Byl/je CoVid jen chřipčička, která nijak nezvedla počty zemřelých? DOPLNĚNO!!!! Znovu DOPLNĚNO!!!


Včera mne  jeden z kolegů nazval  příslušníkem sekty  svědků  CoVidových.  Chtěl tím říci  nejspíše  to, že  patřím mezi nezodpovědné  panikáře, kteří  podléhají, na  rozdíl od něj, hysterii  z koronaviru, ačkoli je  to něco jako chřipka, která přichází každoročně  a také sem tam zabíjí, aniž by  si z  toho někdo dělal  vrásky. Prostě, že  vlk na stará kolena zhysterčil.

Nemá smysl verbálně komunikovat. Známe  se.  On bude přesvědčen o své / pro mne nesmyslné/ pravdě  ať  napíši cokoliv.  Jediné, co nejde  nijak okecat  jsou tvrdá  čísla. A  grafy. Dnešní Kosa  bude velmi sporá na text, protože  odprezentuje jen a jen grafy, které pro jejich jednoznačnost netřeba  ani komentovat. Jde o dlouhodobě  sbíraná  data  o ročních úmrtích v  Evropě a jednotlivých evropských státech. Od  roku  2016 do dneška. Takže  snadno lze  doložit, zdali  koronavirus  přinesl markantně  více úmrtí  než  je běžně v Evropě zvykem,  zda přestavuje  velmi nebezpečný rizikový  fenomen nebo se skutečně jedná o vyhysterizovanou, ale v podstatě  neškodnou chřipčičku. Názor si udělejte  sami.

Za  link a  data  děkuji kosíři MR

Takže  nejprve  si dáme  celková  data  za  Evropu / výběr  24 států/ jako celek

Je  ten  nejvyšší ze všech vrcholů úmrtnosti  na jaře  2020 dostatečně  zřejmý  i pro koronavirové slepce? Snad  ano.

A přidám ještě  ,jak to v Evropě  zacvičilo s jednotlivými věkovými kategoriemi:

Chřipčička  jako  blázen! Není čeho se  bát! Od  věkové  kategorie  15-44 a pro všechny  starší!

A nyní to vezmeme  po jednotlivých státech.

Národní grafy  dávají zcela  jednoznačnou odpověd  hned na  několik otázek:

1- a především – je  CoVis  chřipčička nebo zcela  zabijácká záležitost?

2- pomohla  včas  zavedená  plošná opatření, včetně  nošení roušek, omezení pohybu a  hospodářského života  významně  utlumit  pandemii  či nikoliv?

Na jedné straně  jsou s táty, které nutná tvrdá opatření  provedly  včas  – ty mají  křivku  roční úmrtnosti bez  jakéhokoliv  výkyvu. Na  té  druhé jsou pak země, které ke koronaviru přistoupily  lehkovážně  až  ignorantsky  – Itálie, Británie, Španělsko, Francie, Belgie, Holandsko, Švédsko Irsko.  Koronavirová úmrtnost  bleskově  překonala  jakékoliv  u nich ve  sledovaném  období dříve zaznamenané  rekordy  úmrtí.

O to tragičtější je  současná  bilance  České republiky. Kdy  kvůli  politicky  marketingovým zájmům  Andreje  Babiše  si zřejmě prožijeme  svůj  černý  smrtící vrchol koronavirové pandemie, ačkoli  se ji na jaře podařilo v podstatě  vynulovat. Ale  co jsou  úmrtí  českých občanů proti  interesu Andreje  Babiše,aby neprohrál v krajských  volbách, tím že  by omezil zájmy  rozmazlenců, co nutně  museli do Chorvatska, co chtěli zakalit v  nočních klubech, co jim vadila  rouška a  to že nemohli šopovat  v  nákupních  centrech, co je prostě    cokoliv obtěžuje?

Hlavně  aby  Babiš  neměl méně  hejtmanů  než posledně ! To je  v kronavirové krizi to vůbec pro Českou  republiku a její občany to absolutně  nejdůležitější.

Mne  zajímá a bude zajímat počet těch, kteří za  to zaplatí  životem. Koronavirus opravdu NENI  chřipčička. Podle  University  Johna Hopkinse je  smrtící potenciál koronaviru  3-20krátvětší než  běžné chřipky. Reálná  velikost závisí na  spoustě  lokálních a  specifických podmínek.

Tímto  zdravím  autora  včera  otištěného  mailu o Svědcích  CoVidových!

Dodatek  z  pátečního rána:

Sedám ke klávesnici a psaní tohoto dodatku mimořádně  nerad. Musím. Je překročena hranice  3 000 nově nakažených za  den.  Číslo o němž jsem nikdy  neuvažoval jako o realitě -50% mezidenní nárůst…. Nereagoval bych a netvořil  žádn  dodatek k dnešním grafům. Kdyby mi nedošlo, že  právě nejspíš  dostalo rozsudek smrti  nejméně  30 z nás!

Stojím si za  tímhle  tragickým tvrzením! Úmrtnost na  koronu je  u nás, respektive  dosud  byla  asi 1%.   Takže  těch 30 rozsudků smrti je na beton! Jestlipak si to uvědomují chřipčičkáři? A klidně může být  hůře. Tuzemské 1% se opírá o jarní data, kdy  systém  díky  tvrdému lock downu situaci  zvládl.  Je  ještě někdo ochoten  tvrdit, že  v Babišlandu to  i nyní zvládáme? Jaká je pravděpodobnost, že  udržíme  alespoň to 1%  denních rozsudků smrti? 

Druhý dodatek z pátečního dopoledne:

Minulý týden  jsem si dovolil napsat, že  ČR v počtu nakažených za  den už vyrovnala  Indii. Stát  se  nesrovnatelně vyšší  hustotou obyvatelstva  a mnohonásobně nižšími hygienickými standardy. Některé z  čtenářů to evidentně popudilo.

Takže  si dáme  dnešní, respektie  včerejší  čísla denních přírůstků:

ČR  3130 kousků

a Indie?

A hned potom čtu tohle:

Tak my máme  přes  3000 a v Číně s miliardou a půl obyvatel mají nový smutný rekord  32,slovy  třicetdva nových případů?

Nemáte  chuť  někomu  rozbít  ciferník, protože  něco je  totálně, ale  totálně  špatně?  Ale  kdybych dal průchod  svojí  agresi, pak bych se určitě  dopustil prohřešku proti LIBERÁLNÍ demokracii, že?  Té co tak schází Číně, co nutně musíme nyní vyvézt do Běloruska!  Jan to, že  ale  ti šikmoočkové bez té demokracie  připisují jen  32 a my příkladná liberální demokratura, poučující a  sankcionující jiné  má už  3x  více  nakažených za  den, než   hygienicky  zanedbaná Indie?!

Kde je Petr Kolář,aby mi to správně ideologicky  vysvětlil? Jo, vlastně, vím, kde je – dělá přece poradce  Andreji Babišovi. Takže  už se přestávám divit, že mi máme  denní nárůst 100x větší než  v Číně!!!  My si  děláme starosti o Hong Kong!  Chápu. To pak není na CoVid  čas!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.