Atentát na Nordstream 1 a 2 – spekulace


Ty zprávy  byly  dávkovány  po kapkách. Jakkoli  už  mnozí věděli jak velký průšvih nastal.

Pamatujete, že  jako první k nám dolétlo,  že  v potrubí NS2 došlo k náhlému poklesu tlaku?  Žena  se mne ptala, co to znamená. A já odpověděl, že zřejmě  Rusko odsálo z  potrubí,  které se  z blbostí evropských a především německých politikářů stalo obdobou  Hladové  zdi  Karla IV.   nebo  jistého španělského letiště, postaveného za peníze  EU, kde snad  dosud  od  jeho pompézního slavnostního  otevření před léty nepřistálo jedno jediné letadlo  a  nakonec  ho asi  za symbolických 10 000 eur koupila  Čína. Proč by v něm držela obrovské množství tzv. technologického plynu? Takhle  mi to na první pohled  vyšlo. Jenže  když  za nedlouho   stejný „náhlý“ pokles  tlaku    postihl i momentálně sice  nefunkční , ale  zprovozněný a na německé plynovodní sítě připojený  NS 1, nezbylo, než  abych pokorně přiznal,  že jaksi  chybička  se vloudila a já  se  stal  hlupákem. Dodávám, že  žena  už  u NS2 mi nevěřila.

Dnes víme  zcela  co se  stalo.

V Německu  bez obalu  hovoří  o  cílená  a velké sabotáži, totéž tvrdí, s malinkatou výhradou, že  snad by  to mohlo  být i jinak, končící švédská premierka. Biden, Stoltenberg, Leyenová, Borell, Macron, atd. přirozeně  že také  Fiala, přihlouplý bakalář a  tisíce  dalších podobných důležitých, včetně  Zemana, na to, kupodivu žádný  názor  nemají. A že  jinak jím disponují na úplně  všechno!

Ovšem s výjimkou těch, co okamžitě vyjeli s vysvětlením – no to je jako houska na krámě přece,  tohle  provedlo Rusko!!!  Protože  chce předstírat,  že opravdu,  z objektivních příčin není schopno dodávat  plyn do Evropy! Pokud byste  si mysleli,  že  dementů, zastávajících tento  postoj je jen hrstička a jen v přísně  omezených lokalitách typu pražských Bohnic, obrovsky  se mýlíte!

Ty  výbuchy  a přerušení obou pipelines  jsou gigantický průšvih!! Nejen pro Rusko!  Které samozřejmě obrovsky  tratí! Bez ohledu na  to, že  NS 2 je momentálně mrtvě mrtvě narozené dítě. Klíčové  slovo  zní -momentálně, nikoliv  mrtvě. Válka na Ukrajině  jednou nějak skončí.  A nadcházející zima a především reakce  průmyslu celá Evropě  předvedou, jestli Green  deal a další pomatenosti typu  plyn z Kataru, Senegalu a tak podobně  představují  náhradu za  ruské energetické nosiče nebo ne.

Jak je  to dávno, co Evropa  vykřikovala,  že Putin používá  energie  jako zbraň  vydírá ji?  Nyní někdo a rozhodně ne Putin, skutečně si vzal plyn z Ruska jako zbraň!!!  Proti Evropě!  Ta už ví zcela jistě, že  přes NS  už nepřiteče  ani kubík.  Ne že by  plynovody  nešlo opravit. Ale  máme zde  sankce. Naše  sankce!  A Rusko do oprav,  bez jistoty,  že  vynaložené náklady k něčemu budou, nenainvestuje ani kopjejku. Proč také?

A určitě  tak neučiní  ani  nějaké budoucnosti, když  nedostane  záruky, že se nic podobného už nikdy nezopakuje.

Ovšem od  koho ty záruky  chtít?  Přece  toho,  kdo  ty  výbuchy provedl!!!!

Jenže  kdo je  ten mezinárodní terorista????  Ti nejsprávnější  z těch vždycky a jedině správných už  ukazují na  Rusa. Jak bylo lze  čekat.  Ale, jak řečeno,  tohle  je  nesmysl. Rusko  nebude  ničit  své mnohamiliardové  dolaroví  investice, když prostě  jednoduše  NS2 si zakázala  Evropa  sama a  u NS1 prostě nepřevzalo turbínu, zbylé až na jednu,  už natočily povolené provozní  hodiny a  musí také na servis, který ovšem  má  své sankční  háky. Nikoliv  háčky. Ale i kdyby  všechny  turbíny  fungovaly, Putinovi  stačí  zatáhnout kohouty. Nepotřebuje si ničit exportní plynovod!!!! Nota bene, nejspíše  nevratně! Jestli nepřijde  skutečně blesková  oprava, tak  mořská  voda  těžce  zkoroduje  vnitřek potrubí,  nechráněný  proti jejímu působení.

Takže  Rusko úspěšně  vyloučíme.

Než budu  dále pokračovat,  dám sem jeden  obrázek, týkající se toho teroristického útoku, který mi poslal jeden  z čtenářů /díky!!!/. Není znám, jestli vůbec:

Výstřižek

Překládat netřeba.  ukazuje  místa  výbuchů na obou větvích.  Celkem dost daleko od  sebe. Takže  ten, kdo to připravil, působil na ploše a organizace  útoku vyžadovala  nějaký  čas a především pohyb. A plánování, aby  ho nikdo nechytil při činu.

A  všimněte si ještě jednoho zajímavého  detailu –  tam kde je potrubí přerušeno a dochází  k mocným výronu plynu, tak velkým, že  dánská vláda  uzavřela  příslušné oblasti  pro lodní i letecký provoz. Kvůli možným katastrofám.  Dobře  se na  tu mapku podívejte  znovu. Klíčovým místem pro  námořní dopravu  do a z Baltu  představují tzv. dánské úžiny. Zde  konkrétně mezi ostrovem Bornholm a dánskou pevninou – Tysklandem. Tam šlo  v podstatě  jedním výbuchem vyřadit oba plynovody  najednou. Jenže  by to také znamenalo stopku pro všechny lodě  vplouvající /vyplouvající  do/z Baltu!!!

A to zjevně mezinárodní  terorista a atentátník   nehodlal dopustit!!!!  Proč  asi?

Takže   kdo  konkrétně  za  ten akt  vrcholného státního terorismu odpovídá?

Otázka nikoliv jak se říká za milion. Ale nejméně  za bilion. V dolarech. Možná více. Vzhledem k dopadům a škodám.  Lze jen  spekulovat. Bez sebemenších  důkazů. Ale  spekulace jsou snad ještě  dovoleny  i ve Fialalndu, aniž by  se  člověk dopustil trestného  činu. Spekulace  je  fakty nepodložené  rozjímání. A  snad se  to smí i ve veřejném prostoru, tom českém i když jde  o velkou mezinárodní politiku!   Nejde o tvrzení nebo obvinění. Kdokoliv  je klidně může odmítnout a  já s tím nemám problém. Je li možné  spekulovat  o ruské stopě, pak to  snad nelze  sankcionovat  ani  v jiných  azimutech. Navíc  s výrazně zajímavějšími motivy.

Jejich základem  je  klasická otázka  – kdo z toho má prospěch?

Už ta nejjednodušší logika  vrátí  triviální odpověď:

Ukrajina !!!

Co ta  by  tím všechno získala:

-poškodilo by  obrovsky a na  dlouho Rusko

-tomu by  pro přepravu plynu   do Německa a  střední západní Evropy  zůstaly  k dispozici  jen dva plynovody  – Bratrství  přes  Ukrajinu a Jamal přes Polsko. Kterými v podstatě dnes neteče nic nebo žalostně málo a Zelenský by určitě  rád  ruské peníze. Moc  rád. A tohle mu silně nahrává.

-dříve, když  Rusko nějaký plyn přes  Ukrajinu pustilo, tak si za jeho přepravu nemohl  nijak moc  účtovat a  vyskakovat, protože  zde  existovala  alternativa Nordstreamu, která jeho drzou lakotu držela při zemi.  Od  výbuchů to neplatí. On a Poláci si v podstatě  za přepravu mohou účtovat doslova  cokoliv. Tohle má ještě jeden rozměr. Ale ten si nechám až  pro  spekulování  někom  jiném

-umím si představit, že motivem  by mohla  být  i  nadcházející zima. Na  kterou  Ukrajina  asi čeká  z  hrůzou. Uhlí nemá.  Elektřinu Rusko kdykoliv  vypne. Když se k tomu rozhodne. Z Ruska plyn neteče, takže není co krást. Koupit  není  za co. Už  při běžném provozu státu  Kyjevu v létě  scházelo každý měsíc  5 miliard dolarů.  Evropa sama ohledně plynu neví kudy  kam a bude  ho kupovat za své pro Ukrajinu?  A poskytne zcela  nedostatkovou  kapacitu přepravních  tankerů  a  LNG  terminálů??? Jak moc  je  fantazií, že  si  někdo v  Kyjevě  usmyslel, že  Rusa prostě  donutí za každou cenu  k dalšímu kolu přepravy plynu  a tím pádem  že  si ukradne, bez placení, co půjde a ještě za to zinkasuje  za tranzit!  Samé výhody  a  sociální jistoty,  jak  praví jistý populární český  film.

Takhle  vidím hlavní důvody. Ale kdybych se prohrábl archivem Kosy,  zejména  té  části, která se týkala  výstavby obou Nordstreamu,  pak bych  tam našel několik článků. kde jste mohli  už  dávno číst, že  pokud by Ukrajina  začala prohrávat  válku nebo  Evropa  nepodporovala  Zelenského podle jeho představ,, pak ukrajinští nacionalisté  zaútočí  na plynovody a ropovody z Ruska  do Evropy. To ostatně také  vždycky představovalo zásadní  motiv pro  stavbu obou potrubí do Německa po  dně  Baltu.

Ukázalo se, že  tahle kalkulace  je  také zranitelná.Proč by  Ukrajina  ten útok na plynovody  neprovedla na moři? Kdy  vyhrává  z každého pohledu?  Ptám se, netvrdím.

Pojďme na dalšího pána  holení a tím je podle mne  jasně

Polsko

ty  důvody  v podstatě  kopírují  ty  ukrajinské. Až  na  ty krádeže plynu.  Takže je nehodlám opakovat. V Evropě neexistuje bigotnější nepřítel Ruska než Poláci.  A  osobně, kdybych  musel,  spistolí u hlavy,  na někoho ukázat prstem,  pak  bych neváhal ani okamžik. Ale  nemusím.  Oni  vždycky napadali projekty Nordstreamu. Daleko více než kdokoliv jiný. A dodnes  útočí na Němce kvůli tomu. A ještě budou. A  když  si připomenu, že požadují  od Německa  válečné reparace, ačkoliv  s ním kdysi dávno uzavřeli hned po převratu smlouvy, které  otázku II.ww uzavřely, tedy  jak si tehdy všichni mysleli a slibovali a  dnes  tytéž smlouvy  jejich vláda i prezident neznává, co od nich  čekat?!  Navíc  technicky  i geograficky  distancují  jak kapacitami, tak ideálními podmínkami   Ale nejen  to, odkazuji na neprůstřelně  vyzdrojovaný  článek Kosy

Flash – Nordstream 2 čelí stále rostoucímu počtu nebezpečných provokací DOPLNĚNO o video!!!!

kde  jste  se  dozvěděli,  že Polsko stálo za řadou provokací  vůči Nordstreamu, zejména  při výstavbě  jeho Dvojky!! Pokusili se  svou lodí narazit do ruského pokladače potrubí,  jakási „neznámá“ ponorka a  stejně „neznámá“ letadla se  velmi snažily  výstavbu narušit. Tak proč  ne nyní?

Vedle  toho – zaznamenali jste  informaci,  že  ve  stejném čase, kdy onen kdosi neznámý vyhodil do vzduchu  oba  NS, tak Polsko slavnostně uvedlo  do  provozu se  stejně velkým mediálním tartasem jako zpožděním plynovod  Balticpipe, který jej spojuje  s Norskem. Náhoda?

A to nemluvím o tom, že  v Polsku začíná být hodně zle kvůli energiím. Poláci NEMAJÍ  dost  uhlí!!!  Morawiecki  si oficiálně stěžoval na Nory, že  prodávají plyn  Varšavě  třikrát drážeji než Putin. Mezi obyvatelstvem se  šíří nespokojenost, zima na krku a  volby se blíží!!!!  Takže  přidám i speciální polský vládní  motiv  – zatímco Fiala se  Síkelou  jen žvaní o tom, jak se  o Česko energeticky  starají, tak  Morawiecki, po výbuchu obou  Nordstreamu  klidně může  argumentovat  hláškami  typu  – vidíte jaký jsem kofr, když  jsem byl proti Nordstreamu, že to je nespolehlivé a  pod. a dohodl se dávno separátně s Nory??!!! Nebýt mne, tak jste  dneska  mrzli a  zmrzli! Z Ruska  žádný plyn! Odmítne  někdo tuhle úvahu? OPět jen s eptám, nic  víc!

Tím bych i Polsko, pro mne hlavní podezřelý. ukončil. Ale.. ale ono to nelze!

Protože  mi jeden z kosířů   poslal link na  Tweettr  polského europoslance Radka  Sikorského,.

Sikorski není jen tak ledajaký poslanec Evropského parlamentu; byl dříve občanem Spojeného království, členem několika think-tanků USA a NATO a bývalým polským ministrem obrany (2005–2007) a ministrem zahraničí (2007–2014).

Za zmínku také stojí, že europoslanec je ženatý s americkou komentátorkou Anne Applebaumovou, zarytou kritičkou Ruska  a mimořádně prominentní  americkou novinářkou, držitelkou  Pulitzera  z roku 2004, která disponuje  těmi nejtěsnějšími kontakty  do nejyvšších pater  americké politické reprezentace. Zejména  té ovládané dnes  Demokraty.

Před časem se mimořádně veřejně  a na mezinárodní úrovni veleztrapnil, když byl nucen odvolat prohlášení, které učinil v říjnu 2014 poté, co vyšlo najevo, že si vymyslel tvrzení, že ruský prezident Vladimir Putin chtěl rozdělit Ukrajinu s Varšavou.

V tom tweettu  stojí toto /pokud není v mezičase odstraněn/:

„Malá věc, ale tolik radosti,“ uvedl na Twitteru, zveřejnil fotku místa nehody jako doprovod tweetu a přiřadil mu hashtag #Nordstream.

„Děkuji, USA,“ řekl v následujícím tweetu se stejným obrázkem.

Výstřižek

Na podporu svého prohlášení Sikorski citoval amerického prezidenta Joea Bidena, který 7. února řekl, že USA ukončí Nord Stream, pokud ruské jednotky překročí ukrajinskou hranici.

Sikorski řekl, že poškození Nord Streamu zúžilo manévrovací prostor Ruska, protože pokud chce země obnovit dodávky plynu do Evropy, bude muset mluvit se zeměmi ovládajícími plynovody Družba a Jamal. Přesně jak jste  četli výše   ohledně ukrajinských a polských motivů!!!! Takže kdo mne může popotahovat, když  to tvrdí i Sikorski?

Jestliže  někdo jako Sikorski, se všemi jeho kontakty  děkuje ve spojitosti s tímhle  aktem mezinárodního terorismu, nelze  nad touhle možností jen tak mávnout  rukou a  je nutné rozšířit spekulace i o tuhle. Nelze jinak. Bez jeho tweetů bych si to rozhodně  nedovolil!!! Takže

USA

o tom zda  jsou nebo nejsou schopni Američané  takovýhle útok provést je zbytečné se rozepisovat.  Nepochybně  ti jedině  a  vždycky správní  okamžitě  namítnou, že  Spojené státy  by nikdy nic takového neprovedly.! A  basta, to je ruská propaganda!

Takže  si dáme neprůstřelná fakta!  Ony  už  takovouhle  sabotáž  mimořádné rozsahu, vůči Rusku, vlastně Sovětskému svazu  USKUTEŇILY!!!! Dokonce  už v roce  1982!!!! Nevěříte?  Snadná  pomoc:

Kybernetická válka začala v roce 1982 výbuchem plynovodu

Spojené státy nerady viděly, jak Sovětský svaz k sobě připoutává západní Evropu svou energetickou politikou, dodávkami ropy a plynu. Aspoň se snažily stavbu plynovodů a ropovodů omezovat tím, že neumožnily výrobu potrubí o velkém průměru. CIA také naprogramovala v řídicí centrále plynovodu na červen 1982 jeho explozi.

„Pumpy, turbíny a ventily na plynovodu byly naprogramovány tak, aby vznikl nezvládnutelný tlak a aby po určité době plynovod explodoval,“ napsal Thomas C. Reed, bývalý ministr letectví v knize At an Abyss (Na hranici propasti). „Důsledkem byla obrovská nejaderná exploze a požár, viditelné i z vesmíru. Vážně poškodila sovětské hospodářství.“ Výbuch o síle tří kilotun TNT připomínal svržení atomové bomby. Těmito akcemi zahájili Američané kybernetickou válku.

Když  jsem se o tom kdysi dávno poprvé dozvěděl, nedocházelo mi, proč  Sověti okamžitě  neodpálili rakety!

Takže když si tohle  Washington dovolil v době, kdy  žil s SSSR v „míru“ , uzavíral s ním zásadní smlouvy a  respektoval Moskvu jako rovnocenného vojenského partnera,  tak dneska, kdy  jsme už jen malinkatý krůček  od poslední války lidských dějin, tak co jako? Kdo, s funkčním rozumem chce přísahat na jejich nevinu? Zejména, když  likvidace  ruského ropného a plynového exportu a  tím finanční uškrcení Moskvy je jejich dlouhodobým superstrategickým cílem nejméně od šedesátých let, kdy  se začala stavět dodnes fungující Družba?

Jestliže  ten výbuch je  v každém ohledu skvělý  pro Ukrajinu a Polsko, pak je  mnohonásobně  větším jackpotem  pro USA!!!!!

Oba Nordstreamy  výbuchy vyřadily nejspíš  neopravitelně. Takže  až  ukrajinská  válka skončí a  život  se bude vracet k normálu a  my  a především průmyslníci celé Evropy  se domnívali, že konečně  energie  začnou zase padat dolů a to nejhorší bude zažehnáno, protože  opět Evropa získá přístup k ruským zdrojům,  pak  nyní je  jasné, že s tím je konec!

Rusku opravdu  zbývají jen dopravní cesty  přes Polsko a Ukrajinu. Už jsem psal, co všechno to znamená. Včetně  toho, že  si tyhle  dva  ruští nepřátelé na život  a na smrt  mohou diktovat  ceny za přepravu dle libosti.  Nebo podle…… a to jsem nenapsal s slíbil sdělit později.

Ten okamžik přišel teď.  Polsko a ještě  více Ukrajina, jsou krajně  závislé  na USA. Co ty jim pošeptají do ouška, oni bez meškání bleskově splní. A  Washington  se přece už  60 let snaží  znemožnit  export  ruských energií  dále do Evropy. Po zničení  Nordstreamu stačí    nyní jednoduchoučký telefonát  do Kyjeva  a do Varšavy  ve smyslu,  nastavte  Rusům přepravní poplatky  1 milion USD  za  kubický metr plynu!!! A  Poláci s Ukrajinci s nadšením poslechnou! Aniž by  s tím Němci, Francouzi a kdokoliv další mohl cokoliv  dělat!!!! MAjípřece nezadatelné právo „obchodovat“  dle svého uvážení!!!!

Co z toho vyplývá si snadno spočítáte!!! VW  už publikoval svoje  úvahy o přestěhování  automobilek z Německa  střední Evropy  tam, kde jsou energie lacinější. Mluví sice  o Španělsku, Portugalsku nebo skandinávském pobřeží,  ale tomu, s dovolením  i bez něj – nevěřím! Evropa, zejména  dnes  v době postnordtreamové prostě bude odkázána  na dovozy  LNG. Za světové ceny, kde bude soutěžit  CENOU s  Asií!!!  Takže  ji budou  doslova  a do písmene  dojit Američané a  Arabové!!!   Naprosto nemilosrdně!!!

A  VW  rozhodně nezůstane sám. Exodus  trochu energeticky náročnějších sektorů evropského průmyslu je  naprogramován! Tohle  je jen poslední kapka!!!

Evropa  za  svou sankční stupidní imbecilitu zaplatí  daň, kterou si ani nyní nedokážeme představit! A  po výbuchu  na NS  už  ani neexistuje cesta, jak  tu katastrofu odvrátit. Fiala a ostatní evropští  papaláši vykřikovali, jak jsme skvěle připraveni na situaci, kdyby  Putin vypnul plyn. No Putin ne, ten nám vypnul někdo úplně jiný! Takže BOHUŽEL zažijem realitu toho, jak jsme připraveni. Na vlastní kůži!

Oni  to vykřikovali s vědomím,  že  se to nakonec nějak zaranžuje a plyn  od  Rus poteče. protože   konec konců ho dodávat musí a Nordstream  je  funkční a nakonec, když bude třeba, se zprovozní i ta zakázaná  dvojka.  Teď  už tahle možnost neexistuje. Skončila  a jestli se nestane zázrak tak v našem časovém horizontu napořád.  Zbývají  jen polská a ukrajinská roura. O těch už  jsem psal viz výše. Nicméně  tudy  Rusko NIC pouštět nebude!  Evropo  vystač si jak umíš!  My budeme  trpět,  ale  ty se vrátíš  do energetického středověku. A  tím  i průmyslového.

A nejen to, letos  plošně  Evropa, aby nevznikly  lidové bouře,  dotuje  energie. Jejich ceny. Ale  Evropa  je  v podstatě už předlužená.  Co příští, přespříští a další roky se  zhrouceným průmyslem???!!! Budou zavírat  fabriky a podniky? Naroste bleskově nezaměstnanost! Podporovat průmysl jako u covidu lze jen chvilku. A ta  už v podstatě uplynula. Tisk peněz???  Tak to právě zažíváme  v inflaci!!! Ta ale bude eskalovat tak jako tak! K tomu  ti nezaměstnaní!  Jak tohle  skončí?

A bude to jízda!! To mi věřte!!! Plyn nyní  už nebude, míním ten ruský, ano kdybychom v Kremlu na kolena padli! Už není jak ho sem dostat! Poláci a  Zelenský ho jednoduše k nám nepustí! Bude  alespoň plyn pro to nejnezbytnější jako jsou pekárny, mlékárny, výroba  vody, nemocnice, atd.????  Může mi to někdo odpovědný zaručit? Odpovím si sám!

Euro se oproti USD  okamžitě propadlo na  skoro historické minimum. Včera v závěru dne se  vzpamatovalo, ale  řekl bych, že  jde o obrovskou intervenci  ECB a možná i FEDu. Další dny  ukáží. Protože tlak na  evropskou  měnu  mnohonásobně  zesílí  – energie se obchodují v  dolarech….. Za  euro se  dolárky budou nakupovat! Hodně  a hodně! A co se hodně nakupuje, to také hodně stojí. Respektive  – čím dál více! Euro čekají zlé časy!  O koruně je zbytečné mluvit! Je na  euro odkázaná.  Být na místě Michla, tak dnes  zcela nečekaně vyženu úroky na  nějakých min.10% p.a.  a skončím politiku devizových intervencí!  A  skoro celou  devizovou rezervu v  eurech překlopím do dolarů. A hlavně , zbytečně už nevynaložím na tzv. boj s inflací přes kurz  ani dolar! Že  vysoké úroky zlikvidují  českou ekonomiku? To už je jedno, už se  stalo těmi podmořskými explozemi!

Jestliže  Euro pro mne  před  výbuchy představovalo nebezpečnou, ba toxickou měnu, pak dnes ho vidím ještě o mnoho hůře.

Ale to ještě není konec  všem špatným zprávám.  Nepochybuji, že  Rusko, jestliže  nespáchalo samo na sebe  zcela nesmyslný atentát, si dá speciálně záležet, aby se  dozvědělo, kdo za  tenhle  teroristický  čin může. A  zcela určitě  to nenechá jen tak. Soudím, že se tím výrazně  zvýšila  ochota  jeho nejužšího vedení nasadit na Ukrajině  jaderné zbraně. Co  mohou ještě ztratit? Budou čekat až  vyletí do vzduchu Turkish stream? Co dalšího? Krymský most? Výbuchy  na  ruských ambasádách?

Někdo tady  překročil další dříve  nedotknutelnou červenou čáru. A  tohle prostě  Putin už nemůže nechat bez povšimnutí! Tyhle teroristické výbuchy  opět obrovsky přiblížily jadernou konfrontaci!  Takhle jsme to chtěli! Podporou Ukrajiny za každou cenu! Tak teď  přišel okamžik tu cenu zaplatit! Otázka je jen její  výše. Jen energetický středověk nebo rovnou planetární pravěk – konkrétně prvohory, když  tady  žádný homo idiotsapisens  ještě neběhal mnoho a mnoho miliard let?

Tohle je přímý  a nepominutelný úder  také Německu a celé Evropě.  Ale  ta se  určitě  bude usmívat.  Jak jinak! A  Fiala bude  vysílat signály!

Neplánoval  jsem  tenhle  článek. Je psaný  doslova na krev.  Ale  reakce řady  čtenářů, abych se  těmi atentáty na NS  nějak vypořádat  nešlo ignorovat.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.