Omluva čtenářům Kosy


Právě mne  přítel Germanicus  upozornil  na  to že  ústřední  citát  dnešního článku Kosy

Voltaire, zloději a politici

nemusí pocházet  od  Voltaira.S  tím, abych si autorství prověřil. Učinil jsem to a  zdá se,  že  pochybnost je  na místě.

Jestliže  zveřejním cokoli, co se ukáže  následně  jako pochybné či mylné, okamžitě  vydávám omluvu.  Jako v  tomto   případě.

Takže  vážení Kosíři – omlouvám se,že  jsem  uvedený  citát

„V životě potkáte dva druhy zlodějů. Obyčejného, běžného zloděje, který vám ukradne peníze, vaši náprsní tašku, hodinky, vašeho koně atd. Druhým typem je politický zloděj. Ten vás připraví o vaši budoucnost, o vaše sny, o vaše znalosti, ukradne vám váš výdělek, vaše vzdělání, vaše zdraví, zbaví vás síly a energie, a nakonec i vašeho úsměvu.

Velký rozdíl mezi těmito dvěma druhy zlodějů spočívá v tom, že obyčejný zloděj si vybírá vás, aby vás připravil o to, co vám patří, zatímco politického zloděje, který vás pak připraví o všechnu vaši životní perspektivu, si vybíráte vy sami.

Další velký rozdíl (a nikoli poslední) mezi nimi je ten, že běžný zloděj je obvykle policií stíhán, zatímco politický zloděj je obyčejně policií chráněn.“

bez ověření původu spojil s Voltairem.

Nicméně zveřejnil jsem  jej NIKOLI  kvůli jeho údajnému  autorovi, nýbrž  KVULI  SDĚLENÍ,  které obsahuje. A udělal bych  to znovu. Přirozeně  bez Voltaira.Protože ten  je, na  rozdíl od   od jména  jeho domnělého či skutečného autora -NEPOSTRADATELNÝ a  významově  ZÁSADNÍ. Jak ostatně  prokázala  i  anketa  v původním článku.

Dokonce  si dovolím, vyslovit  kacířské podezření,  že  Voltaire  by   rozhodně proti spojení  svého jména  s   právě  tímhle  citátem  asi nijak razantně neprotestoval.

Ale   tím nechci nijak devalvovat svou povinnost  omluvy  směrem k vám. Ještě jednou  – omlouvám se  za mylnou informaci.

Nakonec  si  neodpustím jednu pikantnost.  Jak jsem zjistil  při ověřování pravosti citátu,  v tuzemském informačním prostoru s  ním jako první vyjel Pavel Chrastina  v jednom svém textu  pro Neviditelného psa.

Jedním z hlavních popíračů  Voltairova  autorství tohoto citátu, je můj  oblíbený  portálek Manipulatori.cz Konkrétně  zde.

Tvrdě  si podávají Chrastinu, že  jako neví, nezná, a je  to vůbec  dement. Právě kvůli vá  onomu autorství.  Zkrátka  rajtují  na  jménu ne/autora. Jako by  právě  tohle  byl středobod merita  Chrastinova /mého článku/.  Sděluji  znovu – Manipulátorům.cz a všem podobným, že  autor  je  v kontextu postradatelný. Smysl toho citátu, ať už  jej vymyslel kdokoli  – V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ!

A v souvislosti s Kosou  je  to až pitoreskně  směšné. Nejméně  2x  už jsem dokázal, že  Manipulátoři.cz a speciálně jejich vydavatel Cemper- lžou.  Nevšiml jsem si, že  by  uveřejnili alespoň nějakou malou omluvu.

Já si  tuhle  nestydatou aroganci  vůči svým čtenářům  rozhodně nechci a nemohu dovolit.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.