Flash -15 000 000 ampulí vakciny Johnson and Johnson jsou zmetky


UPOZORNĚNI  -NEJDE o APRIL!!!!!

Každý  den si hned  ráno sjíždím informační monitor  ohledně novinek speciálně  co se vakcín týče. A opravdu  to není  ani pěkné,  natož  zábavné čtení. Viz  dnes už nekončící  serie  Sputnikstory.

Jsem zásadním zastáncem očkování a nevidím jinou cestu  jak z covidové pohromy  ven. Ale  zoufale mi  vadí  idiotské, absurdní a  smrtelně nebezpečné politikaření kolem, nerozdělující vakciny  dle  účinnosti, bezpečnosti , dostupnosti, ceny  a  dalších podobných  naprosto logických, nýbrž  podle země  původu a geopolitického pohledu.

Zatím v  mém hledáčku  většinou  končila  „zázračná oxfordská“  vakcina  od  AstraZeneca  a naprosto podivuhodná  praxe  lékové  agentury  EMA.  Ta se zřejmě  z  vysoce  specializované unijní agentury  stala  především cenzurním úřadem, s cílem  odstavit z povědomí  unijních občanů ideologicky nevhodné  léčivé přípravky.

V  téhle  flashi  to je jinak.  Problém a  to zcela zásadní má  vakcina, na jejímž schvalovacím certifikátu ještě  ani  nezaschlo povolovací  razítko od  EMA   a tudíž se  ani nestihlo  s ní  začít  očkovat  – míním tu jednorázovou od  koncernu  Johnson and Johnson. Od  níž  si třeba  Babiš s  Blatným slibují  zlom v potlačení  covidu v  České republice, protože  je  jednorázová.

Jenže  Johnsoni mají MEGAPMALÉR. Jak  čerstvě  uvádějí  tiskové agentury. Tedy  zatím nikoliv  česká nebo slovenská. V tuzemsku je Kos a s touto informací první!

Johnson and Johnson  musí zničit  celou jednou velkou  výrobní  šarži svých  vakcín, obsahující  15 000 000 plných  dóz. Tedy nikoliv  dávek, nýbrž  ampulí s vakcínou. Celkem nějakých 75 000 000 dávek.

Důvodem je  technologická  chyba  při výrobě, kdy provozní pracovníci  zaměnili  a  smíchali  špatně  suroviny.

Ke  cti budiž  Johnsonům  přičteno několik zásadních  faktů:

-chybu objevili sami při  výstupní kontrole  kvality

-okamžitě  o ní informovali příslušné úřady, v  tomto případě americkou obdobu EMA  – FDA

Na  rozdíl od  Astry nic nezkoušeli zamlčovat. Dobrá  zpráva!

Nicméně  mám  i špatnou.

Chyba  se nestala  v přímo v závodech  patřících  koncernu Johnson and Johnson, nýbrž  u  koprodukční firmy  Emergent Biosolutions, která  vyrábí  pro Johnsony  pod  smlouvou.  Proč je tato informace  špatná – ona  firma   Emergent Biosolutions ve stejné továrně, kde  se dopustila  tohoto neuvěřitelného přešlapu,  produkuje, opět jako subdodavatel,   vakcínu  – inu hádejte pro koho ?!  Pokud odpovídáte  -AstruZenecu,, trefili jste  do černého! Může někdo vyloučit, že……?

Korunu všemu nasazuje  ovšem sdělení, že  fabrika   Emergent Biosolutions NEMÁ  schválení  FDA  ani EMA  vyrábět  minimálně  vakcíny pro Johnson and  Johnson.

Hlavně , že  EMA  chystá  velkou  výpravu do Ruska,  aby důkladně prověřila, tedy mimořádně  důkladně, ruské výrobce  Sputniku, jejich dodavatele  a celý  logistický  řetězec. Ptám se,  jak prověřila   totéž  u Johnsonů?

A znovu, stejně jako včera  se ptám – zač stojí  nějaké  schválení někým a něčím, jako je  EMA?

Některé další podrobnosti naleznou němčináři zde.

A přidejme  k tomu naprosto jistou informaci, že rakouský  kancléř  Kurz  zcela  vážně  vyjednává s osobně  s  Putinem o zakoupení minimálně  1 000 000 dávek Sputniku pro svou zemi. Jistě ne proto, aby  jako na SLovensku  je pak zamkl někam do skladu a zahodil klíče!

Objednávka  by mohla  do Moskvy  odejít  již  příští týden,  jak si mohou  opět němčináři zkontrolovat na  stránkách  superspolehlivého rakouského Standardu!

Österreich könnte nächste Woche Sputnik V bestellen

P.F.

Mám obrovskou radost, že  jsem  s  touhle  flashí  asi o 7minut porazil Novinky.cz , které jako druhé v ČR a a SR  tuto informaci  objevily.  Dovolte  mi  malou škodolibost – gratuluji jim k pěknému druhému  místu 🙂  🙂  🙂

A to nemluvím o tom, že jejichinformace je nepřesná. Novinky. cz  tvrdí, že Johnsoni ztratily  15 000 000 dávek. Moje  zdroje  tvrdí, že  jde o 15 000 000  DOZ. Z každé, podle  zkušeností s  jinými vakcinami se vytáhne 5 dávek. Ovšem Babiš   šest…. Ale to už je jiný příběh.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.