Otázky kolem Vrbětic XIV.


napsal KD

Vlkův  úvod:

KD  už  se jednou do vrbětického seriálu  zapojil. Dnes  znovu.  Poslal mi mail v  kterém shrnul zjevné rozpory ve vyjádřeních  vyšetřujících orgánů  nebo  nájemných písmáků z  mainstreamu.  Sice mi to poslal jako osobní  mail a  značné penzum toho, co uvádí  Kosa  už publikovala,  ale  jednak připojil  i leccos  nového a  pak – není na škodu si některé  úlety  v  čase  trochu připomenout.  Proto dnešní  díl patří jemu.

1) Pokud správně rozumím článku

Otázky kolem Vrbětic XIII.

zní vysloveně komicky následující  výrok:

„Zakrytí manka jako důvod výbuchu? Nevím, odkud to Zeman má, diví se žalobce“

Zdroj : https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zakryti-manka-jako-duvod-vybuchu-nevim-odkud-to-zeman-ma-divi-se-zalobce-154914

jenž  krajský státní zástupce Martin Matúš, který dozoruje vyšetřování výbuchů ve Vrběticích, řekl šéfredaktorovi Kubíkovi ze Seznamu.cz, že neví nic o tom, že by se jeho nadřízený Pavel Zeman zmínil o možném odložení případu !

Kubík : „Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman byl vládní politiky už 7. dubna informovat o tom, že jednou z možností, jak budete dál postupovat, je odložení té věci – už z toho důvodu, že nebude možné ruské občany vyslechnout, natož případně postavit před soud. To samé přijel říct na schůzku s ministrem vnitra Hamáčkem 15. dubna, když se řešil odklad Hamáčkovy naplánované cesty do Moskvy…“

Matúš : „Tohle vyjádření neznám. O tom mi není nic známo. Rozhodně si nemyslím, že by tohle řekl. To není vyjádření, které by do toho zapadalo.“

Když mu to Kubík zopakuje v podobě přímé citace a otázku rozšíří (viz článek), Matúš odpoví :

„…ve věci se buď zahájí trestní stíhání, nebo se to převede na přestupek, anebo se věc případně odloží. A pokud jsou konány úkony a něco se činí, věc nelze odložit. Pouze v případě, kdy se zkrátka všechno provede, ale není přitom možné zahájit trestní stíhání, tak se ta věc odkládá.“

Zatím jsou prováděny „úkony“, probíhá „prověřování“. K nějakému závěru a usnesení dospěje policejní vyšetřování až koncem roku.

Je zajímavé, že i po čtyřech týdnech mediálního běsnění mluví Kubík,jeden z těch nejzasloužilejších , co vrbětickou kauzu  roztáčejí do nesmyslných obrátek,  o ruských agentech stále jako o podezřelých, navzdory tomu, že většina novinářů a politiků, bohužel včetně vlády, je suverénně označuje za viníky a neváhala kvůli nim vyvolat mezinárodní skandál. Je tohle ještě právní stát ?

O tom, proč a jak se záležitost dostala na veřejnost právě 17.dubna, Matúš také nic neví :

17. dubna to byla akce premiéra a ministra vnitra, já neměl žádný vliv na to, kdo a kdy s tím půjde ven. To jejich vystoupení šlo naprosto mimo nás. Nemám k tomu co říct, je zbytečné kolem toho spekulovat.“

– – – –

2) „A firma žaluje u soudu, že stát neochránil !!!“

Proč by to nezkusila, když ona sama si na vlastní náklady kolem svých skladů postavila oplocení, ale stát, který měl zajišťovat vnější ostrahu areálu a provádět pravidelné kontroly, prokazatelně nekonal :

Podobné personální zemětřesení se naopak nechystá u policie, která podle dokumentu ministerstva obrany, který má deník E15 k dispozici, měla kontrolovat, zda obsah hangárů odpovídá tomu, co v nich mají zbrojařské společnosti skutečně uloženo. V letech 2011 až 2014, tedy v období pronájmu areálu civilním subjektům, není evidována ani jedna kontrola Policie ČR, stojí v materiálu ministerstva obrany.

Vedle policie mají muniční sklady ze zákona kontrolovat krajské a stavební úřady, Český báňský úřad, Česká inspekce životního prostředí a hasičský sbor.

„Zajišťování vnější ostrahy areálu je hlavní povinností státního Vojenského technického ústavu (VTÚ), pod který skladové objekty v roce 2013 za exministra obrany Vlastimila Picka (nestraník) přešly.“

„Šéf vojenského ústavu odmítá pochybení

Šéf ústavu Václav Irovský tvrdí, že plot kolem areálu s šesti desítkami budov, z nichž se zhruba třetina pronajímá, byl opakovaně opravován. „Letos se tam nejela žádná rallye, nechodili tam ani myslivci. Na kamerových záznamech jsou všechny vstupy a vjezdy,“ uvedl.

Přestože čtveřice firem, která využívá hangáry, pravidelně předkládá soupisy skladovaného materiálu, podnik nemá podle zákona povinnost kontrolovat jejich soulad s realitou. „Tato munice se k nám dostává na základě licenčních povolení vydávaných policií,“ poznamenal Irovský.“

„Za metr čtvereční 400 korun ročně

Vrbětický areál, přesněji muniční sklad v Bohuslavicích nad Vláří o rozloze přes 335 hektarů s 61 objekty, označil armádní generální štáb za nepotřebný v roce 2006 a převedl ho na státní podnik VOP Šternberk. Následně pyrotechnici v areálu likvidovali nepotřebnou munici v rámci zakázky za více než miliardu korun. V roce 2009 tam firma Bochemie začala budovat linku na delaboraci raketového paliva, pronajímá si tři hangáry. Další si v roce 2011 pronajaly Excalibur Army (13), Imex Group (6) a STV Group (1). Zbrojaři za metr čtvereční platí průměrně kolem 400 korun ročně, dohromady zhruba deset milionů korun, což ministr Stropnický označil za „kamarádskou cenu“.“

Zdroj :

Kauza Vrbětice smetla tři ředitele, šéf VTÚ pochybení odmítá

https://www.e15.cz/domaci/kauza-vrbetice-smetla-tri-reditele-sef-vtu-pochybeni-odmita-1145808

15. prosince 2014 • 06:15 Pavel Otto

– – – – – – – –

Viz také wikipedie (stav ke dni 7. 5. 2021) :

Výbuchy muničních skladů ve Vrběticích

Při vyšetřování bylo zjištěno, že hejtman Zlínského kraje nevěděl, že muniční sklad už od roku 2006 neslouží armádě, ale Ministerstvo obrany České republiky ho pronajímá soukromým zbrojařským firmám.

Tuto informaci neměl ani Český báňský úřad, který měl v muničním skladu provádět kontroly výbušnin.[35]

Kontroly ve Vrběticích neprováděla ani Policie České republiky, která má podle zákona provádět kontrolu munice.[36]

Ve skladu byly porušeny bezpečnostní předpisy, protože letecké pumy a dělostřelecká munice byly uloženy hned vedle vysoce vznětlivých látek.[35]

Zajišťování vnější ostrahy areálu bylo povinností státního podniku Vojenský technický ústav (VTÚ), který spadá pod Ministerstvo obrany, ale jeho ředitel Václav Irovský pochybení odmítl a v prosinci roku 2014 prohlásil, že plot kolem areálu byl opakovaně opravován a „Letos se tam nejela žádná rallye, nechodili tam ani myslivci. Na kamerových záznamech jsou všechny vstupy a vjezdy.“[36] Firma Imex Group si v areálu kolem každého skladu na vlastní náklady postavila další oplocení.[37]

– – – – Konec citace z Wikipedie – – – –

Určitá nepřesnost v údaji na Wikipedii je prý v tom, že za pronájem areálu není odpovědné Ministerstvo obrany, ale Vojenský technický ústav jakožto samostatný právní subjekt, jehož je MO „pouhým“ zřizovatelem!!!!!!

V každém případě se už v roce 2014 ministři Chovanec a Stropnický spolu s policejním prezidentem Tuhým shodli, že z právního hlediska je situace značně nepřehledná a že bude těžké zjistit, kdo je za co vlastně zodpovědný.

Potěšitelné je tvrzení ředitele VTÚ Václava Irovského, že v roce 2014 disponoval kamerovými záznamy (z vnějšího obvodu areálu). Co se s nimi stalo ????? Kde jsou, kdo je má????

K té zmínce o „rallye“ – podle místních obyvatel, si milovníci rychlých aut mohli v areálu za mírný poplatek občas vyzkoušet své schopnosti. :- )))

Viz fotografie vložená v čase 37:34 do videa :

Za pozornost stojí i fotografie Pyrotechnické služby Policie ČR, pořízená u některého z nepoškozených skladů vložená v čase 38:48. A fotografie v čase 38:18 v témže videu.

3) Kniha návštěv – svědectví si odporují

a) Podle článku Václava Janouše v idnes z 19. 4. 2021 se agenti ve Vrběticích osobně prokázali jakožto inspektoři – zaměstnanci firmy Imex Group. Takže museli mít, dodávám já, nejen falešné pasy, ale i falešné zaměstnanecké průkazy. A na základě  čeho ten Václav Janoušek už 19.4., tedy  hned  druhý den po té startovací tiskovce získal přesvědčení, že  agenti GRU  pronikli do skladů,když  dodnes  existují  jen nepřímé důkazy? Jasnovidné schopnosti? Nebo jim snad přitom svítil?

Dále Janouš píše, že Petr Bernatík při návštěvě areálu 15. října 2014 zjistil, že na některých bednách chybí potřebné dokumenty a popisky. Proto zavolal dva zaměstnance, Vratislava Havránka a Luďka Petříka, aby doplnili vše potřebné. Ve skladu se zdržel tři hodiny.

Zdroj: Jsme inspektoři, ohlásili se agenti do Vrbětic. Později se ozval výbuch

19. dubna 2021  12:00 Václav Janouš

b) Podle redaktorů Markéty Chaloupské a Artura Janouška, irozhlas, je věc jasná jako facka : „Špioni projeli prostě přes vrátnici“.

Do skladu se předem objednali a e-mailem poslali kopie svých pasů, tedy jakožto cizinci !

O dva odstavce níž se v článku píše, že ale vůbec není jisté, jestli uvnitř skutečně byli ! Vjeli tam hlavní bránou, ale neví se, jestli tam byli. To je hlavolam ! Kam se hrabe záhada zamčeného pokoje ! Jisté je, že to po jejich návštěvě-nenávštěvě parádně vybouchlo.

Zdroj : Špioni projeli prostě přes vrátnici. Vrbětice měly jednoho vrátného a díry v plotě, popisují detektivové

19. dubna 2021, 5:00 Markéta Chaloupská, Artur Janoušek

Článek stojí za přečtení celý. Dozvíme se také, že:

Petr Novotný, ředitel Vojenského technického ústavu, který tehdy areál provozoval, tvrdil, že areál hlídaný byl. „Bylo tam oplocení, ostraha, všechny věci, které tehdejší zákony vyžadovaly,“ mínil. Na dotaz, zda zabezpečení bylo dostatečné, ale odpověděl Radiožurnálu vyhýbavě. „Odpovídalo parametrům tehdy platné legislativy,“ řekl a hned dodal: „Velitel zásahu, který tam prováděl šetření, neshledal z naší strany pochybení.“ “

O kousek dále se dočteme, že to tam vlastně vůbec hlídané nebylo. Jeden odstavec vyvrací druhý.

Jak k tomu přijde chudák „pilný občan Čehona“ ? Ať se sebe víc snaží a poctivě sleduje naše média tištěná i elektronická, nakonec musí dospět k závěru, že tomu prostě nelze rozumět, nejde to dohromady a nejspíš si z něj někdo dělá blázny.

Já už se v tom taky ztrácím a omlouvám se, pokud nosím dříví do lesa a opakuji něco, co už je na Kose třeba notoricky známé, nestačil jsem všechno pečlivě pročíst. Kromě toho mě napadá plno vedlejších podotázek, třeba jak mohla být brána vážně první verze obviňující zaměstnance z neodborné manipulace (jak ubohé obvinit ty, kteří zaplatili životem a nemohou se bránit), když ve skaldu č.12 nikdo s municí odborně nemanipuloval, a přesto vybuchla? Nejpozději v prosinci 2014 muselo už i laika trknout, že v tom bude něco jiného. Taky by měly být zveřejněny výpovědi svědků ze soudu, který proběhl v roce 2016

Vlkovi doslov:

Vyprovokoval mne  k němu poslední odstavec z toho co KD  napsal. Zopakuji to:

Kromě toho mě napadá plno vedlejších podotázek, třeba jak mohla být brána vážně první verze obviňující zaměstnance z neodborné manipulace (jak ubohé obvinit ty, kteří zaplatili životem a nemohou se bránit), když ve skaldu č.12 nikdo s municí odborně nemanipuloval, a přesto vybuchla? Nejpozději v prosinci 2014 muselo už i laika trknout, že v tom bude něco jiného.

Tohle  není marná  úvaha. Nicméně  já se  zeptám jinak. Úplně jinak, na něco, co mi  vrtá hlavou už  od  té první  tiskovky!

A  ta otázka  otázka  zní :

Proč  a na základě  čeho  se  domníváme,  že výbuch z 16.10.2014 a 3.12.2014 spolu příčinně  souvisí?  Co nás  k tomu vede?, No nás  –  především  orgány  činné  v trestním řízení a zejména politiky  a nájemné psáče, vyznavače jediné přípustné  pravdy?!

Ty  dva  výbuchy, co do společných  bodů vykazují jen následující  shody:

1-oba   se uskutečnily, ale  s odstupem 7 týdnů

2-oba sklady  využívala  firma  IMEX

3-v  obou byl  vojenský  materiál

Více  shod nelze nalézt!

To ale přece nedokazuje, že  spolu  věcně  a  kauzálně  souvisí!!!

Oba  výbuchy  dohromady  spojila  až  špionsko  záškodnická pohádka a  to v prapodivné  směsici – první výbuch /cituji  Hamáčka/, ten ze  16.10. prý byla  zpackaná  akce, kdy  nastražený pekelných stroj  selhal a  spustil dříve. Měl vybuchnout podle  něj také  až 3.12. Kdy jako materiál by  se prý nacházel dávno a dávno mimo území ČR!

A je to!

Kdyby  totiž  Hamáček nevypustil tuto historku, o tom,že první výbuch byl jen selháním v  celé akci,  pak by exploze  nešlo spojit  a hodit je na GRU,  jen max. jednu a kdokoliv by se  mohl zeptat  stejně  jako já  – souvisejí ty  dva  výbuchy v§bec  dohromady? A kdyby se tak zeptal , pak by  se  špionská pohádka  otřásala  v základech!  Hned a okamžitě!  Jeden výbuch  a  pak po sedmi týdnech další?! Podivné. Ale my je potřebujeme  mít spojené, aby  z nich šlo obvinit   vraha  teroristu  z GRU.Když  se zde pohyboval jen  v  říjnu!

Jenže  ještě více podivné  jsou  i ty  dvě  exploze technicky svým provedením!  Prostě  z  hlediska  průběhu je  každá  úplně jiná.  V prvním případě  je zdokumentován požár  a pak následná exploze,  ačkoliv  PČR  oficiálně  tvrdila něco úplně  jiného a přikazovala  utajit  snímky, které to potvrzovaly! U druhého nikdo žádný požár  nespatřil a  všechny probrala    totální exploze.

Nebýt  Hamáčka a jeho vystoupení na  tiskovce, žádné  oficiální  spojení  obou výbuchů neexistuje. Jenže  když se nespojí,  pak  je  to s jedinou přípustnou pravdou fatálně  nahnuté!  Jak mohli  GRU diverzanti  vyhodit  druhý sklad, když znovu nepřijeli? No  dali tam časovaný pekelná stroj a nastavili ho na  +48 dnů  přece!!!!!

Je přece přísně logické,  že na tak dlouhou dobu odstupu….. Aby  mohl být  při jakékoliv kontrole  snadno odhalen. Zejména  před  expedicí, kdy  by se  detailně  prohibitivní zboží  testovalo…. Nebo třeba napáchat nulové škody, pokud by  byl náklad s pekelným strojem byl zrychleně prodán  a  rozdistribuován někam ke konečné spotřebě! Za  7 týdnů se mohlo stát  cokoliv! Anka bubnuj, tohle nám cpou do hlav!

Abych byl zcela  objektivní – být  vyšetřujícím orgánem, také  bych rozhodně  tuhle  možnost prověřoval.  Ale nikoliv  s  agenty  GRU. Ale báječně  by to pasovalo do úplně jiné  verze. O té  už jsem psal v jiném díle – bylo totiž rozhodnuto, že  nebezpečné uloženky  z Vrbětic  se přesunou do Květné. Samozřejmě po důkladné inventuře!  Jenže přesně tohle si dozorující  státní  zástupce  Matúš  zakázal!!!!

Prostě  tady  nehraje  nic, takže  se zeptám znovu – kde je nějaký objektivní důkaz, že oba  výbuchy  spolu opravdu souvisí? A dokud nebude  předložen, pak vzhledem k úplně  odlišnému průběhu obou explozí  a požáru u skladu  č.16 rozhodně  nelze  chybnou  manipulaci nebo samovznícení  staré munice  vyloučit! Právě  naopak.  Rozhodně  je  to neskonale pravděpodobnější než  Hamáčkovo tvrzení, že  ve  skladu č. 16, při prvním výbuchu  ruský pekelný  stroj  selhal. Jestliže  byl stejné  konstrukce  jako ten druhý, což lze  zcela jistě předpokládat, pak  by  selhání  – tedy nedodržení  nastaveného  okamžiku spuštění vedlo technicky  k explozi, ale nikoliv k požáru! A  ono  zahořelo!

Když už  jsme  u Hamáčka, s  ním  a jeho cestou do Moskvy, dnes se jedná o   jednu samostatnou  a svým životem žijící  vrbětickou  story. Díky  Koupovi, Seznamu.cz  a jejich tvrzení, že  Hamáček se  hodlal  v Moskvě  dopustit velezrady. Detaily znáte. Zejména  to  točí nyní na  tom, že  onou  velezradou bylo už  vlastně  to, že  do té  Moskvy  letět  chtěl.

Podle  české lumpen pravice a jejich mediálních  vykřikovačů je  zjevně velezradou   už to, že by někdo mohl v Česku pomyslet na to, že  s Ruskem lze jednat! Zajímalo by mne, jak se  tihle, co se zaklínají nahoru dolů, že  nás  hodlají vést na Západ, dívají na  jednání Lavrov – Blinken na Islandu!  Je  Blinken také zrádce?  Jestliže ne, jaký  rozdíl  je v jejich vnímání mezi tím, když  navzdor  dnes „jasným  informacím“  o Vrběticích  s  ruským kolegou  vyjednává  americký ministr zahraničí, od  situace, kdy  o něčem takovém uvažoval ten tehdy  úřadující  český?! To jsme  v jejich  pojetí  suverenity  jí tak nadáni, že  si zakazujeme  to, co naše  vzory, jim se  chceme přiblížit nejen mohou, ale  i činí?

A od takového Bidena  snad aby  se rovnou distancovali  jako od  velezrádce  Západu!  Ten v projevu k incidentu, kvůli němuž se dočasně zastavil provoz klíčové sítě pro přepravu ropných produktů v USA, prohlásil,  že  USA mají důvodné podezření, že hackerský útok na společnost Colonial Pipeline byl veden z Ruska, tamní vládu s ním ale nespojují!!!!

Zkouším si představit  ty naše strážce  transatlantické solidarity  a evropských hodnot, kdyby  někdo takhle  odstavil potrubní síť ČEPRO!  Už minutu po  té bychom zvěděli, že  to byl útok Ruska, který osobně  řídil a provedl Putin!

Kladu si otázku,  proč  i  Biden ,na  rozdíl od  Petra Fialy, Pekarové  Adamové, Pavla  Fischera a  dalších stejných, má  chvilky  zdravého rozumu a politické střízlivosti, což je u nich  zcela vyloučené???

Ale vraťme  se  zpět k tématu  Vrbětic a podivnostem. Konkrétně  k Hamáčkovi a tomu, čím je  momentálně  vláčen.  Ve  vůbec  prvním článku k Vrběticícm jsem už tehdy vysvětloval, že  jeho verze  s klamnou cestou do Moskvy  je  evidentní blbina. Netřeba  k tomu Seznamu.cz, který  potřeboval skoro měsíc  času, aby  bombasticky  přišel s tímtéž!  Jen to rozšířil o vlastizradu. A dnes  už  vytlouká,  v marné snaze  zachránit  svou  těžce otřesenou reputaci, tvrzením, že  Hamáček do té Moskvy prostě  jet  chtěl. Aby  tím podprahově sdělil, že když  nemluví pravdu  o cestě, tak přece  určitě  také chtěl velezrazovat!

Vrátím se tedy znovu k článku

Otázky kolem Vrbětic I.

a vyberu z něj kraťoučkou citaci:

-proč  ona  tisková konference narychlo v  sobotu 17.4.2021 v 19:45 hod.?

-proč na ní  Babiš, kromě  obvinění Ruska a oznámení o vyhoštění 18 špionů diplomatů, uvedl už jen jednu skutečnost, že  konečný materiál dostala  vláda od BIS o den dříve a  že okamžitě  na  titulní  stránku dokumentu nechal vyznačit  čas příjmu 16:54? Co ho k tomu to kroku motivovalo? Jaký ten časový údaj má význam?  Co má vyvrátit nebo potvrdit, či čemu předejít?

Seznam.cz  a všichni podobní političtí  i mediální mopslíci tvrdí  unisono – Hamáček plánoval  Moskvu, přestože  už  dávno věděl, že  GRU může  za  Vrbětice! Je  to zločinec!

Takže  si  dáme  časový sled  jak, je  dnes  znám. Například  díky  Petru Kolářovi z iDNES a  dalším. Znova zdroje  linkovat nebudu, učinil jsem tak opakovaně  v minulých dílech. Ale  na  dnes známé a  už nezpochybněné  časové ose  případ Vrbětice, vláda  a její penzum informací o případu  a související  činy  lze popsat takto:

29.3.2021 vláda rozhoduje, že bezpečností  dotazník pro dostavbu Dukovan  dostane vedle  Američanů, Korejců a Francouzů také Rosatom. Tajné služby, které jej mají vypracovat  ani nemukly a  nesdělily  vládě – pozor, Rusko může  za  Vrbětice. Přestože  nepochybně  ty informace prohibitivního charakteru mít  musely. Zvláštní, že?Přesto NENÍ Rosatom zablokován!

7.4. 2021 na  zasedání  užšího gremia  vlády  s  tajnými službami  statečný plukovník Koudelka poprvé  Babišovi sděluje, že  Vrbětice a  GRU jedno a  to samé  jsou. Bez důkazů!!!!  Babiš  to neakceptuje. Logicky. Není důkaz  není kauza! Mimochodem  – už tady, podle Kroupy  Pavel Zeman jako nejvyšší žalobce  vyjadřuje názor, že  věc  může skončit odložením.  Jak potom, takovou pseudoinformaci  brát vážně?

11.4.2021 sjezd  ČSSD  Petříček prohrává s  Hamáčkem  a končí jako ministr zahraničí. Hamáček nouzově  přebírá  úřad a okamžitě, v zájmu záchrany  volebních preferencí ČSSD začne připravovat  cestu do Ruska, aby  přivezl  vakciny  SputnikV a získal  tak prorusky  orientované voliče.

14.4.2021  další schůzka  užšího gremia  vlády  s tajnými službami,  kdy Koudelka vysloveně  už tlačí na  Babiše, aby  ty  Vrbětice odpálil, jinak, že…. no jinak že to rozjedou novináři!!!  Na Babišově  místě  by mne nejspíš napadlo, že  mne  vydírá. Ale nejsem  v té pozici. Opět – jde o verbální komunikaci. Cokoliv hmatatelného ze  strany  BIS  stále   chybí. I když uplynul už  celý  týden.

15.4.2021 dochází  k jednání  u Hamáčka  z něhož  Kroupa montuje  velezradu. Účastni Hamáček,nový ministr  zahraničí,  velvyslanec  Pivoňka, policejní prezident, šéf  Vojenské i Civilní rozvědky a později  i Nejvyšší státní zástupce.  Předmětem je  diskuse, zda Hamáček  do Ruska  jet má nebo ne. Ale nikdo na ní  nic nezaslechl, podle  momentálně  dostupných informací, že by  Hamáček připravoval  nějaký  handl s Rusy – Vrbětice za….

Pořád platí, že  ani ten den NEEXISTOVAL od BIS  ŽÁDNÝ hmatatelný důkaz! Navíc  Pavel Zeman znovu opakuje , že případ může  skončit odložením!

Výstupem konference je, že  Hamáček do Ruska nepoletí. Cesta  je zrušena!!!! Kde je nějaké nadbíhání Rusům nebo snad  velezrádné kšeftování s  nimi?

16.4. 2021

V  16,54hod., jak říká  na tiskovce o den později  Babiš, je mu DORUČENA PRVNÍ PÍSEMNÁ  ZPRÁVA  BIS, od  statečného plukovníka Koudelky, kde má černé  na bílém  Vrbětice = GRU.

Tedy AŽ VÍCE  NEŽ  ZA TÝDEN po prvotní informaci!!!! 9 dní   potřebovala  BIS, aby  zbastlila   dohromady písemnou zprávu!   Teprve nyní se  Vrbětice  staly opravdovou  kauzou a opustily  kategorii Jedna Paní Povídala!

Co zanedbal Jan Hamáček nebo vláda, za  co ji  dnes někdo  jako Kroupa, Fiala,Pekarová  Adamová, Pavel Fischer, Šafr a pod  šikanují???

17.4.2021

Babiš s Hamáčkem  seznamují v Lánech Zemana  s případem a v  19:45 hod. pořádají  speciální  překotnou tiskovku, kde zveřejňují,oznamují  vyhoštění  18 ruských diplomatů,  Hamáček konstatuje, že  žádná cesta  do Moskvy  se nekoná a  že to celé byla  jen zástěrka, aby nepoplašil Rusko.

Nějak mi nedochází, co v tomto sledu  mohla  a měla  vláda  udělat  jinak a lépe! Všechno stálo a  padalo  s tím, že Koudelka vypouštěl  podezření, ale nebyl ochoten  nic přinést na papíře.  Aby  ta podezření oficializoval pro vládul!!!! Nejspíš  nikoliv bezdůvodně. Za to vybrané redakce zcela nepochybně k údajům,jimiž nedisponoval v oficiální verzi ani premier  zásobováni  dávno byli. Přes  řízené úniky informací!!!!

Však to také  konstatoval ve  svém projevu Zeman  – ve  zprávě  BIS  jsem si  podtrhnul, že není žádný  důkaz… Však víte.

Nicméně  vláda  už  překotně  vypovídala  diplomaty  a jednala  jak splašená!  Aby ne, když  Respekt a Seznam.cz  už  dávno v  rotačkách  naládovaly  paličské  články  ve smyslu  Vrbětice tajné zločinné dílo GRU a  česká vláda  se paktuje  s  Ruskem!!! A  do půl hodiny po nečekané tiskovce  svůj senza  matroš  praly  na web.

Takže  premier  i ministr  vnitra  si ukradli roli největších rusobijců ve vesmíru,  v zájmu   zachránění  své  mediální i politické pozice! Nic jiného už jim nezbylo. Aby po  nich nikdo nemohl jít. I když dodnes  chybí ty důkazy pro ono vypovídání….

Zeman, jak je mu vlastní,  Hamáčka  potopil.  Když nedávno prohlásil:

„Jan Hamáček naprosto důvodně plánoval cestu do Ruska s těmito dvěma důvody. Svoji cestu pak také zcela rozumně odvolal, když se začalo mluvit o Vrběticích,“.

„Folklor zastíracího manévru si mohl ale odpustit,“ doplnil.

Prostě  v závěru obecenstvu  sděluje, že  ten Hamáček  je  pranicchlap, když   občanům  věší bulíky na nos. Nic jiného si  Koblihovic pamatovat nebudou.  Ačkoliv Zeman, daleko lépe  než kdokoliv jiný ví, že  pro Hamáčka  v podstatě jiná volba,  než  nějaké těžké  mlžení o té cestě neexistovala!

Ne v okamžiku, kdy na  té první  tiskovce  oznámili s  Babišem, že  vypovídají  18 ruských diplomatů!!!  To  je tak  velká rána  česko ruským vztahům, že přece  se  opírala  o neprůstřelnou důkazní  situaci!!! Do toho nějaký přiznaný let  do Moskvy představuje  politickou sebevraždu.

Pod dojmem toho masového vypovídání  pro Jana  Hamáčka  nebylo cesty  zpět. Nepřicházelo v  úvahu,  aby následně  vystoupil a  sdělil  – já tu cestu připravoval,  ale v  situaci, kdy mne nikdo  Vrběticích neinformoval, respektive  informoval a nepředložil žádné  důkazy!. Protože  první, ale ničím nepodložená informace  prokazatelně  přišla od  statečného plukovníka  Koudelky  7.4.2021.Stejně  tak po té tiskovce  nešlo říci  – schází  jasné důkazy  o ingerenci GRU a jejích agentů! Pak by  se jevilo nanejvýše  absurdním a nesmyslným   masové vyhoštění ruských diplomatů! V tomto případě  by jednání s Ruskem obstálo,  ale  ostřelil by se vrbětický případ jako  takový!

Tohle všechno  Miloš  Zeman  ví. A  přesto Hamáčka  sekne  tím, že si mohl odpustit  folklor  zastíracího manévru!  Nemohl.

Stejně  tak  všechno ví  redakce Seznamu. cz  i Kroupa. Ale  ti na nějakou logiku a  logiku nehrají. Stejně jako Zeman.

Přesně tak je jim  všem jasné,  jak velké  vlny  lze vyvolat polopravdami a  z kontextu vytrženými jednotlivostmi!!! A  věru, že je  umí používat!

Seznam.cz v  tom zdaleka nejede  sám.  Ta jedině  správná mediální fronta  se  činí jako celek. Mám zde  další podivuhodnost! Tentokrát z DeníkuN.

Vrátím se ještě jednou ke zprávě  BIS.  Nyní se  objevila informace, že

Tajná zpráva BIS o Vrběticích ležela na Hradě deset dní. Prezident ji nečetl, zřejmě mu o ní ani neřekli

Senzace!  Která má ukázat  dvě  věci:

1- Zeman je  senil, který už  není ani schopen přebírat  důležitou, ba nejdůležitější služební  poštu, i když mu ji dají  na  předem určené místo

2- kolem Zemana  se pohybuje  zrádcovská promoskevská  klika, která si určitě  toho,  že  Zeman  poštu nečte  všimla, ale  záměrně jej neupozornila, že je záhodno , aby  tak učinil ve státním zájmu protože….protože  je  v kremelském žoldu.

Nechovám k Zemanovi sympatií ani, co by se na těch nejjemnějších  lékárnických  vážkách zvážit  dalo. K Babišovi také ne. To je myslím na Kose i  Slobodném vysielači dostatečně  známo.  Nicméně  zde  mne  atakuje  neodfiltrovatelný pocit, že  Deník N, který  s tou poslední senzační zprávou přišel, si ze mne dělá  blázny! Navíc  záměrně  a nestydatě.

Protože  Lidovkám.cz  Babiš  den po první  tiskovce  dal následující interview, z něhož vyjímám:

V pondělí se s materiálem BIS, který přináší důkazy o účasti ruských agentů na výbuchu muničního skladu v roce 2014, seznámí všichni ministři. „Vláda to projedná, vláda to odtajní a veřejnost si o tom může pak udělat obraz,“ sdělil pro server Lidovky.cz premiér Andrej Babiš (ANO). Vyhoštění osmnácti ruských agentů, co v Česku pobývali jako zaměstnanci ruské ambasády, považuje za adekvátní reakci.

Lidovky.cz: Jaký bude nyní postup?
Dokument jsem dostal v pátek v 16.54, pan Hamáček také v přibližně stejný čas  /v pátek 16.4 – pozn.vlk/. Bude ho v pondělí projednávat vláda, protože ostatní ministři ho neviděli, a budu chtít, aby ten dokument byl odtajněn.

Lidovky.cz: Ten dokument je od zpravodajských služeb, nebo od vyšetřovatelů výbuchu ve Vrběticích?
Od BIS, vyšetřovatelé vedou nezávislé vyšetřování.

Lidovky.cz: Co to tedy znamená, když exministr zahraničí Petříček říká, že už o ingerenci ruských agentů věděl delší dobu, když vy jste s vicepremiérem dostali předmětný dokument v pátek?
Nevím, nechci komentovat pana Petříčka. Dostal jsem oficiálně dokument v pátek a hned jsem podle toho začal konat. To znamená, že jsem svolal příslušné lidi, volal jsem na Hrad, pana prezidenta jsme viděli v sobotu v 16 hodin. Hned jsme reagovali.

Takže  si to shrňme -Babiš  s Hamáčkem říkají – písemnou zprávu od  statečného plukovníka Koudelky  jsme obdrželi 16.4. těsně před 17,00 hod a nechali si to úředně zaprotokolovat. Druhý den  došlo k seznámení s  věcí  prezidenta  republiky. Jednali jsme okamžitě.

Vedle toho existují svědectví / na Kose již prezentované/, že na  jednání  gremia  vlády  s tajnými službami 07.04.2021 statečný plukovník Koudelka, kromě  verbálních tvrzení  o Vrběticích, nic konkrétního neodprezentoval. Naopak – trvalo mu  týden,než  premierovi cosi písemného, kde ovšem se konstatuje, že není důkaz  o proniknutí agentů do Vrbětic, vůbec  zaslal.

Selský rozum  říká, že by  rád  viděl průvodku té zprávy  BIS prezidentovi!  Protože jen ta by potvrdila to další „senzační“ odhalení  DeníkuN  o  tom, že  BIS  svou zprávu  na Hrad  doručila  opravdu o týden dříve, než  ji předložila předsedovi vlády a ministrovi vnitra!!!

V takovém případě se sice lze  bavit  o zoufalé práci kanceláře  prezidenta  republiky  a dost možná i začít pochybovat o Zemanových schopnostech vykonávat  svůj úřad, ale naprosto a neodpustitelně skandální mi přijde, že  by to zároveň znamenalo, že BIS  CELÝ TÝDEN ZATAJOVALA ZÁSADNÍ INFORMACE BEZPEČNOSTNÍHO  CHARAKTERU  před  premierem a  vicepremierem!!!! Čímž  je následně  vysloveně  vmanévrovala  do  situace, kdy  neměli  nutnou volnost jednání!!!!

Když tohle  všechno zvážím, pak mi jako nejpravděpodobnější přijde,  že Deník N  jednoduše  vytváří svou  zcela umělou a fiktivní realitu. A  tou informací  vede  svou soukromou  válku proti Hradu a  Zemanovi. Doslova  všemi prostředky, bez ohledu na  skutečnost O nějaké pravdě  a férovosti nehovoříc!

Zkrátka – další  story, spojená s  Vrběticemi, co zavání na sto honů!

Tohle  bylo nutné  k tomu, co  výše napsal KD  dodat.

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka, Hosté se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.