Otázky kolem Vrbětic V.


s autorským podílem  Lexe

Už  dvakrát jsem se domníval, že  píši, minimálně na nějaký  čas, poslední díl Vrbětic. Dnes snad  bude platit – do třetice  všeho  dobrého  /docela  nonsens v  této konkrétní kauze/ a   opravdu  už  se Kosa od téhle  fantasmagorické story  oprostí. Snad. Uvidíme, co  čeští politkáři, jejich nájemné brky a  plukovník Koudelka.

Tohle pokračování nenastolí  žádné nové otázky, upozorňující na  zjevné díry,  nesmyly a podivnosti v oficiální verzi , ne že by se nové nedaly najít, ale i tak je jich ve  čtyřech dílech  více než  dost, aniž by se někdo, snad kromě  poslance  za ANOšéfe  -Růžičky  pokusil sebeméně odpovědět. Jak se  s několika málo námitkami zkoušel vypořádat  tenhle zaměstnanec  politické divize  Agrofertu, zvané ANO víte, to jste si včetně mých odpovědí mohli přečíst. Mimochodem, když  už je toto vzpomenuto, včera  mi v poště  přistál od jednoho z  kosířů následující mail.:

Žijeme v Lounech. Čtu zajímavé weby. Ten Váš k nim také patří. V Lounech má kancelář poslanec Růžička. Váš otevřený dopis jsem mu s radostí poslal. Moc nadšeně mi neodpověděl. Děkuji za Váše názory a posílám Vám z Loun pozdrav. Mám návrh. Zorganizovat diskuzi s p. Růžičkou. Z očí do očí. Oslovím ještě další lidi s naším názorem. On ať si přivede koho uzná za vhodné, třeba Koudelku. Pozvu reportéra regionální TV, nebo Martinu Kociánovou. Prosím o Váš názor a případně návrhy.

Má odpověď byla  jednoduchá, ano diskuse  je z mé strany možná a  jako vhodnou realizaci jsem  nabídl prostor  Hodiny  vlka na  Slobodném vysielači.   Uvidíme, zda  z tohoto mráčku zaprší. Ale vraťme  se k dnešnímu, předběžně poslednímu pokračování Vrbětic. Je nanejvýš na  čase  sdělit,  o čem  že bude.

Takže  tenhle  díl, jak už řečeno, nepřidá  žádné nové otázky. Ale zkusí  vám nabídnout  MOŹNÉ  odpovědi na  některé dříve vyřčené  Především   snad tu nejdůležitější  otázku   proč  vůbec  kauza  Vrbětice a  druhou nejdůležitější  – proč  právě  teď.

A  to hned  hned  ve  dvou verzích. Tu první zpracoval kolega  Lex. Jeden z  těch,  kteří kdysi dávno  na Kose autorsky  začínali  při jejím vzniku. Však  mu zde pořád  vedu  jeho vlastní  autorskou  rubriku Lexův  soud. Pro ty  z vás, kterým toto autorské jméno nic  neříká, uvádím, že  jde o mimořádně  erudovaného a zkušeného karierního právníka, který  je zvyklý  vážit  nejen veškerá dostupná pro a proti, ale také slova, než vysloví nějaký závěr. Z pravidla  velmi fundovaný. Ten druhý bude  samozřejmě můj vlastní.

Dodávám,  že  ani jeden z nás  se nepokouší odpovědět na otázky typu  – v čí  hlavě  kauza  Vrbětice  vznikla, kdo  za jejím zrodem stál a proč. Tohle  je možná někde  v hlubině  času a  archivu a  třeba, až se někdy za 50 let  otevřou,  se  to dnešní dvacátníci,  co takhle náhodou  zabloudí na Kosu,  dozvědí. My ostatní nikoliv.

Ale  jak Lex  tak i  já  jsme  si položili  ty  dvě  základní otázky  – kdo a proč  to otevřel, proč právě nyní a  co tím sledoval? Vzájemně nezávisle  nám vyšlo, že kauza , respektive její načasování  a  účel jsou ryze  tuzemské.  A že nevidíme žádné zásadní primární spojení  s  geopolitikou, nýbrž motivem je, tak říkajíc  klasická „domácí zabijačka“. Tedy, že příčiny jsou ryze  české  tudíž nutně přízemní.  Což ovšem neznamená, že  nebude  použita, respektive  zneužita  v  globální  křížové  výpravě  proti Rusku.

Původně byl tento článek plánován, že  by vyšel minulou neděli. Ale místo toho se objevily nové a v podstatě  dokumenty, takže  tento díl , resp. jeho napsání  se posunulo na  časové ose a v neděli šly ven Vrbětice  IV.  a toto pokračování se dosunulo na dnešek. Včetně  sepsání. Proč  to píši?

Z jednoduchého důvodu  – abych vypodložil svoji verzi konečného příběhu, pokládal jsem za nutné  postavit ji na nějaký  fundament  toho,  jak se odehrával  příběh  v  čase bezprostředně před  odstartováním aféry,  jakou roli sehráli  ti nejvýznamnější  aktéři našeho příběhu, především  Babiš,Hamáček, Koudelka, Respekt a pod., proč zejména první dva  jednali  tak hekticky a proč  reakce vůči Rusku nesla všechny  rysy  totálního politického  packalství, nesmyslné  uspěchanosti a ryzího  amatérismu.

Kdybych dodržel původní  časový  plán, četli byste  v podstatě mnohé z toho, resp. skoro všechno zásadního, co vyšlo 26. dubna na iDnes v  článku jejího redaktora Petra Koláře

Nová fakta v kauze Vrbětice. Jak odstartovalo vyhošťování diplomatů

Text patří, bohužel do placené sekce i Dnes, ale já jej mám k dispozici celý.  Takže ty  rozhodující  informace  převezmu. Nikoliv celý text.

Že se „děje něco velkého“, se ve zpravodajské komunitě říkalo už nějaký ten den. Nikdo ale nevěděl, co přesně to má být. Ke zlomu došlo začátkem dubna. Tehdy byli šéfové některých zpravodajských služeb a někteří vrcholní politici informováni, že se policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) pod vedením Jiřího Mazánka chystají vyhlásit pátrání po dvojici osob. Podle jejich plánu ale nemělo být zveřejněno, kvůli čemu přesně. Na veřejnost prý měla jít informace, že se tak děje „v souvislosti se závažným trestným činem z roku 2014 na jižní Moravě“

Ve zpravodajské komunitě nastal obrovský šrumec. Na zmíněných fotografiích totiž měly být portréty Anatolije Čepigy a Alexandra Miškina. Ruských agentů GRU, jejichž snímky kolovaly na veřejnosti před třemi lety, kdy je média identifikovala jako agenty podezřelé z pokusu o atentát na Sergeje Skripala v anglickém Salisbury.

Právě poté si je prý někdo z policistů spojil s fotografiemi na kopiích pasů, které pod falešnými jmény Ruslan Tabarov z Tádžikistánu a Nikolaj Popa z Moldavska zaslali do firmy Imex, když se objednávali na prohlídku vrbětického areálu 13. – 17. října 2014. Podle představitelů Imexu nakonec nedorazili. Nicméně 16. října ráno vybuchl první sklad s municí, což stálo život dva lidi. Druhý výbuch následoval 3. prosince.

Proč přesně chtěl policejní útvar Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zveřejnit fotografie ruských agentů zrovna teď, když je podezíral již delší dobu, není úplně jasné. Netuší to ani někteří z těch, kteří museli následně celou věc vedoucí k diplomatické roztržce s Ruskem řešit.

Anebo – jak mimo záznam připouštějí i některé zdroje blízké vládě – obava policistů a zpravodajců z Bezpečnostní informační služby (BIS) v čele s Michalem Koudelkou, že by kabinet s prezidentem Milošem Zemanem mohl chtít zamést věc pod koberec.

Bezpečnostní složky se evidentně „jistily“ navenek. Paralelně s řešením situace na nejvyšší státní úrovni totiž odněkud zcela prokazatelně unikaly informace do vybraných médií.

Někdy před úterkem 6. dubna se prý šéf BIS snažil na věc upozornit přímo premiéra. Příliš však nepochodil, protože neměl v ruce žádné důkazy a Andrej Babiš se proto věci zdráhal uvěřit. Onoho 6. dubna tak prý znovu přišlo upozornění, že jestli se něco nestane, půjdou ven fotky Čepigy s Miškinem spolu s oficiálním vyhlášením pátrání po nich. Což mohl být problém, protože by si mohl kdokoli pospojovat, po kom a proč vlastně NCOZ pátrá. Nehledě na to, že o věci nebyli informováni ani v civilní rozvědce, ani ve Vojenském zpravodajství.

Hned následujícího dne – ve středu 7. dubna – se tedy v sedm hodin ráno sešli členové výboru pro zpravodajskou činnost. Kromě premiéra a ministrů vnitra, obrany a zahraničí tam byli i policejní prezident, nejvyšší státní zástupce a šéfové jednotlivých služeb. Vzhledem k tomu, že jedinou možnou reakcí bylo vyhoštění členů ruské ambasády, byla nakonec výsledkem dohoda, že se ještě vyčká. Šéf BIS Koudelka však konstatoval, že nelze čekat dlouho, protože už o věci vědí někteří novináři. O pár dní později se na věc skutečně začali ptát z časopisu Respekt…..

Ve středu 14. dubna se velvyslanec Pivoňka účastnil na ministerstvu vnitra schůzky s Janem Hamáčkem, policejním prezidentem Janem Švejdarem, nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem, šéfem civilní rozvědky Markem Šimandlem a šéfem NCOZ Jiřím Mazánkem. Od té doby se v podobné sestavě scházeli každý den. Jen poté sestavu ještě doplnil šéf BIS Michal Koudelka.

Postupem času začalo být jasné, že se žádná Hamáčkova cesta do Moskvy konat nebude. Podle původního plánu však mělo být její zrušení oznámeno až v pondělí poté, co bude ruský velvyslanec Alexandr Zmejevský oficiálně předvolán a informován o vyhoštění zaměstnanců ruské ambasády v Praze. Všichni ale měli obavy, aby věc nepraskla dřív.

Velvyslanec Pivoňka odletěl zpět do Ruska a ostatní začali naléhat na Andreje Babiše, že je nutné jít s věcí za prezidentem. Babiš byl v pátek 16. dubna pracovně v Ostravě, odkud se urychleně vracel na Úřad vlády. Tam na něj už čekala zaprvé oficiální zpráva BIS o případu, zadruhé výše popsaná skupina zainteresovaných.

Na sobotní patnáctou hodinu byla smluvena schůzka Andreje Babiše s Janem Hamáčkem u prezidenta v Lánech. V pátek pak premiér oznámil, že Hamáčkova cesta kvůli Sputniku do Ruska byla zrušena. Sám ministr vnitra v sobotu ráno na Twitter napsal, že kvůli nutnosti jeho pondělní účasti na jednání vlády.

Ještě v sobotu dopoledne se na celou věc – v tu dobu ještě přísně tajnou – dotazovali další novináři. Prezident si premiéra s ministrem vnitra vyslechl a vyhoštění Rusů odkýval. Poté si vzal týden času na včerejší veřejné vystoupení k tématu. V mezidobí si prý věc nechal na osobní schůzce detailně popisovat třeba policejním prezidentem Janem Švejdarem

Tolik citace  i Kolářova textů na i Dnes. Petr Kolář/nemá nic  společného s válečným štváčem a bývalým velvyslancem v Moskvě a  Washingtonu téhož jména,  dnes zahraničněpolitickým  poradcem Babiše a nově  i Vystrčila/   dříve pracoval v redakci Lidových novin, Takže  jako dlouholetý čtenář  vím, že  si vždycky informace, ze  spolehlivých zdrojů sehnat  uměl. Takže  k  tomu, co jste právě  četli přistupuji  jako k faktům.

Když se  nad tím zamyslíte, dostanete  odpověď na několik téměř  klíčových otázek a  získáte představu   proč Babiš s Hamáčkem jednali tak, jak jednali. A také kdo hrál  hlavní úlohu celého dramatu.

Takže  dnes  víme,  že  vše, alespoň oficiálně  rozjela policie, resp. NCOZ. Který nastartoval jakési blíže  nespecifikované  pátrání,  jenž údajně  ztotožnilo Čepigu a Miškina , přes jejich druhé krycí pasy  s Vrběticemi, protože  na tyhle pasy  žádali před SEDMI léty  vstup do areálu…. A  prý se  PČR  chystala vyhlásit  celostátní pátrání  se zveřejněním  britských fotografií obou  vrahů sabotérů.

Proč tomu tak mělo být, co NCOZ  a  PČR k takovému kroku  vedlo-nevíme. Kde k  tomu sebrala podnět, či kdo jí ho dal, také ne.   Nejspíš se  ani nikdy nedozvíme. Nicméně  je jasno kdo, kdy  a proč  se obsadil do jaké role.

Víme, že mimořádně  aktivním se stal nám známý plukovník Koudelka, hrdina  opozičních i vládních snů.   Prý on a bezpečnostní komunita pojali  podezření, že by  vládní  garnitura a Zeman zametli celou záležitost  pod koberec! Píše Kolář.

Ono těžko se divit, když 6.4. na  schůzce s Babišem plukovník Koudelka nepředložil ŽÁDNÉ  DUKAZY. O téhle  akci nedisponovali sebemenší povědomostí  ani náčelník Vojenské rozvědky, ani šéf  té civilní. Zvláštní.

V situaci důkazní  nouze  rozjel Koudelka  hned  druhý den novou akci – vzal to přes  Výbor pro zpravodajskou činnost. Čímž  postavil vládu před hotovou věc,  neboť už  nešlo o rovinu vrcholní policisté plus zpravodajci versus  premier a ministr  vnitra, ale přibráním poslanců z tohoto výboru  se  z toho stala věc veřejná. Už před tím se ovšem, podle Koláře, bezpečnostní složky jistily řízeným pouštěním informací do medií… A následně , eufemisticky  řečeno – Koudelka  při každé schůzce  upozorňoval, že novináři už  cosi mají a  vědí.  Někdo, ten, kdo by  zle a zákeřně myslel, by to mohl považovat za  vydírání. Dokonce  dokonané.  Varuji před takovým to pohledem. Já to  vidím jako klasické fait accompli.

Velká hra  se rozehrála! Babiš s Hamáčkem se zjevně  dostali pod tlak, kterému  nešlo  odolat. Ačkoliv  víme, že důkazy  stále  chyběly a  chybí do dnes.

Osobně nevěřím pohádce o Hamáčkově  cestě  do Moskvy  jako krycím manévru pro příjezd  velvyslance  Pivoňky  do Prahy. V minulých dílech je popsáno a zdůvodněno proč. A  baví mne zjištění, že  Pivoňka  se  vrátil do Prahy 14.4.  tedy přesně  v  den, kdy  Hamáček oznámil světu, že pověřil naše velvyslance v Rusku a USA, aby nabídli  tamním vládám  jako místo setkání Putina  a Bidena  Prahu!  Do krycího manévru  zatáhnout  nic  netušící  obě  jaderné supervelmoci?  To se  asi někdo pominul na  rozumu, ne? To už  pozvání české vlády v budoucnu na  nějakou schůzku v neutrálním prostředí  nepřijmou ani  dvě  na  smrt  rozvaděné mezinárodní  asociace   hry  piškovorky!  Aby zase  je někdo nevodil za nos, až budeme potřebovat stáhnout odněkud  velvyslance.

Ale pokračujme.  Premier i ministr  vnitra  už byly  ve vleku událostí.  Buď plukovník Koudelka  přitlačil na pilu nebo a to osobně pokládám za pravěpodobnější,  někdo z Babišova  mediálního imperia dostal echo, že  Respekt  něco chystá, respektive, alespoň  v dostatečném rozměru i náznaku  i  oč  běží.  Tohle se mi jeví  jako pravděpodobnější. Proto ta Babišova  teatrální scénka, kdy nechal v pátek, hned po doručení zprávy  BIS, kde jak víme  žádný důkaz není, zaprotokolovat přesný   čas jejího doručení –16,45 hod. a následná dramatická  tiskovka, proto okamžité vypovězení hned  18 diplomatů, prostě  jednání  typu – bodl mne roj sršňů, uhněte mi z cesty,  běžím o život! V mezinárodní  diplomacii zcela  nevídané!  Respektive vídané -v  předvečer vyhlášení války!

Tohle skutečně Respekt a  s Koudelkou sehráli naprosto perfektně. Babiš  s  Hamáčkem v pasti, kličkují jak zající na honu  a dělají už jen  zcela  vynucené primitivní  tahy. Přesně jako v koncovce  šachové partie mezi naprostým začátečníkem a šachovým velmistrem.

Známe tedy to nejpodstatnější  z časové osy. Takže se lze pustit  do  spekulování  o tom,  k čemu Vrbětice  sloužily  a slouží  a proč  právě  teď.

Ale  uznávám, že  je  nutno se vypořádat ještě s jedním mým tvrzením, které se mnou  sdílí i kolega  Lex, že motiv a  důvody nesou  domácí, nikoliv  mezinárodní resp. geopolitickou pečeť.

Zejména na  alternativě  se jako důvody  vrbětické  aféry  uvádí zejména

-snaha  Bidena  vystupňovat  nátlak na  Rusko

-zamaskovat  nepovedený  atentát na  Lukašenka

-zabránit  dostavbě  Nordstreamu II.

-zabránit účasti Rosatomu v dostavbě Dukovan

-zabránit očkování Sputnikem v ČR

Tak si to stručně proberme:

Ne že by Bidenovi vadilo dál tlačit  na Moskvu jakýmikoliv prostředky,  ale měl a má  daleko vážnější starosti. Vládne  100 dnů a  výrazně zatočil s covidem. Což je obrovský úspěch. Naopak  těžce pohořel v imigrační politice, kde  do něj pálí republikáni  i radikálové  ve  vlastní straně a on není schopen vyhovět  ani jedněm ani druhým a  tady  mocně  ztrácí. Hodlá také všemi prostředky protlačit vyhlášení Washingtonu D.C.  za 51 stát Unie, což  by zřejmě  demokratům asi na trvalo zajistilo převahu v senátu. Což ovšem nejspíše  nedokáže. Vedle toho se umanul na klimatickou konferenci, kam pozval i Čínu a  Rusko, protože  bez nich je o ničem. Ale především Rusko průměrného  amerického voliče   zajímá asi tolik co nás  Nový Zéland.

A do toho nějaké Vrbětice? Směšné, že?

Zamaskování atentátu na Lukašenka? On někdo ty  dvě akce připravoval paralelně, aby v případě, že ta hlavní vybuchne se odvedla pozornost?  To uštrikovali za pár  dní nebo to, minimálně  tu běloruskou část,  připravovali zřejmě  dost  dlouho a pak nějak vytušili, že  dojde k propadáku, takže narychlo  Vrbětice?

-Rosatom a Dukovany?  Máme před volbami. Jaderný tendr  vypíše  příští vláda. Jaká, to nám ukazují volební preference!  Takže  Rosatom bez šancí tak jako tak. Ikdyby  znovu vládl Babiš! Nevěřícím Tomášům si dovoluji  připomenout  americké vrtulníky. Těžce předražené.

-Sputnik? Který  utopila  ředitelka SÚKLu na kouzelné formulce, jíž nelze  prověřit, ale vždycky znovu opakovat   – nemáme dostatek podkladů! Nulová  šance.

-Nordstream II…. Ani tohle pro mne nefunguje. O Nordstreamu  II rozhodnou jen a jen Němci. Přesněji – Němci a  čas. Protože jestli nebude  uveden do provozu do konce září, tedy  do německých parlamentních voleb a ty  vyhrají  zelení  ekoteroristé,  Nordstream II. končí. Annalena  Bearbock už se nechala opakovaně slyšet, že projekt zastaví.  Opět- Vrbětice nejsou zapotřebí. Na Angelu Merkel fakt budem se  slzou v oku vzpomínat!

Dle mého i Lexova názoru geopolitika sehrála  max. zcela podružnou roli, jestli vůbec. Vrbětice  se hodí, ale kdyby vůbec  nebyly, nikdo by  to nepoznal. Takže  motiv je  domácí!  Jaký?  Čas  nabídnout  vám  možné  varianty – Lexovu a  moji. Je na  vás, co si vyberete a  klidně  můžete obě  odmítnout. Nic  vám nevnucujeme. Nabízíme. Nic  víc.

Začnu  Lexem:

Skutečný důvod  Vrbětic

Neuvěříte, na co jsem v souvislosti s tím, co hýbá týden našim prostorem, přišel, a přitom je to tak zřejmé, až je to triviální, jenom je třeba si uvědomit základní reálie.

Tou úplně primární je, že „nejvyššímu čučkaři“ Koudelkovi končí jeho funkční období ředitele BIS 15. 8. letošního roku.

Přitom, když jsem hledal to datum konce mandátu, jsem narazil na tento jediný článek našich presstitutů, který se k tomu vyjadřuje https://www.lidovky.cz/domov/prodlouzeni-mandatu-soucasneho-reditele-bis-koudelky-ukazuje-jak-se-bude-sestavovat-vlada.A201230_071853_ln_domov_lijk

A když si ho přečtete, nemůžete nepřijít na to samé, na co jsem přišel já, protože tohle je další z možných scénářů /subscénářů/ té „taškařice“ s ruskými agenty při výbuších ve Vrběticích /potopení Titanicu, otrávení Skripala či Naval(e)ného, nebo otrávení řeky Bečvy – ať si každý dosadí, co mu libo, za vším stejně jistě stojí.. – a hlavně Putin/. Chápete to, lidi? Samozřejmě, že ředitele BIS jmenuje vláda, ale neříkejte mi, že bez toho, aby nejlepší z nejlepších „judistů“ z STS Chvojkovice Brod, udělal „hrdinský čin“, ověnčil se něčím pro Česko významnějším, než ve spolupráci s CIA /nezákonným/ odevzdáním Nikulina do USA, by jej byl Babiš schopen protlačit proti prezidentovi do druhého pětiletého mandátu ve funkci /tak otevřenou roztržku s prezidentem dva měsíce před parlamentními volbami by si ani Babiš nedovolil/. No ale „nejvyšší čučkař“ přece má za toho Nikulina a za „kovanou“ servilitu vůči hegemonovi z Langley „hentu medaili, co mu dajli“. Kdo by hledal další, stejně „spolehlivou“ personu? A kde? Je tedy pro ty kluky a holky z CIA zatěžko vyfabrikovat ten „hrdinský čin“, padělat e-maily s odstraněnými metadaty etc. etc., vždyť to známe z těch tajnoslužebních hrátek, jak se to dělá. A ukažte mi nějakého prezidenta, který takového „hrdinu“ nepošle do „druhého kola“, a možná mu i v následujícím roce připne ty vysněné generálské epolety, pokud tedy prokáže, že to jeho „self made“ jakž takž připomíná pravdu.

O post nejvyššího čučkaře tu, milí přátelé, jde na prvním místě. To okolo jsou jen tanečky čarodějnic, které přicházejí, jako z udělání, v tu nejvhodnější dobu, ale to je jen „kolaterální“ význam tohoto kočkování, všichni věděli, že z „tohoto mráčku“ (manévrů Defender Europe 2021 a souvisejících manévrů ruské armády směrem vstříc těm Amíkům a NATO u východních Ukrajinských hranic) nezaprší.

Konec konců i ty počty na ambasádách se časem snadno vrátí, už ale bez mikrofonů presstitutů a TVžumpalistů, tak, jak to ve skutečné diplomacii chodí.

Připadá vám to neskutečně? Fajn. Ale najděte na tom narativu „chlup“? Je méně důvěryhodný, než ty báchorky o ruských agentech ve Vrběticích?

Stručné,jasné, logické, úderné!

Za sebe  říkám, že  kdyby se Vrbětice  odehrály před  covidem, tuhle  konstrukci bych odmítl. Jako  příliš  triviální,  malichernou  a v  českých podmínkách   příliš  kách.  Ovšem covid mne vyškolil. Abych pochopil, že  u nás  je  jakýkoliv, sebeprimitivnější  motiv  jakkoliv nepochopitelného jednání kohokoliv, možný a  reálný.

Jediné, co mi  do toho nezapadá  je  sveřepý  řev  parlamentní opozice. Po tom, co předvedla  11.února  tohoto roku ve sněmovně, kdy  zamítla vládě prodloužit stav nouze, jen proto, aby  jí znemožnila  účinně konat  v nejhorší  zdravotnické krizi  státu za posledních 100 let a  získala  tak pár  hlasů  navíc mi motivace  hrát Koudelkovu hru  na  udržení sesle přijde jaksi  pro opozici málo zajímavá.

Tu, dle mého názoru  zajímají jen a jen  volby a  snaha  dostat se co nejrychleji k co největšímu počtu  koryt po volbách. A  právě ty mi vycházejí jako klíčový  faktor. A  tomu odpovídá i načasování, způsobe nátlaku na  premiera, kdy  mu  byl sebrán sebemenší manévrovací prostor, jakékoliv možnost konat  svobodně  a dobrat k  tomu i prezidenta!

Začnu trochu ze  široka.  Babiš covid doslova zavraždil. Nehodlám popisovat detaily. Na Kose už  na tohle  téma vyšla celá knihovna. Nyní se  situace obrátila  – covid  momentálně  vraždí Babiše a jeho volební preference. Z nějakých 32-33%  je na mínus  10ti procentech. Těch 23%  procent  představuje  tvrdé  jádro elektorátu  ANOšéfa. Pod ně  už nespadne.

Jenže  voličské nálady se zatraceně  rychle mění.  Covid je na  ústupu a  to značném, začíná se rozvolňovat. Očkování už  v druhé dávce má  cca 1 mio lidí. Do léta přibude  určitě  další, možná dokonce  dva.  Jestliže  se zopakují s  koronou loňské prázdniny a ona  téměř  vyšumí,  přidejme  cesty  do Chorvatska a pod.,  pak se klidně může  stát, že se nám Babiš vrátí ke  30%,  k tomu rostoucí Okamura  a dost možná  i pseudokomouš  znovu ve sněmovně  a z dnešních  110 a možná až 120 hlasů opozice  nemusí být ani 101. Ale třeba  jen  99.

Hraje se o tzv.měkký elektorát. Řekněme  o 15%  přelétavých  voličů.  Tohle reprezentuje  ono nerozhodné spektrum bez  tvrdé politické preference, jež ovšem  vždycky určuje  vítěze  voleb!

Přidejte  si  k tomu  fakt, že Babiš  má  trumf, kterým opozice nedisponuje  – uplácení  voličských skupin  přes státní rozpočet. Uvedu příklad – začátkem týdne  Schillerová oznámila, že  valorizace penzí  tentokrát  proběhne „jen“ podle zákona , takže  v průměrné  částce  450Kč na hlavu.  Což pro důchodce představuje, po  minulých  8 a  9ti stovkách, jasné zklamání. Nicméně  včera  už  se na internetu objevilo,  že  i letos  přeci jen  něco navíc  kápne. Jen se ještě neví jak – zda  mimořádná a trvalá valorizace nebo  jen jednorázový  předvánoční úplatek.

Opozice  si je tohoto nebezpečí vědoma. Ví, že  jediný  reálný  způsob jak riziko Babišova zmrtvýchvstání eliminovat, jsou předčasné  volby.  Jenže  jak jich dosáhnout?  Když je potřeba  120 hlasů ve sněmovně? Navíc  sama  tzv. demokratická opozice je  zoufale  rozštěpená   a kvůli zaostávajícím prefencím spolku Spolu zoufale rozdělená a  neschopná  efektivní kooperace. Nikdo nechce přijmout  roli menšího náčelníka!

K tomu si přidejte  i fakt, že  opozice nutně věděla, díky  europoslancům v Bruselu, že  Evropská komise  vydá  jasný a konečný nález  o Babišově  střetu zájmu  a o nezákonných dotacích pro Agrofert. I kdy tak učiní.

A přidám ještě  Zemana. U  něj se  dalo velmi pravděpodobně  odhadnout,  že  mu  tzv. důkazy ohledně Vrbětic  ani náhodou nepostačí a že se pokusí  celou  záležitost  realtivizovat.  A když tak učiní, lze se pokusit  o jeho sesazení z úřadu pro vlastizradu. Jak ostatně  v senátu  vidíme!

Přidejte  si k tomu  až  antitrumpovský  setrvalý  mediální tlak jak na Babiše , tak Zemana!  Kdy je úplně jedno, co jeden či druhý v reálu udělá či řekne, stejně je  to vždy zásadně  špatně. Slyším, že  někdo namítá, že  píši o sobě?!  Omyl!  Kosa  mým prostřednictvím  takhle  reaguje  vždycky, když  ti dva  doložitelně  a jasně překročí míru. Což  je  mimořádně  často.  Když nikoliv, mají od vlka pokoj. A někdy dokonce i zastání. Ale jen zřídka. Protože  tihle  dva jsou skutečně  zemští škůdci. Ale nejde o mne  a ty  dva.

Řešíme  něco úplně jiného – proč  Vrbětice? Proč právě nyní a právě takhle?

Podle mne kvůli volbám a jak už napsáno  – kvůli možnému Babišově  zmrtvýchvstání. Cílů bylo několik:

1-primárně oslabit  Babišovu  pozici mezi voliči aby  získal nálepku  proruského vlastizrádce. Proto to zapojení výboru pro kontrolu zpravodajských  služeb, proto řízené úniky  informací  z těch tzv. bezpečnostních složek

2- tu nálepku  měl získat tak,   že by  Respekt, ev. Seznam.cz  vynesly  na světlo dejme tomu přes minulý víkend jako sólokapra a Babiš už   se následně a pozdě utavil na konstatování, že  už  6. a 7.4 disponoval informacemi BIS a nekonal. Zkrátka  – akce zrádce, co byv  varován, stejně  držel s nepřítelem.

Proto ta komedie  z protokolací  času, proto ta páteční  tiskovka, proto ono nesmyslné překotné vyhošťování ruských diplomatů.  Babiš prostě  předvedl dokonalý  útěk vpřed  v poslední sekundě!  Aby  mu to proruské zrádcovství nikdo nepřišil, jednal jak jednal. Aby  se dostal do pozice největšího rusobijce.

3-tohle bylo časově  napasováno  na datum zveřejnění  konečné  zprávy  EK o Babišově střetu zájmů a  nekalých dotacích pro Agrofert.

4- v optimálním případě  celá akce skončila  rozštěpením Babišovy  politické divize  Agrofertu, kdy by  část poslaneckého klubu v těžké depresi  ze  zrádcovství, prolhanosti a zkorumpovanosti ANO šéfa  jej opustila. a umožnila  úspěšné hlasování o rozpuštění sněmovny  a  tím vypsání předčasných voleb v okamžiku, kdy si ještě  voliči pamatují 29 000 křížů na  Staromáku.

5- když ne, tak  by vrbětická  aféra a případný proruský postoj Babiše  výrazně ovlivnil  prozápadně  orientovanou  část  nerozhodných voličů, který  lze  odhadnout  asi tak 6-7 lidí z deseti.

6- v případě, že  Babiš  zaujme protiruskou pozici, lze počítat s  tím, že od něj odpadne  část jeho tvrdého  voličského jádra,  která je   afinitní k Rusku. Třeba tak, že  zůstanou doma, protože se  Babišem cítí zrazeni.

7- jestliže se Zeman zachová, jak se ostatně zachoval,  pak lze proti němu vystupňovat kampaň na jeho odvolání  a  pro leckoho z nerozhodnutých  voličů půjde  o malý, ale důležitý důvod hlasovat pro současnou opozici.

8- jestliže  Babiš  nastoupí na protiruskou pozici, pak je  velká pravděpodobnost, že se v konečné  fázi  střetne   se  Zemanem a  do jejich dosavadního spojenectví  bude vražen klín a Babiš  ztratí svého největšího spojence a oporu.

Jak by  řekl klasik  – samé výhody  a sociální jistoty….

Takhle  vypadá mé vysvětlení  na otázku proč  Vrbětice a proč  právě  teď.  Ale uznávám, že  jde  o spekulaci, jíž nelze  prokázat.A také, že klidně  mohou existovat  další. Nicméně  – vidím to takhle.

Nepochybuji, že  se mezi vámi  najdou ti, kterým   to připadá chatrné. Proč  ne.  Ale pořád je  to neskonale festovnější než  další senzační  odhalení Seznamu.cz,

Nejen ruští agenti. Policie podezírá z účasti na výbuchu i majitele skladu

který přišel s tvrzením, že  policie pracuje  s verzí, že  Čepigu s  Miškinem provezl v KUFRU SVÉHO AUTA do areálu vlastních skladů     dokonce  OSOBNĚ a SÁM MAJITEL FIRMY IMEX!!!

Nejspíš  aby  mu  ti  dva ty  sklady  vyhodili  důkladně, asi na  to   chtěl dohlédnout!!!! Jen nechápu  s  jakým motivem… A  vedle  toho ani to, proč  první sklad   bouchl  hned a  ten druhý za  7 týdnů. Ale  takovými úvahami Seznam.cz neobtěžuje!  Stejně jako s  informací, jaké, že  to konkrétně  auto  v roce  2014 bylo. Rád bych  viděl  u  jakéhokoliv  běžného osobního auta kufr, kam se vejdou dva  dospělí, dobře  živení živí chlápci…

Nemluvě o  tom, že  jsem, ke  své vlastní škodě, ignoroval jednu další prý ověřenou, leč  sotva  uvěřitelnou informaci,  o níž  se lze  dočíst  například  v  článku

Majitel hotelu, kde bydleli ruští teroristé z Vrbětic: Měli dvě identity a stříleli

Tam se konstatuje,  že  majitel ostravského hotelu Corradu tvrdí, že  Čepiga  s Myškinem u něj bydleli od  13. do 16.10. Ale  nepamatuje si  v kterém pokoji, nemá už dokonce  ani počítačové záznamy!!!, nepoznal by  je, o jejich  chování ani on ani personál nic  neví, ale jedno  zcela  bezpečně. Prý si šli zastřílet a hotelovou střelnici. To ví na beton. Ale  a teď  čtěte  pozorně!!!-

 V místní knize návštěv /střelnice – pozn. vlk/jsou pro změnu jména Nikolaj Popa a Ruslan Tabarov. „Po hotelu se tedy oba pohybovali pod dvojí identitou,“ sdělil hoteliér Maxmilián Šimek  

Týýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý jooooooooooooooo! Muehehehehe!

Už  ve díle  IV. jsem psal, že  GRU  je nejspíš  instituce  pro centrální  internaci ruských  mongoliků!  Jen si to představte-  Čepiga  a Miškin jedou na přísně tajnou  sabotážní misi do cizí  země. Použijí pasy  se jmény Alexander Petrov a Ruslan Boširov.  Na tyhle přiletí na Ruzyň, ubytovávají se v Praze i v Ostravě  v hotelech.  Ale když si jdou  zastřílet na  hotelovou střelnici, tak použijí  svou DRUHOU KRYCÍ IDENTITU!!!! Aby  hned  spustili  všechny  myslitelné poplašné zvonky!!!! Ubytovací  karty  hotelu jdou automaticky u cizinců na  cizineckou policii a  personál střelnice, který  je zároveň hotelovým personálem  to slupne jako malinu a  nikomu to nezapálí…

Uznejte, že proti podobným  policejním a bisáckým zjištěním jsou moje  nebo Lexovy  vývody  v podstatě  vědeckou literaturou :)!

A  tomu krmivu má někdo věřit?

No snad už  bude, minimálně  nějaký  čas, od  dalších geniálních objevů Respektu, Seznamu.cz ,BIS  a PČR, pokoj.

Vlastně ještě pokoj sám nedám.  Když svou verzi   při redakci čtu, napadlo mne, že  podobnou režii  přece už  ČR  zažila!!!

Dokonce  skoro stejnou. A od  stejných lidí. Míním tím českou  lumpenpravici a lumpendemokraty  a  jejich  mediální poskoky. A také  jednoho statečného plukovníka, co stavěl politickou  reprezentaci před hotovou  věc. Těsně před  volbami  a fatálně  je ovlivnil. Tenkrát  v hlavní roli nebyl statečný  plukovník Koudelka, nýbrž stejně  statečný plukovník Kubice,  který ve  svém spisku, zvaném Kubiceho zpráva, tvrdil, že tehdejší premiér Jiří Paroubek, ministerstvo vnitra a policejní prezident se snaží ovlivňovat vyšetřování některých případů. Upozorňoval také na údajné prorůstání organizovaného zločinu do vládních struktur.

Místo Kundry  se  Spurným zafungoval  redaktor  ČRo  Hrbáček…. A také  prý byla plná  naprosto doložených zjištění. Posléze se ukázalo, že  důkazy  žádné. Jenže  Paroubek a ČSSD  přišli o výhru ve  volbách a  později mu ještě  Zeman  dokázal ukrást  poslance  Melčáka  a Pohanku a tím  prakticky Paroubka  a především soc  dem politicky  zlikvidoval, protože  je od  té doby  setrvale na  těžce  sestupné trajektorii.

Dokonalá paralela  s  dneškem! ˇA podpora  pro mou spekulaci. Máme  do činění s Kubiceho zprávou II.  Stejná metoda, stejné načasovaní, stejné rozhořčení  mainstreamu  i  pravicových  politikářů.  Jen  ten ruský prvek je novum.  Babišovi asi nelze  přišít  sex  s nezletilými….

Příteli Lexi,co ty na  to?

 

 

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka, Lexův soud se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.