Někdo na Tchajwan, někdo do Číny DOPLNĚNO – a někdo z Tchajwanu do Číny!!!!


K tomuhle malému zamyšlení mne dnes  vyprovokoval slovutný  mistr Leo K. svým dnešním druhým článkem Žluté boty. Nikoliv, abych snad s  ním polemizoval. Přesně naopak  – on tam velmi plasticky  píše  o naprosté nekompetentnosti  členů  Fialova  Obludária.  Odbočím  – za  bolševika  jsem se  často poškleboval tehdejším držitelům stranické knížky a  tudíž  klíčů , že  jim je úplně jedno,  že  v hlavě se jim honí  průvan, ale to že není důvod, proč  by neveleli!

Všem těm Husákům,  Biľakům, Jakešům a  podobným se  dnes hluboce omlouvám. Tehdy jsem je porovnával  s Brandtem, Schmidtem, Kohlem, Pompidouem, Mitterandem, Kreiskym,  Thatcherovou a  podobnými. Prostě  velikány  tehdejší evropské a vlastně světové  politiky. Těm opravdu nedorostli. Nicméně omluva  je  naprosto na místě. Protože  Bilakové a  Jakešové  znali svoje možnosti. To jednak. A  vedle  toho  –  ani je nenapadlo si hrát, ve  stínu  velkého bratra  a hybatele  světové politiky, jako členové Obludária. A nakonec  – než někdo ve stranické hierarchii  prorazil až na samotný  vrchol, prošel sítem  různých stranických  i veřejněpolitických funkcí, kde přeci jenom musel cosi předvést, aby  se posunul vzhůru. Prostě  žádný  zázračný  přesun od  člověka  z  chodníku na pozici ministra. Tak jako  to předvádí  členové  současné  bohuželvládní partičky! Co  dokázali  Lipavský, Černochová, Langšádlová, Válek, Rakušan, Kupka, Bartoš a  další,  že si nárokují řídit  tenhle stát?!!!

Tedy  krom toho, že  platí stranické příspěvky  spolku, který má určitě méně  členů než turistický, myslivecký nebo rybářský  svaz a nejspíše  i než ten včelařský nebo filatelistický??? A to mluvím o modroptáctvu a  lidovcích, tedy počet nejsilnějších stranických formacích pětihlavé saně. U  STANu, TOP a  Pirátů nejspíše  bude celkový počet  členů  daleko za  registrovanými zahrádkáři, kaktusáři nebo hráči gorodek….

Jak to, že  si  myslivci, turisté, včelaři, rybáři nebo  filatelisté  nenárokují  nějaké to ministerstvo? Rozhodně by  ze svého středu dokázali vygenerovat daleko důvěryhodnější a především kvalifikovanější  figury  než  jsou  ti, co nám dnes  dřepí, jako příslovečná žába  na prameni na ministerstvech nebo v čele  senátu a sněmovny! Tím si  můžeme být  jistí.

Chcete  konkrétní příklad?  Rád posloužím. České  sdělovací  kanály /do slova  a do písmene – kanály/ jsou plné cesty emeritní blondýny Markéty II. Tlamaté na  Tchajwan. Čteme  srdceryvné řádky  viz:

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Pekarová Adamová uvedla, že nikdo nemůže Českou republiku a Tchaj-wan odradit od toho, aby ctily práva, jako je svoboda, demokracie a ochrana lidských práv. „Jak Tchaj-wan, tak Česká republika poznaly autoritářskou vládu a hluboce chápou, že demokracie nepřichází snadno. Můžeme si tedy být vzájemně spolehlivými partnery při udržování demokracie a svobody,“ citovala agentura Reuters tchajwanskou prezidentku.

Pekarová Adamová podle Reuters zdůraznila, že Česká republika a Tchaj-wan „věří ve stejné hodnoty a principy, především ve svobodu, demokracii a ochranu lidských práv“. „Nikdo nás nemůže výhrůžkami odradit od toho, abychom tato práva ctili,“ dodala šéfka české Poslanecké sněmovny.

Pekarová Adamová po setkání před novináři uvedla, že Česká republika patří k největším podporovatelům a přátelům ostrova v Evropě. „Věřím, že nás budou následovat i další evropské země, pokud už tak nečiní,“ řekla předsedkyně Poslanecké sněmovny podle zvukového záznamu, který má ČTK k dispozici.

nebo

Peking: „Zničili jste politický základ čínsko-českých vztahů.“ Pekarová dorazila na Tchaj-wan

Cituji:

Podle šéfky české Sněmovny jsou při návštěvě v Tchaj-peji důležité jak obchodní kontakty, tak také jednání na politické úrovni. Pekarová v příštích dnech promluví v tamním parlamentu a setká se též s prezidentkou ostrova Cchaj Jing-wen.

Pekarová by se také měla zúčastnit slavnostního podpisu prohlášení o legislativní spolupráci a promluvit k zákonodárnému sboru. V obou případech se bude jednat o první takovou událost, kterou učiní zástupce země, která nemá žádné formální vztahy a vazby s Tchaj-wanem. Společné prohlášení by mělo obsahovat dohodu o výměně administrativních pracovníků pro školení a formalizaci reprezentativních skupin, píše tchaj-wanský zpravodajský server Taipei Times.

Pekarová -Adamová vydala  několik tradičně  dementních prohlášení o sdílení hodnot, společných  zkušenostech, atd. atd. Prostě tradiční bláboly. Ve stejném duchu  se odprezentovaly  další jedině  vždycky správné ksichty  vládní  galérie  – jako Pavel Žáček nebo Marek Benda. Nebo bývalý předseda  lidovců Marek Výborný

1

Na základě vzájemného uznání univerzálních hodnot svobody, demokracie a lidských práv by se zákonodárné sbory měly také dohodnout na podpoře spolupráce napříč různými oblastmi. Cílem by mělo být prohloubení česko-tchajwanských vztahů a prosazení principů toho, aby demokratické země zůstaly sjednocené a přátelské, doplňuje Taipei Times.

Prostě  úspěch nad úspěch. A prý  ta  obrovská podnikatelská  mise!!!!  To bude panečku pro Česko ekonomický vejvar!!!!

Už  to vidím!  Tchajwan má 23,5 mio obyvatel. Pevninská Čína 1 500 milionů…  Ekonomika  dnes už zřejmě  největší na světě. Ale koho to zajímá?

Naopak – my se prsíme tvrdou reakcí  Pekingu:

Čínská strana se dlouhodobě důrazně staví proti jakékoli formě oficiálních kontaktů mezi čínským regionem Tchaj-wanu a zemí, které navázaly s Čínou diplomatické vztahy. „Předsedkyně poslanecké sněmovny České republiky Markéta Pekarová Adamová ze svých vlastních zájmů trvala na takzvané návštěvě Tchaj-wanu, vážně porušila politický závazek České republiky pro jednu Čínu a úmyslně zničila politický základ čínsko-českých vztahů,“ prohlásilo Velvyslanectví Čínské lidové republiky v ČR na svém webu.

Čína tvrdí, že na světě existuje pouze jedna Čína a Tchaj-wan je neoddělitelnou součástí čínského území a jedinou legitimní vládou je vláda Čínské lidové republiky. “Čínská strana vyzývá českou stranu k tomu, aby dodržovala princip jedné Číny, přijala účinná opatření okamžitě k odstranění negativních dopadů a praktickými kroky udržovala rozvoj čínsko-českých vztahů,“ píše se v prohlášení.

Jen se podívejte, jak jsme to čínskému komoušovi natřeli,  jak zuří!  A heč, jen ať se  třeba zblázní, stejně na nás nemůže! Heč, heč, heč! Ty žlutá komunistická vopice!

Jenže  na ekonomickém webu e15 22.10.2022 vyšel například  tenhle  článek

Čína se loni stala třetím největším obchodním partnerem Česka

vybírám:

Číňané se loni stali třetím největším obchodním partnerem a druhým největším dovozcem České republiky. Objem obchodní výměny dosáhl 20,7 miliard dolarů (498 miliard korun). Dlouhodobým problémem je však výrazně vyšší čínský dovoz zboží, schodek obchodní bilance se loni zvýšil o devět procent na 17,2 miliardy dolarů (414 miliard korun).

Cože je dlouhodobým problém  naší obchodní bilance  s Čínou? Tohle:

Dlouhodobým problémem je však výrazně vyšší čínský dovoz zboží, schodek obchodní bilance se loni zvýšil o devět procent na 17,2 miliardy dolarů (414 miliard korun).

Prostě od  té hnusné komoušské žluté vopice, na kterou Pekarová Adamová,  Benda, Žáček, Výborný a  další  výtečníci tak idiotsky – omlouvám se -statečně a  státnicky  vyplazují  jazyk , dělají dlouhý  nos a ukazují  fakáč, dovážíme, co do finančního objemu  řádově 4x  více než  my vyvážíme  k ní!

Dovolím si navíc  vyslovit podezření, že  Čína se  bez našich dovozů velmi snadno obejde, ale opačně že by to vedlo k okamžitému kolapsu tuzemské ekonomiky…

No hlavně, že  jako emeritní  blondýna ze  sněmovny, panáček, co se  ve sněmovně  nejspíš  narodil a  tam i opustí bytí vezdejší, plus  šmoci typu  Žáček  nebo Výborný se pojímají svou vlastní statečností a odvahou!  Faktem je že poškodit  tuzemský  export   do budoucna  trvale  v  řádu větších miliard  dolarů se  každému jen tak nepovede.Komu čest, tomu čest. Vlastně pěst!

Ale prostě  jsme  světoví!  To víte, ta lidská práva! Na ty jsme zaměření jak  Stanjura  na české důchodce!

Prostě  jsme světoví! A necháme si to něco stát! No bóže! Rádi půjdeme  příkladem jiným. I kdyby nás  to zabít mělo!

Však oni nám určitě  závidí!!!

Nebo snad ne????

Nevěřím vlastním očím, když na UKRAJINSKÉM Telegramovém kanálu

https://t.me/Media_Post_UA/9289

čtu tohle:

Evropští lídři jedou do Číny.

Francouzský prezident Macron uvedl, že plánuje navštívit Čínu v doprovodu šéfa Evropské komise.

Podle Politico se návštěva uskuteční 4. dubna.

Španělský premiér Pedro Sanchez také oznámil, že příští týden odcestuje do Číny, píše Bloomberg. Říká, že hodlá se Si Ťin-pchingem probrat možná mírová jednání mezi Moskvou a Kyjevem.

Podle informací médií je jeho návštěva naplánována na 30. až 31. března.

Taková aktivita evropských lídrů souvisí s nedávnou návštěvou Si Ťin-pchinga v Moskvě.

Macron na uzavřeném jednání v Bruselu vyzval své kolegy, aby zdvojnásobili své úsilí a zabránili ČLR v prohlubování podpory Ruské federaci.

„Francouzský prezident zdůraznil, že je třeba vyvinout maximální úsilí, aby Čína nepodporovala Rusko a jeho schopnost pokračovat ve válce,“ uvedl představitel EU.

Lucemburský premiér Xavier Bettel také vyzval k pokračující spolupráci s Pekingem ve snaze přiblížit se Číňanům.

„Čína není dokonalá, ale jednoho dne ji možná budeme potřebovat,“ řekl jeden z představitelů EU.

Na čínské straně se objevují výzvy, aby Evropa sehrála svou roli při podpoře mírových rozhovorů o Ukrajině.

„Příměří, ukončení války, obnovení mírových rozhovorů a politické urovnání krize by se měly stát strategickým konsensem mezi Čínou a Evropou,“ řekl Wang Yi, šéf Kanceláře zahraniční komise ústředního výboru KSČ ..

Mimochodem, do Pekingu nejezdí jen evropští lídři.

Brazilský prezident Luiz Inacio Lula da Silva zahájí svou pětidenní návštěvu Číny v neděli 26. března.

Pak že to za pár  dní pojeden  Macron a Leyenovou? Kam má ještě před nimi namířeno španělský premier  Sanchez? Kde  že právě byl brazilský prezident  Lula?  Čtu dobře, že  všichni to nabrali směr Peking???? A nějaký Tchajwan nikdo z nich ani pohledem nezavadil????

Opravdu platí, že  lucemburský premiér Xavier Bettel také vyzval k pokračující spolupráci s Pekingem ve snaze přiblížit se Číňanům? Nebo, že jeden z představitelů EU pronesl:
„Čína není dokonalá, ale jednoho dne ji možná budeme potřebovat,“?????

Nějak tápu!  Markéta  II. Tlamatá  její  vocasí komparz typu  Benda, Výborný, Žáček dávají světu lekce  z morálky, lidských práv, souznění  s našimi univerzálními hodnotami a  velcí kluci a holky místo Taipeje mažou do Pekingu!!!  Nechápu, nerozumím!  něco je  tu  špatně!  někdo je tu špatně! Někomu zjevně  nefunguje politický kompas  nebo  mozek  nebo, nejspíše – obojí!

Asi bychom  neudělali chybu, kdybychom začali zcela  vážně připravovat  přejmenování země! Místo Česká republika třeba  na Blbá republika… Nikomu  bychom  už o nás  nepotřebovali cokoliv  vysvětlovat a  především  – nelhali bychom sami  sobě!!!

Ještě  neskočím, cítím potřebu cosi osobního a  zásadního dodat! Jsem všechno jiné  než  fanda Pekingu a tamního zřízení. Čínu považuji  za obrovskou hrozbu pro Západ, Evropu i Českou republiku, která, pokud dojde naplnění a já si tím jsem jistý, z  nás  všech udělá  ekonomický skanzen a v podstatě  nevratně umírající  svět.  Z Činy  jsme si  toho  zničujícího golema  vyrobili sami. Ze  svého rozhodnutí a  kvůli vlastní chamtivosti. Mám z něj v každém případě  respekt a  do značné míry i strach. Tím méně  ovšem chápu idioty,  kteří ačkoliv  představují  naprosto pominutelné  figurky na  samé mezi  obrovy rozlišovací schopnosti  jej provokují. Jen kvůli vlastnímu plezíru, pocitu  osobní důležitosti a statečnosti, jakož  i  nebetyčné hlouposti. Když  ti výrazně  větší hráči  s tímtéž obrem zacházejí velmi zdvořile a  uctivě. Zatímco  my se  chováme  jako  mrňavý drzý  spratek. Nic na tom nemění  ani to, že  kdybych žil na Tchajwanu, tak bych také hleděl se obejít bez pekingské kurately  za  každou cenu. Jenže celá ta  smečka  kolem Pekarové Adamové, co  se momentálně  pojímá  svou světodějnou „důležitostí a chrabrostí“, v jednoduché  češtině ovšem  bezpříkladnou hloupostí,  by si měla uvědomit, že  lidé jim, bohužel, dali  mandát, aby  hájili  zájmy občanů České republiky a nikoliv Tchajwanu  nebo aby provozovali kromobyčej trapné  exhibice někdo na  druhém konci světa. Jen proto, aby si podrbali svoje  ego…

Dodatek  z úterního rána

Přítel Germanicus mne upozornil  na  informaci  světové agentury  AP ohledně  Tchajwanu a Číny:

1

Jistě přehlédnete  drobné nepřesnosti překladače.

Nicméně je  naprosto zřejmé, že v době  kdy  česká dutohlavka plká  a  blábolí  nesmysly  na Tchajwanu, tak v témže okamžiku přijede  exprezident  téhož ostrovního státu  do Číny na  návštěvu. Byť soukromou!!!!

Tohle  nevymyslíš!  Na to musíš  být  emeritní superblondýna Pekarová Adamová z České republiky!!! Už jsem to párkrát napsal – některá blbost  by měla  být  trestná!

Zdá se, že  Tchajwanci to s  Čínou mají úplně jinak než  ona, Benda, Výborný a Žáček!  A  další jedině a  vždycky správní pomatenci.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.