Daily Express – ‚Sebevražda!‘ Ruské sankce způsobují Evropě „VÍCE škod“ – obavy z finančního krachu narůstají


Daily  Express jistě  není  medium  typu  Timesů. Jenže  jde o  33. nejnavštěvovanější  web  v Británii!!! A 464.  na  celém světě.

Výstřižek

Takže  když  tam něco  zveřejní  vzbudí  to náležité echo!  A  londýnští, washingtonští, bruselští a jiní panáci a paňačky  si mohou  vykřikovat  co chtějí.  šídlo už je  v takovém případ ě z pytle venku.

A  našem případě nikoliv  šídlo, nýbrž  nevhodné  informace o  dopadech  protiruských  sankcí. Nikoliv  ovšem v tomto případě na Moskvu,  nýbrž  na kolektivní Západ. Respektive   zejména jeho  evropskou  část. Tedy  především EU, ale  i Británii. Titulek

‚Suicide!‘ Russia sanctions doing ‚MORE damage‘ to Europe – financial crash fears surge

pochopitelně  neunikl mému překladači!  je  bystrej ten kluk! Takže  na mne okamžitě  vypálil:

‚Sebevražda!‘ Ruské sankce způsobují Evropě „VÍCE škod“ – obavy z finančního krachu narůstají

To se pak jeden, i takový vlk otřese, vyvalí  bulvy a  dá  se hned  do čtení:

Evropská unie opakovaně konstatovala, že brutální sankce proti Rusku za válku na Ukrajině způsobují Evropě další škody v obavách, že by se kontinent mohl zřítit do největší finanční krize všech dob.

Brusel tvrdě zareagoval na Vladimira Putina tím, že se pokusil rozbít Rusko řadou sankcí, jejichž cílem je ochromit ekonomiku válčící země a totálně vykolejit její válečné úsilí. Ale Putin se tím vším dosud nenechal odradit a nyní existují obavy, že by mohl brzy vést svou vlastní politickou válku proti Evropské unii jako součást kruté pomsty. Stovky milionů Evropanů čelí možnosti  tvrdé zimě a byli vyzváni, aby se připravili na  přidělování  plynu jako reálnou  možnost, v případě, že Putin zcela přeruší dodávky na kontinent.

EU prohlásila, že tento krok je „politicky motivovaný“, přičemž dodávky plynu do Evropy z Ruska prostřednictvím plynovodu Nord Stream 1 rychle klesly na pouhou pětinu své kapacity.

Inflace v eurozóně navíc v červenci vyskočila na 8,9 procenta z 8,6 procenta o měsíc dříve – přičemž euro poprvé za více než 20 let kleslo na  paritu vůči americkému dolaru začátkem  měsíce července.

Charles-Henri Gallois, šéft kampaně Generation Frexit /za  odchod  Francie  z EU -pozn.vlk/ varoval, že sankce EU proti Rusku se vracejí svým dopadem zpět, a přidal varování před recesí eurozóny, jež  je nyní „zřejmá“.

Pro Express.co.uk řekl: „Některé evropské země, jako Německo a Itálie, jsou velmi závislé na ruském plynu. Nemůžete ho  nahradit.“

„Další evropské země, včetně Francie, budou trpět také, protože Rusko bylo důležitým dodavatelem ropy.

„Docela levně prodávali  a  to se smlouvami v eurech. Nyní nakupujeme stejnou ropu, ale přes Indii nebo Saúdskou Arábii s přirážkou a v dolarech. Jak euro klesá, je to ještě dražší.“

„Je to docela pokrytecké, protože je to stejné jako u plynu – nemůžete takto nahradit ruskou ropu. Nemáte zařízení ani ekvivalent.“

„Hospodářské sankce způsobují větší škody Evropě než Rusku. Recese je zřejmá.“

Hlavní  Frexiteer také tvrdil, že to byla hlavně „chyba při záchraně eura“ /tedy  kvantitativní  uvolňování  ECB a  speciálně  Maria  Drghiho  -pozn.vlk/, které  vedlo ke zničení  platformy, na které bylo vystavěno, a varoval, že „dříve nebo později /euro/ zemře“.

Sankce proti Rusku označil za „sebevraždu pro Evropu“ a vyzval EU, aby zastavila brutální tresty, jinak by kontinent riskoval, že se propadne do největší finanční krize, jakou kdy zažil.

Gallois pokračoval: „Vyšší náklady na energii sníží poptávku po všech ostatních produktech, přičemž ceny ostatních produktů zároveň rostou.

evropský energetický plyn

„Byla chyba zachránit euro, které bylo od začátku špatně postavené a dříve nebo později zanikne.

„Sankce proti Rusku jsou pro Evropu sebevraždou. Ekonomické sankce, které vás zasáhnou víc než Rusko, jsou naprosto hloupé.

„Jsem proti invazi na Ukrajinu, ale měli bychom zastavit sankce a zaměřit se na mír, abychom zabránili sebevraždě Evropy.

„Pokud to neuděláme, bude Evropa čelit možná největší finanční krizi ve své historii.“

Ovšem následně se objevily dobré zprávy pro ekonomiku eurozóny poté, co bylo oznámeno, že ve druhém čtvrtletí letošního roku rostla mnohem rychleji, než se očekávalo.

Ekonomové však varovali, že nový výbuch vyšší inflace a problémů s dodavatelským řetězcem by mohl do konce roku 2022 vyvolat mírnou recesi.

HDP eurozóny mírně vzrostl o 0,7 procenta ve srovnání s prvními třemi měsíci letošního roku se čtyřprocentním meziročním ziskem, což překonalo prognózy čtvrtletního růstu 0,2 procenta a meziročního zisku 3,4 procenta.

Inflace v eurozóně však v červenci vyskočila na další rekordní maximum – až na 8,9 procenta z 8,6 procenta o měsíc dříve – a to nejhorší ještě nemusí být za námi.

Ekonom ING Bert Colijn prohlásil: „Zrychlení ekonomického růstu je způsobeno především efekty znovuotevření a maskováním základní slabosti způsobené vysokou inflací a výrobními problémy.

Expert však varoval: „Od této chvíle očekáváme, že HDP bude pokračovat v klesajícím trendu, protože znovuotevření služeb se zmírní, globální poptávka změkne a pokles kupní síly bude přetrvávat.

„Očekáváme, že to povede k mírné recesi, která začne ve druhé polovině roku.“

Tak tohle  předložil  mase  svých konzumentů Daily  Express!!!  Každému pravověrnému  Britovi  z  toho museli naskákat nejméně pupínky. Je  to přece  britská  vláda, co od  začátku rajtuje  na  samé špici  sankčního pelotonu!

Může  být, že tenhle  web jen hledá senzace a to podle  prvního pravidla  současné  žurnalistiky  – jen špatná  zpráva  je dobrá  zpráva!  Ale když se podívám na ceny  energií…..  tak se  divím, že  se  evropská/česká ekonomika  dosud nezhroutila a neumím si  to kouzlo rozumně vysvětlit. Jakkoliv  taková  Škoda VW reportovala pololetní  výsledky s  tím, že  jí prudce poklesla  výroba a tím i  zisk. Ten za první pololetí  o cca  3. To dodávám  pro úplnost, abychom se vrátili do českého reálu. Protože  Británie nám, konec konců může  být ukradená.

Těším se na  osmé kolo sankcí proti Rusku!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.