Skutečné kandidátky v jednotlivých obvodech 2.kola voleb do senátu. Abyste opravdu věděli, kdo za VÁS doopravdy kandiduje!


Takže  ve  27 senátních  obvodech  dnes nebo zítra  jdeme  hlasovat, abychom  rozhodli, kdo nás  bude  příštích  6 let zastupovat v senátu. Opravuji  – MÚŽEME, ale NEMUSÍME  JÍT.

Zkusím na  jednoho každého znovu apelovat – POJĎTE VOLIT! Tu cestu  do volební místnosti  nevykonáte pro mne nebo kohokoliv jiného,  DĚLÁTE JI SAMI PRO SEBE A  SVOU RODINU!

Tohle myslím smrtelně  vážně. Leda, že  jste spokojeni s tím, jak to v republice  a ve světě  vypadá. To pak klidně  zůstaňte  doma  a  nic neřešte. I tohle  je řečeno vážně a  s plnou odpovědností.

V podstatě  nemáme žádné prostředky, jak s těmi mocnými pohnout.  Nevěřím na  nějaké ad hoc hulákání na nějakém náměstí. Prvotní  šok prvního Václaváku je pryč a už se nebojí. Stačí připomenout  Síkelu a jeho prořeknutí se, že  jako to zastropování energií  není na celou vaši a moji spotřebu. Aby  mu následně  soudruzi připomněli,  že  je ještě druhé kolo senátek , tak prr  ty dutohlave. A dutohlav  to vzal zpět.  Ta největší  část  voleb už proběhla a  nyní už  zbývá jen ta menší,  ale  daleko symboličtější, protože  jasně  viditelná. Ta už nejde okecat, pokud  ti vždycky a jedině  správní  neuspějí.

Před  týdnem, ač  se to zprvu  moc nezdálo, opravdu těžce pohořeli. Fiala, Svetrová -Dvousvetrová, Rakušan, Jurečka  a Bartoš.  Dostali  řácký  výprask. Ačkoliv  to maskují, co to lze.  Kdyby  stejně dopadli  až se v sobotu odpoledne  sečtou  hlasy  do senátu,  nastal by konec  krasořečnění  a toho okecávání.  Dopřejme jim to.

Postarejme  se o  to velké kouzlo, kdy  občan  přemění  urnu volební svým hlasem na  urnu pohřební. V daném případě  sice jen malou  urničku,  ale  malý pohřeb je také pohřeb!

Možná  si říkáte   – a proč bych tam šel, oni jsou  všichni stejní, občan je nezajímá a já  vlastně  ani jednoho ani druhého z těch v druhém kole  neznám, tak jak si mám vybrat?

Třeba proto, že je to daleko užitečnější než  někde někomu hulákat tzv. pod okny.

A  ta neschopnost  si vybrat?  Původní nápad pro tento článek zněl v klasické  formě – napíši  svoje, vlčí, doporučení  pro jednotlivé obvody. Ale  pak mi došlo to co původně,  že  VY ZNÁTE  SVOJE OKOLÍ DALEKO LÉPE. Tak proč  doporučovat?

Nicméně, dal jsem si práci celé středeční dopoledne  a  pro jednotlivé volební  obvody, kde  se odehrává  souboj o senátorské křeslo  mezi  kandidátem vládních stran a  opozicí,  vytvořil  názornou   a jasnou pomůcku, kdo doopravdy  kandiduje  právě  u VÁS!

Dělat jsem to o pro ty, co hodlají  volt  třeba koně!  Snad pochopí.

V následujícím přehledu  nejsou zvažovány  obvody kde

-zvolili senátora  v prvním kole, celkem 3 obvody

-kde  se rozhoduje  mezi  dvěma  nevládními kandidátkami celkem 3 obvody

-kde  proti sobě  stojí dva z vládního tábora, typicky Praha

Stačí se jen letmo, opravdu letmo podívat na  váš  volební obvod a zjistíte,  že  v žádném případě  nejde o nějaké  dva neznámé panáky nebo panačky! Jestli nejste úplně  slepí, pak na tohle potřebujete  tak půl sekundy. Jdeme na věc!  Svůj obvod si jistě  rychle najdete.

Výstřižek1

Výstřižek

Výstřižek

Výstřižek3Výstřižek4Výstřižek5Výstřižek6Výstřižek7VýstřižekVýstřižek9Výstřižek10Výstřižek11Výstřižek12

Výstřižek

Výstřižek14Výstřižek

Výstřižek

Výstřižek17

Jak vidíte, použil jsem stejné screenshoty  jako v analýze 1.kola senátních voleb. To kvůli tomu, aby  bylo jednak jasné,  že  to skutečně  všude  bude  na  nože. Ale především, abyste  názorně  VIDĚLI, kdo  U VÁS DOOPRAVDY KANDIDUJE!!!!

Nechť mi nikdo nepíše, že  u Babišovců bych měl dát  Andyho fotku.  Celá  léta  přesně  tohle na Kose pořád dokola!!!! Takže  z mé strany  žádné opomenutí, zamlčování!  Jen trošku srovnávám  skóre!!!  Trošilinku.  Abyste  viděli,  koho  posíláte v reálu  do senátu. Buď  tím, že  klidně budete  volit  koně! Samozřejmě klasického bílého!!!  Ne, nikdo od  vás nechce, abyste  na  oko  převzali nějakou firmu  na praní peněz a  podobně  a podepisovali za ní nějaké  doklady. Ani nápad! Tohle je  daleko sofistikovanější  – tady  volič, co by  jejich  bílý koník, svým hlasem  JIM  dává plnou moc, aby  ONI podepisovali dokumenty, které se VÁS  BYTOSTNĚ TÝKAJÍ, TAK JAK ONI CHTĚJÍ!!!! A jak JIM VYHOVUJE!!!

Chcete  být Fialovým, Rakušanovým. Jurečkovým nebo Svetrové -Dvousvetrové  tím bílým koníkem??? Tyhle totiž  případně  zvolíte! A  to i  tehdy, když   zůstanete  doma!

Odpustím si další výzvu, abyste  šli volit. Buď  už  to sami víte nebo  vás nic  dalšího nepřesvědčí.

Jen ještě  dva  dodatky.  Přeci jen poruším svůj slib,  že  nikom, mimo můj obvod  Plzeň, nehodlám nic doporučovat. Pro dva  obvody  si  povolím  výjimku.

Jde  o ty, kde není grafika

Volební obvod  Karlovy  Vary

Jak už jsem napsal minule, že Babišovu kandidátku a vítězku z minule  -Dr. Věru Procházkovou znám hodně  dlouho osobně.  A říkám – můj hlas  by  nyní nedostala. Vím proč. Konec konců,  je už silně důchodového věku -68 a  už  by si mohla  dát  pokoj s kořistěním funkcí.  Mimo jiné.

Takže Ing. Eva  Chromcová. Té je 45 let a jistě nepřestane  makat  na  varské  záchrance! A  to, že je  od Okamury a proto ji v senátu  ti jedině  a vždycky  správní  děsně nechtějí a  dokonce jsou ochotni podpořit její soupeřku, je  pro mne  velkým bonusem navrch!

Volební obvod Kroměříž

Paní Ing. Lucii Pluhařovou  neznám. Vím jen, že kandiduje za  Babiše.  A normálně  bych se do  tohohle  souboje  s paní Mgr. Janou Zwyrtek – Hamplovou  nepletl.

Ale je  tu  několik ale:

-paní magistru  čtu na internetu už  hodně  dlouho. Od té doby, co začala blogovat. Nemohu  říci, že bych jí visel na  rtech a  čekal až mi zjeví pravdu. Nic takového, ale píše opravdu  zajímavě. To v každém případě. Je schopna  si utvořit  názor, dobře a logicky jej vyfutrovat  a nebojí se za ním stát.

Už tohle by mi stačilo, abych ji podpořil!  Jenže jestliže  Okamurova kandidátka ve Varech  to dostává ze všech stran, pak to není  absolutně NIC  proti tomu, co se valilo a valí na Mgr. Janu Zwyrtek – Hamplovozu!!! Jedině a vždycky  správní  zapnuli hnojomety  na nejvyšší možný  výkon.  Volit v Kroměříži,  tak neváhám ani trochu. A jestli dnešní  umrlčí komora  vládních  kývačů něco potřebuje, pak lidi  jako je  paní magistra. Aby  tam občas  řádně vyvětrala a zvedla mandle!!!  A doufám,  že  to dokáže. Že neskončí  s inkasem senátorského platu a výhod.

A ještě drobnost  – pokud  vím, obě kandidátky  dostali  od  PRIMY  šanci utkat  se  v předvolebním duelu.  Paní Ing. Pluhařová  to odmítla, s tím, že NEMÁ ČAS!!!! Těsně před druhým kolem. Takže  když  je  s tím  časem tak na štíru,  pak je otázkou, zdali by si ho pro občana  našla  jako senátorka!  Až totiž vedle  svého povolání a rodiny bude jezdit ještě  do té  Prahy, aby  pracovala ve Valdštejnské konírně.  Pro mne okamžitá diskvalifikace.

Samozřejmě, že neopomenu  svůj obvod  Plzeň. Vy  co jste ze stejného „lesa“  jako já, prosím, nedopusťte, aby se naším senátorem stala Pekarová -Adamová. I když  v převleku za  starostu Přeštic.  Občany  toho  velmi pěkného a příjemného města si dovoluji požádat, aby  odhodili lokálně patriotický pohled. Tohle  skutečně není o Přešticích!  A že ten VÁŠ  pro  VÁS  něco zařídí  jako navíc.  Ani náhodou! Vím přesně o čem mluvím. Jeden  exsenátor  bydlí  skoro na stejné adrese jako  je Vlčštejn. Jsme sousedé.  A když senátoroval,  obvod, čtvrť a dokonce  ani ulice   z toho nikdy neprofitovaly. Vlastně  ano  –  prý zařídil nový  asfaltový povrch pro naši ulici.  Když  do ní, kvůli opravě páteřní  komunikace  přesměrovali na pár  týdnů  linku městského autobusu.

A netřeba  se vymezovat, že  jako  nafouukaná Plzeň  vám chce zase něco vzít! Neexistuje!  Paní  Dr. Kovářová je  ze Štěnovic.  Tedy  z obce  daleko menší než  je vaše město.  A rozhodně nepůjde  nám,  ze statutárního městysu nijak na ruku. Právě  naopak.

A úplně nakonec – přemýšlím, jak pojmout  ty  dva pražské  obvody, kde  si pro průkaz senátora  dojde Dr. Pirk a paní  Hana  Marvanová – Kordová.   Jít volit, v konstelaci, co  v obou případech existuje nebo zůstat doma? Kdybych hlasoval,  tak nejspíš  proti Pirkovi. Určité důvody  bych našel.

Proti  Dr. Marvanové -Kordové bych ale nešel. Ano, je to hlas  pro Fialu. Bez debat.  Nicméně  ta  dáma je velmi velmi samostatná a  já myslím, že  v delším horizontu z ní Fiala a ni  ODS  moc radosti mít nebudou.  Jde po faktech a i když má  ideologickou zábranu,rozhodně nepředstavuje poslušný hlasovací automat. Byla, je  a bude taková. Neschovávala se  nemlčela  za bolševika, následně  ani za Klause  a jeho ODS, kdy prý z ní byli na prášky, ani když vedla Unii svobody,  Naopak  silně a dlouhodobě  bojovala za své klioše v kauze H systém.  Paní doktorku bych volil.

Ale  šel bych?  Nejspíš  ne!  Ona i Pirk stejně vyhrají.  Ale tady bych asi  kalkuloval s tím,  že čím méně  voličů přijde, tím slabší  bude legitimita  jejich  vítězství. Vím, že to je jen  technicky  administrativní šidítko,  ale když nic jiného není k dispozici, tak se hodí i ono.

A nakonec  ještě jeden  argument, alespoň pro mne zásadní, proč  jít  volit a  to zejména  v obvodech, kde  postoupil mezi poslední dva kandidát za ÓDĚS nebo  TOP 09 /kandidátka SPOLU/. Nepřeháním když  napíši,  že  asi nejsledovanějším souboj představuje Jihlava Jde o ne/zvolení Vystrčila.  Kdyby se povedlo tohohle  panáka vykopnout  ze  senátu, šlo by  o pro  Fialu a  celou pětihlavou  saň  obrovskou  a neokecatelnou porážku.  Moc bych si to přál. Ale  to je  asi tak všechno, co s tím my, mimo obvod Jihlavy a okolí můžeme dělat. Jen si držet palce.

Ale nejsme  vůbec  bezmocní, co se  Vystrčila  týče a jeho dalšího osudu. Ta porážka  by  Fialu  oslabila a ranila. Nikoliv  kvůli  Vystrčilovi osobně,  ale protože  by  šlo  o porážku ÚSTAVNÍHO činitele!   ODS  Vystrčilovy tohle  koryto přistrčila proto, že se její senátní klub  SLOUČIL se  senátory  za TOP 09. Nebýt  toho stavěli  předsedu senátu myslím Starostové. Je to  nepsané právo nejsilnějšího senátního klubu.  My z  ostatních obvodů,  tím, že  půjdeme  volit a přičiníme se o eliminaci  finálních kandidátů za  ÓDĚS a  TOP  oslabíme  jejich  klub a kdyby  se to jo hodně povedlo,  tak Vystrčil, i kdyby se  do senátu dostal, tak by o křeslo  jeho předsedy přišel! Vím, není to ani zdaleka  tak prima jako ho zaříznout  rovnou, ale  věřte, že i tohle by se hodně počítalo!  Tohle píši zejména pro ty, kteří mi v týdnu  napsali, že  k druhému  kolu nepůjdou, protože  vládního kandidáta  volit nemohou, ale  ten  druhý /většinově  ANO/, že  je  také  nedělatelný. Protože….. Apeluji především na  tuhle skupinu  čtenářů Kosy. – jděte  volit, ať je  ten druhý jakýkoliv. Příležitost  trefit  Fialu i Vystrčila  vaším hlasem se už nebude opakovat! Je důvod  jít  volit!!!!

Zařiďte se  ale  jak uznáte  za vhodné. Nikdo, kdo zabloudil na tenhle článek a může  volit, už není oprávněn  říci,  že  nešel, protože  nevěděl komu to dát.  Včetně  těch, co to hodí koňovi.  Protože  tak prý urychlí  zánik nejen celé  české, nýbrž planetární stáje!!!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.