Stížnost na Českou televizi, Kosa, vlk versus arogantní nabobové,ostražití hlásiči a blábolisté III. Dnes o spolku svobodné forum.cz


Další z těch, co věnovali stížnosti na zpravodajství ČT, zpracovávané PP pozornost a  řekl bych, ve stupni až hraničícím tentokrát s hysterií je server s histrionským názvem Svobodné forum. Ten se  věnoval té  stížnosti z gruntu! To je tedy matroš jak má být!

Slovo matroš jsem použil v  tomto případě  zcela záměrně. Protože  jsem si nemyslel, že  je možné něco takového, jak dalo dohromady tzv. Svobodné forum prostřednictvím klábosnice  svého pana editora Jana Scheinosta dohromady, napsat, aniž by  člověk nebyl v rauši. Ale  je  dost pravděpodobné, že  se mýlím, což bude nejspíš tím,  že jsem nikdy s žádným matrošem,  ani s nějakou jeho lehčí formou, nikdy nepřišel do styku. Takže  jsem si myslel.. no on nám to na hodinách deskriptivy  dobře  říkával náš pan profesor Beneš – studente, myslet, znamená pranic  vědět, píši pět… 

Ale přeci jen napsat takový článek jako Scheinost? Tak to bych za střízliva  za plného vědomí nesvedl. To přiznávám na férovku. A už vůbec  bych nesvedl, pro mne absolutní korunu tohoto dílka, kterou prý přičinil jeden z členů televizní rady Zdeněk Šarapatka, který podle  Scheinosta vyjevil toto:

 „Je-li ‚stížnost‘ autentická, pak je to rarita. Tenhle proruský elaborát jako vystřižený z dílny KGB je totiž k mání na internetové stránce, jejíž spolutvůrce je Ivan David. Ano, Zemanův exministr zdravotnictví! A Zemanovu lásku k Moskvě ani netřeba komentovat. I tady zněl úkol jasně. Už ne zastavit muže s koženou brašnou, ale skrz pohůnky Kremlu zavřít ústa České televizi. Možná poslední baště svobodných zpráv v naší zemi. I kdyby přišlo na Radu ČT deset tisíc proruských nebo pročínských lží týdně, nevadí. Za svobodu slova tenhle boj určitě stojí!,“

Obvykle  si hlavní jouke  v těchto případech nechám na  samý závěr  jako finále. Tentokráte, ale  se budu svému normálnímu postoji protivit a začnu  tím úplně nejlibovějším kouskem…

Fascinuje  mne, že  podání se  stížností ještě na Radu ani nedorazilo a radní Šarapatka  má naprosto a neotřesitelně – jasno!

-jde o proruskou nebo pročínskou lež!!!!!

-přesněji – je to proruský elaborát jako vystřižený z dílny KGB!!!

-je k mání na stránce portálu, jejímž spolutvůrcem je Ivan David

-a musí to být proruské, protože  David má velmi blízko k Zemanovi

-a všechno  to byl předem daný úkol – muž s koženou brašnou nesmí za  žádnou cenu projet!!!

a je  to dílo proruských pohůnků! Aby zavřeli ústa České televizi!

Takhle prosím veřejně  a nahlas uvažuje ten, kdo má dohlížet na férovost konání České televize a kontrolovat, zda naplňuje  svůj veřejnoprávní statut!!! A  ani trochu se nežinýruje!!!

Velmi a velmi doporučuji radnímu Šarapatkovi, aby si přečetl, vedle  dnešního dílu tohoto miniseriálu i ty  dva předchozí. Z předvčerejška a včerejška. Ale zejména ten včerejší. V tom včerejším Jan Urban radil – ŽALOVAT, prosím!!!

Kdybych ho chtěl poslechnout a  když už je vzpomínán Dr. David,  řešil bych situaci, kdy bych se  rozhodoval mezi tím, zdali se mám, v případě radního Šarapatky nejdříve obrátit na doktora práv či na doktora psychiatra.

Nechápu  totiž, jak si radní ČT může  vůbec  dovolit použít slovo pohůnek o někom, kdo si dovolí  připravovat  stížnost.Podle zákona!  Tohle je  totiž sprostá a podlá urážka. Pokud  to Šarapatka  skutečně pronesl a Scheinost si to nevymyslel.  A popravdě, musím pečlivě zvážit, co s tím. Jestliže tohle  je  radní s takovýmhle uvažováním a  vyjadřováním, tak jak může  vůbec nějaká rada  fungovat? Už  v prvním dílu této miniserie  jsem vyslovil přesvědčení,  že  čekat na stížnost nějakou efektivní reakci, po všech minulých zkušenostech s ní, může , eufemisticky  řečeno , očekávat jen nezřízený optimista. Tehdy jsem ovšem neznal  Šarapatkův výlev v plném detailu. Nyní tvrdím, že s  lidmi, jako je on nic sebeméně  pozitivního očekávat nelze. Je jasné, že  on pro pohůnky, jak nazývá ty, kteří si dovolí tu neslýchanou drzost, že  zdokumentují přešlapy redakce  zpravodajství, navíc  pohůnky  pro ruské,  metodami KGB, nikdy nevyslyší!

Musím opravdu popřemýšlet, co s tím dál. Zda ve svém věku snad  dokonce podat žalobu  pro urážku na  cti  a krátit si zbytek svých dní  chození po soudech a  platit k tomu právníky nebo snad poslat na Šarapatku stížnost předsedovi Rady nebo začít zkoumat, zdali existuje v parlamentu, který Radu a její členy  volí, nějaký dozorující orgán a stěžovat si tam. Nebo nad  tím jen mávnout rukou a konstatovat, že by  to všechno  bylo jen marné hledání příslovečné lampárny.

V každém případě v mezičase  doporučuji Scheinostovi a hlavně  tvoru jménem Šarapatka, aby si dobře a detailně prostudovali to, co jsem včera psal v komentáři věnovaném Hlídacimu psu .org

Zejména  tu pasáž o  jednání a konání programové rady německé veřejnoprávní ARD, když si stěžovali němečtí koncesionáři. Zkouším si představit, že by některý člen německého dozorujícího orgánu nazval stěžující si prokremelskými pohůnky, pracující metodami KGB….

Jak  říkám, musím si to pořádně nechat projít hlavou. Protože ačkoli nejsem autorem stížnosti, ten člověk se sprostě otřel o Kosu a tím i o mne osobně, neb to byla Kosa, která stála u samých začátků formulování stížnosti.  Než budu pokračovat v téhle  lince, myslím, že  by  Šarapatka neudělal špatně, kdyby navštívil lékaře. Neb trpí evidentně stihomamem.

Server Nová republika, kde Dr. David  určitě hraje  dominantní roli skutečně převzal z Kosy následující serii  článků o připravované  stížnosti

Stížnost na ČT je hotova – co dál? Díl I. | KOSA NOSTRA …

Stížnost na ČT je hotova – co dál? Díl II. | KOSA NOSTRA …

Stížnost na ČT je hotova – co dál? Díl III. | KOSA NOSTRA

Stížnost na ČT je hotova – co dál? Díl IV. | KOSA NOSTRA ..

Stížnost na ČT je hotova – co dál? Díl V. dokončení | KOSA …

Stížnost na ČT – veřejný archiv | KOSA NOSTRA zostra

tak jako přebral a  přebírá z Kosy a z jiných zdrojů v podstatě všechny texty, které publikuje. Ale  speciálně z Kosy Nostry tak nečiní rozhodně Ivan David. Nýbrž jeho editor Václav Dvořák. Ivan David s Kosou nikdy neměl, nemá  a nebude mít vůbec  nic  společného. To mohu zaručit. A dokonce jsem přesvědčen, že  se nejspíš Kosy  i štítí. A  to nejpozději od  té doby, co zjistil, v jaké pozici je Kosa k Miloši Zemanovi.

Viz například

Hulvátský nabob nebo prostě lhář? | KOSA NOSTRA zostra …

nebo v poslední době ohledně  návštěvy čínského prezidenta

Ta čína, co nám servírovali minulý týden byla docela hnusná …

Osobně  se  divím, že  Nová republika  vůbec ještě něco z Kosy bere. I když je  toho, už delší čas jen zlomek toho, co dříve. Takže tím to je myslím dostatečně otaxován Šarapatkův stihomamský výlev, že  za  vším stojí právě Ivan David nebo dokonce sám Miloš  Zeman. Kdyby  si Šarapatka  dal sebemenší rešeršní práci, asi tak na úrovni žáka  třetí třídy praktické / nikoli základní/školy, snadno by se  k tomu byl dobral. ovšem on nic takového nepotřebuje, protože on má hned jasno – jde o akci prokremelských pohůnků a s rukopisem KGB…

Naproti tomu se nedivím, že  tenhle  totální blábol spolkl i s navijákem Šarapatkovi editor  Scheinost.  Web, za kterým nestojí nikdo menší než  Pavel Šafr prostě senzace potřebuje. Tenhle pán je opravdu zajímavá figura. Taková věčná putovní cena  české žurnalistiky. Který řídil z pozice  šéfredaktora opravdu snad  v téhle zemi všechno – počínaje dětským Abíčkem a konče Bleskem… Já osobně, jako dlouholetý čtenář  Lidovek, ještě  dneska, doslova  s hrůzou, vzpomínám na šafrovské období Lidových novin…..

Takže nejsem nijak překvapen tím, že  jeho editor Scheinost po tom Šarapatkově blábolu vyjel jak kapr po moučném červu. Přesně podle hesla  – nejdřív střílím a  až pak se  táži, vlastně – nejdřív buším do klávesnice  a pak teprve ověřuji a přemýšlím, tam napálil Ivana  Davida.

Osobně  zvažuji, jestli jsem to s  tím slovem přemýšlím, ve  spojení s panem Scheinostem nějak nepřehnal…. Když totiž v jeho článku čtu například tohle:

Na textu stížnosti zaujme vedle rozsahu i systematičnost práce, formální kvalita zpracování i to, kolik času musel autor či autoři zpracování stížnosti věnovat. Analyzují v ní nejen obsah a vyznění jednotlivých pořadů, ale i článků a veřejné debaty, v nichž vystupovali redaktoři České televize, včetně odkazů na cizojazyčné studie či reportáže zahraničních televizí, serverů a agentur.

Ano  editore Scheinoste, představte  si, že  jsou i privátní blogy,  které si potrpí na  to, aby autoři na nich publikující odváděli systematickou rešeršní práci,  dokonce i velkého rozsahu, pokud  to jejich text, který má být zveřejněn, vyžaduje, že  je vyžadována  určitá formální kvalita zpracování a  že umí používat a používají editory s  automatickou kontrolou pravopisu. A  že na  své texty nebo redakci Kosy nelitují spousty  a  spousty času. A  to všechno  představte  si – zdarma!!!!

Kdybyste  trochu sledoval Kosu, zjistíte, že minimálně jednou týdně  je na Kose konstatováno, že nechce  a  nepotřebuje žádné příspěvky, protože nemá žádný náklad. A i ten nejprostší návštěvník jistě postřehl, že Kosa nezveřejňuje  žádnou reklamu. Z jednoduchého důvodu – Kose  nemá vydání. A obejde  se  tedy bez peněz. Pokud   její autoři  a já, jako majitel blogu, budeme ochotni celou záležitost pojímat jako svou zábavu a povyražení.  A dokud  vydržíme  zdravotně.

Ano, správně  jste  zjistil, že  hlavní osobou v  tomhle prostoru je jakýsi vlk. Ale  hlavní personou stížnosti na ČT je jistý PP. Nikoli  vlk.

Ale  vás trápí cosi jiného- tohle:

Kdo stojí za tímto webem, nelze jednoznačně a prokazatelně zjistit, protože se vyznačuje velkou mírou konspirace. Na stránkách s podtitulem „Blog obyčejných lidí pro obyčejné lidi o politice, ekonomii, fotbálku a všem ostatním, čím žije současná Česká nebo Slovenská republika“ vystupují všichni autoři (blogeři) důsledně pod přezdívkami – Vlk, Veverka, Všudybylka, Mireček, Jezevec, Lex, Germanicus, Český maloměšťák, Forrest, Gerd, Edita, Leo K., Pacho a dále pod různými zkratkami a fiktivními jmény.

Špatně  editore  Scheinoste, špatně! Web se nevyznačuje  žádnou mírou konspirace. Nejde o web. Jde o soukromý blog. A konspirace není žádná. Jen elementární ochrana   soukromí před blázny, trolly  a věčnými slídiči.  Tak jak přikazuje první pravidlo pohybu na internetu!

Naprosto mylným a hrubě  zavádějícím je  vaše konstatování, že  VŠICHNI autoři /blogeři/ vystupují  důsledně pod přezdívkami.  Není  to pravda. Několik se rozhodlo, že bude psát pod  svým plným občanským jménem. A já jim vyhověl. Stejně tak jako těm, kteří chtějí používat nick.  Těch druhých  je přirozeně  většina. Protože  vědí, jak to na  /českém/ internetu chodí.

Já nijak se netajím, že  sám pod nickem píši.  Kdysi  dávno, když jsem začal chodit na politické diskuse internetu byl důvod  jednoznačný –  osobní bezpečnost. A to rozhodnutí se ukázalo být prozíravých  a správným.  Dnes, kdy  jsem už dávno v důchodu už  to elementární krytí nijak zvlášť nepotřebuji. A mohl bych se ho vzdát. Nicméně – příští rok to bude  přesně 20 let, co jsem prvně vstoupil do politických diskusí na internetu. Pod svým nickem. Který, jen tak mimochodem nosím už skoro 40 let jako druhé jméno. Říkají mi tak doma i řada přátel a známých. Stejně jako mému synovi – zajíci. Ano, podle  toho  ruského večerníčku / ha to je jasná stopa , co?/, který se vysílal, když byl kluk maličký. A  zajíc byl jeho hrdina. Tak já přece musel být  ten druhý – vlk. To dá rozum!

Dnes, po oněch skoro dvou dekádách internetové existence mám,  sebestředně, za  to, že  nick vlk je zavedenou značkou. Na  rozdíl od mé občanské identity. Takže  se její internetové hodnoty nehodlám vzdát. A když možnost nicku dopřávám sobě, bylo velmi podivné, kdybych stejnou výsadu nedopřál ostatním. pokud  o to stojí.

Ostatně – novinách a časopisech se běžně používají značky,  Ondřej Neff se podepisuje na NP  soustavně jako Ashton. Také vám jedno či druhé vadí? Nebo vám, jak se ostatně  domnívám, jde o  cosi jiného? Abyste mohl , řekněme  – zjišťovat a řekněme  – hlásit?!

No tak to pak ovšem máte smůlu! Velkou smůlu.

Ono vám to ostatně  nevychází  ani s  tím rešeršováním . Oceňuji sice, že na  rozdíl od  Echa 24. cz a hlidacipes.org jste  se dobral alespoň toho, že  prapůvodním zdrojem informací o televizní stížnosti není Hlídací pes, nýbrž Kosa  s tím šestidílným seriálem ze začátku tohoto měsíce,  ale kdybyste chtěl psát pro Kosu, musel byste se pane  správče, pardon – pane  editore,  sakra  víc  snažit! Alespoň tak, že byste  se  propracoval až k prapůvodním kořenům  celé záležitosti. Jsou také na Kose  a naleznete  je zde:

Necháme ČT, aby nás oblbovala jen tak? Ne – vytvoříme speciální web!

a zejména zde:

Jak to bude se stížností na Stížnostech?

Takže  tak  editore  Scheinoste… Nemáte   to lehké.  a nepřipadáte  si, tak trochu.. jak  to říci a neurazit, což rozhodně nechci.. takže, řekněme jako někdo, kdo  by možná měl vyhledat odbornou pomoc  doktora Ivana  Davida? Šaraptkovi jste  zbaštil jeho stihomamství, kádrovat nemůžete neb nemáte  kde a jediné, co vám zbylo je nakonec tenhle  blábol – jinak nemohu totiž tenhle  váš duševní výplod  charatkerizovat:

Kromě „nápravy“ se tedy  */ve stížnosti – pozn. vlk/žádá i veřejná sebekritika – stejně jako v dobách stalinismu, kdy se provinilec proti režimu musel před popravou veřejně ke všemu doznat a posypat si hlavu popelem.

Opět špatně  editore  Scheinoste! Tragicky  špatně!  Zoufale  špatně. To, co se opravdu žádá jsem napsal už ve včerejším dílu. Zopakuji vám to:

  • smyslem té stížnosti NENÍ šikana  zpravodajské redakce ČT, ale naprosto zásadní,  hrubá a fakticky doložená nespokojenost s tím, co ČT svým koncesionářům jako zpravodajství nabízí
  • cílem je  náprava  poměrů  a  to přibližně někam k úrovni nastavené německými veřejnoprávními vysilateli ARD a ZDF a  to jak co do obsahu, tak přístupu k veřejnosti a  jejím připomínkám a  to včetně Rady. Protože jako český televizní koncesionář naprosto nechápu, proč bych za  své peníze měl dostávat nesrovnatelně méně než koncesionář německý

Jo a ještě  k té vaší utkvělé snaze  kádrovat lidi v blogu Kosa  Nostra.  Nebylo by  na čase  abyste  si začal zametat před  vaším prahem, když  už jste  tak akurátní? Co kdybyste  začal s vlastním šéfíkem?  Ujišťuji vás, že nikdo o kom já bych věděl, že  je podmínečně odsouzený, pro Kosu nepíše. Ale  třeba  to jen nevím. A může  být, že  i vy o deliktu svého šéfredaktora taky  nemáte  ani tušení.  Takže pro ten případ  si dovoluji vám nalinkovat tohle:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Byl-pry-tak-opily-ze-nemohl-chodit-Pavel-Safr-nafasoval-trest-za-rizeni-v-opilosti-Alkohol-deprese-leky-396022

 

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.