  a ty  drž  hubu, ksindle!!!!

Žádný div, že  reakce Damašku a  Moskvy na  sebe nenechala  dlouho čekat

Turečtí a  američtí okupanti musí ze  Sýrie  pryč, řekl Assad po jednání s ruskou delegací….

 

Vzhledem k tom  že  do podstatné  části  bývalých kurdských teritorií  dorazila  ruská a  především syrská  vládní  armáda, můžeme  s nikoli  malým  napětím očekávat, co bude dál.

Snažil jsem se najít  informace,jak  „dohodu“  reagují  samotní Kurdové. A našel dvě naprosto různá  vyjádření:

To první pochází  od kurdských milicí  YPG

a jednoznačně je  celý  turecko- americký komplot odmítnut!!!

Nemusím dodávat, že tuhle  reakci na mainstreamu budete  nejspíš  hledat  marně.

To  druhé  od tzv.velitele Syrských demokratických  sil -SDF, Mazlouma Abdiho to už  světovým mainstreamem rezonuje

Ten je  připraven plně  spolupracovat.  Že by zase  aktuální  pacienti pro Choholouška, když  YPG  představovala  hlavní  a  nejsilnější bojovou sílu  SDF?

V tomto případě  nikoli.  Klasická  filigránská  diplomacie,  kterou  člověk  často přehlíží, když jede  jen po povrchu a má  předem jasno co a  jak!

To ujednání  mezi Pencem a  Erdoganem si tohle  ošéfovalo.  V textu  dohody  o tom, kdo má zmizet ze  syrských kurdských území  není ani slovo o SDF, ale jen o YPG. Výrazně  menší a  slabší část  SDF,  která  v bojích proti IS  neznamenala  skoro nic, tedy   bojůvkáři protiasadovského zaměření,ta bezvýznamná „syrská demokratická opozice“, ti   mohou v  nárazníkovém pásmu zůstat. Na  rozdíl od  Kurdů!  Důvody  jsou zřejmé – jak Turci, tak především  Američané hledají nějaké „svoje“  loutkové síly, které  by  opodstanily  jejich přítomnost  na  tomto území.

Američané  dokonale  hodili  Kurdy  přes  palubu. Už to nejsou skvělí lidé a bojovníci,  ale  teroristé  horší než  Islámský  stát, jak už v sdělil na  adresu  YPG  Trump!  A je to!

Ani  biblický  Pilát se tak rychle nestačil vyzout  z kréda a umýt si ruce. Člověku nutně  musí vytanout na mysli to, co na  adresu  Kurdů  řekla  v roce  2016 na  semináři Institutu 2080 v Praze k válce v  Sýrii a především na  adresu Kurdů  tehdejší i nynější česká velvyslankyně  v  Damašku  paní Eva  Filipi:

….proti kurdské menšině ochotně dohodne každý s každým, a to „v negativním slova smyslu“.

Američané to nyní  dovedli k naprosté dokonalosti! Teprve  tenhle  nový kuhhandl s Erdoganem je  jasnou americkou zradou  na Kurdech.  Arabská  část  SDF může  zůstat a dostala  od  USA  záruky!!!,  zatímco Kurdi musí zmizet. A  navíc zanechat  na  SVÉM  území SVÉ těžké zbraně.

Doplněk:

Tenhle text byl psán už minulý čtvrtek.A  stále odsouván kvůli Brexitu. V mezičase  se mnohé změnilo, takže  Kurdové už zjistili  beznadějnost  svého postavení a jejich milice opouštějí region. Přesně  , jak  už v  roce 2016 předpověděla paní velvyslankyně  Filipi. Spojili se protinimvšichni. Úplně  všichni. I ti, kteří jsou jinak vzájemně  nesmiřitelní. Ale pokračujme článkem, tak, jak byl před 5-tidny napsán.

Nevěřím,  že  by  nikomu  v Trumpově  přímém okolí  nedocvaklo,  že  odchod  ozbrojených  kurdských  formací  prakticky  znamená  nastartování  etnické  čistky! Arabové z regionu  už se postarají o to,  aby  „vysvětlili“ neozbrojeným kurdským  spoluobčanům to samé,  co kosovští  Albánci Srbům v Kosovu. Výsledek  bude  zdrcující.

Ostatně  ví to i největší jestřáb  v současném americkém Kongresu -senátor Lindsey Graham

Co na  to  SOHR – Observatoř  pro lidská  práva  v Sýrii?  Co na  to  všichni ti starostliví dobrodějové,  strachující se o  Syřany pod  Assadvou kontrolou?  Co na lidskoprávní organizace celého světa?Co na to prominentní pašeračka  migrantů do Evropy  Racketteová?

Jsem  založením  technokrat a  tahy  tzv. technologů  moci jsou mi normálně  docela  pochopitelné a   občas  na ně hledím s pochopením. Ale  tenhle případ? Ten je prostě  odporný! Totálně  odporný a  odpudivý!

A jak už jsem napsal minule – dokonalá ilustrace  toho, co prakticky  znamená  heslo  Radši se mýlit s  USA, než mít  pravdu s… Kurdové  se  s USA  nadšeně  zmýlili!!!! Aby nakonec volali Assadovi o pomoc, že  chtějí  mít  přeci jen pravdu s ním! Jistě jsou a ten omyl a jeho současný  výsledek rádi, jak tvrdí  čeští správní a nejsprávnější!

A  aby  tomu  všemu byla nasazena  koruna,  tak Erdogan se vyjádřil v tom smyslu,  že  USA  jsou zodpovědné  za  to, že se  Kurdové vypaří, do konce přerušení palby,  ze svých vlastních území!

Američané za  tohle  zaplatí v dlouhodobém horizontu  šílenou cenu. Stejně jako je a bude  proti nim  stále používáno  vystoupení Colina  Powella  v  RB OSN před  druhou  válkou  v Zálivu, obdobně  napříště   bude  pracováno s  tím, jak  podvedli  Kurdy!

Nějaké spojenectví  v  různých konfliktech  si  s nimi  leckdo rozmyslí. A  to nikoli dvakrát, ale rovnou šestkrát. To ovšem  se týká jen těch, co  mají v hlavě  funkční mozek. Nikoli tedy  doktrinářských  fanatiků typu Janda, Kolář  a spol. Ti už  si dávno našli  výmluvu – zrada  YPG  není  žádná americká zrada, protože  YPG  jsou  těžce indoktrinováni extremním  marxismem. Takže  je  to vlastně  nekompatibilní entita – nepřítel.

Tím je  pro ně ta  zrada  vyřízená.  Zajímavé ovšem je, že  když  YPG  nesla, v podstatě  sama,  tu nejkrvavější  část  boje  s IS – na  zemi,  krvácela a umírala, tak její  marxistická  orientace nikomu nevadila  a naopak to  byli skvělí lidé a  hrdinní bojovníci!

Vím, že  už  jsem zase mimořádně  dlouhý.  Nicméně – ještě nemohu přestat. Mám  jednu drobnou, ale důležitou perličku,  s  kterou  nikdo, s  výjimkou  malých specializovaných  webů, nepracuje.

Mainstream  přinesl  informaci,  že  Američané  ze  Sýrie  ustupovaly  tak překotně,  že  leckde  zanechaly  neporušené  základny, zásoby  jídla  atd. A v cementárně  francouzského koncernu Lafarge, uprostřed  kurských  území, pak  netknutou  velitelskou centrálu  a především sklad  zbraní a munice.  Takže  USAF  poslala  F15,  aby  tu cementárnu, vlastně  velitelské stanoviště  a  ty  sklady  srovnala se zemí. Tolik mainstream.

Co ovšem nikdo nepotřeboval obecnému publiku  sdělit  je  skutečnost,  že  právě  tato cementárna  byla  široko daleko  vůbec  největší.  Má  mít, přesněji   měla,  stejnou produkční  kapacitu  jako  šest v pořadí  dalších  nejvýkonnějších  syrských  cementáren!!!! A  hodnota  této  francouzské investice prý dosahovala  680 milionů  USD. Čili  nějakých cca 16 miliard  korun. Dnes  je  v troskách, protože  zkrátka  US  Army  nestihla  odvézt svoje  věci….

Nikdy jsem Sýrii nenavštívil a nemám to ani v úmyslu. Ale  když  vidím  rozbitá  syrská  města, tak je  jasné,  že pro jejich obnovu  a také pro rekonstrukci všech možných sítí  bude třeba  cement. Mimořádně mnoho cementu!  Protože  středomořská  architektura  je  především o  betonových  stavbách všeho druhu.  Jeho, pro Sýrii klíčová a nenahraditelná  výrobna,  je  v troskách… Náhoda? Záměr? Nevím. Názor  si udělejte  sami! Fakt nešlo odvézt zpět ty  zásoby  střeliva a zbraní a ústup musel být tak překotný? On by si někdo troufl zaútočit na  Američany, kdyby  tam zůstali opár  dní déle, aby všechno naložili?

Pokud  by  nějaké jandovské bystré voko mělo za  to, že  Joshua  Landis je nějaký takový  putinovský  troll, sděluji,  že  se jedná  o profesora  University Oklahoma, kde vede Ústav  blízkovýchodních  studií!

O trochu výše,  v souvislosti s postavením Kurdů jsem se zmínil o české ambassadorce v  Sýrii, paní Evě  Filipi a jejím vystoupení na pražské konferenci o Blízkém východě z roku  2016.  V podstatě  není známé, protože  mainstream, s několika  málo výjimkami,  o tom zarytě  mlčel. Naštěstí se mi povedlo jeden pramen dohledat.  A  tenhle přehled uzavřu  několika  pasážemi z  jejího tehdejšího vystoupení.  Nikdo nemůže popřít, že  ona  tamní situaci, příčinám vzniku a neustálého rozšiřování konfliktu  naprosto kvalifikovaně  rozumí.

….Podle Filipi se o možné eskalaci konfliktu, který vypukl v roce 2011, vědělo, existovaly patřičné studie, ale západní mocnosti prý i přesto upřednostňovaly svůj plán k řešení situace….

….„V případě Sýrie se to skutečně nazvat revolucí nedá. Sýrie podle dřívější kategorizace patřila k té ‚Ose zla‘, společně s Íránem, ale Západ se jí snažil z té osy vyjmout a přemlouval jí, aby se zřekla spojenectví s Íránem. Takže to, co začalo v březnu 2011, byl výsledek snah, které nebyly příliš uskutečnitelné,“ míní Filipi…..

…. Během nepřehledného konfliktu využili všudypřítomného chaosu teroristé z nejrůznějších uskupení, které v oblasti usilují o moc. Zatím ve válce zemřely statisíce, pouze se odhaduje, že toto číslo nyní už překonalo hranici 300 tisíc zabitých…..

Přes diplomatický slovník a opatrné  formulace jasná  zpráva, co říkáte?!

Pokud  by  někdo z vás  chtěl  ještě  více informací, co tehdy  paní velvyslankyně  řekla,  pak  107 minutový záznam je k dispozici  zde:

 

Reakce  těch správných tehdy na  sebe nenechaly dlouho čekat:

Vysoce postavený český diplomat v ústředí NATO poslal koncem dubna do oběhu nezašifrovanou depeši/stížnost. Svým kolegům na MZV si stěžuje, že „unikátní informace zastupitelského úřadu Damašek a zpravodajská hodnocení konfliktu v Sýrii našimi službami se málokdy shodují s aliančními analýzami. Nezřídka jsou zcela odlišné.“

samozřejmě se jich tehdy  chytili  ti nejsprávnější a ještě  správnější ze  všech správných  v tuzemsku:

Ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský (na stránkách deníku Echo24.cz), místopředseda sněmovního výboru pro obranu Ivan Gabal (KDU-ČSL) a další se vyslovili pro okamžité odvolání české velvyslankyně v Damašku Evy Filipi. Žantovský, který ovšem upozorňuje, že jeho kritika není osobní, nýbrž politická: „Velvyslankyně už dávno nemá v Damašku co dělat. Její přítomnost vrhá hanbu na Českou republiku a hanbu na nás na všechny.“ 

Čas ukázal, kdo měl tehdy pravdu! Zajímalo by mne,  jak tihle  vzorní propagátoři hesla  Radši se mýlit  s  USA  vidí nyní situaci syrských Kurdů a turecký  vpád? Myslíte, že  se  aspoň chytili za  nos? Já  bych hádal, že  je  to ani nenapadlo, že  daleko spíše  začali zpívat  tu trumpovskou písničku,  že  to nejsou žádní  andílci a  naopak vůbec nanejvýš podezřelé  ultramarxistické  elementy, horší než  Islámský  stát…

A co na  závěr?chtělo by  to něco  hodně  a hodně pikantního v  souvislostí se Sýrií.  Máme něco takového?

Máme!

Třeba jedno naprosto nezpochybnitelné prohlášení vrcholného  světového lídra z roku 2013, ohledně  Assadovy budoucnosti:

„Narůstá dojem, že Čína a Rusko si uvědomují, že Assad již nemá budoucnost. Jeho čas skončil a v Sýrii musí existovat demokratická vláda,“ pravila německá kancléřka Angela Merkelová….

Přehrabovat  se  staršími výroky německé  kancléřky  je  vůbec  rozkošná záležitost.. Rozkšnájsemnapsal  – opravuji  bizarní!!!  Těžce bizarní!

V roce 2016 se dožadovala  bezletové zony  nad  Sýrií. Cituji

I současné situaci by pomohlo, kdyby  tam existovalo území,na které žádná z  válčících stran nepodniká nálety – tedy bezletová zona!

Jen dodám, že tehdy podpořila ptenhle požadavek, vyslovený tenkrát Ankarou.

Přirozeně , že v  zájmu  humanity, omezení utrpení civilistů  a zabránění exodu uprchlíků.

Jakpak to má kancléřka  dnes,s  bezletovou  zonou , nálety  tureckých letadel a masou uprchlíků ze severních provincií, kterých prý už je  na  200 000?Není takhle náhodu  zásadní rozdíl v tom, že  tehdy  syrská  armáda  zahájila  útok na  islamisty obsazené  Allepo? A dnes Turci porušují  znásilňují  územní celistvost  Sýrie.

Platí ještě její slovo,  že uprchlíci  ze  Sýrie  budou v  Německu vítáni?  Respektive  – platí to i pro ty  prchající před  Erdoganovou  armádou? Nebo  je  její náruč  otevřena  jen pro ty Syřany,  co říkají, že  utíkají před  řezníkem z Damašku?

Takže  docente  Chocholoušku, pošli chlapce i do Berlína!

DODATEK z úterního rána:

Hned po ráno jsem si pustil monitor dění v  Sýrii. Abych  zjistil, co se  stalo nového přes noc. Jestli náhodou  někdo nedostal záchvat zdravého rozumu. A  zjišťuji,  že  tohle opravdu nehrozí. Bohužel.  

Srovnejte si jen  twetty  amerického ministra zahraničí, obrany  a prezidenta! Kdo z  nich potřebuje  hospitalizaci rychleji?

Trump: Není nutné ,aby  američtí vojáci hlídali v  Sýrii ropná pole…Máme s Kurdy  dobré vztahy

Výstřižek1

 

Výstřižek

 

Další doplněk -úterý 10,00  hod.

Nekončící magorárna pokračuje!!!!!  Dvě  hodinky  jsem neviděl internet a ejhle – Trump znovu obrátil!

Část amerických vojáků v Sýrii zůstane!!!  A přeci jen  „budou  chránit ropná pole“!!!!  Před  kým?  Prý před teroristy.  No vzhledem k tomu,  že  ti jsou dávno  za horami, tek  před Assadem…

A  prý  zůstanou, na  žádost  Jordánska a  Izraele  Američané  také v  jižní Sýrii, kde je jedna poměrně  velká  enkláva, která ještě není pod kontrolou ústřední  vlády a  kde  se  tudíž také soustředili islamstičtí militanti!!!

Dodatek z úterního poledne:

Tenhle  hnus, co se  odehrává  v  Sýrii v přímém přenosu,  je  doslova nekonečný!  Stačí ob dvě  hodinky  propátrat internet a  člověk vždycky narazí na  další novou šílenost. V případě  toho, co vám nyní  chci představit – staronovou, potvrzující  to nejděsivější, co  jsem ve včerejším i dnešním článku o Sýrii napsal. Jde o status z FB stránky Markety Kutilové, která je momentálně  v Sýrii a zpravodajsky  pokrývá tamní dění. Se kterou také spolupracuje  ČT a konkrétně pořad  Reportéři ČT, takže  ji nikdo nemůže  zpochybnit.

Výstřižek

Dovolil jsem si určité pasáže  vyžlutit. Kutilová a její tým píše  zcela  jasně, že  krvavý  řezník Assad  a jeho lidé  jim v práci nijak nebránili. A kdože naopak nepovolil vstup – inu přece  hrdinní demokratičtí bojovníci proti Assadovi a… a  Bílé přilby. Včera jsem se ptal, kde jsou,jak to  že  po nich není  při turecké ofenzivě  ani vidu ani slechu. A  dneska od Kutilové čtu, že se tihle  univerzální dobrodějové a  nominanti  na Nobelovu cenu  míru jsou totálně nekooperativní a nepovolují přístup? Ačkoli jinak jim náš  svět na  slovo  věří, at publikují cokoli!!! O zvěrstvech  Assadovy  soldatesky  a ruských  žoldáků, o nasazení  chemických zbraní, prostě  úplně  všechno. A nyní tohle?

No co vlastně  divím,  četli jste někdy nějaké informace od  Bílých přileb z míst, kde útočili Američané a  západní koalice? Nebo Turecko,či islamisti? Já nikdy….  Až nyní od Kutilové.  Naprosto signifikantní a  vypovídající!

Druhé  vyžlucení se týče  toho,  kdo postavil Islámský stát na  nohy a  kdo jej  financoval a podporoval. Což se samozřejmě   ví už hezky  dlouho, ale  oficiální zdroje se k tomu staví  asi jak těžce podvyživený  k redukční dietě. Takže změna.

A třetí žlutá pasáž? Ve včerejším dílu jsem psal, že  turecký  útok a eventuální přesídlení  migrantů ze  Sýrie  nepředstavuje  nic jiného,než tu nejhorší etnickou čistku. Bohužel to Kutilová potvrzuje.  čtvrt milionu lidí na  útěku  /dosud/ a  co dělají  ti,  kteří proud  uprchlíků  lepili na  čelo  řezníkovi z Damašku a Rusům?  Co dělají právě  nyní, ptám se znovu?   

                                                                    NIC!!!

A ani trochu se za  to  nestydí!

Ovšem včera přišla  nová německá ministryně  obrany  Annegret Kramp-Karrenbauer přišla  se  světobornou myšlenkou, že  evropští členové  NATO  by  měli  na  severu  Sýrie vytvořit  tzv.bezpečnou zonu. Aniž by  se ptala, co tomu říká  syrská  vláda!  A zřejmě  tak hodlá posvětit  nucené transfery obyvatelstva z /do oblasti. Za to to hodlá  konzultovat s  Francií,Británii, USA a  Tureckem.  

Důležité pro ní  je,aby inicitiativu neměli jen  Erdogan a Putin – dnes jednají v  Soči,ale  aby  Západ  a EU  hrály důstojnou roli!  Jo a  syrští migranti prý podle ní NESMĚJI  být přemístěni bez  svého souhlasu!  A  Bundeswehr  by tu  bezpečnou  zonu pozoroval zejména z letadel…. Kdybyste náhodou  mysleli, že  si to cucám z prstu, tak tady němčináři najdou  pětiminutové video, kde  si to mohou poslechnout naživo…..

Chocholouška  už  volat nebudu. Tohle  nemůže  pobrat. Jdu  si  dát pořádného panáka a  vypínám stránky  referující o Sýrii…

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.