Výbuchy a rozhořčení


Předevčírem ve  flashi k Vrběticům jsem napsal, že  se  tímhle tématem nebudu zaobírat z důvodu, že  informaci o ruské stopě   při těch explozích  – ano šlo o DVA výbuchy ,první 16. října, druhý  3. prosince – tedy  v rozpětí celých 48 dnů, tedy  7 týdnů!!!,mám už více než dva  roky.  Jde o informaci, kterou nemohu pominout. Na  druhé straně dosud  zveřejněné  skutečnosti a náznaky  zjištění, které  vedly  k páteční večerní  tiskové konferenci  dua  Babiš  -Hamáček a následnému aktu  síly  – vyhoštění  18 ruských diplomatů a  téměř  vyhlášení  války Ruské federaci, mne vedou   k naprosto jasné  ostražitosti. Vedle zjevných nesmyslů, je tam  tolik děr, že  to až  bolí.   Babiš  prohlásil, že   zprávu tajných služeb,  na jejímž  základě  neprodleně  jednal, chce zveřejnit. Už aby  to bylo!  Ale já bych si skoro vsadil, že tak  nakonec neučiní. Rád se spletu. Ale  nevěřím, že  ten elaborát BIS, pokud  vůbec, tak nikoliv těžce preparovaný,  dostane  do ruky  veřejnost. Ale nemohu  brát na lehkou váhu to, co jsem o téhle  kauze  zaslechl už před drahný časem.  Nejsem ničí propagandista. A opravdu se  snažím měřit  všem stejným metrem a to za  všech okolností.

Takže  technické  stránce  vlastních dvou  výbuchů se věnovat  opravdu nehodlám, jakkoliv mne  svrbí obě ruce.

Zkusím se na případ podívat jinak a z jiné stránky. Takové, která si to jednak vyžaduje a navíc  je každému srozumitelná, snadno přístupná, netřeba k ní  žádné speciální znalosti.  Jen osobnostní nastavení, nepředpojatost a především  férovost ve smyslu padni komu padni.

Po Babišově/Hamáčkově  dramatickém vystoupení se  rozpoutala  v českém žurnalisticko politickém rybníčku doslova  bouře!

Jedině  správní politici a  novináři  na  adresu  Ruska  doslova běsní  a nejradši  by  okamžitě  poslali  Armádu České republiky  směr  Moskva. K reakci vyzývají  EU i NATO.

Zejména  tzv. demokratická opozice, především ta  část, co si říká koalice SPOLU  by nejradši  okamžitě vytáhla  do  války! Snad dokonce osobně.

Nehodlám situaci nijak zlehčovat!  Po úderné páteční  tiskovce  je  Vrbětický skandál  čímsi opravdu  mimořádným.  Něčím, co zatíží nevratně česko- ruské vztahy  na několik desítek let. A nejen je.

Protože  existují jen  dvě možné  varianty  této události:

1- zpráva  BIS popisuje  reálně  to, co vedlo k vrbětickým výbuchům a pak se Rusko dopustilo aktu mezinárodního terorismu a je to opravdu když ne  přímo na vyhlášení  války, tak určitě na ty  myslitelně  nejostřejší sankce  a  totální izolaci od mezinárodního společenství

nebo

2- jde o  totální  špionážní fake kalibru iráckých zbraní hromadného ničení, resp. jej překonává, Protože vede k fatální konfrontaci Rusko-Západ, která může  skončit odpálením atomových raket. A jestliže by  šlo opravdu o fake, pak jeho autoři a všichni kdo se na  něm a jeho šíření jakkoliv podíleli a podílejí by si zasloužili nejméně  doživotí.

Nevím, která z těchto dvou verzí je pravdivá. Doba, kdy jsem slepě  věřil  západním politikům a sdělovadlům  je nenávratně  pryč. Zmizela  s první bombou  padající na  Srbsko v  rámci humanitárního bombardování, s druhou válkou v Zálivu a  také po shlédnutí  videa, které  už  jsem kdysi dávno na Kose odprezentoval   v červnu 2019

CIA věřím! CIA lže! díl 2

Schválně  si ho zkuste pustit. Aspon na přeskáčku. JE  v české verzi , ale je tam  také, pro kontrolu i původní verze   francouzsko německé  veřejnoprávní TV Arte, tedy   z naprosto tvrdého zdroje.

Jsou tam popisovány  různé  formy  boje  Reaganovy  administrativy  proti tehdejšímu Sovětskému svazu.

Osobně, v souvislosti s Vrběticemi mám na mysli dvě z v dokumentu zmíněných epizod –

1- CIA  připravený a provedený  výbuch centrálního sibiřského plynovodu, kdy  ze Západu dodané  armatury  CIA nechala naprogramovat tak, aby po určitém čase  došlo ke gigantickému výbuchu o síle  hirošimské bomby, který na  řadu  měsíců   znemožnil přepravu plynu ze  sibiřských naležisť  do centrálního Ruska  dále  do evropských zemí. Psal se rok 1982.  To není tvrzení ruské strany  – v tom dokumentu to konstatují  tehdejší vysocí američtí představitelé se  šťastným úsměvem na tváři, jak se jim ta sabotáž tenkrát povedla..

2- je tam popsána  aféra tzv. sovětských/ruských ponorek ve švédských výsostných vodách. Jde  tuším  o rok 1989. Světový tisk tenkrát zahltily  informace  o tom, jak Sovětský svaz neustále porušuje  švédskou suverenitu a neutralitu tím, že jeho ponorky pronikají opakovaně  do švédského  námořního teritoria.   Přirozeně, k dispozici vždy nezpochybnitelné důkazy.

Ovšem v dokumentu konstatují tehdejší vysocí důstojníci  švédské mariny  i tajných služeb,  že ony  ponorky  byly  britské a  americké a že to byla  předem připravená provokace na níž  spolupracovalo jak námořnictvo tak špionážní služby  země  Tří korunek.

Nevšiml jsem si tehdy, když  ten dokument odvysílala  stanice PRIMA Zoom, že  by  ti, co dnes na  české straně  chrlí směrem Rusko plamenné  projevy  v parlamentu či televizích a píší ještě plamenější  komentáře na  všechny možné weby, že  by  tenkrát se  dopustili nějakého, například jednovětého komentáře!

Můžeme si říci – šlo v studenou válku, čo bolo , to bolo!

OK. I takhle k tomu lze přistoupit. Jakkoliv nechápu, že  si Rusové ten výbuch  v roce 1982 nechali líbit a to bez jakékoliv odvety. Mohl by se byl někdo divit, kdyby  svými raketami posledního soudu zaútočili na  USA?

Ale ok. Mně jde  především o tu nereakci dnes  těch nejspravedlivěji rozhořčených. Tenkrát nic. Dejme tomu, že už pro ně  šlo o  příliš  vzdálenou historii.

Ten zmíněný  článek Kosy ovšem má dva díly. V tom, jenž předcházel tomu se  zmíněným videem  je  také zmíněno  něco hodně třaskavého –  totiž informace  o tehdy  / rok 2019/ čerstvém článku New  York Times  s názvem

USA útočí na ruskou elektrickou síť, tvrdí New York Times. Zrada, zlobí se Trump

kde, krom jiného stojí následující:

„Elektrické rozvodné sítě jsou již několik let  bojištěm s nízkou intenzitou. Od roku 2012, podle současných i bývalých úředníků, instalovaly Spojené státy průzkumné sondy do řídících systémů ruské elektrické sítě.

Nyní se však americká strategie posunula více směrem k útoku, tvrdí úředníci, s umístěním potenciálně ochromujícího škodlivého softwaru do ruského systému do hloubky a s agresivitou, o kterou se nikdy předtím nepokusil.

Je částečně zamýšlen jako varování, zčásti jako příprava na kybernetické útoky, kdy vypukne velký konflikt mezi Washingtonem a Moskvou. “

Tohle už není nějaká prachem zapadaná historie  – nýbrž  naprosto žhavá skutečnost. Kdy  USA  v podstatě přiznaly útok na  kritickou infrastrukturu  Ruské federace. Zatím tedy jen studený.. Zatím….

Kde je nějaké  odsouzení , rozhořčení, nesmiřitelné stanovisko Pekarové Adamové, Petra  Fialy, ale i Andreje  Babiše, Jana  Hamáčka a všech sloupů té jediné správné žurnalistiky nad zcela neakceptovatelným chováním americké administrativy a jejích tajných služeb??? Nad  státním terorismem  toho nejhoršího typu?  Které snadno může  mít  nedozírné následky. Například  takové, že se planeta  vrátí někam do Prvohor…

Ano, jestliže  Vrbětice jdou za  Ruskem, nelze k tomu mlčet, natož  to tolerovat a jsou potřeba  rázná opatření. Bez debat.

Jenže  v roce  2019 nic.

A  stejné NIC jsem zaznamenaly minulý týden když  v ránu  vybuchla  elektrocentrála  iránského jaderného výzkumného střediska,  za nímž  stojí Izrael. Stejné velké NIC předvedli ti dnes tak pobouření   před pár měsíci, kdy Izrael dálkově  řízenou automatickou zbraní   zastřelil šéfa  iránského atomového programu.

Dokonalé  NIC  titíž  vyprodukovali po zprávě o zavraždění  velitele iránských Revolučních gard  generála  Sulejmáního. Navíc  v Iráku, kam přiletěl na POZVÁNÍ TAMNÍ VLÁDY!Záměrná vražda   cizího státního příslušníka na území třetí státu!

Ba  právě naopak, zejména od těch jedině správných v mediích, šlo o více či méně hlasité schvalování  všech tří zmíněných protiiránských akcí!

Nikdo mne nemůže podezírat ze  sebemenšíách sympatií  k iránskému superislámsko fanatickém režimu a  mám za  to, že  někomu takovému rozhodně  zbraň typu  jaderná do ruky nepatří.  Což  jsem ostatně, na rozdíl od  naprosté většiny  těch jedině  správných a dnes na  smrt rozhořčených   vyjádřil v dne podpisu  tzv. jaderné dohody  s Iránem článkem

Dohoda s Iránem? Díky, nechci!

Oni tenkrát  buď tleskali, protože to přece  dojednal Obama nebo alespoň mlčeli. Já nikoliv.

Jenže  oni dnes  buší pěstičkami, pěna jim jde od  úst a mohou se zadávit  státním terorismem.

Může  být, že  opravdu Vrbětice jdou na  ruské konto. V takovém případě  a to v těchto pár  řádcích  opakuji už potřetí, je na místě  Moskvu pořádně  seknout. Ale je pro mne  naprostou samozřejmostí, že tak učiníme vždycky,když se  podobný případ  stane! A kdekoliv se stane! Jedna planeta přeece vyžaduje jedno morální kritérium.

Stejným případem je pro mne  infiltrace  do ruské kritické struktury , výbuchy  v Iránu nebo vražda  generála Sulejmáního  v Iráku.

Jenže  ti jedině  správní mají  dvojí vidění!  Jedním hodnotí naše  činy proti  mezinárodnímu právu,  jiným eventuální  škody, které utrpíme my! Pro mne naprosto nepřijatelný  vzorec  chování  a myšlení!

Neomlouvám Rusko. Ani trochu.  ale odmítám dvojí morálku. To je  cesta  do pekel!

P.S. už se opravdu těším na zveřejnění  té zatím tajné zprávy BIS!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.