Koho všeho pohřbí saudská lavina odpálená americkým kongresem?


Není to tak dávno, co jste si na Kose mohli přečíst překlad doposud utajované části vyšetřovací právy, kterou si nechal vypracovat americký Kongres ohledně masakru 11.září. V serii článků

Český překlad utajované zprávy o 11.září I-V.

Kterou lze snadno nalézt v archivu Kosy, nejsnáze pak v této archivní složce

JF a jeho rešerše

Já jsem se následně ještě jednou k tomuhle tématu vrátil speciálním článkem

Pár poznámek k tajné části vyšetřovací zprávy amerického Kongresu k ..

Kde jsem konstatoval pár pro mne mimořádně důležitých věcí:

-že nechápu, jak je možné, že utajovaná část zprávy jasně ukazuje na mimořádně aktivní roli Saudské Arábie při podpoře únosců letadel, která byla 11. září použita jako zbran hromadného ničení, že to Saudům u Američanů, americké administrativy i zákonodárců prošlo jen tak, jako by  šlo  o špatné  parkování

-že nechápu , jak si USA představují, že budou respektovány jako světová supervelmoc, když jejich údajný spojenec je, podle vlastních amerických vyšetřovatelů flagrantně zapleten do největšího teroristického útoku na půdě Spojených států v celé jejich historii a  ty  s  tím vůbec nic  nedělají

-že nechápu, jak mohl americký zpravodajský mainstream po zveřejnění té tajné části unisono tvrdit, že se vlastně ukázalo, že jsou Saudové bez jakékoli viny

Naopak mne vůbec nepřekvapila vrcholně trapná servilní submisivnost českých medií, která to po těch amerických opakovala jako příkladně vycvičený papoušek.

Jenže to platilo do středy 28. září 2016. Dobře si toto datum zapamatujme! Může mít stejně přelomové důsledky jako 11.září 2001!!! Či  spíše  daleko  větší.

Jestliže platilo, svět před a po 11. září jsou dvě různé zeměkoule, dovolím si tvrdit, že tentýž fenomen se týká světa před a po 28. září 2016!

Co že se stalo tak významně úděsného? Vždyt na internetu ani ve sdělovadlech nejsou žádné palcové titulky, televize neukazují dramatické a krvavé reportáže a vlastně je všechno v klidu… Tak co vlk blázní?! Nedělá si z nás srandu?

Vážená kosířská rodino– to bych si nikdy nedovolil. Dokonce ani na Apríla. A Apríl předevčírem, včera ani dnes není!

Stalo se jen to, že americký Kongres poprvé za obě Obamovy funkční periody přehlasoval prezidentské veto u jednoho ze zákonů, které už přijal před časem a následně prezident svou pravomocí torpedoval. Říkáte – nic co by mělo nějak ovlivnit chod světa, to se v amerických dějinách stalo mnohokrát. Máte a nemáte pravdu -Lucifer je, jak známo, je  skryt v detailu. Zde konkrétně v tom, čeho se ten zákon týká:

Pozůstalí po obětech 11. září mohou , na základě tohoto zákona žalovat před americkými soudy Saudskou Arábii, její státní představitele i instituce o odškodnění za ztráty svých nejbližších!!!!

Jak je to dávno co znělo unisono západními medii, že tajná část kongresové zprávy popírá jakoukoli spoluúčast Saudů? Nemusíte nic hledat – přesně na den 2 a půl měsíce!!!! No  vidíte  a  za  75  dnů  je  všechno úplně  jinak!  Američtí  občané mohou  žalovat  Saudy, že  podporovali  teroristy  11. září… To jsou věci!

A týž Kongres jehož zjištění měla dát podle  psáčů   a intervjůků blízkovýchodní monarchii generální pardon, už podruhé přijal zákon, který nade vší pochybnost říká pravý opak – američtí poškození, máte zelenou k žalobám na Saudy za vaše neštěstí!!! V jednoduché češtině – Saudská Arábie se minimálně spolupodílela na zavraždění vašich nejbližších! Není  o  tom pochyb.

Zajímalo by mne jestli se ty houfy nájemných brků obecně celosvětově i specificky česky co psali, po zveřejnění té utajované části články jako je tento

Odtajněná zpráva o 11. září vyvrací spojení Saúdské Arábie s útoky …

se dnes alepon trochu stydí…. Jestli je jim trošililinku trapně!!!

A co třeba takový americký velvyslanec USA v Rijádu, který odtajnění komentoval tehdy takto:

Od roku 2002 vyšetřovací komise pro 11. září a několik vládních úřadů včetně FBI a CIA prověřovaly obsah těchto 28 stran a potvrdily, že ani saúdskoarabská vláda, ani vysocí saúdskoarabští představitelé ani žádná osoba jednající z pověření vlády v Rijádu neposkytli podporu ani povzbuzení těmto útokům,“ uvedl v prohlášení saúdskoarabský velvyslanec v USA.„Doufáme, že zveřejnění těchto stran jednou pro vždy vyjasní všechny případné otázky nebo podezření týkající se činů a záměrů Saúdské Arábie nebo jejích vztahů s USA,“ dodal.

Když dnes totéž /Babišovo sdělovadlo/ přináší úplně opačný artikl

Pozůstalí z 11. září můžou žalovat vládu Saúdské Arábie, rozhodl Kongres

Ale vratíme se raději k věcem podstatným – Obama dělal, co mohl, aby veto neprošlo – byla potřeba 2/3 většina v obou kongresových komorách a našla se. A to přesto, že diplomati i lobysté Rijádu v zákulisí prý si dali doslova nadlidské úsilí, aby opakované přijetí zákona zvrátili….

Ale činili se i jiní , například i ředitel Ústřední zpravodajské služby (CIA) John Brennan. Podle něj je Saúdská Arábie klíčový partner amerických tajných služeb při úsilí o zmaření teroristických plánů. „Byl by to absolutní skandál, kdyby tento zákon jakýmkoli způsobem ovlivnil ochotu Saúdů pokračovat v protiteroristické spolupráci, kde jsou naši nejlepší partneři,“

Šilené zjištění – šéf CIA tlačí na to, aby zákonodárci zavřeli oči, zacpali si uši a zapečetili ústa a neschválili ten zákon, protože Saudská Arábie prý nebude pokračovat v protiteroristické spolupráci. Která následovala jako odveta právě za 11.září….

Chápe tuhle kavkárnu ještě někdo normálně myslící?!

Pokud bude nově přijatý Zákon o uplatnění spravedlnosti vůči sponzorům terorismu (Justice Against Sponsors of Terrorism Act, JASTA) skutečně uveden do života, budou se dít velké věci! Americká vláda odškodnila iniciativně SAMA pozůstalé, jestli si dobře vzpomínám, snad sumou převyšujících 100 miliard USD /bez záruky přesnosti té sumy/. Nevidím sebemenší důvod, proč by to mělo být pro Rijád lacinější.

Původně utajených 28 stránek ovšem hovoří jasně. Jak taktéž usoudila Kosa okamžitě po seznámení s jejich obsahem! A jak v drtivé většině opakovaně seznali američtí zákonodárci….

Případné soudní procesy by byly vrcholně zajímavé z hlediska rozkrývání pozadí útoků z 11. září. Saudi by se nepochybně snažili využít každé možnosti a kličky, jak se kaše vysekat. A nepochybně by se velmi přesně  a  důkladně znovu před soudy dokazovalo, co a jak se opravdu na podzim 2001 stalo. Přátelé konspiračních teorií těšíte se? Je známo, že já těmhle scénářům nefandím. A o to víc se na případná zjištění těším! Myslíte si, že si Saudi v takovém případě nechají ujít možnost argumentovat tím, co máte za svatý kánon? Těšte se tedy také!

Říkáte si – fajn , to všechno je pěkné, ale proč by se kvůli tomu měl nějak měnit svět?

Dovolím si citovat Barracka Obamu, když vysvětloval, proč by jeho veto nemělo být přehlasováno:

Pokud odstraníme tento pojem imunity suverénního státu, pak se mohou naši muži a ženy v uniformách na celém světě cítit vystaveni recipročním akcím,“

Nepochybně si většina z vás řekne – jo tak Američané si odhlasovali kladivo sami na sebe, což je sice velmi zajímavé a  správné, ale že by to bylo až nějak zemětřesné?  Kdo z ostatních států si dovolí soudit americké vojáky nebo agenty, potažmo americkou vládu, když nepochybně by následovala drtivá sankční odpověd Washingtonu? Stačí se podívat na obří americkou pokutu pro Deutsche Bank, o níž skoro všichni soudí, že jde o odvetu za sankci Bruselu proti Applu za jeho danové … ehm optimalizace v Irsku.

No ono je to vocad pocad! Jestliže někdo jako šéf CIA chce beztrestnost pro Saudy za jejich podíl na v  historii  nevídaném  teroristickém činu, je to jasná známka slabosti. Která nebude přehlédnuta, tak jako blízkovýchodní regionální hráči kdysi nepřehlédli, že Washington neuměl koncem 20. století zabránit Pakistanu ve výrobě atomové zbraně a zařídili se podle toho a jsou dnes daleko samostatnější, než se Američanům zamlouvá! Dříve nebp později se najde někdo, kdo prostě příslušníky US Army před své soudy postaví nebo rovnou zažaluje Spojené státy. Tohle rozhodně historický přelom je sám o sobě! S nedozírnými důsledky. Jste si jistí, že z takového procesu nemůže být velká válka budoucnosti?! Já vůbec ne!!!

Ale ještě důležitější je tahle, na první pohled nevýznamná část té Obamovy věty

Pokud odstraníme tento pojem imunity suverénního státu,

Tohle je opravdu dynamitová nálož do základů platných světových pořádků!!! S opravdu nedozírnými následky! Jakkoli to vypadá nevinně. Než vysvětlím proč, zopakuji znovu jak se přesně jmenuje ten nový zákon:

                Zákon o uplatnění spravedlnosti vůči sponzorům terorismu

Je sice přijat v souvislosti s 11. zářím a chce bezpostředně trestat Saudskou Arábii. Dnes! Ale nejmenuje se Zákon o uplatnění spravedlnosti vůči sponzorům terorismu ze Saudské Arábie!

Může tedy být uplatněn univerzálně. Kdykoli proti komukoli! Což nepochybně povede k tomu, že bude používán v budoucnu politicky, tak jak si usmyslí americká vláda, libovolná část politické garnitury, kterákoli politická nátlaková skupina. Otevřela se jim cesta k procesům, které zatím nikde na světě, včetně Spojených států, dosud nebyly možné. Protože platila preumpce imunity sverénního státu! V jednoduché češtině – suverénní, tedy mezinárodně uznaný stát za jeho konání nebo konání jeho součástí / např. armády/ nebylo možno soudit.

Abych to ukázal na konkrétním případě – Norimberský proces je obecně známá záležitost. Byl výsledkem II. světové války. Kdy vítězné mocnosti soudily viníky válečných zločinů. Konkrétní osoby, nikoli Německo! Nyní bude všechno jinak! Dnes by se podle tohoto nového zákona ocitlo před AMERICKYMI soudy Německo! Zkrátka americký Kongres svým hlasováním totálně změnil základní zvyklosti a dodejme, že osvědčené, na nichž doposud několik století stál a  fungoval globální politický svět! Nadřadil americké právo právu mezinárodnímu a to takovým způsobem, že to neváhám nazvat právním imperializmem!

S naprosto nedozírnými důsledky! Zkuste si představit, že někdo v USA nazná, že donbasští povstalci jsou teroristé. To  není vůbec  nic  nemožného. A zažaluje podle  tohoto zákona  Rusko jako sponzora teroristů. Jak takový proces v Americe dopadne si nemusíme dlouze vykládat… A pokračujme v naznačeném modelovém scénáři dále – Rusko se pochopitelně takovému rozsudku nepodvolí a nebude jej respektovat. Jenže americké soudy nařídí zabavování ruského majetku všude, kde na něj americké soudy dosáhnou – v USA i spřáteleném zahraničí. Rusko s tím nebude moci nic udělat. Kromě mobilizace… mám pokračovat dál?

Zkrátka – americký kongres spustil /oprávněně / saudskou lavinu. Američtí zákonodárci mají před volbami a doklaplo jim, že po odtajnění té části kongresové zprávy z vyšetřování 11.září, už nelze dál dělat mrtvého brouka, že jejich voliče by to asi pořádně naštvalo. Protože  ti  jsou názoru,  že  vražda  je  vražda…. Jenže to udělali způsobem, který snadno dostane celý svět do pekla. Nikdo dnes nemůže tušit, koho zavalí uvolněná saudská lavina!!!!

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.