Flash -Babiš marně škemral na summitu EU o vyhošťování ruských diplomatů!


Na neformálním jednání prezidentů a premiérů zemí Evropské unie v Portugalsku  Babiš  úpěnlivě  škemral u šéfů ostatních  členských zemí ,aby  ukázali s  Babišlandem solidaritu  a vypověděli  každá alespoň jednoho ruského diplomat…

„Musíme to brát vždycky tak, že když je napaden jeden členský stát, že to je vlastně napadení všech. Také jsem požádal, aby ještě zvážili vyhoštění alespoň jednoho diplomata. Uvidíme na příštím summitu, jak se k tomu postaví“.

Nemáte  pocit  studu  za  takového předsedu naší vlády? Vždyť přece ono vypovězení  ruských záškodníků, špionů a  vrahů jsme ukázali celému světu,  že  jsme suverénní a hrdá  země!!!

Kde  a jak se ta  hrdost projevuje na mezinárodní scéně, když  Babiš  vyrazil do Portugalska  a škemral a fńukal – aspoň jednoho jediného…

Už  tohle  je pro mne  vrchol trapnosti.!

Nicméně  to ještě netušil,jaké se mu dostane  odpovědi od  těch u nichž  v  uctivém předklonu  šoupal  nohama, smutně  koukal a poníženě žmoulal čepici!

Opravdový projev  solidarity a  principiální jednoty  jej teprve  čekal.  Ve  formě  prohlášení  tzv. evropského ministra  zahraničí. Ten mu vzkázal následující:

Evropská unie nechce dále zvyšovat napětí ve vztazích s Moskvou vyhošťováním dalších ruských diplomatů. Po dnešním jednání ministrů zahraničí členských zemí bloku to novinářům řekl šéf unijní diplomacie Josep Borrell. EU podle něho nadále jednoznačně stojí za Českem v jeho sporu s Ruskem vyvolaném kauzou Vrbětice.

„Musíme hledat jasnou podporu, ale zároveň se snažit nezvyšovat napětí,“ prohlásil Borrell, podle něhož mohou podstatné slovo k dalšímu vývoji říci prezidenti a premiéři členských zemí, kteří mají 25. května v plánu širší debatu o budoucích vztazích s Ruskem. Do té doby však „není na programu další eskalace vyhošťováním diplomatů“, uvedl koordinátor zahraniční politiky evropského bloku.

Mno!!!! Tak to bychom měli!

Evropská, transatlantická  a kdo ví jaká  solidarita  v praxi! Jedinečné  a nenahraditelné  evropské  hodnoty pod  drobnohledem!  Myslím, že  všelijací  Jakubové Jandové, Petrové Kolářové, Pavlové Fischerové, Pekarové Adamové, Petrové  Fialové,Sašové Vondrové, Lipavští a  stovky  a tisíce dalších, dostali  jednak obrovskou lekci a  ještě  větší námět k přemýšlení. Tedy pokud  jsou něčeho takového schopni! A věří  té  oficiální bajce o Vrběticích.

Protože existují jenom dva  důvody  proč  naprostá většina  členských států EU zejména těch velkých  Babišland  ohledně  solidární podpory  proti  Rusku  totálně  zasklila.

1- věří sice  té  vrbětické  pohádce, ale  současnou Českou republiku považuje  za jakousi zemi čtvrté či páté  kategorie, kvůli  které  je  ani nenapadne  zhoršovat  vztahy  s Moskvou

2- chovají se naprosto  racionálně, chodí  číst  vrbětický  seriál na  Kosu  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂  nebo prostě  jejich  analytici na  zastupitelských úřadech  v Praze  disponují  dostatkem zdravého rozumu, aby  jim doklaplo,jaká  šmíra  se  tu s Vrběticemi  hraje. A podle  toho jednají.

Dost možná, že  platí  oba dva  důvody  najednou.

Být  těmi neochvějnými českými atlantisty,vyznavači  evropských hodnot, těmi co nikdy nepochybují  o  našich spojencích a jejich motivaci k čemukoli, asi bych si přivodil neprodleně   opravdu těžkou kocovinu.

Vyznávám li na krev  vrbětickou fabulaci,  pak si musím vzpomenout  na Mnichov  v  září  1938. Kdy se  od nás všichni odvrátili a v těžké chvilce pro nás  nehodlali  hnout  prstem!  Čemu se kdo  diví, vždyť  se jedná o jedna  a ta samá  jména :

Německo/Rakousko, Polsko, Maďarsko tenkrát  s gustem a hluboko  zakrojily  do těla  nebohé Republiky  československé

Francie, Itálie v Mnichově  připojili  svůj podpis, Španělsko a  Portugalsko sice nikoliv, ale  komu jejich  vůdcové  žehnali je  zřejmé.  Benelux zářil spokojeností, že  se ho to netýká,  skandinávské země buď  otevřeně  stranily  nacistickému Německu /Švédsko, Finsko/ nebo zachovaly  chladnou  neutralitu -Dánsko.

Jediný  spojenec který nám tehdy  zůstal -Jugoslávie?  Tak tu  pohřbili spojeným úsilím Slovinci a především Chorvaté. Srbsko není členem EU.

Tak čemu se naši  betonoví  atlantisté  dnes  diví?

Zkrátka  koho jsme si  za spojence zvolili, toho máme!  Podlézali a podlézáme  jim sami. Přes historické zkušenosti!???!!! Takže  dnes  ten podlézavý Pepík dostal  zaslouženou odměnu!

Ovšem pak  je zde  další nemalý  díl populace – ti co přísahali na Babiše  až za hrob.  Vždycky a za všech okolností. Nyní jim jde  z něj, od  začátku Vrbětic  -hlava kolem. Na  rozdíl ode mne.

Jsou to ti samí, co pokud  chodili na Kosu,  vykřikovali, že mám obsesi  z Babiše. Kdykoliv, když  jsem dokládal, co  je zač. Velmi podrobně  pečlivě.  Dokonce  některými z nich  neotřásl ani Babišův  v podstatě  covidový  populační mord nebo totální zruinování  státního rozpočtu  nesmyslnou variantou zrušení superhrubé mzdy.  Kdy hrdě počítali,kolik jim to hodí. Zacloumalo  s nimi a jejich  zbožněním  práskaného Andreje  až  těžce  rusofobní  nájezd  jejich za  živa  svatého  ohledně  Vrbětic.

Jsem rád, že Kosa je  nastavena  tak, jak je. Že nikomu nestraní a  nefandí.  Potvrzuje  se, že  se  snaží vždycky  informovat  o faktech a souvislostech. Pletení pojmů a  dojmů, dogmatické   nebo  alternativně hospodské třesky  plesky  není její  šálek kávy  a ráda  se jim vyhne a přenechá jiným.

A  že  Vrbětice jsou  jedna  velká , opravdu velká fabulace  bez kouska  studu jejich režisérů a  aktérů , o tom  vás  přesvědčí úterní Kosa a  další pokračování  Vrbětic.  Na něž  jsem zcela mimořádně hrdý!

Reklama

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.