Případ Navalný – plno jednoduchých otázek,které nikdo nehodlá odpovědět


Kancléřka  Merkelová  včera na  tiskové  konferenci, když  se vyjadřovala  ke  zjištění, že   ruský opozičník Navalnyj byl  otráven  bojovým nervovým plynem ze   skupiny jedů  novičok. K tomuto závěru  nedospěla  klinika, kde je Navalnyj ošetřován -berlínská   Charité, ýbrž  speciální laboratoř  Bundeswehru, doslova prohlásila:

„Wir erwarten, dass die russische Regierung sich zu diesem Vorgang erklärt. Es stellen sich sehr schwerwiegende Fragen, die nur die russische Regierung beantworten kann und muss.Die Welt wird auf Antworten warten.“

Očekáváme, že  ruská vláda  tento  případobjasní. Existují zásadní otázky, které může a musí objasnit jen  ruská vláda.Svět  na  tyto odpovědi čeká.

Na závěr  prohlásila, že se jedná  o Giftmord – tedy  vraždu jedem a že  Navalnyj “ sollte zum Schweigen gebracht werden“,

Kancléřka  Merkelová  má  pravdu, když  říká, že  tento příběh  je plný   otázek, Opravdu zásadních. Já  sám jich mám  celou řadu.Nejsem si ovšem jistý, na  rozdíl od kancléřky,  jestli právě  ruská  vláda je jejich  adresátem a tudíž  ani od ní  nečekám odpovědi. Očekával bych daleko spíše, že  na ně odpoví  ti, co  mají jasno. Především proto, že  ty  otázky  jsou ač  velmi jednoduché -ultimátní.  Bez  jejich  spolehlivého a  úplného zodpovězení  se nelze   v tomto případě dobrat vůbec  žádného závěru. Ba co horšího – při zodpovězení špatném  riskujeme  celoplanetární katastrofu. Jak  si dovolím dovodit v  samém závěru.

Merkelová  má jasno, její ministr  zahraničí  Maas, vládní mluvčí  Siebert a celá plejáda německých politiků  také. O  mediální scéně napříč  euroatlantickým okruhem nemluvě. Kancléřka  šla  tentokráte  tak  daleko, že  vyslovila  názor, že  klasická  diplomatická  reakce typu vypovězení  členů  ruského zastupitelského úřadu představuje  příliš  vágní odvetu a  vyzvala  EU a NATO  k jakési, blíže nespecifikované  společné odvetné reakci. Tedy  zřejmě  další  protiruské sankce.  Z   tónu jejího prohlášení tedy dovozuji a  více méně  je  to  už nikoliv naznačeno, nýbrž  řečeno  že:

1- Navalnyj  byl  otráven

2-otráven proto, že  svou opoziční činností ohrožoval  současné  ruské vládní struktury a především Putinba

3- Putin či někdo z jeho nejbližšího okolí vydal přímý  rozkaz, aby  Navalného zlikvidovali

4-tajná služba  úkol přijala a  realizovala

5- použila k tomu, tak  jako v případě  Skripala  nejjedovatější  látku  na zeměkouli – novičok

6- ovšem i tentokrát  to zpackala, protože  Navalnyj útok tou nejjedovatější látkou na světě  – novičokem,přežil

Snad  není na nic podstatného  zapomenuto.

Vraťme  se  na začátek  celého incidentu, do  20. srpna  2020. Na iDnes  se píše  toto:

Vůdčí osobnost ruské liberální opozice Alexej Navalnyj byl podle své mluvčí Kiry Jarmyšové otráven před svou cestou z Tomsku do Moskvy. Letadlo s ním muselo nouzově přistát, když se mu udělalo nevolno. Nyní leží v bezvědomí v nemocnici a má být letecky převezen na léčení do Berlína.

„Předpokládáme, že Alexeje otrávili něčím namíchaným do čaje. To bylo to jediné, co ráno pil,“ napsala na Twitteru Jarmyšová. „Alexej je nyní v bezvědomí,“ dodala. Leží podle ní na jednotce intenzivní péče….

….Lékaři dělají nejen to, co mohou, ale reálně se snaží zachránit mu (Navalnému) život,“ řekl zástupce primáře Anatolij Kaliničenko podle listu Kommersant. Stav pacienta označil za stabilní a prý se pokročilo ve zjišťování diagnózy, ale nic konkrétnějšího nedodal…..

„Letadlo s první pomocí a specialisty na pacienty v bezvědomí odletí večer,“ řekl Navalného spolupracovník. „Pokud je Navalnyj ve stavu, že bude moci být převezen zítra (v pátek) ráno, letadlo jej okamžitě dopraví do Berlína. Jeho manželka ho bude doprovázet,“ dodal.

O  den později, tedy  21. srpna  stejný iDnes přináší toto zpravodajství:

Stav ruského opozičního předáka Alexeje Navalného se stabilizoval a může být ještě v pátek přepraven do zahraničí, uvedli podle agentury TASS ruští lékaři z nemocnice v Omsku. Tam už čeká německý letoun, který má politika převézt do Berlína. Mluvčí Navalného tvrdí, že byl otráven. Lékaři zatím v jeho těle jed nenašli….

…Informaci o tom, že Navalného je možní přepravit do Německa, potvrdila podle agentury DPA i Navalného mluvčí Kira Jarmyšová. Politik už není podle lékařů v ohrožení života, ale zůstává v umělém spánku, informoval dále podle agentury Reuters jeden z lékařů sibiřské nemocnice.

Německý letoun, který ho měl dopravit na léčení do Berlína, přistál na omském letišti. Přicestovali s ním i němečtí lékaři, kteří pak konstatovali, že pacient je schopen transportu….

…„Máme několik pravděpodobných diagnóz. Zvažujeme i možnost otravy, ale zatím jsme nenašli stopy jedu v jeho krvi ani moči,“ citovala agentura Ria Novosti zástupce vedoucího lékaře omské nemocnice Anatolije Kaliničenka. Podle něj jsou vzorky zkoumány v Omsku i v Moskvě.

Vedoucí lékařů nemocnice v Omsku Alexandr Murachovskij v pátek později podle agentury Interfax řekl, že hlavní „pracovní diagnózou“ je metabolická porucha, která vyvolala prudký pokles hladiny cukru v krvi. Podle něj už lékaři vyloučili mrtvici, infarkt či virové onemocnění, včetně nákazy koronavirem. 

V těle nebyly zatím objeveny stopy jedu. Na kůži a oděvu se sice našly chemikálie, byly to ale běžné látky, jako například z plastových kelímků, uvedl vedoucí lékař.

…manželka Navalného vyzvala v dopise ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, aby umožnil převoz jejího muže do Německa. Dopis byl zveřejněn na sociálních sítích a zaslán přímo do Kremlu, uvedla agentura Reuters.

…Vláda německé kancléřky Angely Merkelové prozatím nevylučuje otravu jako možnou příčinu zdravotního kolapsu ruského opozičního předáka Alexeje Navalného.

Nyní, když máme k dispozici všechny  podstatné informace otevřených zdrojů  z prvních  dvou  dnů  případu  Navalnyj,  se mohu,  v kontextu včerejšího prohlášení Merkelové  a vodotěsného výroku  speciální laboratoře Bundeswehru,  ptát  na  skutečně  naprosto triviální nejasnosti,  bez jejichž  stoprocentního zodpovězení  nelze  přijmout  závěry, ke kterým bombenfest /po česku skálopevně/  dospěli  v Berlíně. Podotýkám, že  já na  ně  odpovědět  neumím a  není to  ani mým úkolem.  A také s naprostou vážností  konstatuji, že neodmítám  verzi, že podle níž Putin vydal rozkaz  odstranit Navalného,   ovšem jen  tehdy, když  někdo   dodá naprosto jasné a   průkazné odpovědi  na  následující  katalog  mých jednoduchých  dotazů:

-proč  by  Putin, po tom co prosadil hladce  změnu  ústavy, kterou mu následně  odsouhlasilo i  všelidové  hlasování, jenž  mu garantuje  další  dvě období v  úřadu prezidenta a to až do roku 2036, jestliže  se rozhodne kandidovat a  podrží si podporu většiny  voličů,  volil vraždu opozičního  kritika jako prostředek udržení  u moci? K čemu jeho smrt potřeboval?

– opravdu se Putin a jeho suita  musí obávat právě  Navalného,když …když na  stránkách  české  verze  CNN  je  k dispozici následující  článek

Analýza: Navalnyj není ruský Havel. Obhajuje anexi Krymu a uráží Gruzínce

z kterého vyjímám pasáž hovořící o  tom, jakou podporu, podle této nezávislé výzkumné organizace, která   se  v Rusku musí vykazovat, díky  svému financování jako zahraniční agent, mezi  voliči Navalnyj disponuje:

 

Podle průzkumů nezávislé sociologické společnosti Levada Centr má Navalnyj stejnou podporu, jakou má dnes expremiér a exprezident Medveděv, to jest okolo dvou procent.  Nehledě k tomu, že  …Ačkoliv je Navalnyj brán za předáka liberálního křídla ruské opozice, bojovníka za spravedlnost, v některých otázkách se silně vymyká ruskému opozičnímu diskursu…...Navalnyj není soudobým Andrejem Sacharovem, fyzikem a Nobelovou cenou oceněným bojovníkem za lidská práva, nebo snad ruským Václavem Havlem. Má spíš blízko k brazilskému prezidentovi Jairu Bolsonarovi,

Vedle toho dokonce  článek zcela  vážně  diskutuje možnost, že  Navalnyj je  Putinův  trojský  kůň a  kukaččí vejce.  Spekuluje nad  tím  samotná CNN, superhvězda  té  nejsprávnější světové žurnalistiky. Takže  se ptám –  jaký motiv k jeho vražd ě by  asi tak měl Putin?

-nepředstavoval  by  Navalnyj daleko větší hrozbu  mrtvý než  živý?

-opravdu  by  Putin z jeho smrti profitoval?  Neměl by náhodou  někdo užitek z takového aktu daleko větší?

-jak to , že  byl nyní zjištěn  novičok, když  klinika  Charité, po Navalného příletu  a  vlastních  diagnostický testech  indikovala  otravu inhibitorem cholinesterázy a v Tomsku mluvili  o úplně jiných diagnozách?

-jak to, že  ruská   vládní  místa  vydají příkaz  k likvidaci Navalného a  ten když  atentát  přežije je  transportován, s jejich souhlasem  do zahraničí?

-jak to,že  ho nezdržovali v  Rusku, aby  znemožnili  prokázání  otravy?

-jak to, že  o otravě  jako  možné variantě  hovořila  kancléřka  Merkelová  ještě před příletem Navalného do Německa?

-jak  to, že  letadlo  v němž  se Navalnému  udělalo špatně  vůbec  otočilo let  a přistálo v Tomsku? Jak to, že neletělo  dále ,například  s odůvodněním, že musí přistát  v městě  s lépe vybavenou nemocnicí,  aby  čin mohl být dokonán?

-zase  novičok?  Jako u Skripalů?  Jak je možné, že  selhal i tentokrát? Když se jedná  o  nejjedovatější  látku na světě, která  zabíjí ve  stopovém množství a v řádu sekund, nanejvýše  desítek sekund? Když  mu nemohl  být  podán  příslušný  antidot, neboť nikdo  netušil, že  jde o otravu a  dokonce novičovem navíc na palubě  letadla? Jak to, že  vůbec  ten superjed nezabíjí?

-nebo je  snad  špatný můj předpoklad, že nikdo  netušil, že  Navalnyj se  stane  obětí  atentátu jeden novičok  a antidot mu  v případě prvních náznaků zdravotních problémů podán  byl?

-jestliže  ano, kdo to  dokázal a disponoval takovouto předvídavostí a  kde a kdy  si jej opatřil?

-byl li to novičok,  jak mohla jeho  mluvčí tvrdit, že  Navalný se otrávil/otrávili jej  čajem, když  nic jiného  od  rána nepožil? časová disproporce je  nikoliv  sekundách, ale rovnou hodinách!

-pokud  se jeho mluvčí  dopustila  omylu a  čaj nijak s otravou nesouvisí,  jakým  způsobem a kdy se Navalnyj dostal do kontaktu s novičokem?  Jak to, že  žádné obtíže nepocítil  nikdo jiný  z jeho okolí, když  jej neustále doprovázelo několik blízkých osob, jejichž úkolem byla osobní ochrana  Navalného? To už k novičoku a šetření kolemněj  nejsou třeba  speciální ochranné obleky  jako v Británii?

Znovu opakuji –  bez potíží přijmu  variantu  s  tím, že    Putin  nechal odstranit  Navalného  a  hodlal na  něm  spáchat, jak  tvrdí Angela  Merkelová – Giftmord.  Ale nikoliv  do  té doby, dokud  beze  zbytku  nepřijdou  naprosto  neotřesitelné odpovědi na   soubor  jednoduchých otázek, který jste právě  přečetli! Přiznávám, že  nerad, ale   učiním tak bez váhání.

Nyní musím vysvětlit proč nerad. Nikoliv  ze  sympatií k Rusku  či Putinovi osobně. K politikům mám  stále  a  rapidně  stoupající nedůvěru. Včetně těch ruských.  Právě proto nerad!

Protože  když  někdo předloží věrohodné odpovědi, pak  nutně musím  dojít  k jednoznačnému závěru -Putin a  lidé kolem něj  jsou beznadějně  krvelačná banda  neukojitelných, dědičně zatížených vrahounů, kteří se neštítí  čehokoliv. Jsou posedlí mocí  a  světovládou, odhodláni  jít  přes mrtvoly, kdekoliv, kdykoliv a v jakémkoliv  měřítku.  Dokonce přes  hekatomby  mrtvol.  To je jen otázkou  času.Kdo  zavraždí/nechá  zavraždit  jednoho člověka,  klidně totéž provede  v jakémkoliv  měřítku. Jen proto,aby  získal světovládu. Nezastaví se před ničím. Jen je  zatím nešikovný, neuvěřitelně  nešikovný, protože  jeho  vrahouni  zatím  všechny  úkoly  buď  úplně  zpackali nebo se při nich nechali  chytit  či identifikovat!

Šílenec  a maniakální vrah bez  skrupulí, kterým Putin,  jako ten  kdo  nařídil odstranit  Litviněnka, Politkovskou, Magnitzkého, Němcova,  Spripala, Changošviliho a  nyní  Navalného, je do té míry  psychopat, že se nezastaví před ničím a  žádná blamáž a  sankce  ho neodradí od nařízení příští vraždy  či  vražd.  Prostě jeho posedlost mocí a zabíjením se  stále  stupňuje….

Pak si musím položit  jinou otázku a  se mnou by měl celý svět – jak dlouho asi potrvá,  než  se  ruský prezident  dostane  do stavu, že  mu  ty  totálně  zpackané atentáty  vůči nepohodlným   osobám  začnou  vadit  do  té míry, že  změní  modus  operandi. A  to zásadním způsobem.  Protože není omezován  žádnými vnitřními korektivy a  zcela  evidentně  nedisponuje  žádným  pudem primitivní sebezáchovy,  protože jinak by  už  dávno s tím vražděním přestal,  či  donutil své vrahouny  odvádět  „práci“  jednak opravdu smrtonosně,  ale  především  tak, aby  se nedali chytit, identifikovat, vystopovat, se nutně  dostane  do stádia, kdy  nechá aktivovat  celý  smrtonosný  ruský  jaderný arsenál a  světu oznámí – buď mi všichni ve všech  nebo alespoň vyjmenovaných  zemích  jako např. USA, Británie,Německo, Francie, atd. atd., odevzdáte moc  a vládu a veškeré vaše zdroje  do tehdy  a tehdy nebo v opačném případě  odpálím svoje  termojaderné  rakety! Ty, na rozdíl  od mých zabijáků a jejich jedů fungují  spolehlivě.  Na  životě  mém ani ruských občanů mi nijak  nezáleží. Chci veškerou moc!!!

Míním to naprosto vážně – je  to přece  bezskrupulozní seriový vrah,  jenž nemá  žádný pud  sebezáchovy, naprosto postrádá elementární logiku a  jakékoli lidské city nebo ohledy, jediné, co jej  doopravdy  zajímá je posedlost  osobní mocí. V celosvětovémk rozměru!

Takhle mi  dlouhodobě  vychází  jeho profil po všech těch Litviněncích, Magnitzkých, Němcovech, Politkovských, Skripalecha  nyní  i  Navalném.

Takže  otázka poslední

  • jak dlouho  asi potrvá,  než  se  Putin dostane  do stádia  naprostého  a  celosvětového psychopata, který vsadí  vše na jednu  kartu – buď  se mu celý  svět  vzdá a podrobí  nebo on odpálí  ruský  jaderný  arzenál a  zeměkouli zničí, když nedosáhne  svého?  Prostředky  k takovému  vydírání  disponuje. To nelze popírat….. Případná jaderná odveta jej nezastaví.Naopak  zakalkuluje  ji. Kdyby totiž  ruská  jaderná triáda  selhala jako novičok,  tak americká odpověď  spolehlivě vykoná přesně  Putinův globální   záměr zničit lidskou civilizaci.

I na  tuhle  otázku, respektive  – zejména  na ní,  bych rád, od těch, co mají,jako obyčejně  dávno a  dávno  zcela  jasno, znal  odpověď.  Nikoli jen  ve  svém, ale především v jejich zájmu! Protože  ke  stejné, celoplanetární katastrofě  se snadno, či lépe  – ještě  snadněji  dobereme  tehdy, když by  se ukázalo, že  obvinění Ruska, Kremlu a Putina  jsou  falešná, že  za pokusem o Navalného vraždu  stál někdo úplně  jiný,  či že  šlo o operaci pod  falešnou vlajkou,eventuálně o předem zosnovanou provokaci  nebo  cosi podobného.  Rusko neprávem zatlačené do kouta velmi snadno přijde o manévrovací prostor. A  pak..??? Pak už zbývají jen ty  rakety.

Takže  vodotěsné odpovědi na moje  otázky prosím! A hodně rychle!

 

 

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.