Dlouhé Bidlo,Internet, poslanec Skopeček,životní prostředí a ODS


Na politickém interentu  se pohybuji  řádově  od  roku 1997. Začínal jsem kdysi na  webu ODS, na jeho sekci Obecná diskuze. Pár  čtenářů Kosy, asi co by se na  prstech jedné ruky  spočítalo,tuhle  dobu pamatuje. Byly  to časy  vrcholné moci Václava  Klause  a vrcholné zpupnosti ODS  a  těžké  nesnášenlivost jejích  kmenových fandů, kteří  byli tehdy  stejně  zaťatí  jako dnes  Svědci Milošovi.  Být tehdy  vlevo, psát  do veřejného prostoru  z  levicových pozic  doopravdy nebyla žádná  sranda, to mi věřte!  Tehdy modruzi a modružky  / symbioza  slov  modrý a  soudruh/ doslova  vyšilovali,  když se  setkali s nějakou oponenturou nebo  nevítaným protinázorem. Takže  šlo o holou existenci. Z těch dob ostatně pochází můj nick vlk….

Čelným modrým protagonistou tam byl  týpek, užívající nick  Dlouhé  Bidlo. Fakt libovej kousek, pro  kterého  byl Klaus nejen za  živa svatý, ale  rovnou genius  celého vesmíru. Čeho se dotknul, to pro něj  bylo okamžitě nikoli  jen pozlacené, ale  rovnou  celé vyvedené  ve  24 karátovém zlatě a když  by byl vkročil na  poušt, okamžitě  by  se proměnila  v rajskou zahradu.   Jak už jsem napsal  – dnešní  zemlérka  to má  úplně  stejně. Jen figura  univerzálního genia a dobroděje  lidstva  je jiná. Ale o tomhle  druhém to dneska  nebude. Je  to o Dlouhém Bidlovi a ODS. Té bývalé i té dnešní.

Ještě  budu pokračovat s Bidloušem, abych náležitě navodil scénu.  Jednou, kdy  měl obzvláště  velký  záchvat  duševna a své duševní velikosti, po nás  pár zleva  plivl cosi ve smyslu, že  bychom se ke Klausovi  měli  modlit nejméně  dvakrát  denně,  protože kdyby  Klause  nebylo,  tak  bychom neměli internet!!!! 

Takovéhle  hlášky  se prostě nezapomínají  a Bidlouš  to dostával vyžrat při  každé možné i nemožné  příležitosti.  Zachránila  ho  až o pár  měsíců  později  jakási  Věra Pohlová,  údajně  důchodkyně  tehdy ve věku 72 let, která v jedné internetové  diskusi dala dodnes nesmrtelnou hlášku

„Já bych všechny ty internety a počítače zakázala“

To  fakt nešlo překonat,  už proto,  že výrok paní Pohlové  byl uveřejněn na  daleko navštěvovanějším serveru než  byl ten ODS. Jinak  byl  Bidlouš  nejspíš  dodnes  klasikem  českého internetu místo paní Pohlové.

Proč  jsem tuhle  historku vytáhl z dávno zapomenutého  šuplíku?  Z jednoduchého  důvodu.  Člověk si myslel, že  ODS,  po všech těch eskapádách a  katastrofách, co od  roku 1997 prožila, po výměnách lidí i programů,  už bude dnes jiná.  Minimálně oproštěná od  své minulosti.  Alespoň se snaží  na veřejnosti se tak zarytě  tvářit. Například  tím, že  jako zúčtovala  se  svou klausovskou minulostí a  extravagancí, když  vyloučila  Václava  Klause ml.    Její nejznámější  tváře se  publiku snaží  vnutit  dojem, že   Klaus a jeho éra  je pro ně  dávno uzavřená a neopakovatelná, ba  zakázaná  minulost. Alespoň  takhle  čtu Fialu, Kupku, Stanjuru,  Černochovou  – tedy  asi nejvýraznější  modroptačí figury současné  politiky.

Ivan Langer  kdysi, na  adresu komunistů prohlásil, že  černoch  zůstane  vždycky  černochem,  ať  dělá co chce a  s komoušema že prý je  to stejné.  Parteigennosse  Tlustý, Dyba a  další  mu zjevně nevadili nebo to pro něj byli  výjimky, potvrzující  Langerovo rasovépolitické pravidlo….

Tyhle  resentimenty  minulosti  nejsou vytaženy proto, že  nemám co psát. Mám materiálu, že  bych na Kosu mohl pálit  3-4 články  denně, kdybych měl kapacity a trpělivost je  psát. Ale opravdu na mne  vyskočily  sami  v mé, už poněkud  sklerotické  mozkovně,  jakmile  jsem si začal s  rozhovorem s jiným  dnešním čelným modrákem – poslancem Skopečkem,který před  časem vyšel na  Echu24.cz  s názvem

Skopeček: S nástupem kapitalismu se v ČR zlepšilo životní prostředí

Uznejte, že  takovému  nadpisu nelze  odolat!!!!

Kapitalismus  se doslova  „proslavil“  tím, jak raboval a ničil, respektive  – rabuje a  ničí,  životní prostředí v zájmu  vyššího zisku.  Ostatně  například trvalá devastace  Amazonie je  toho  dokonalým svědectvím.  A kdyby náhodou  to bylo pro Skopečka  příliš  vzdálené  téma, připomenu  mu například  těžkou  palebnou podporu  ODS snahám  zahraničních, tuším že  australských investorů v  90-tých létech, zahájit  u Kašperských hor  těžbu zlata  chemickým loužením. Už se nepamatuji, jestli to ti zahraniční těžaři hodlali dělat za použití  koncentrovaných kyselin nebo louhů, ale ono je  to prašť jako uhoď! V  každém případě,  kdyby bylo  po vůli  těžařů a jejich podporovatelů z ODS, byla dnes  kolem Kašperek nejspíš  měsíční  krajina. Takhle tom měla  ODS  s ekologií!

A nyní  dal  Skopeček k lepšímu v  tom rozhovoru tohle:

Když se podíváme na novodobou historii České republiky, tak to bylo právě za vlád ODS v 90. letech, kdy jsme zaznamenali jednu z nejlepších period, co se týče zlepšování stavu životního prostředí. Bylo to dáno transformací České republiky, opouštěním centrálního plánování a tehdejšího modelu hospodářství postaveného na těžkém průmyslu. Spolu s kapitalismem, který tu ODS zavedla, přišla nejen prosperita, ale i dramatické zlepšení životního prostředí. To si dnešní zelení levičáci vůbec nechtějí připustit.

Nemám dlouhodobě  pro tohohle  kluzkého modrého hošíka  ani trocho porozumění. Kromě  jeho kluzkých řečí na něm  nic není.Ani co by  se za  nehet vešlo. Jeho komentář  k rozpočtu by  šlo rozstřelit  velmi snadno. Ale  fascinuje  mne  to, co jsem  vám  o odstavec  výše  přepastoval! Je ten klučík tak drzý nebo hloupý?

Netuším, kdo  se  skrýval za nickem  Dlouhé Bidlo. Ale Skopeček  tímhle  svým  blábolem o tom, jak výrazně  ODS  svou politikou  devadesátých let, včetně  transformace pomohla  životnímu prostředí v  ČR,  má  průraznost  toho Bidloušova  vejšplechtu,  že  nebýt  Klausem,nemám internet! Respektive  daleko větší.

Takže  ODS  v devadesátkách, díky její verzi kapitalismu a  ekonomické transformace  dramaticky zlepšila  životní  prostředí?????

No neberte  to!!!!  Zejména  vy, co stejně jako já, ty léta  dobře  pamatujete!!!  Takže  si nenecháte  valit do hlavy  od všelijakých Skopečků žádné pohádky! Klausův  kapitalismus  bez pravidel,  privatizační a jiné  velkokrádeže  /viz investiční fondy/, právní  bezvědomí, útěk před právníky, zhasínání a  neschopnost rozeznat  špinavé  peníze vedly  k nebývalé prosperitě a ochraně  životního prostředí???? To tedy zírám!  Já  bych řekl, že se z  té hrůzy dodnes -marně- vzpamatováváme!

Paní Pohlová  chtěla zakázat  všechny  ty internety…Parafrázováno s Bidlem – Václavu Klausovi můžeme  poděkovat za  záchranu  přírody  v  Čechách a  na Moravě!  Podle  Skopečka…. Prima klučík, že?

Musím odbočit protože je potřeba  do hry dát  ještě  jednu celkem starou věc.  Před  více než 5-ti roky  jsem vydal článek, kde jsem,kromě  jiného popisoval svou  klukovskou  sbírku odznaků, kterou mám dodnes. Odznaků zejména  podnikových. A  že mi vzniká  těžké duševní trauma, protože  z té více než  tisícovky, co  mám, je nejméně 90% už jen dávná a zapomenutá minulost, protože   konkrétní podniky  nepřežily  Klausovu ekonomickou transformaci a skončily  v bankrotu. Tedy  tu Skopečnokvu rajskou dobu!

A  Skopeček mi nyní  říká, jaká to byla prima  doba,  jak klausovský  kapitalismus  vedl  k prosperitě a  ochraně   životního prostředí.

Odmyslíme li si  odsířená elektráren a tepláren, které prostě  muselo, díky  domácímu i zahraničnímu tlaku proběhnout, co si o tom vím, protože  financování těchle projektů mi částečně prošlo tehdy rukama,  pak veškeré  zlepšení  čistoty  ovzduší  už  šlo na  vrub všemu jinému, než  Klausově  ekologické  osvícenosti!  Viz  jeho ideologický  spisek Modrá nikoli zelená planeta!

Kdybych osobně  měl vybrat jeden zásadní  moment, mající  cokoli  společného se snížením emisí, pak je to zcela jasně  a průkazně omezování výrob  napříč  českým průmyslem a to díky  Klausově  privatizaci! Řečeno jednoduše  – krach  českého průmyslu!

Pokud je  tohle  nová ekologická  meta  Skopečka a ODS, tak  snad  budu volit  i já Babiše! Tedy jestli se pominu  jen z  části a nikoli  úplně, jak bych to měl, kdybych  to chtěl  hodit modrákům.

Oni se doopravdy nic nenaučili a  nic nepochopili!  Skopeček překonal Dlouhé  Bidlo! věřit  se mi tomu nechce. Zase jsem se vrátil do roku  97. Jak že  to  říkal Langer? Jednou černoch vždycky Odéesák?

Skopeček mi  říká , že  chce  navázat na  ty  , podle něj – šťastné devadesátky  v  režii ODS. Zřejmě včetně inflace přes  70% p.a., nejspíš  dalším rozkrádáním veřejného sektoru a  úspěšnou devastací  domácího průmyslu až k nějakým dalším Klausovým, resp.Skopečkovým ekonomickým balíčkům. To prý  zajistí, že  Česko bude ekologickým lídrem Evropy. Má pravdu, když klekne celý  český průmysl, pak emise opravdu dramaticky  snížíme!

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.