Pošta pro slovenskou prezidentku paní Zuzanu Čaputovou


autor a odesilatel Ing. Jozef Vrlík

Vlkův úvod:

Jozef  Vrlík už na Kose publikoval. Jenže  právě od něj dorazil mailík, jehož  přílohou je  dopis, který jako angažovaný slovenský  volič napsal a poslal své prezidentce – paní Zuzaně  Čapuitové. Ve věci tzv. obranné smlouvy  Slovensko -USA.

Dotázal jsem se ho jestli jej mohu vydat a převzít pro Kosu. Protože obratem přišla  kladná odpověď, usoudil jsem,  že  korespondence s hlavou státu, v mimořádně  vážné záležitosti,  někým z Kosy, je  natolik zásadní věcí,  že bude dobře, když  se dostane do veřejného povědomí všech, kteří tenhle portálek navštěvují. Protože jde o konkrétní čin občanské statečnosti a nikoliv  obyčejné  mudrování a tlachání na internetu!  Smekám před  panem inženýrem Jozefem Vrlíkem!

VýstřižekVýstřižek1Výstřižek2Výstřižek3Výstřižek4

Vlkův dodatek:

Prezidentka  Čaputová už prohlásila, že se  Smlouvě nepostaví a nebude klást žádné překážky a také, že ji nepošle k posouzení  slovenskému Ústavnímu soudu. Z sebe  říkám, že mne  hluboce zklamala!  Ale na nějakém občanovi  České republiky  jí logicky  vůbec nezáleží. Nemám právo volit na Slovensku.  Nicméně zklamán  být  z jejího konání mohu.  Vysvětlím proč.

Když se před nedávnem sesbíralo na Slovensku, tuším, že  až 600 000 podpisů pod petice požadující vypsání předčasných voleb, protože  současné  slovenská  vláda  evidentně reprezentuje, když ne  už jen sama sebe, tak zcela  marginální menšinu  slovenských občanů, paní prezidentka si údajně nebyla  jista svým právním názorem, respektive  tím, zda  by takové referendum nekolidovalo s Ústavou. A obrátila  se na  Ústavní soud. Který oněch 600 000 podpisů hodil do popelnice. Prý  by takové referendum  Ústavu narušilo.

Ano, formálně  naději na referendum o předčasných volbách  zavraždil slovenský ÚS. Ve skutečnosti ovšem paní prezidentka  Čaputová. Která dokonale okopírovala  jistého Piláta. Kdyby náhodou nevěděla  kterého, pak sděluji, že Pontského. Jistě jako dobrá  křesťanka ví, o čem je  řeč.  Prostě tehdy si nad referendem umyla ruce a velkou množinu slovenských občanů  svým způsobem podvedla.

Nyní se zachovala  přesně opačně! Což je TEN důvod, kdy zklamala mne, ale především proč jí napsal její občan Ing. Jozef  Vrlík!

Tentokráte, ač  vyzvána mnohými, aby  text  smlouvy, zavazující  Slovensko nejméně  na 10 let cizí mocnosti a  zásadně omezující jeho svrchovaná práva na  vlastním území, dala k přezkoumání na  soulad  s Ústavou své republiky Ústavnímu soudu, zejména když  tak učinila u už zmíněného referenda. Nyní   takový krok odmítla. Teď svůj právní názor považuje za naprosto dostatečný. Ačkoliv  se sešlo mnoho  fundovaných názorů, konkrétně dokazujících, kde Smlouva  s Ústavou koliduje. A tuším, že  37 zásadních námitek dokonce  zformuloval Nejvyšší prokurátor  Slovenské republiky Dr. Maroš Žilinka!!!! A on speciálně je jedním z těch,  co požadují  vyjádření ÚS ke smlouvě!

Paní  prezidentka  Čaputová, jež si  nebyla jistá svým názorem na konání  referenda, které mohlo, ale  spíše nemuselo otevřít  cestu k  dalším volbám, což je věcně  marginalita, ve srovnání s dopady  Smlouvy, tentokráte veřejně vzkázala  Dr. Maroši Žilinkovi, jednomu  z nejvyšších justičních představitelů slovenského právního státu, že je odborně  vlastně naprostá nula. A  vlastně pomatený packal! A  totéž všem nesouhlasícím slovenským voličům. Ona si je jistá….

Jak říkám, i jako přeshraniční pozorovatel  mohu a jsem jejím  ne/konáním těžce zklamán! Takže se vůbec nedivím kolegovi Vrlíkovi, ani  jeho mnoha  spoluobčanům, kteří se  svou prezidentkou mají  vážný a zásadní problém. Proto jsem dnešní dopis,  adresovaný  do slovenského prezidentského paláce, pro Kosu převzal. A nakonec, jako dovětek poslední připojím i text mailu od Ing. Jozefa  Vrlíka, kterým odpovídal na můj dotaz, zda jeho dopis mohu zveřejnit:

Výstřižek

Příspěvek byl publikován v rubrice Hosté se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.