Úvodník dnešní Kosy – o naší morálce, našich zásadách, našich principech a jejich dodržování. V USA a Česku.


Přiznávám, že mi už  lezou krkem  ty  floskule  o našem světě  kde  platí pravidla, o našich  hodnotách, zásadách, o tom jak jsou nezcizitelné a jak se  s nimi neobchoduje, a jak  jim jsme věrní až do hrdel a statků!!!!

Proč?  Že bych  představoval  anarchochaota, který  chce  chaos a rozvrat? Ať  už z plezíru nebo proto, aby  ho využil za nějakým nekalým cílem?   Nebo že  bych neuměl/nechtěl  žít  v nějaké  rozumně  organizované společnosti?  Nebo  něco podobného?

Ani nápad.  Ordnuntg sice není  moje  hobby ani životní styl, ale  jsem ochoten tolerovat  jen určitou zvládnutelnou míru dezorganizace. Jinak pravidla  ctím a  spíše vyžaduji. Takže  ve mně  problém není.

Je v tom, že  kolektivní Západ/Česko to s těmi svými hodnotami, pravidly, principy, zásadami a vůbec  lidskými právy má jaksi podivně!  No podivně  – přísně  výběrově!  O tomhle  bude dnešní Kosa!

O tom jak USA  vykšeftovaly  veškerou morálku  když za  přístup k ropě  dali  vrahovi imunitu. A to ne jen tak ledsjakému  vrahovi!!! Jak se dočtete  v článku převzatém z BBC. Který popisuje, jak minulý týden Američané udělili imunitu  z obvinění z vraždy  saudskému korunnímu princi Mohammadu bin Salmínovi, který  je  více než podezřelý  z iniciování vraždy opozičního novináře  Chášukdžího!!!

Prostě  Washington potřebuje  nutně  saudskou  ropu a  zkouší  Saudy  dostat do protiruského tábora, takže nějaká  vražda nehraje  žádnou roli! A principy anebo dokonce  sliby  amerického prezidenta??? Tak ty  také ne!  Jako by nebyly! Vlastně  žádné  jako – nejsou více! Nějaká morálka a zásady, když jde o ropu a volební preference???  To tak! Konstatuje BBC…

V Česku to samozřejmě nemůžeme mít jinak  než  u našeho největšího vzoru! Ne, ještě  nepardonujeme  vraždy. Tak daleko pořád nejsme. Však také   – co je tahle  zemička  ve srovnání s USA? Nic!

Ale s tou morálkou, principy, jejich dodržování a měřením každému stejným metrem? Tak  to  si ukážeme  na příkladu nikoho menšího než  je  vzorný moralista, zásadista a hodnotář České republiky  – Vystrčtchajwan.  Tak jak ho  odprezentoval  Seznam.cz!!!

Moc pěkné story.  O těch pro které je svět podle pravidel, svět našich  hodnot a principů prý úplně všechno.

Chce to ovšem kachní žaludek!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.