Otevřený dopis serveru Manipulátoři. cz a jeho šéfovi Janu Cemperovi -DOPLNĚNO!!! A ještě jednou doplněno!


Nevážený pane  Cempere,

byl jsem  jedním  ze  čtenářů svého webu Kosa Nostra a zároven posluchače  Slobodného vysielače upozorněn na článek

Facebook předvedl, jak může bojovat proti dezinformacím. Došlápl si na Slobodný vysielač

který na  Manipulátorech.cz  vyšel dne  20.10.

Jistě  vám nebude proti mysli, když jej pro své čtenáře  přeberu. Nikoli kvůli tomu,  že by  snad neuměli rozkliknout zadaný odkaz, ale prostě proto,  že je na Kose  železným zvykem citovat plně  a nezkresleně, pokud se  můj web k čemukoli vyjadřuje. Vedle toho naprosto nehodlám připravit  žádného ze  svých   čtenářů o hluboký  duševní zážitek a křištálovou pravdomluvnost  vašeho sdělení, protože  řada  z nich,  by se mohla, po určitých zkušenostech s vámi a  vaším serverem,  mou  výzvu k  jeho opětné  návštěvě ignorovat. Což  by  byla  velká škoda. Pro vás, pro mne a především pro Slobodný vysielač.

Takže  si vám dovolím předat slovo:

Sociální síť Facebook předvedla, jak může v budoucnu účinněji bojovat proti dezinformacím. Krátkodobě si došlápla na stránku Slobodného vysielače. Ten je na Slovensku jeden z hlavních aktérů tamní dezinformační scény. Slovenský web Konspiratori.sk riziko dezinformací z jeho strany hodnotí známkou 9,2 na stupni o 1 (nejnižší) do 10 (nejvyšší). Jako příklad dezinformací jde zmínit zpochybňování využití sarinu syrskou armádou při vojenských operacích. Slobodný vysielač má i dceřiný projekt v Čechách. Svobodný vysílač kromě šíření dezinformací poskytuje prostor šéfredaktorovi dalšího dezinformačního webu Aeronet vystupujícím pod pseudonymem VK (Vedoucí kolotoče). Vítek Tapin Jirásek s ním dělá rozhovor každý týden.

Zpět ovšem k slovenskému projektu. Tomu byla opakovaně omezena jejich facebooková stránka. Jejich aktuální statusy se nezobrazují na zdi ostatních uživatelů. V praxi to tedy funguje tak, že pokud chcete zjistit co Slobodný vysielač sdílí, musíte přímo na jejich stránku. Ve výběru se statusy nezobrazí. Omezení však potrvá zatím jen do zítra. Internetové rádio si stěžuje, že se tak stalo už opakovaně. Poprvé v době prezidentských voleb na Slovensku.

„Slobodnému vysielači se na Facebooku přestaly zobrazovat příspěvky v newsfeedu uživatelů. Stěžují si, že je to cenzura, osobně mi to nevadí. Výsledkem je, že jejich dnešní příspěvky mají v průměru tak dva lajky a téměř žádné komentáře, dosah minimální. Opět se ukazuje, že mnoho lidí čte a komentuje takové nesmysly a dezinformace jen proto, že jim to servírují přímo sociální sítě. Děsivě na mě působí např. výběr nejdůležitějších zpráv Google News, které mi nabízí můj smartphone. Netuším na základě jakého algoritmu to funguje, ale denně tam mám kromě normálního obsahu i dost bludů jako jsou Hlavné správy, Slobodný výber apod.,“ podotýká redaktor Denníku N Peter Farárik.

Je pravdou,  že Facebook  přechodně  zablokoval stránky  Slobodného vysielača. Nejspíš  bude také pravda, že  vaši slovenští pobratimové hodnotí Slobodný  vysielač, jak hodnotí.  Na  rozdíl od vás i jich si ovšem  my  z alternativy, tedy nejméně z Kosy a Slobodného vysielača, neochvějně  myslíme, že  KAŽDÝ MÁ PRÁVO NA  SVOBODNÉ UTVÁŘENÍ A VYJÁDŘENÍ VLASTNÍHO NÁZORU. Bez  ohledu  na mínění okolí a zejména  samozvaných cenzorů a hlasatelů jediné  přípustné pravdy. Tedy například  vás nebo Manipulatorů.sk

Podobně  je  další smutnou pravdou,  že  takoví jako vy, vítají  cenzuru jako žádoucí postup. Téměř shodně s výročím  Listopadu 89. Je zjevné, že  vy chápete  demokracii jako polopolicejní stát,  kde zkrátka jiný, než  váš názor není  nejen že  vítán, ale je NEPŘÍPUSTNÝ a tedy  sankcionovatelný!

Vzhledem k právě uvedenému, jsem nucen konstatovat, že takové pojetí demokracie je pro mne, moje  čtenáře, Slobodný  vysielač a  jeho posluchače, naprosto nepřijatelné  a vždycky  takovým zůstane. Výběrovou demokracie jsem na vlastní kůži zažil před Listopadem dostatečně  a to skoro  4o let. Vy  se od tehdejších  ostražitých soudružek z uličních výborů principiálně  nelišíte  vůbec  v ničem. Jen máte k dispozici daleko mocnější nástroje než  ony.

Možná  vás překvapilo, proč  mluvím jednak za  sebe a svůj blog a jeho čtenářstvo a vedle  toho i  za  Slobodný vysielač a  jeho posluchače. Cítím se k tomu plně legitimován. Už  více než  4 roky   vysílám/skoro/každý pátek  pravidelnou  zahraničně  politickou komentářovou relaci  Hodina  vlka, kde mi  je  vzácným a  velmi fundovaným partnerem spolumajitel Slobodného vysielača  Boris Koroni.  Jen pro úplný pořádek  dodávám, že  co do poslechovosti se  dlouhodobě  jedná  jeden ze  dvou nejsledovanějších pořadů toho internetového radia  vůbec. SVSK mi je druhou  rodinou a proto cítím přirozenou potřebu při každém útoku na tuto rodinu a  to zejména útoku LŽIVÉM – reagovat.

Názor nějakých Manipulátorů. sk by mne nechal  naprosto klidného.  Já si o nich  totiž  myslím daleko nepěknější  věci. Stejně  jako o  vás osobně  i  vašem internetovém  prostoru.

Jedna  věc  je názor na  cokoli. To už  bylo vysvětleno. Druhá pak VYSLOVENÁ LEŽ!

A té jste se dopustil tímto tvrzením – cituji:

Slobodný vysielač má i dceřiný projekt v Čechách. Svobodný vysílač kromě šíření dezinformací poskytuje prostor šéfredaktorovi dalšího dezinformačního webu Aeronet vystupujícím pod pseudonymem VK (Vedoucí kolotoče). Vítek Tapin Jirásek s ním dělá rozhovor každý týden.

Pravdou je, že  Slobodný  vysielač NEMÁ žádný dceřiný projekt v  Čechách. Stejně tak je pravdou, že  Slobodný  vysielač NEMÁ   a nikdy NEMĚL a MÍT nebude cokoli společného se  Svobodným vysílačem! Jde o dvě naprosto  různé  entity, které nejsou  nijak vzájemně propojeny. Určitě  ne  majetkově, kapitálově,vlastnicky, technicky, koordinačně, programově! A také  nikdy v  těchto segmentech  v minulosti propojeny nebyly!

Pokud byste  snad  propátral  archiv  obou  internetových radií, nepochybně  byste  tam mohl  najít  několik málo shodných jmen, v  řídkých  vystoupeních na  obou projektech. Opakuji – několik  málo. A to nikoli  na  základě vzájemné spolupráce  nebo snad  nějaké projektové příbuznosti, nýbrž  na základě toho, že  prostě  jedno nebo druhé radio dotyčného pozvalo, nezávisle na sobě,  do konkrétní relace. Jednou se  tohle, a  já dodávám – bohužel, přihodilo i mně. Kdy jsem přijal pozvání  pánů Dukáta a  Kapala do jejich pořadu. Jednou stačilo a podobnou zkušenost nehodlám už nikdy opakovat.  Je to asi stejné, jako bych  rozprávěl s vámi.Tihle  dva mají na  diskusi v  někým, kdo má jiný názor než oni přesně  stejné nastavení jako vy. Jen s opačným znaménkem.

Ale  abych vás i sebe nepřipravoval  čas -konstatuji, že vaše tvrzení ohledně propojení  obou Vysílačů je naprosto lživé. A je li lživé tvrzení, je nutné považovat za  lháře  také  toho, kdo ono tvrzení šíří. Což jste v  daném případě  vy.

Dále jsem nucen poznamenat, že  to není poprvé, co jste se dopustil šíření  informací, které se ukázaly  být v  zásadním rozporu  se  skutečností!

Viz  jiný  váš  text  z Manupulátorů. cz, který  jste  vydal 7.3. 2019 pod  titulkem

HOAX: USA jedná o umístění vojenské základny na Slovensku

Kde jste označil tehdejšího slovenského prezidentského kandidáta  Eduarda  Chmelára  za  šiřitele  hoaxů v  souvislosti  s jeho prohlášeními o jednání mezi slovenskou a  americkou  vládou ohledně  možnosti vzniku americké  vojenské základny na území našeho východního souseda.

Na  tento váš vysloveně  z palce vycucaný  text jsem reagoval kontra článkem

Manipulátoři.cz, Eduard Chmelár a komu a jak záleží na faktech

kde  jsem dostatečně  a pečlivě  doložil, že  jste  svoje  čtenáře klamal. A zároveň  vás  vyzval, abyste  se  jim i panu Chmelárovi omluvil. S  tím, že  vám k  tomu, v případě potřeby poskytnu prostor na  své Kose.

Není pro mne překvapením, že  vás  ani nenapadlo se  s nějakou omluvou obtěžovat.  Nechci přivolávat     to nejhorší na  naši, už takhle  těžce zkoušenou zemi, ale  mám temnou obavu, že  jste  se možná  rozhodl kandidovat na  úřad  prezidenta a proto  jste  si osvojil morésy současného  držitele  tohoto  úřadu. Ten se také neomlouvá, jen konstatuje, že  článek vlevo dole  se nepodařilo najít. Vy  zase nejspíš  jste  toho Chmelára  viděl někde  vpravo nahoře. A  také to nemůžete  nalézt. Vyjde to v obou případech nastejno! Jen nechápu,  jak si v takovém případě  dovolujete  Zemana  kritizovat…..

Znovu opakuji – pokud nedoložíte, že Svovobodný  vysílač  je  dceřiným projektem Slobodného vysielača a že tedy  existuje  propojení  mezi  moderátory  Svobodného vysílače  a jejich  hosta  z Aeronetu,vystupujícího pod značkou  VK,  budu  vás  veřejně označovat za lháře.  Jednou, třeba v případě  Eduarda  Chmelára, se splést může  každý. Pokud ovšem ke stejné situaci  dojde znovu,  aniž se  šiřitel zjevného nesmyslu pokusí následně o nápravu  alespoň náznakem omluvy, pak už nejde o náhodu, nýbrž o záměr  a systém. Tedy o jasnou  lež a  to navíc  co by  pracovní nástroj.

Dnešní otevřený  dopis  uzavřu tak jako posledně – pokud byste přemýšlel nad  omluvou,  neváhejte mne informovat!

Rád  ji zveřejním na Kose. Ale  vyjdu vám vstříc  ještě  daleko více – nabídnu  vám    kdykoli čas na přímé vystoupení  na  Slobodném vysielači  ve  své, velmi sledované relaci Hodina  vlka. Na  termínu se bez obtíží, při troše  dobré  vůle  z obou stran, lehce  dohodneme.

Bez jakékoli  úcty

vlk

vydavatel a provozovatel blogu

KOSA NOSTRA – naše věc  zostra!

P.S:

Já  jsem oba  vaše inkriminované články  na Kose zveřejnil v plném znění. Očekávám, že  totéž na  Manipulátorech.cz  provedete  s  tímto otevřeným dopisem.

Dodatek ze  čtvrtečního  rána:

Bohužel teprve nyní jsem si uvědomil, že  jsem přešel mlčením jedno Cemperovo zásadní tvrzení,  špinící  Slobodný vysielač a  sice  toto:

. Slovenský web Konspiratori.sk riziko dezinformací z jeho strany hodnotí známkou 9,2 na stupni o 1 (nejnižší) do 10 (nejvyšší). Jako příklad dezinformací jde zmínit zpochybňování využití sarinu syrskou armádou při vojenských operacích.

Chci Cempera  a jeho propagandistickou  tlupu ujistit,  že  ono zpochybnění  neprovozuje  jen Slobodný  vysielač. A  dokonce, že  to ani neodstartoval.

Zpochybnění  viny  syrské  vládní armády a  přirozeně  i samotného prezidenta  poprvé přišlo z  úplně  jiných míst! 

Vůbec  první studie, která velmi  vážně  otřásla  věrohodností  zavedených tvrzení  o  Assadově  roli, resp.,úloze  Syrské vládní armády  v  souvislosti s plynovými útoky ve Velké Ghutě  byla  vypracována  na nejprestižnější  technické  univerzitě  světa –  Massachusettském  technologickém  institutu! Informace o téhle  studii a jejích  výstupech  je na  amerických zdrojích k nalezení  například  zde.

Další odvolávku na studii  MIT,  která  velmi  otřásá původním tvrzení  Cemperů a  spol.  o tom, kdo použilsarin při  plynovém útoku ve Velké Ghutě, lze  nalézt na  jiném americkém serveru – Zerohedge a to zde.

Tím nejsem  ani zdaleka  hotov. Bývalá  žalobkyně  Mezinárodního soudu v  Haagu pro válečné zločiny  v Jugoslávii  Carla  del Ponte dala  v tomto směru  závažné svědectví nikomu menšímu než BBC. Paní del Ponte  šla  tak daleko, že  dokonce  ukázala rovnou na rebely, jako pravděpodobnějšího viníka.

Netuším,  jakou známku  trollovství by od  Manipulátorů. cz  i Manipulátorů.sk na  stupnici 1-10 dostal MIT nebo paní  Carla  del Ponte,  ale  přesto je nejvýše na  čase, aby,na  základě  tohoto mého upozornění  Cemper a  spol. si  jak paní prokurátorku, tak  nejprestižnější technickou univerzitu  světa  okamžitě  vzali pod  podrobné zkoumání a  nejlépe  varovali  před nimi  alespoň  ambasádu USA, pokud  ne rovnou FBI a  CIA!

Možná, že  Cemper a jeho úderka namítne,  že  velká Ghuta  je dávno  passé a  co třeba  taková  Douma?

Inu tady  se  lze  opřít  o BBC, konkrétně  jejího producenta  v Sýrii Riama  Dalatiho a  jeho twitter.

Jeho vyjádření  jsou naprosto nekompromisní!  Vše byl zinscenováno.

Ne  dosti na  tom.  Wikileaks přinesly svědectví  pracovníka  OPCW, že  zpráv a této organizace  o plynových útocích v  Doumě  byla zmanipulována!

Ovšem  BBC? Wikileaks?  Všehno jen  trollové! Že Cempere!

Dodatek ze  čtvrtečního poledne

Právě se mi ozval jeden  z čtenářů Kosy a upozornil mne na nová  čerstvá  odhalení kolem tzv. „plynového“ útoku v  Doumě. S kterými nepřišel nikdo menší než mimořádně  renomovaný     americký server Consortium News. Který  zveřejnil rozhovor s  dalším s  whistleblowerů z OPCW, který popisuje  podivné  praktiky  kolem vydání závěrečné zprávy  této organizace  ohledně incidentu v  Doumě. Zajímalo by mne, co s těmito informacemi udělá Cemper a  spol.Podotýkám,že  jde  o interview  starý  1 den…

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.