Jaký je rozdíl mezi 11.únorem 2021 a 25. únorem1948?


Každý  z nás  slyšel stovky, možná  tisíce,  více  či méně povedených  vtipů, začínajících stejnou  otázkou, kterou čtete  v  v nadpisu dnešní Kosy -víš jaký je  rozdíl mezi….

Jenže  tenhle sloupek v  žádném případě není sebeméně míněn jako vtip! Už proto ne, že  je  datumově  ryze  aktuální.  – únorový komunistický převrat proběhl přesně  před  73 roky! Na den přesně. Kdy se  Kléma, co měl pod  čepicí,  vrátil z Hradu… a na  40 let bylo vymalováno! Na  příštích  41 let….

Dnes  žádné milice nepochodují městem,  nezasedají žádné akční trojky  či pětky, odhalující  buržousty a zrádce,kulaky,nehrozí nám  žádné  politické procesy.  A přesto tvrdím, že  mezi  současným únorem a  tím  Vítězným z  před  73 let je  až překvapivá shoda!

Dnes  nám zde  dupe  koronavir. O  nic menší hrozba. Či spíše větší.

Počet paralel se najde mezi 11.únorem 2021 a  25. 2. 1948 je  až neuvěřitelně  rozsáhlý.  Tedy mezi 73 let starým komunistickým pučem a  dnešní  covid pandemií.

1-jde o den národní  hanby, vyvolaný selháním politických elit

2- o fatální selhání  demokracie a jejích mechanismů   v  klíčovém okamžiku mimořádné velké krize  historického rozměru

Pro ty  co mají  krátkou  paměť a  řeší, co jako mimořádného a pro Česko osudového, se stalo před  pouhými 14 dny,  dodávám, že  to je přesně ten den,  kdy  vláda nesehnala  ve  sněmovně  většinu  pro prodloužení nouzového stavu. A  tím ztratila technickou možnost  řešit   nějak trochu  účinně  covidovou  pandemii  v její vrcholné kritické  fázi.

Ale pojďme se nejdříve podívat na ten další  neuvěřitelný počet paralel, charakterizující  tehdejší  a dnešní politickou situaci:

-stát prochází  bezpříkladnou, dosud  nepoznanou krizí, kterou je  ale potřeba  zvládnout  efektivně a především rychle

-vyhrocený boj o moc mezi stranou vůdcovského typu a  tzv. demokratickým politickým táborem

-tzv. demokraté  s e chovají zcela nekompetentně

-blízkost  nadcházejících  voleb, všechny  partaje využívají  jakýchkoliv  prostředků, k tomu aby posílily  svoje  pozice. Dokonce  i tak, že se neštítí naprosto ničeho, včetně  sabotáží

-komunisté v  rozhodující roli. Ovšem  tentokrát v historickém paradoxu. Tehdy  se snažili získat  veškerou moc  ve státě, dnes už  hrají jen o to, jak se ještě jednou  udržet  vůbec v parlamentu. Tenkrát  i nyní jim patřilo hlavní slovo. V únoru 2021 představovali  onen  pomyslný  jazýček na  váze, který  rozhoduje o bytí a nebytí.

-národ  je  zásadně  a nesmiřitelně  rozdělen. Půl na půl. Na  ty, co stojí  za momentálním vládním hegemonem a  ty, co ho odmítají  za každou cenu. Oba  tábory  dávno rezignovaly  na  jakýkoliv rozum a  jediným kriteriem je jen  výhra těch jejich.

-centrální výkonná moc je oslabena.

-na Hradě sedí nemocný, mstivý stařec,  který „má plán“.

-moc leží na ulici a  čeká se  kdo ji zvedne

-hospodářství je v  komatu

-elementární  zájmy  občanů  jsou  každému  z aktérů  zcela ukradené.Včetně  základního práv a – práva na  život.

-výsledkem  současné politické krize  nemůže  být nic jiného,  než diskreditace parlamentní demokracie, protože poraženými budou nakonec  více méně  všichni. S výjimkou  několika  desítek těch, kteří jedou ve  velkých kšeftech s  dodávkami zdravotnického a  jiného  krizového materiálu

-politikářské elity  evidentně  nestačí na  úkol, který před nimi stojí.  Což platí jak pro současnou vládu a především jejího dominátora, tak pro  tzv. demokratické síly

-tehdy i dnes  žilo/žije obyvatelstvo v uzavřené zemi.  Tenkrát kvůli  železné oponě  vybudované únorovým vítězem, dnes  kvůli její virtuální  formě,  vytvořené  našimi sousedy, kteří s  českými lůzry  a packaly,správně,  nechtějí mít  nic společného. Jen se izolovat  před  jejich naprostou demencí.

-tenkrát  i dnes  se  všichni  podílníci na  té  krizi schovávají za  formální pravidla  demokratického procesu

-svět před oběma  Únory a po nich  budou dvě různé epochy

-za politické zmatky  a  přetahování  „mocných“  zaplatilo/zaplatí  životem mnoho a mnoho občanů  státu a  ještě  více jich  postihnou  dlouhodobé či trvalé následky. Jen těch,co to odskáčí kvůli novému, tentokrát  covid  vítěznému únoru bude  daleko více.

Už  vidím, jak se nejpozději teď  ten elffízl, co má  na starosti sledování Kosy, právě naježil a  začal se okamžitě ukájet  na  přidělení co nejmenšího počtu hvězd  v co největším množství. Tak si dáme  pár  čísel.

Začnu tímhle:

říkáte – děsivá bilance?  A  jak tohle  někdo může poměřovat s covidem?

První věta  sedí!  Opravdu – děsivá  bilance.  Ale  srovnání s  covidem více než  sedí. Rok 2020 přinesl nejvíce mrtvých  od  posledního  válečného -1945! Kvůli covidu  a  jeho nezvládnutí během podzimní a povánoční  vlny! Nějakých 15 000 nadúmrtí!

A sabotáž  tzv. demobloku a komoušů přišla  v situaci,kdy, kdy  zapisujeme  týdně přes  1000 nových zemřelých. Se  stoupající tendencí! Včerejší  čísla  říkala  toto:

dodávám, že  1.1.2021se statovalo z  čísla 12033!!!! V průměru  140nových nebožtíků  každý den a  1000 za týden  s letopočtem 2021….

Mrtvých,za jeden  jediný rok na koronu  je  tady  2,5 x více než  za celých  40let vlády  komoušů. Díky nekompetenci, lhostejnosti a flákačství politikářů. Kolik jich přibude do jen do konce roku? 20 000? 40 000? 50 000? 100 000? Více? Nikdo netuší. Každé číslo může  být správně!  Vůbec nezkouším  odhadnout počet  těch, co po covid odnesou dlouhodobými  či trvalými velkými zdravotními komplikacemi, které si dovolím postavit  na roveň těm,kteří se  dostali do komunistických kriminálů.   Ale nepochybuji  že  jejich počet hravě překročí  těch 250 000 politických muklů!

A  v téhle  situaci si většina  poslanců ve  sněmovně  dovolila  odejmout  vládě  v podstatě  jediný proticovidový  nástroj, kterým disponovala!

Kvůli svým podlým zištným  volebním cílům…..

A  vedou  bezpříkladně  stupidní  řeči  – že  jako ten nouzový stav  šíření covidu  stejně nijak neomezil!  A  jsou schopni to to dokázat?  Aspoň  trochu?  Já si totiž myslím, že  bez těch omezení  bychom  už dávno čelili daleko horšímu covidovému skore!

Jenže    mezi 11. únorem 2021 a 25.02.1948 existuje i pár  rozdílů. Zásadní  jsou tři. Jeden  pozitivní a  dva  silně negativní.

Nejdříve ten  pozitivní. Sabotéři  z opozice narazili na svoje  vlastní hejtmany. Ti, když zjistili,  co všechno by  se v  téhle  covidové beznaději na ně  nahrnulo, zařadili zpátečku  a k nelibosti  vlastních partají  se s  vládo dohodli, že  ta v nouzovém stavu bude pokračovat. Takže v konečném efektu

Z toho dva  týdny  starého textu  dám dva  výňatky.

Nejprve  toto:

Všichni hejtmanům můžeme poděkovat! A hluboce před nimi smeknout! Ne proto, že šli na ruku Babišovi, na tom mi čerta záleží a není to pravda. Oni řešili svůj zájem.To poděkování a smeknutí jim patří za to, že se nezpronevěřili svému elementárnímu poslání – chránit svoje občany, díky kterým jsou ve svých úřadech a že si i přes akutní politickou stranickou hysterii a masáž, dokázali zachovat selský rozum a jednat podle něj.Nikoliv podle Fialových, Rakušanových, Jurečkových nebo Bartošových not a především befelů.

To poděkování a smeknutí míním vážně i když v podstatě nemohli jednat jinak!

Stojím si za tím i dnes. Nebýt krajských šéfů, zejména těch z opozice, co si dokázali spočítat,která  bije,  už  Česko  jelo v dokonalém  koronachaosu. Jenž si zatím, podotýkám – zatím, nedovedeme představit!

Ale může  se ho dočkat  zítra pozítří, prostě kdykoliv. Protože  jsou ještě  další dvě  diference mezi únory  1948 a 2021!

První  představuje  senát!  Ten  se  díky  většině  rádoby osobností  z demobloku  překvalifikoval  z  parlamentní komory na inkviziční sbor, který je rozhodnut potírat  kacíře, tedy  vládu. Bez ohledu  na okolnosti a její konkrétní činy!
Snadno  to lze  dokázat.

Jeho  šéf  -VystrčTchajwan okamžitě, s novým nouzovým stavem, ho napadl u Ústavního soudu. Ostatní kazisvě.. omlouvám se  – ctihodní senátoři a senátorky  z opozice, se rozhodli, že se  svým předsedou nenechají  zahanbit,  Příležitost  k tomu  jim nabídl  tzv. pandemický  zákon, kterým,na  přání, ba   rozkaz  opozice ve sněmovně,měl být  nahražen nouzový stav.

V tom článku o hejtmanské  facce, jste  tehdy  mohli  číst tuto predikci  jeho projednávání a schvalování:

Protože přesně o tohle opozici půjde! Tedy zase vedle obrovské příležitosti žvanit, žvanit a zase žvanit. A získávat lacinou pozornost kamer. Ať vláda předloží, co předloží, opozičníci to roztrhají na kusy. S tím, že půjde o zmetek. A dodávám, že to nejspíš i zmetek skutečně bude.V doslova pár hodinách, co to Blatný a jeho lidé uštrikují,nic kloudného sepsat nelze. Pokud ovšem na právním odboru ministerstva nesedí právničtí geniové. Což lze s naprostou jistotou vyloučit.

Přijmu jakoukoliv sázku, že spor se v parlamentu nepovede o odbornou část zákona.Tohle je pod rozlišovací schopnost českých poslanců. Ale bitva, kterou Babiš nemůže vyhrát, jestliže jej nepodpoří komunisté /jsem na jejich postoj moc zvědav/, se strhne o prováděcí doplňky.Zejména o to, co smí nebo nesmí vyhlásit sama – opozice přirozeně porajtuje na naprostém minimu, dále jak často a kdy si vláda pokorně dojde do sněmovny a jak moc má žmoulat čepici a šoupat nohama před opozicí. Zde samozřejmě co nejvíce.

Vychází mi z toho, že jestliže Babiš zcela, před všemi těmi dnes zfackovanými a poplivanými Fialy, Bartoši, Rakušany, Jurečky a Pekarovými Adamovými nekapituluje, jednání o pandemickém zákonu zkolabují a hejtmani z toho nuceně vyvodí příslušnou reflexi. A to nemluvím o dalším opozičním hitu – tzv. odškodňovacím zákoně…

Nevěřím, totiž, že opozičníci dokáží myslet koncepčně a nikoliv na okamžitou pomstu za poplivanou ješitnost. Že jim něco říká slovo vize a delší časový horizont . Třeba jednoho roku.

Pandemický  zákon sněmovna  ve zkráceném řízení  schválila. A kdosi mi poslal uštěpačný mail, zdali přiznám chybu.

Odpověděl jsem, že nemám proč. Blatný skutečně v pár  hodinách nedokázal uštrikovat nic kloudného. Opozice  žvanila a  žvanila. Zejména  bezobsažně. A  cvičila před kamerami vládu. Odborná  část  skutečně nikoho nezajímala. Hlavní diskuse  se  vedla o pravomocí  vlády  podle tohoto zákona a její kontroly  parlamentem!

Babiš  kapituloval, když  přijal všechno, co mu opozice nadiktovala.  A odškodňování se stalo součástí pandemického zákona!

Takže  zákon se dočkal schválení. A  všichni jaksi počítali s tím, že jako  od pondělí  začne platit.

Ale to bychom nesměli mít  inkviziční tribunál!  Pardon senát!  Ten řekl prrr!  Pro nás nějaká  dohoda  ze sněmovny neplatí!!!  Netuším,   zda kvůli potřebě ešxhibovat  a veřejně se ukájet  všelijakých Wagenknechtů,Vystrčilů,  a podobných, či na popud Fialů, Pekarových Adamových, Jurečků,  Bartošů nebo Rakušanů.  Kteří si náhle uvědomili, že by  vládu a  Babiše mohli  chytit pod krkem a podusit  ještě  více!  Takže senát v  roli  Brouka Pytlíka, vlastně -v jeho aktuální mutaci- Smrtihlava  Pytlíka,  se pustil do kutilství a  z Pandemického zákona  dělá trhací kalendář! Ačkoli ve  sněmovně  opozice  s vládou uzavřela  dohodu.  Zjevně už neplatí.  Nevěřím,že  senátoři se urvali z partajních řetězů.Viz schvalování  nesmyslné daňové  sekery  při superhrubé mzdě!

Sakra, to těm panákům a  panákyním z Valdštějnské konírny  je doopravdy  všechno jedno?  To jim nevadí, že  už  Česká republika je  opět opravdu ohledně covidových statistik nejhorší na světě???  Že  zdravotní systém je neoddiskutovatelně na hranicích  svých kapacit a to celoplošně???  Nic jim neříká  1 000 nových mrtvých týdně?  S  tím, že  velmi brzo se  dostaneme  na dvojnásobek?  Je  snad  jejich cílem stát se  „stachanovci“  a vyprodukovat  do  konce roku 100 000 mrtvých???? To nezaregistrovali ten manuál o přidělování  vzácných zdrojů, o němž psala Kosa  včera?

Možná , že  ano. Ale  nejdůležitější ze  všeho  je  pro ně nyní zřejmě  házet klacky  pod nohy! Nikoliv Babišovi,jak si dementně myslí, ale  nám všem.

Už minule jsem psal, že  tihle  demoškodiči  jsou  neuvěřitelnými politickými diletanty. Když  před dvěma  týdny  se  ani nepokusili vyměnit  prodloužení nouzáku o dva  týdny  za  Babišův  souhlas  s jejich verzí  volebního zákona!

Jejich  packalství je ovšem  ještě  daleko daleko  větší! Česko  v covidu  selhává. Při tom dosud  všechno jde jednoznačně covidové selhání  a  katastrofa jednoznačně za  vládou! Respektive  přímo za Babišem osobně!  On  svým nebetyčným lemplovstvím  a    předvolebním kalkulem  vyvolal a spustil  podzimní  i povánoční covidovou vlnu, která  nás  přivedla  na pokraj dnešního  systémového zhroucení! Babiš  jako krizový manažer absolutně  selhal. Lidsky, kompetenčně, jako lídr!  Ukázal se  být naprosto největší popřevratovou nulou ve  Strakovce.

On  nedovolil Adamovi  roušky  ve školách, on rozhodl o předvánočním otevření obchodů!

On veřejně  přijal plnou odpovědnost za boj proti covidu!  Nejlépe ho přímo ocitovat:

„Já jako premiér země samozřejmě osobně odpovídám za všechna krizová opatření. A beru na sebe plnou politickou odpovědnost, sdělil premiér Andrej Babiš v televizním projevu.

Nejen  to – jmenoval sám sebe  vládním zmocněncem  za očkování. Jak k/očkujeme  je snad  každému zřejmé…

Mohl bych ve výčtu jeho blamáží pokračovat donekonečna.Vidí  je všichni, co nejsou slepí.Jen opozice ne.. Kdyby  jí  šéfovali skuteční politici, schopní strategického uvažování a nikoliv banda  malých, do sebe  zahleděných  politických trubců, si mohli  spočítat,  že  vzhledem k britské mutaci a jejím děsivým a  rychlým dopadům nemá bohuželpremier šanci. Že se  mu situace, sama  od sebe, bez jejich  přičinění,  začne  vymykat  z rukou a  veřejnost  to musí, ať chce nebo nechce  -reflektovat! Což potvrzovaly  i průzkumy. Mohla  být za státotvornou. Rozhodla  se,kdo ví proč  býti státoškodnou!  Nechápu je!

Počínají si  jako kocourkovští konšelé. Kterým pyroman, vydávající se  za  šéfa  hasičů, zapálil půl města.  A oni místo toho, aby  hasičům pomohli v hašení a neshořela i ta  druhá, zatím nedotčená, jim hází klaky pod nohy, aby  toho pyromana ještě  více  usvědčili z požáru!!!

Že by jejich cíl představovalo okamžité převzetí moci? V téhle  situaci?  Kdy si nikdo v téhle zemi neví s koronou rady? Kdy  jsou veškeré možnosti vyčerpány  a pomoci může  jen zázrak, protože není dobré řešení?  Kdy by ve sněmovně nesložili  většinu?

Nebo snad chtějí vyvolat předčasné  volby?  Jak?

Nechápu.  Ideální  politickou cestu představovalo  nechat  Babiše  vařit  ve  vlastní  šťávě!

Jenž oni to mají  v případě  Babiš antipolitiky  stejně jako se  zrušením  volebního  zákona – ten ÚS  zrušil přesně  v okamžiku, kdy by z něj dnes nejvíce těžila  dvojkoala  Piráti -STAN a  určitě také  blok  ODS -TOP- KDU!!!!    Především na úkor  fýry  Okamury!  Čímž by  se  výrazně a  žádoucně  umenšil budoucí  škodící potenciál tohohle těžce  negačního  politického  exota.

A  už  vůbec je přes  jejich duševní numero úvaha, že pokud vyhrají podzimní volby, je mimořádně pravděpodobné,  že  covid  zde  stále ještě  bude  přítomen. Jen nikdo netuší jak moc. A že  čím více dnes  svážou  vládu, tím více budou pak svázáni oni sami. Stejně tak  čím více  různými kompenzacemi plundrují  oni dnes  státní kasu, aniž by  za to  nesli odpovědnost, tím prázdnější ji najdou, až se chopí moci!

Ale  to jsem odbočil. Aniž  bych  ještě pojednal druhou negativní diferenci mezi únory 48 a 21.

Tím je  naprosto ojedinělá  role  soudů. Které se zejména, v podobě  Městského soudu Praha, rozhodly  svévolně  zcela nekvalifikovaně  zasahovat  do krizového protikoronavirového  řízení země. Na  základně  čirého a nesmyslného právního purismu. Kdy  pro jeho soudce je daleko důležitější forma  než  obsah. Bez ohledu na  důsledky a souvislosti.    A zejména  na  obrovské počty  mrtvých . Především  budoucích. Co je  pražským soudcům  do těch,co zemřou díky jejich rozhodnutím, aniž by za  stávajících okolností museli? Takováhle  argumentace je  podle jejich vyjádření ovocem z otráveného stromu!!!

Šílené!  Lze jen doufat, že i oni se dostanou do konfrontace  s přeplněnými špitály. Aby  narazili ve  své nadutosti na  reálný  život a  se všemi důsledky poznali, jak  „nalézali“ spravedlnost!

Velmi zajímavý rozsudek, v  této souvislosti, vynesl  soud Ústavní. Který  prohlásil že  uzavření maloobchodu vládou bylo sice nezákonné, nicméně dal vládě čas  k přijetí  nových opatření, takže  ono zrušení není okamžité.Vedle toho také nijak nepojednal eventuální náhrady  škod. Obchodníkům.

To ponechal zcela  mimo. Já bych to charakterizoval jako verdikt  chytré horákyně.  Ne, že by mne  neštval, je to  zasahování a  to velmi nepřípadné  do  teritoria  moci  výkonné, navíc  v nejhorší  představitelné  situaci, ale  ve srovnání s pražským Městským soudem vysloveně  uměřené a  se zatnutými zuby  akceptovatelné. Byť  postaveném  na  naprosto zcestném nesmyslném paušálním a neudržitelném klacku – že  vláda  to omezení NEDOSTATEČNĚ  ZDÚVODNILA!!!

Ve  světle  obecně  dostupných dat  o denních týdenní, měsíčních  přírůstku nakažených, zemřelých, jakož  klesajících kapacitách nemocnic, si nedovedu představit  jaké zdůvodnění  by  asi tak soudům, jak Ústavnímu  tak tomu  v Praze  asi tak připadala  dostatečná!

Maluji si, jak, kdyby se jednalo  o nějakou průmyslovou  havárii velkého rozsahu,  by  stejné soudy  vyžadovaly zdůvodnění pro rozsáhlou, plošnou a masovou  nucenou evakuaci.. To jako by  každému  evakuovanému  podle nich úřady měly předkládat  detaily -co uniklo, jaké je  chemické složení, jak je  to v jakých koncentracích nebezpečné ,jaký  je  směr  a síla  větru, za jak dlouho přestane působit  nějaká rouška přes dýchací cesty, atd.atd.atd., aby evakuovaný  požíval komfort  dostatku  dat  a  byl evakuačně  dostatečně informovaný????

Pravděpodobně  ano.  Mám za  to, že  se nám soudní moc poněkud  zbláznila. Stejně jako politická opozice.

11. únor 2021se  stal dnem národní hanby. Přesně jako 25.únor 1948.

Prohrála  demokracie.A my  všichni   s ní. Ukázala  se jako, určitě  v Česku,  zcela neschopná  zvládat  velkou a hlubokou krizi!  Což  do budoucna  určitě  nezůstane  bez následků.

Demokracie  totiž nejsou  nekonečná „lidská práva“. To je  cesta  do pekel. Demokracie  je  odpovědnosti. K sobě  i celku. Demokracie a svoboda je, jak říká klasik  je  poznaná nutnost.  Demokracie NENÍ synonymem pro sobeckost.

V okamžiku , kdy  se tím vším nebo z větší části – stane, končí. Umírá. A je nahrazena  něčím jiným. Tak jako v roce 48. Těch, kteří  její pád  přivítají je, stejně  jako při Vítězném únoru  už dneska  okolo poloviny.

Už  schází jen nějaký nový Kléma, co bude  zase  mít pod  čepicí…

Troufnu si ovšem tvrdit, že  kdyby  ten z roku  1948  byl konfrontován s touhle  pandemií, rozhodně by se  s ní vypořádal  daleko lépe než ti dnešní klauni.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.