Úvodník dnešní a ZÍTŘEJŠÍ Kosy – o lidských zdrojích a mobilizaci obou dvou na Ukrajině válčících stran


Dotkl jsem se tohohle problému  u  nedávné Hodině  vlka  na  Slobodnom  vysielači,  Kdy došlo dopočítávání  troho  nejkritičtějšího  faktoru, který v  každé  válce  vůbec, co jich  bylo – existuje. Totiž  množství  lidského materiálu,  jenž  lze /ještě / vrhnout  na bojiště  ve snaze  vyhrát nad  nepřítelem.

Provedl  jsem hodně  hrubý a nepřesný  výpočet  pro  Ukrajinu. Kdy  základ představoval  Kosu  nedávno přetištěný  text  o  ukrajinských ztrátách  z velkého  řeckého webu -ProNews.gr ,  který  říkal,  že  Kyjev  už  eviduje  cca 310 000  padlých.  Což  s  raněnými  rezultuje  už  asi  tak 1 000 000 z boje  vyřazených  ukrajinských mužů. Což  je  obrovské  číslo!!!! Skutečně obrovské,  jaké  si  my, v našich podmínkách  ani nedokážeme  představit.  Naštěstí. A  zatím.

Netuším  jestli  tu relaci  slyšeli  pánové  Robert a  FJB a  není to důležité.V  každém případě mi od  nich  prakticky  paralelně  před  časem přišli  dva  maily  s linky,  týkajícími se této problematiky. Jeden  pojednávající  o Ukrajině a  dopadů války  na její  lidské, respektive mobilizační schopnosti pro vedení  další války a druhý řešící  otázku  možné  ruské  všeobecné mobilizace,  o níž  se prý stále  více v  Rusku hovoří.

Tentokráte  z  toho  nevyrábím jedno monotematické  číslo Kosy,  jak jest zavedeným zvykem. Nýbrž  rovnou  dvě.

Důvodem  je  velmi obsáhlý  text  popisující  situaci v  Rusku a možnost  všeobecné mobilizace. Jedná  se opravdu o hutnou , až vyčerpávající záležitost, ale naprosto skvěle  vyargumentovanou. Tak jak to mám  rád.

Takže rovnou  uvádím dvojčíslo. Dnes  díl týkající  se Ukrajiny, zítra  Ruska.

Ničím podobným  vás/nás  mainstream obtěžovat  nebude. Ačkoliv  už dávno měl.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.