Vysvětlení záhad dvojníka Zelenského a sestřeleného amerického dronu. A nebo vznikají nové otazníky?


Když  jsem předevčírem večer vydal

Flash – vysvětlí mi někdo tyhle podivnosti?

Bylo mi  jasné, co následuje!  Totiž , že se ozve celá řada čtenářů Kosy, kteří se příslušnou materií  zabývají a  nepochybně poskytnou zajímavá  vysvětlení!

Nešlo se  zmýlit  – vlk zná svůj kmen 🙂 🙂 🙂

Což se potvrdilo hned ráno!  Však uvidíte  sami!

Začnu  tím jednodušším.  K Zelenskému a jeho dvojníkovi dorazil jediný, za  to výživný  mail od JS:

https://www.ta3.com/…ny-
dvojnik-ukrajinskeho-prezidenta-je-realne-sef-jeho-ochranky.

neviem, ale je to poriadne stará záležitosť. senzácia to bola 5 min.
tesne po návšteve JB v Kyjeve. Ak by to aj bol dvojník, čo na tom? možno
je šéf ochranky zámerne podobný, môže sa pohybovať v jeho tesnej
blízkosti a teda v kritickej situácii sa to môže hodiť.

J.S.

Dám i  článek z odkazu:

Šíri sa hoax o Zelenskom. Údajný dvojník ukrajinského prezidenta je reálne šéf jeho ochranky

Šíri sa hoax o Zelenskom. Údajný dvojník ukrajinského prezidenta je reálne šéf jeho ochranky
Zdroj foto: Twitter/NEXTA
Na sociálnych sieťach sa šíria nepravdivé príspevky označujúce osobného strážcu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského za jeho dvojníka. Príspevky obsahujú zábery z návštevy amerického prezidenta Joea Bidena v Kyjeve, pri ktorej mala kamera údajne zachytiť aj dvojníka ukrajinského prezidenta.

Ide však o Maksyma Doneca, ktorý je od roku 2019 šéfom Zelenského ochranky. TASR na dezinformácie upozorňuje v spolupráci s tlačovou agentúrou AFP.  Zábery použité v nepravdivých príspevkoch pochádzajú z poľského denníka Fakt. Video bolo nakrútené 20. februára 2023 počas Bidenovej návštevy v Kyjeve niekoľko dní pred prvým výročím ruskej invázie na Ukrajinu. Počas návštevy Ukrajiny sa Biden stretol so Zelenským v prezidentskom paláci, navštívil Chrám svätého Michala a zastavil sa aj na veľvyslanectve Spojených štátov amerických (USA) v Kyjeve. Video zdieľané na internete je z prezidentského paláca.

Pôvodné video agentúra AFP našla na YouTube kanáli denníka Fakt. Muža, ktorý mal byť údajne Zelenského dvojníkom, možno vidieť v niekoľkých záberoch v pozadí. Bidenovu návštevu  pokrývala aj agentúra AFP a podobné zábery z prezidentského paláca nakrútené agentúrou možno vidieť aj na začiatku videa poľského denníka. Pri podrobnejšom skúmaní týchto záberov je zjavné, že muž stojaci za Zelenským je Maksym Donec, šéf osobnej ochranky ukrajinského prezidenta.

Tak  tolik oficiální  stanovisko!

Takže hoax… Prý a je potřeba s ním bojovat! Vidíte je  prokremelské trolly! A  vlastně o nic nejde, no.. Je to jen šífík Zelenského ochranky. Konec  konců píše to i kosíř JS – Ak by to aj bol dvojník, čo na tom?

Na  tom nic, pokud  by si vzápětí neodpověděl takto:

možno  je šéf ochranky zámerne podobný, môže sa pohybovať v jeho tesnej blízkosti a teda v kritickej situácii sa to môže hodiť.

To je přesně  to, oč  tu běží. Že  novodobý  hrdina  všech hrdinů z Kyjeva má kolem sebe někoho, kdo se mu podobá SKORO jako jednovaječné dvojče, což se může V KRITICKÉ SITUACI HODIT!

Zelenský je  pokud  vím prvním prezidentem nějaké země, který, zřejmě soustavně někoho sobě  hodně a hodně podobného VYUŽÍVÁ!  Má na to nepochybně právo. Nicméně je to krajně podivné!!!! Představuji si, jak šéfem Bidenovi ochranky je nějaký  další Biden, u Macrona nějaký  více  či povedený  Macron atd. atd. A u  takové Alžběty II. to jistě  všechno kolem ní řídila nějaká babča jí podobná.

Geordyn, který to pro Kosu objevil, nechtěl nic jiného, než  upozornit na  tuto neobvyklost. A já také  ne. Nehledal jsem senzaci, jen upozornil na  cosi krajně  nestandardního. Viz text  z původní flashe:

Ovšem záhada v každém případě! Kolikrát jsme slyšeli, že Putin umírá, je těžce nemocen, schovává se před lidmi a nastrkuje svého dvojníka? A kolikrát , že Zelenský je symbol zdraví, statečnosti a nebojácnosti a vůbec superhrdinství?

A ono ejhle…. Záhada, obrovská záhada. Opakuji – klidně může být , že jsem si naběhl na zmanipulovaný hoax. Nemám, jak jej ověřit. A pokud někdo z vás najde a doloží, že se jedná o manipulaci a a dezinformaci, rád zveřejním opravu. Zatím si ale myslím, že Zelenský zas až takový geroj, omlouvám se – hero, s dvojníkem v patách není.

Nepochybuji, že Kosu sleduje  zrakem ostřížím nájemný psáč jménem Krupka  z Deníku. Který  si právě  brousí  klábosnici, aby  zase natřel vlka, jak vypouští  fake  news. Nevypouští.  Můj text není žádný hoax. Potvrdil se.  A  aby  to bylo  ještě zřejmější,  přidám obrázek z původní flashe:

3

Porovnejte ho s tou fotografií  z článku TA3!

Tam jsou si oba  dva pánové  hodně podobní, ale  ne zcela. Zelenského gorila je navlíknutá do maskačů a  barva  vlasů ty  dva odlišuje  zcela zřetelně a na první pohled.

Ovšem  fotografie s Bidenem?  Nachlup stejné oblečení, minimálně na horní části těla a stejná  barva  vlasů!!! Jsem zvědavý člověk, takže se znovu  ptám proč?

A odpovídám si zcela  stejně jako předevčírem:

Ovšem záhada v každém případě! Kolikrát jsme slyšeli, že Putin umírá, je těžce nemocen, schovává se před lidmi a nastrkuje svého dvojníka? A kolikrát , že Zelenský je symbol zdraví, statečnosti a nebojácnosti a vůbec superhrdinství?

A ono ejhle….

To je  to, proč  jsem to vydal! Nic  více nic méně.  V každém případě – JS patří velký  dík a vážím si  toho,  že  mne promptně upozornil.

Nyní  je  čas  se věnovat záhadě amerického dronu. Konkrétně  žlutým pruhům na  jeho vrtuli. Jednou jsou, jednou ne.

Tak tady  se přihnala doslova  mailová smršť. Především od kosířů, kteří hodně pracují s  digitální fotografií a znají  různé triky a  fígly, jak z obrázků dostat maximum. A jejich verdikt  byl  jednoznačný!

Žluté pruhy jsou na obou snímcích!!! Jen na  tom s tou pokroucenou vrtulí  jaksi nejsou  v normálním rozlišení vidět!

Za  všechny , kteří mi tohle  poslali  dám Michala.

Zdravim vlku

Precital som si dnes Vas clanok a pozrel som si videa na Youtube .
Ako fotografickemu nadsencovi mi pride v danom pripade „zmiznutych“ pasikov problem v dynamickom rozsahu tej orientacnej kamery na drone.
ie. 0:13 v „preexponovanej“ (prilis silno osvetlenej) casti nieje vidno v danej casti na lopatke pasik.
1
a na druhej strane, ked dron zmenil orientaciu voci slnku (0:40) sa uz takmer stracaju detaili v podexponovanych castiach snimku (ale tie pasiky tam zda sa stale su):
2
Tiez by asi velmi nedavalo zmysel, aby mali nejako tvarovo/povrchovo rozdielne zrovna vrtule.
Nerad by som, aby si Vas nejako lacno rozoberali esa z „manipulatorov“ a pod.
Michal,

A podobně  psali  i všichni ostatní, co se ozvali. Všem velký  dík. Jsem rád  za tuhle odezvu. Mám rád  vyřešené záhady! Kosa  tu není proto, aby někoho mystifikovala. Nýbrž aby  informovala. Zejména  tam, kde mainstream ta nehodlá činit.

Takže  záhada vyřešena?  No ne tak úplně. Někteří z těch, co mi napsali, neřešili  jen ty  žluté pásky, nýbrž  také  tu ohnutou vrtuli! Přišlo jim to stejně  divné jako mně. Vlastně divnější!

Však uvidíte!

Ale nejdříve  si dáme obrázek toho dronu:

1

Pro jistotu dodávám, že  ta  vrtule  je TLAČNÁ,  tudíž  umístěna na KONCI dronu. aby bylo jasno!

Petr, co mi obrázek poslal, k němu připsal:

Obrázek dronu usa

Dobrý den jestliže nekdo ohne vrtulí na tomto stroji při tak rozdílné rychlosti strojů tak je neskutečný machr. Z pohledu letectva je to však hazarder s letadlem a svým životem. Je a asi jako když projede kamion okolo kola také můžete spadnout. Ale když se o vás otre ve většině případů o tom už vyprávět nebudete.
petr
Nebyl zdaleka  sám:
PB, který je, tak říkajíc  leteckým expertem Kosy to vidí takhle:
Pro mě byla taky záhada, jak se ruský pilot dokázal při těch otáčkách vrtule a s tak velkou stíhačkou trefit na konec listu vrtule a nepoškodit dron tak, aby spadnul. Vrtule je totiž tlačná a k tomu se točí za motýlkovitými ocasními plochami a spodní kýlovou plochou. Pilot by musel být machr, aby při takovém manévru ten dron nesrazil z oblohy. Neseděl za kniplem sám Putin? :-D Technicky si to dokážu představit jen tak, že se Suchoj naklon na stranu a konec křídla vsune mezi ocasní plochy, čímž poškodí vrtuli, ale to by byl majstrštyk.
Další nevysvětlená záležitost zůstává, jak ho vlastně amíci sami sestřelili – raketou z vlastní stíhačky, z lodě nebo dálkovou destrukcí za pomoci v dronu připravené nálože?
Hezký den.
PB
A vše uzavřel Josef

Zdravím Vás Vlku,

po přečtení Vašeho článku o záhadě dronu mám k tomu tyto poznámky.

Příběh Pentagonu je takový. Dron letěl v klidu,nemanévroval podivně jak tvrdí Rusko, a byl atakován dvakrát. Jednou těsným průletem a vypouštěním paliva a podruhé stejně, jen s kolizí stíhačka a vrtule dronu.

– Vrtule dronu je dost schovaná mezi ocasními plochami. Musela to být tedy velká náhoda, škrtnout jen vrtuli, ale netvrdím, že to tak nemohlo být, stejně tak mohl poškodit i ocasní plochy.

– žlutá barva na listech pravděpodobně je a nezmizela. Zastavil jsem to video hodněkrát, od více zdrojů, hrál jsem si s filtry a rozlišením monitoru a myslím, že tam ta žlutá je. Není vidět díky postavení slunce a stínu a rozlišení videa. Fotografové chápou.

– Postavení slunce. Dlouho jsem se zabýval postavením slunce k dějům na videu, ale bez originální časové osy videa je to zcela zbytečné.

– Nejvíce mě zaujalo poškození vrtule. Na tom krátkém záběru na konci je první list poškozen ohnutím špičky, druhý v pořádku, třetí jakoby otočen ve své ose o 90° a čtvrtý v pořádku. Takové poškození při kotaktu předmětu s točící se vrtulí si neumím představit. Velmi odhadem uvažuji o 1500 otáček vrtule za minutu a poškození pouze jednoho listu mi přijde nereálné a to nemluvím o poškození dvou protilehlých listů, to je čistí scifi.

– Při poškození vrtule byl obraz ve videu stále stabilní, což mě překvapuje, že nedošlo k žádným vibracím stroje a přenesením na kameru. Ohnutí špičky listu muselo mít velmi velký vliv na vyvážení vrtule a změna hmoty v gramech a otáčkách v tisících je podle mě značná. Pokud tedy ale byl chod motoru a vrtule stabilní, proč s ním neletěli na základnu?

– Další zajímavost je důvod pádu do moře. Z různých článků jsem se dozvěděl, že
– dron se zřítil po kolizi do vody
– dron sami američané navedli do moře
– dron sami američané sestřelili.

Přeji krásný den

S pozdravem

Josef

Ano, všichni tři pánové se  shodují  v jednom. To poškození  vrtule je krajně podivné. A nikdo nevěří  tomu, že  ho způsobil  fyzický kontakt stíhačky s  dronem! Konkrétně  letounu s  vrtulí.

Podívejte se  na  ten snímek celého dronu! Vrtule s e točí na jeho konci. Kdyby  letadlo trefilo vrtuli koncem  křídla, nutně  by muselo rozstřelit jednu ze  dvou zadních  křídel. Nejméně jedno!!!   Došlo by k okamžité destrukci a pádu dronu. Žádné záběry na poškozenou vrtuli by  se nekonaly.

A vedle  toho – jak už  jsem psal včera,  tu stíhačku by  podobný  incident  těžce poznamenal!  Jeden můj kolega  v práci  kdysi vysunul  ruku  z  auta, aby jemně poplácal vnadnou  cyklistku…To  auto jelo docela pomalu…  Ta jeho ruka skončila v  sádře. Ale  třeba měl jen slabé  kosti.

Takže záhady nevyřešeny. Otázky kolem Zelenského dvojníka  zůstaly!  TA3 nic neodhalila. Za mne potvrdila, to, co včera Kosa napsala.

Ohledně  dronu  – žluté pásky objasněny, poškození vrtule  ani náhodou. Takže tak.

Věřím, že  si to nájemný psáč Krupka z Deníku, Cemper  a  jim podobní, užijí!
Ale  před tím by mohli  například  zveřejnit především opravu  zjevných hoaxů,  že  Turecko se připojilo k bojkotu sankcionovaného zboží a importu do Ruska a Indie že se připojila k cenovému stropu na  ruskou ropu! Když už  je  řeč  o fake news.

Děkuji všem, kteří reagovali na předmětnou flash, opravdu všem. Jak těm, jejichž  maily  jsou v tomto textu použity, tak i těm, na které se nedostalo.

Velmi si vážím vaší snahy  Kose pomoci a  držet její kvalitu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.